Team

WP7.nl is in het leven geroepen om een gat in de Nederlandse markt te vullen om consumenten en applicatie developers op de hoogte te houden van het beste en laatste nieuws met betrekking tot het Microsoft Windows Phone platform.

Core Team

Mark Briggeman

Oprichter, Sr. Nieuws & Review Editor

Mark is in de jaren 90 gestart met een HP 95LX MS-DOS Palmtop en daarna via een aantal opvolgers aangekomen bij de eerste op Windows CE gebaseerde PocketPC, de Compaq Aero 2130. Met deze PocketPC ging er een wereld van mogelijkheden voor hem open en een nieuwe hobby was geboren.

Al gauw dienden de eerste iPaqs zich aan en kwam je in de tijd al snel terecht bij de PocketPC-Club waar hij zich in snel tempo van lid naar moderator, super moderator, admin en Community Leader opwerkte. In die tijd beantwoorde hij veel vragen op de forums en schreef hij over alles wat te maken had met mobiele technologie, wat hem in 2009 de titel Windows Phone MVP opleverde, die hij in 2010, 2011, 2012 en 2013  nogmaals heeft gehad. Deze onderscheiding wordt door Microsoft toegekend voor al het werk wat hij heeft verzet in de online communities.

In het dagelijks leven is hij geen moment zonder zijn Windows Phone en hij probeert deze dan ook in te zetten tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als Business Consultant. Hij heeft al veel winst geboekt door het inzetten van zijn Windows Phone als dagelijks gereedschap en hij probeert hiermee alles eruit te halen wat erin zit.

Op de schaarse momenten dat hij zich niet bezig houdt met Windows Phone, Communities of het schrijven van content, kun je hem op de mountainbike vinden in Nederland of een van de landen van Europa. Moab in Utah, USA staat al tijden bovenaan zijn lijstje met mountainbike trails die je gedaan moet hebben !

Paul Willen

Oprichter, Sr. Nieuws & Review Editor

Paul is ongeveer 10 jaar geleden geïnteresseerd geraakt in mobiele technologie. Het begon allemaal met een Mitsubishi Trium Galaxy, waarna de Mitsubishi Trium Mars volgde. Daarna kwam de eerste echte Windows Mobile telefoon op de markt: De Orange SPV met Microsoft Smartphone 2002. Vele toestellen later gebruikt hij nu de HTC Trophy als zijn primaire toestel.

Sinds de aanschaf van de Orange SPV is hij actief lid bij een hoop community’s. Ook Paul is moderator geweest bij de PocketPC-club. Begin 2009 heeft hij deze functie naast zich neergelegd en heeft hij samen met 3 vrienden de website MobilityMinded.com (dat gestart werd door Johan van Mierlo) nieuw leven ingeblazen.

In November 2010 heeft hij de website Marketplacebrowser.com ontwikkeld, om een brug te slaan tussen de Windows Phone Marketplace op de telefoon en de Zune Software. Paul is de technische man achter WP7.nl (Lees: als iets kapot gaat is het zijn schuld 🙂 ), een flink aantal features op WP7.nl zijn door hem ontwikkeld.

In het dagelijks leven is Paul .Net ontwikkelaar met een focus op SharePoint. Aan het ontwikkelen van applicaties voor Windows Phone is hij nog niet toegekomen. Dat komt ooit nog wel eens. 😉


Hoofd-redacteur

Marco Maas

Marco is eigenlijk van huis uit fotograaf en vormgever, maar als sinds het prille begin van Windows CE een verslaafde fan van mobiele computers. Zijn eerste Handheld PC, een Sharp HC4500 met Windows CE 2.0, was zelfs zijn eerste computer nog voor dat er een PC in huis werd gehaald. Lekker internetten bij de telefoonlijn met een PCMCIA insteekmodem.
Inmiddels hebben alle Windows Mobile formfactors wel een keer de revue gepasseerd en na een korte uitstap naar Android met de HTC Legend is de dagelijkse telefoon op dit moment een HTC Mozart.

In het dagelijks leven jaren werkzaam geweest in een fotozaak in Tilburg en sinds kort ‘in between jobs’ zoals dat zo mooi heet. In de mobiele blogwereld heeft Marco zelf ook een paar kleine blogjes gehad gedurende korte tijd, maar is vooral lang te vinden geweest op Pocketinfo, wat nog PocketPC-club heette toen Marco er voor het eerst kwam in 2002. Vanaf januari 2010 is Marco redacteur geweest bij Mobilyz totdat hem ter ore kwam dat WP7.nl werd gestart en hij zich direct meldde om hier aan bij te dragen. Ook op andere forums zoals xda-developers is Marco lang te vinden geweest, meestal onder naam ‘Moaske’.
Ondertussen heeft Marco ook een App-Hub developer account en worden de eerste baby-steps gezet op het gebied van Windows Phone applicaties ontwikkelen. Daarnaast geeft Marco cursussen en workshops in Photoshop en is hij actief in de kunstenaars scene in Tilburg.

Andere hobby’s en fascinaties van Marco zijn muziek, rondrijden in en sleutelen aan zijn oude Renault 4, lekker Italiaans eten koken, reizen, eerste wereldoorlog gebieden bezoeken en regelmatig een goed dansfeestje bezoeken.