57032
Surface Studio
Surface Studio

Microsoft introduceert Surface Studio

Op woensdag 26 oktober was er een Microsoft event. Tijdens dit event heeft Microsoft een aantal zaken onthult. Zo heeft Microsoft de volgende update voor Windows 10 aangekondigd, is er een refresh van de Surface Book aangekondigd en is de nieuwe Surface Studio geïntroduceerd.

De Surface Studio is de eerste volwaardige desktop PC van Microsoft en hij is gericht op artiesten. Een indrukwekkend pakket aan specificaties in een bijzonder mooi vormgegeven apparaat. Niet heel veel anders dan we van het Surface Team gewend zijn. Surface Studio De Surface Studio is een all-in-one met een 28 inch PixelSense scherm met een aspect ratio van 3:2. De duurste variant van de studio heeft een intel i7 CPU en 32GB aan DDR4 RAM geheugen. De opslag in de surface is geregeld in de vorm van een 2TB Hybride HDD. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar de Amerikaanse prijs is, hou je vast, $4.199,00 voor deze duurste variant. Relevant is hierbij wel dat de Surface Studio zijn duurste variant een betere GPU heeft dan de twee goedkopere broertjes in de vorm van een NVIDIA GeForce GTX980m 4GB.

Naast deze duurste variatie zijn er nog twee goedkopere mogelijkheden. De goedkoopste van de drie is $2.999,00 en heeft een intel i5 met 8 GB aan DDR4 Ram, 1 TB aan hybride opslag en een NVIDIA GeForce GTX 965M 2GB. De middelste Surface Studio kost $3.499,00 en heeft een intel i7 met 16 GB aan DDR4 Ram, 1 TB aan hybride opslag en een NVIDIA GeForce GTX 965M 2GB.

De totale resolutie is bij elke variant van de Surface Studio een krankzinnige 4500×3000 pixels met een DPI van 192. In normale taal hebben we het hier dan over een 5K display. Na al deze nummers is het tijd om de Studio in zijn volle glorie te bekijken.

De Surface Studio is op dit moment nog niet te bestellen op de Nederlandse Microsoft site. Op de Amerikaanse website kun je hem begin 2017 weer bestellen. Link.

Naast de Studio is ook de Surface Dial geïntroduceerd. Hierover later meer.


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • 4saus

  says:

  Levert de Amerikaanse shop uit naar Nederland?

  -Edit: op verzoek de reactie aangepast ^ Mathijs

  • Mathijs

   says:

   Nee, helaas niet. Maar ik verwacht dat hij uiteindelijk ook op websites zoals Amazon verschijnt of toch nog in Nederland wordt aangekondigd. Zo niet, dan moet je iemand vinden die naar de VS gaat en hem voor je mee kan nemen :(.

 • 4saus

  says:

  Ik ben als animator / illustrator wel geïnteresseerd. Mijn Wacom Cintiq 22HD Touch vind ik niet ergonomisch genoeg omdat die te hoog op de tafel staat. Mijn oplossing is upgraden naar de Cintiq 24HD Touch met een betere ergonomie of exact hetzelfde geld uit geven aan de Surface studio.

  Maar ik kan volgens de online store van Microsoft pas in Nederland pre-orderen (bestellen want je betaald m gelijk) vanaf vroeg 2017

  Vandaar mijn verbazing dat je de Surface Studio als Nederlander wel via de Amerikaanse site kan bestellen. Mooi zijn als het kan.

 • 4saus

  says:

  Ik heb in de Amerikaanse online store een chat gehad met iemand die mij wist te vertellen dat de huidige en de nieuwe Surface Book inclusief de pas aangekondigde Surface Studio vanaf vroeg 2017 verkrijgbaar zullen zijn in de Benelux.

  Ik heb helaas geen screenshots genomen.

 • 4saus

  says:

  Ik ben bang dat we gewoon nog even moeten afwachten.

  Hopelijk niet weer een heel jaar later dan de VS zoals dat met de surface pro en surface book het geval was.

 • Marco

  says:

  Ik vrees eerlijk gezegd dat we de Studio helemaal nooit aan deze kant van de plas gaan zien, hooguit misschien in de UK nog…
  Waar de Surface Book en Pro’s nog redelijk mainstream devices zijn (hoewel erg high-end), denk ik dat de markt voor de Studio echt te klein is, en is het meer een soort van concept-device wat werkelijk te koop is, maar dan heel beperkt. Als je kijkt hoe snel ie uitverkocht, dan weet je al genoeg over productie aantallen :p

  • 4saus

   says:

   Ik feite weet je niks over de productie aantallen want die zijn nergens genoemd. Waarschijnlijk vanwege marketing reden dat ze kunnen roepen dat de eerste batch wegens groot succes al is uitverkocht.

   Maar exacte getallen blijft nog even onduidelijk.
   Zodra hij via Amazon.co.uk te koop is dan kan je hem daar bestellen en in Nederland laten bezorgen. Dat ging goed met mijn surface Pro 3 en Microsoft band. Op die manier was ik er toch redelijk snel bij.

   Het liefst schaf ik gewoon via de officiële Nederlandse Microsoft store aan.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Waar de Surface Book en Pro's nog redelijk mainstream devices zijn (hoewel erg high-end), denk ik dat de markt voor de Studio echt te klein is, en is het meer een soort van concept-device wat werkelijk te koop is, maar dan heel beperkt. Als je kijkt hoe snel ie uitverkocht, dan weet je al genoeg over productie aantallen :p

  Productieprobleempjes kunnen dit ook veroorzaken. Juist omdat het een kleinere markt is dan de initiele Surface zou het een reden zijn om het ook naar Europa te verschepen om zo alsnog volume te krijgen. Volgens mij alle architecten, constructeurs en andere echte ontwerpers lopen nu rond met een blik van “hebben, hebben, hebben”. Voor hen is het gewoon serieus gereedschap wat in praktijk goedkoper en enorm veel beter is dan de Wacom tablets die ze nu gebruiken. Het kan wel eens praktisch goedkoper zijn om met een heel bedrijf heen en weer te vliegen en de Studio te gaan halen dan Wacom’s aan te schaffen (en een goede PC, en een goed beeldscherm, etc.)

  Jaap

 • 4saus

  says:

  De surface Studio is idd aantrekkelijkere optie dan een Wacom Cintiq 27″

  voor de prijs van de wacom heb je ook de Surface Studio met een degelijke computer aan boord.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Bekijk het artikel op tweeakters Daar heeft men het ook over een vroeg 2017 release. 
  
  

  https://tweakers.net/nieuws/117287/microsoft-brengt-surface-book-begin-2017-in-nederland-uit.html

  Nog even los van of ie wel komt of niet; die link van tweakers heeft het alleen maar over de Surface Book…niet over de studio 🙂 #justsaying 🙂

 • 4saus

  says:

  Ik ben benieuwd wanneer we mogen gaan pre orderen. 😛
  Nu staat alleen de Surface Book er op als nieuwe keuze.

 • 4saus

  says:

  Ik heb mijn Surface Studio inmiddels in huis.

  Ik heb de 32GB versie met de betere grafische kaart gekozen. Deze gebruik ik voor productie van 2D animatie video’s.

  De eerste animatie productie volledig geproduceerd op de Surface studio is een feit. Het werken op dit apparaat is mij goed bevallen. Tot nu toe geen spijt.

 • 4saus

  says:

  B]Hoi Witterholt. [/B]

  [B]Vingerafdruk gevoeligheid.[/B]
  De surface is net zo gevoelig voor vinger afdrukken als je smartphone of tablet ALS je het scherm met je vingers bedient. In mijn geval gebruik ik de surface dail en de pen veel. Van die paar keer dat ik met mijn vingers op het scherm zit is het scherm nog niet vies geworden.
  Mocht je vinger afdrukken of huidvet willen voorkomen dan kan je overwegen om naast het gebruik van de surface dail en de pen ook een [URL

  Hoi Witterholt. 
  
  
  Vingerafdruk gevoeligheid.
   
  De surface is net zo gevoelig voor vinger afdrukken als je smartphone of tablet ALS je het scherm met je vingers bedient. In mijn geval gebruik ik de surface dail en de pen veel. Van die paar keer dat ik met mijn vingers op het scherm zit is het scherm nog niet vies geworden. 
  Mocht je vinger afdrukken of huidvet willen voorkomen dan kan je overwegen om naast het gebruik van de surface dail en de pen ook een 
  tablethandschoen

  te dragen. Ik heb er een liggen maar ik moet je toegeven dat ik die eigenlijk nooit gebruik. Het scherm blijft netjes en huid op scherm contact geeft net de weerstand die ik fijn vind tijdens het tekenen.

  Wat betreft het missen van bepaalde app's.
  
  Ik maak mijn animaties strikt met software die platform onafhankelijk beschikbaar is dus ik mis geen applicaties en of apps. (Adobe CC, Moho 12, Toonboom animate) Dit geeft mij de vrijheid om flexibel te zijn in mijn hardware keuze.

Geef een reactie