SMS Via Skype Preview nu mogelijk voor Fast Ring Windows Insiders

De vernieuwde Skype Preview app van Microsoft die beschikbaar is vanaf Windows 10 Anniversary Update (v1607) op zowel Mobile als PC/Tablet lijkt eindelijk een mooie complete app te gaan worden want sinds de meest recente update voor Fast Ring insiders, is het mogelijk om ook reguliere SMS te verzenden met Skype Preview.

Skype Preview moet de central app gaan worden namelijk voor ‘Messaging Everywhere’ op Windows 10 versie 1607 en up. De versie Skype waarmee dat nu kan is 11.8.180 en deze is vooralsnog alleen uitgerold aan Windows Insiders die in de Fast Ring zitten (hoewel er rapporten zijn van mensen die het ook op release/production hebben ontvangen, maar waarschijnlijk ooit eerder in fast ring hebben gezeten).

Bij het openen van de app zou de app je moeten vragen of je Skype Preview voortaan als de standaard SMS-app wil gebruiken, maar bij mij is dat niet gebeurd moet ik zeggen. Ik moest in de settings gaan kijken en daar was dat inderdaad aan te geven. Vervolgens kun je daarbij ook aangeven hoe groot de berichten geschiedenis mag zijn die gesynct gaat worden (al je SMS-en uit de cloud-backup worden dan opgehaald en zijn dan te zien tussen je Skype conversaties), zie screenshots hieronder van zowel de Mobile app settings als de desktop versie, want daarmee kun je die SMS-en natuurlijk ook verzenden dan:

wp_ss_20160916_0003   Screenshot (60)

Het lijkt vooralsnog prima te werken (ik kreeg zojuist ook antwoord via de PC app) en is een mooie stap op weg naar Skype tot inderdaad een Messaging Everywhere app te maken. Het is het eerste stapje en daarom dus ook dat deze versie van de app alleen voor Fast Ring insiders is uitgerold. Zodra een en ander goed blijkt te werken, zal het ongetwijfeld ook naar iedereen met de productie versie van de Anniversary Update worden uitgerold. Op mijn Lumia ziet het er in elk geval zo uit naast elkaar (want ja, de standaard Messaging app synct natuurlijk ook gewoon de berichten):

wp_ss_20160916_0001    wp_ss_20160916_0002

Verder blijft er nog wel genoeg te wensen over aan de Skype Preview app, maar het is dan ook een work-in-progress, zoals bijvoorbeeld het kunnen deleten van conversaties (wat nu dus niet kan!) en als het de standaard app moet gaan worden dan zou een transparante Tile ook niet misstaan 🙂
Gelukkig staan er heel veel punten van kritiek op de shortlist van het Skype team om zeer binnenkort op te lossen en/of toe te voegen, wat ze in een Q&A sessie afgelopen week ook besproken hebben.
Enfin, het is goed te zien dat er eindelijk goed schot in de zaak komt (met ook een aangekondigde Xbox versie van de app) zodat Skype een goed alternatief wordt voor bijvoorbeeld de Facebook Messenger. Het zal immers vanaf elk Windows 10 v1607 apparaat te gebruiken zijn, ongeacht form-factor 🙂  (maar vereist uiteraard minimaal één device met SIM-kaart met de app geinstalleerd voor de routing van het SMS verkeer).

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • 4saus

  says:

  Ik krijg het niet aan de praat. Ik moet ergens mijn account kunnen selecteren maar dat kan ik niet zo snel vinden.

  vanavond nog maar eens in alle rust naar kijken.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Ik krijg het niet aan de praat. Ik moet ergens mijn account kunnen selecteren maar dat kan ik niet zo snel vinden. 
  
  vanavond nog maar eens in alle rust naar kijken.

  Zie het settingsscherm in het blog: daar kun je selecteren dat je Skype wil gebruiken voor SMS, en daamee zet je het feitelijk ‘aan’. 🙂

 • 4saus

  says:

  Dank voor de reactie. Dat heb ik gedaan en dan krijg ik de melding dat ik een account kiezen (microsoft id) moet. Alleen waar ik daarvoor moet zijn was mij nog niet duidelijk.

  Nu nog eens geprobeerd en die specifieke kies een account raag komt niet meer.

  hij is alleen heel hard aan het na denken over de SMS backup and sync die nu uit staat. bij het drukken op enable gebeurt er niks.

  Waarschijnlijk is het allemaal nog erg pril. Ik check deze feature later wel als hij door ontwikkelde is. Maar ik ben wel blij dat dit weer terug is/komt.

 • Marco

  Marco

  says:

  En de nieuwtjes die er aan zitten te komen zijn inmiddels ook uit de doeken gedaan:
  https://blogs.skype.com/2016/09/16/to-windows-mobile-insiders-send-sms-with-skype-preview/

  Improved messaging – message sent status, copy and paste quoted messages, read/unread line indicator, preview a URL in chat, keyboard shortcuts, drag and drop of files and photos, drag and drop of URLs from browsers, and video messaging.

  Easier calling – start call or conversation from profile page, group calls continue even when the initiator leaves, audio/video device settings, loudspeaker improvements.

  Additional Windows Mobile updates – transparent tile, video calls will default to loud speaker for video calls, and improved back button navigation.

 • Marco

  Marco

  says:

  url]https://blogs.skype.com/2016/09/16/to-windows-mobile-insiders-send-sms-with-skype-preview/[/url]

  Improved messaging – message sent status, copy and paste quoted messages, read/unread line indicator, preview a URL in chat, keyboard shortcuts, drag and drop of files and photos, drag and drop of URLs from browsers, and video messaging.

  Easier calling – start call or conversation from profile page, group calls continue even when the initiator leaves, audio/video device settings, loudspeaker improvements.

  Additional Windows Mobile updates – transparent tile, video calls will default to loud speaker for video calls, and improved back button navigation.

  [COLOR=”silver”][SIZE=1]- – – Updated – – -[/SIZE][/COLOR]

  [QUOTE=4saus;143557]Dank voor
  En de nieuwtjes die er aan zitten te komen zijn inmiddels ook uit de doeken gedaan:

  https://blogs.skype.com/2016/09/16/to-windows-mobile-insiders-send-sms-with-skype-preview/
  
  Improved messaging – message sent status, copy and paste quoted messages, read/unread line indicator, preview a URL in chat, keyboard shortcuts, drag and drop of files and photos, drag and drop of URLs from browsers, and video messaging.
  
  Easier calling – start call or conversation from profile page, group calls continue even when the initiator leaves, audio/video device settings, loudspeaker improvements.
  
  Additional Windows Mobile updates – transparent tile, video calls will default to loud speaker for video calls, and improved back button navigation.
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Dank voor de reactie. Dat heb ik gedaan en dan krijg ik de melding dat ik een account kiezen (microsoft id) moet. Alleen waar ik daarvoor moet zijn was mij nog niet duidelijk.

  Da's eigenaardig... maar ik vermoed dat dat komt omdat je in de Skype Preview app niet staat ongelogd met de Microsoft ID waar je je normaal bij je Windows (phone) mee aangemeld hebt. Heb je die in gebruik met een oude Skype login die los staat van je MSFT ID? Zo ja; even uitloggen dan en inloggen met Microsoft ID of beide ID's even koppelen (mogelijk even doen in Skype desktop client).

  • 4saus

   says:

   JA thnx 😉

   dat was het oplossende antwoord. Thnx.
   Ik moest idd even mijn skype ID koppelen met mijn Microsoft ID.
   nu werkt het als een zonnetje

 • yalk

  says:

  In de Skype-voorbeeld app is het niet meer mogelijk om mijn contacten uit mijn Phone Personen app met Skype te bellen…
  Hoe kan ik terug naar de vorige Skype versie ?

 • Wolfhond

  says:

  net de fastring update gedaan en nu zit mijn telefoon vast.

  Straks even recovery en nog eens proberen

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  In de Skype-voorbeeld app is het niet meer mogelijk om mijn contacten uit mijn Phone Personen app met Skype te bellen...
  Hoe kan ik terug naar de vorige Skype versie ?

  In de Skype Preview app even je contact-sync met de People hub aanzetten dan 🙂

  • yalk

   says:

   Wie, wat, waar “People hub” ?
   Ik heb NL versie.
   Onder Skype Instellingen de radio button “Mijn adresboek gebruiken” aangezet; Dit heeft echter geen enkel effect!
   In mijn Phone Personen app staan mijn Windows Live contacten (privé) en mijn Exchange contacten (werk).
   Beide zijn niet zichtbaar in de Skype-voorbeeld app …

   De button “Synchroniseer mijn Skype-contacten met de app Personen” kopieert enkel mijn (WEB-) Skype contacten naar de Skype-voorbeeld app …

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  In de Skype-voorbeeld app is het niet meer mogelijk om mijn contacten uit mijn Phone Personen app met Skype te bellen...
  Hoe kan ik terug naar de vorige Skype versie ?
  
  In de Skype Preview app even je contact-sync met de People hub aanzetten dan :)
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  net de fastring update gedaan en nu zit mijn telefoon vast.
  
  Straks even recovery en nog eens proberen
  
  Recovery niet nodig, hard reset is voldoende: volume-down + power vasthoden tot trilt, daarna power los. Uitroepteken verschijnt, nu drukken: v-up, v-down, power, v-down.
  En advies; lees de release notes van Fast Ring updates voordat je update (dan had je dit geweten), of beter nog; blijf er bij weg de eerste maanden (zijn experimentele builds, dus dit soort bugs mag je verwachten!)
 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Wie, wat, waar "People hub" ?
  Ik heb NL versie. 
  Onder Skype Instellingen de radio button "Mijn adresboek gebruiken" aangezet; Dit heeft echter geen enkel effect!
  In mijn Phone Personen app staan mijn Windows Live contacten (privé) en mijn Exchange contacten (werk).
  Beide zijn niet zichtbaar in de Skype-voorbeeld app ...
  
  De button "Synchroniseer mijn Skype-contacten met de app Personen" kopieert enkel mijn (WEB-) Skype contacten naar de Skype-voorbeeld app ...

  In de ‘Personen’ app zie je bij elk contact ook op het kaartje een mogelijkheid staan om via Skype contact op te nemen, als je die contactsync met Skype aanzet tenminste 🙂

  • yalk

   says:

   Wel is waar zie ik in de Phone Personen app ook mijn Skype contacten en kan deze van hieruit “Bellen via een app” (= Skypen met de Skype-voorbeeld app).
   Ik zie echter nog altijd geen mogelijkheid om mijn niet-Skype contacten te bellen met mijn Skype tegoed anders dan deze dubbel toe te voegen aan mijn Skype Contacten lijst …

 • Sake

  says:

  De Release Preview ring heeft nu ook de bijgewerkte Skype app met SMS integratie.

  • yalk

   says:

   Onder Skype [Contacten] nu ook [Apparaatcontacten] die ik kan bellen met mijn Skype tegoed.
   Echter bij Apparaatcontacten contacten met meerdere telefoonnummers (vast, mobile, werk, privé) geen mogelijkheid om een telefoonnummer te kiezen. Dit i.t.t. bij Skype contacten.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  De Release Preview ring heeft nu ook de bijgewerkte Skype app met SMS integratie.

  Klopt, heb hier speciaal mijn laptop voor op de RP gezet (normaal geen Insider daarop)… maar moet weer 24u wachten hoor voordat dat effect heeft… 🙁

 • jve

  says:

  Als skype op standard berichten app staat werken betaal smsjes bv voor ideal niet meer en je kan een nummer of link niet aanklikken ik heb hem snel weer op gewoon standard sms berichten gezet

 • noppenrijder

  says:

  ik heb de koppeling met skype gemaakt, kan nu SMSen via skype, maar de gegevens van de contacten op mijn startscherm zijn verdwenen; ik kan die wissen en opnieuw installeren, maar kan dit anders gedaan (gekoppeld?) worden? ik merk in personen dat heel veel gekoppelde personen weer ‘ontkoppeld’ zijn; hoe kan ik deze koppeling opnieuw realiseren?

 • Marco

  says:

  QUOTE

  ...maar de gegevens van de contacten op mijn startscherm zijn verdwenen...

  Kun je dit even nader omschrijven? Geen idee wat je bedoelt namelijk…

  ...hoe kan ik deze koppeling opnieuw realiseren?

  Handmatig…. 😉 #sorry

 • noppenrijder

  says:

  QUOTE

  Kun je dit even nader omschrijven? Geen idee wat je bedoelt namelijk...
  het gaat om de contacten die ik vastgemaakt heb aan mijn startscherm; als ik die aanklik staat er bovenaan de naam en verder niets; voorlopig kan ik dit enkel oplossen door de persoon los te maken van start en opnieuw vast te maken.
  
  
  Handmatig.... ;) #sorry

  ik heb meer dan 1000 kontakten de meesten komen nu 2/3/4 keer voor, onbegonnen werk…; cardstop staat er nu 5 keer (telkens hotmail account); de anderen staan er telkens met een hotmail en mijn werkaccount meer ook soms 2 x hotmail en/of 2 x werkaccount

 • Marco

  says:

  QUOTE

  ik heb meer dan 1000 kontakten de meesten komen nu 2/3/4 keer voor, onbegonnen werk...; cardstop staat er nu 5 keer (telkens hotmail account); de anderen staan er telkens met een hotmail en mijn werkaccount meer ook soms 2 x hotmail en/of 2 x werkaccount

  Kan ik me voorstellen, maar er zit weinig anders op vrees ik… Maar erger nog; bij een nieuw toestel in gebruik nemen zijn ze weer allemaal unlinked. Microsoft zou de gebruikers een groot plezier doen met een ook die links op een of andere manier te backuppen… 🙁
  Met opnieuw linken zouden wel je Start tegels volgens mij weer in orde moeten komen.

 • Franckey

  says:

  Zowel een update voor de Persons app als de Skype app. Zou het misschien gefixed zijn? :p
  Wel vreemd trouwens dat ze de Skype app nog steeds “Preview” noemen. Alle oude apps zijn er toch al niet meer? (desktop applicatie niet meegerekend)

Geef een reactie