Surface Dial
Surface Dial

Microsoft Introduceert de Surface Dial

Naast de Surface Studio heeft Microsoft ook de Surface Dial uitgebracht. Een nieuwe manier van interactie met je apparaat. Een rondje dat in de palm van je hand past en in het geval van de Surface Studio op het scherm gebruikt kan worden. Voor iedereen zonder Surface Studio kan het apparaat off-screen worden gebruikt.

Als ik zeg iedereen dan bevat dit nog wel beperkingen. Zo is de Surface Dial off-screen geoptimaliseerd voor de Surface Book en de Surface Pro 4. Hij kan echter door elke PC met de Windows 10 Anniversary update en Bluetooth gebruikt worden. De dial is gemaakt van aluminium en heeft 3600 precisie punten over dat hele rondje uitgesmeerd. Surface-Dial

Zoals in het Surface Studio filmpje gedemonstreerd is het een eenvoudige manier om in creatieve programma’s door de meest gebruikte taken heen te scrollen. Voor overige programma’s is het overigens ook erg handig. Zo kun je, je eigen toepassings koppeling aan de Surface Dial toevoegen en kan het gebruikt worden om makkelijk tussen programma’s en menu’s te switchen. De dial zal zich automatisch aanpassen aan het programma waarin je zit en hoe jij hem hebt ingesteld.

De afmetingen zijn 59 mm x 30 mm en het knopje weegt 145 gram. Verassend genoeg zit er geen accu in de Surface Dial, maar werkt het op 2 AAA batterijen. Microsoft geeft daarbij wel aan dat de verwachte levensduur van deze batterijen 12 maanden is wanneer je de Dial dagelijks 4 uur gebruikt (en dat is niet verkeerd!).

Een mooie demonstratie van de dial kan hier bekeken worden.

De Dial kost $99,99 en kan ge pre-ordered worden op de Amerikaanse Microsoft website. Link. Op het Moment van schrijven is er nog niets bekend over Nederlandse prijzen en beschikbaarheid. Het kan dus verstandig zijn om in de gaten te houden of er naaste familie en/of vrienden naar de U.S. gaan in de feestmaanden. Anders zal er gewacht moeten worden op een website die wel buiten de U.S. verzend.

, , ,
Een rechtenstudent met een passie voor mobiele technologie. Ik reis graag en maak foto's als ik even de mogelijkheid krijg. Vragen staat vrij en vergeet niet dat de Hobbit ook maar een film is en dus niet echt.
112 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • 4saus

  says:

  Voor mij als animator / illustrator super handige toevoeging. Mijn favoriete animatie software blijk al te werken met de surface dail.

  https://youtu.be/B4RBl6re_Y4

  Ik kan niet wachten tot ik mijn huidige setup kan vervangen met de surface studio.

  • Mathijs

   says:

   Ik ben nu wel erg benieuwd wat jij allemaal maakt. Zijn er al werken van jou te zien?

   • 4saus

    says:

    Jasoor je kan mijn werk zien op http://www.kasuja.nl door op de losse rondvliegende plaatjes te klikken. Elk plaatje is een project van het afgelopen jaar.

    voor een korte compilatie video kun je ook op het kasuja logo klikken in de witte banner op de gekleurde kubus.

    • 4saus

     says:

     Ik maak voornamelijk uitleg animaties en illustraties. Momenteel gebruik ik een Surface Pro 3 die aan vervanging toe is. Die gebruik ik als ik op locatie moet werken en er is geen workstation voor me aanwezig. Als ik vanuit mijn eigen studio kan werken werk ik van achter een Wacom Cintiq 22HD Touch gekoppeld aan een Mac Pro als het om zware klussen gaat. 70% van de tijd heb ik mijn surface pro aan de Wacom gekoppeld.

     De surface Studio en Surface Dail spreken mij wel aan. Dat komt door de performance van de surface Pro3. Super positieve ervaring. Het was voor mij oorspronkelijk een test. Gewoon om te zien of ik ook buiten mijn studio illustratie werk zou kunnen doen. Denk aan het maken van storyboards achtergronden karakter ontwerp voor in animaties. of het bewerken of vanuit niks creperen van animaties. Dit blijkt ie prima aan te kunnen. Touch ondersteuning in crossplatform software die ik gebruik is fenomenaal. (Adobe CC, Moho, TV paint) De software werkt fijner op Windows 10 dan op Mac OS mede dank zij touch.

     Voor mij geen nieuwe Apple meer. Zeker niet na de aankondiging van afgelopen week. mijn MacPro en Cintiq staan al op Marktplaats. Als die verkocht zijn schaf ik daar een Surface studio mee aan.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik maak voornamelijk uitleg animaties en illustraties.

  Gegeven de demo heb ik ook wel de indruk dat je echt helemaal tot de doelgroep behoort 🙂

  Jaap

Geef een reactie