Windows 10 tip: Instagrammen vanaf PC of tablet

Een van de redenen waarom ik nog altijd had gehoopt dat 6Tag zijn UWP versie van de app zou uitbrengen, is dat je dan kan Instagrammen vanaf PC of tablet. Maar wat blijkt; als je de nieuwe Creators Update draait van Windows 10, dan kan dat ook met de officiele Instagram app!

Dat is een van die mooie kanten van het hele UWP platform; dat je apps die anders eigenlijk mobiel bedoeld zijn, op je PC kunt gebruiken. En vooral voor mensen die een Instagram account vooral zakelijk gebruiken opent dat natuurlijk fijne mogelijkheden om hoge kwaliteit foto’s vanuit heel andere bronnen dan je telefoon te kunnen uploaden.

Tot op heden was dit niet mogelijk, behalve dan dat je wel naar links kan swipen om de camera app te openen, maar vervolgens zelf een reeds bestaande foto uit je bibliotheek kiezen om naar Instagram te uploaden is daar nergens mogelijk. Dat wil zeggen: niet op je tijdlijn in elk geval (in de huidige Anniversary Update is het al wel mogelijk om een Direct Message te versturen via Instagram).

Hoe je dit doet is misschien niet de meest voordehandliggende manier, maar misschien is het gewoon even ook even wennen om je PC op een telefoonachtige manier te benaderen. Een foto delen met Instagram is op zich namelijk even eenvoudig vanaf PC als vanaf telefoon, en wel door die ook echt te DELEN vanuit je foto’s UWP app die in Windows 10 zit.

Je gaat dus naar de UWP foto’s app die Windows 10 meelevert en zoekt daar je foto op die je op Instagram wil plaatsen en opent deze in zijn eentje. Vervolgens zie je bovenin het scherm de gebruikelijke knoppen voor acties die je op die foto kan uitvoeren, zoals bewerken, delen, wissen, etc. Kies hier voor de knop ‘delen’, en vervolgens in het menuutje dat zich opent voor ‘bestand delen’ (‘share file’):

Nu opent zich het nieuwe zgn ‘share contract’ van de Windows 10 Creators Update, en dat is voortaan gewoon een rechthoekig blokje in het midden van je scherm (ipv de flyout van rechts) met alle apps daarin die als deel-doel bij Windows bekend zijn. Klik hier uiteraard op Instagram:

De app Instagram zal zich nu openen en zal met de foto al ingeladen openen op het scherm waar je de foto eventueel cropt voordat je verder gaat. Vanaf hier werkt het verder helemaal zoals je op de telefoon gewend bent met als belangrijkste verschil met tussen de Anniversary Update en de Creators Update, dat je in die laatste direct al ziet dat je een gewone openbare tijdlijn post kunt maken ipv alleen een Direct Message. Al je gebruikelijke opties van meteen ook delen met Facebook/Twitter/etc zie je namelijk ook direct staan in het laatste scherm van Instagram voordat je de post plaatst:

Enfin; there you go: het plaatsen van Instagram content vanaf je PC of tablet met de Windows 10 Creators Update. Voor deze functie is die Creatores Update dus wel vereist, anders doet ie alleen DM’s. Op zich verbaast me dat wel enigszins, want zo zwaar is de share experience (behalve switch van flyout naar popup dialog) nu toch ook weer niet veranderd. Maar kennelijk haakt Instagram zich toch op een andere manier in de API aan dan… 😉

Voor iedereen die niet aan de Insider builds meedoet: nog een maandje geduld dus, maar deze tip heb je dan alvast in de pocket… 🙂

 


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie