Nog maar eens over die app-gap

De zogenaamde app-gap is denk ik wel de meeste besproken ‘eigenschap’ van het Windows Mobile platform, en met de komst van Windows 10 zit er hier en daar wel wat verbetering in, maar er zijn ook veel zorgelijke ontwikkelingen waar te nemen van vertrekkende apps. Hebben straks de belangrijke apps nog wel over?

whatsapp_windows_phone_7De voorstanders en liefhebbers van het platform (waaronder ondergetekende) argumenteren natuurlijk vaak dat met de komst van Windows 10 een Mobile app eigenlijk nog maar nauwelijks moeite hoeft te kosten en de Store voor Windows 10 desktops en tablets natuurlijk op zich voldoende potentiele klanten heeft om een Windows 10 app te ontwikkelen voor een dienst. Op zich gaat dat een heel eind op, maar voor Mobile moet je toch wel nog iets meer doen dan alleen maar op de knop drukken “compile for ARM”. En in het aantal verschijnende apps is het nog niet echt te zien.

Aan de andere kant zie je op dit moment juist veel apps vertrekken van het platform en gezien het huidige marktaandeel, wat op een historisch dieptepunt staat (wereldwijd <1%), is dat natuurlijk wel te begrijpen. Voor sommige apps hoeven we daar niet heel rouwig om te zijn denk ik, want je kunt ook doorslaan in het hebben van apps.
Maar er zijn nu eenmaal belangrijke apps die wél écht belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld Whatsapp en de verschillende banken apps. Om moment van schrijven zijn die apps er allemaal nog (we hebben zelfs ook nog officiele Twitter, Facebook en Instagram), maar het is maar de vraag of de partijen die deze apps maken het nog lang willen volhouden om voor zo’n minuscule groep de apps te blijven onderhouden en doorontwikkelen.
Ik zit zelf bij de ING en die app heeft al heel lang geen update meer gezien, en zeker voor een bankier app is dat wel zorgelijk te noemen (is ie nog wel veilig bijvoorbeeld?). En Whatsapp heeft al eerder laten zien hun support voor uitstervende platformen vrij rap te droppen, zoals bijvoorbeeld Symbian S40/60, Blackberry en Windows Phone (7.x).

Als dergelijke diensten eventueel hun apps gaan opdoeken, dan wordt het zo langzamerhand wel heel erg onhoudbaar om bij Windows Mobile te blijven. Je kan dan immers zelfs de meest basale zaken die een smartphone moet kunnen, niet meer uitvoeren…

Microsoft heeft keer op keer aangegeven vol achter Mobile te blijven staan en dat door te ontwikkelen, ook al heeft het dit jaar geen focus gekregen en is de Lumia lijn aan Windows phones inmiddels zelfs opgedoekt. We weten ook dat Microsoft de oude weg weer wil bewandelen met OEM partners die de hardware maken en Microsoft alleen maar het besturingssysteem (en reference designs), maar met slechts een handvol derde-partij toestellen die nauwelijks verkocht worden ziet er op dit moment niet goed uit. En als je vervolgens de geruchten hoort dat Microsofts eigen ‘hero’-device, de Surface phone, mogelijk nog op zich laat wachten tot de late zomer van 2017, dan moet ik zeggen dat ik mijn hart vasthoud de komende maanden…

Maar we zien hier en daar ook wel wat hoop: zo is Ziggo Sport Totaal inmiddels ook present op Mobile en komt er ook nog een Horizon app van Ziggo.

Wat denken jullie? Is dit gat in de mobile focus te groot en gaat Windows phone eronderdoor? Of is dit vol te houden tot aan de Surface phone?

 


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • 4saus

  says:

  Microsoft heeft zich verplaatst van aanbieden van een OS en software die er op kan draaien naar aanbieden van platform onafhankelijke diensten en tooling. De zogenaamde App Gap is daarmee niet meer relevant.

  Het is nu wel duidelijk dat Microsoft meer geld verdiend door overal aanwezig te zijn met diensten en software. En Satia Nadella heeft door dat een eigen OS daarvoor niet noodzakelijk is. Zolang je maar levert daar waar de klanten zijn. dus iOS Android en Windows voor de desktop is voldoende.

  Met Azure, Onedrive, Outlook en Office 365 is Microsoft op al platformen beschikbaar en men gebruikt de diensten/software met plezier. Aan de bijbehorende abonnementsvormen voor deze services verdient Microsoft lekker.

  Microsoft kan nog meer gaan verdienen als ze de ontwikkelaars ook kunnen overtuigen hun tools te gebruiken. Met Xamarin kunnen ze deze rol invullen en een graantje mee pikken van app development van derden.

  Als Microsoft app ontwikkelaars zo ver krijgt Xamarin te gaan gebruiken. Al is het maar voor het ontwikkelen, testen en uit rollen voor iOS, Android dan is hun inzet al geslaagd.

  Het zijn de App ontwikkelaars die Microsoft moet zien aan te sporen de overstap naar Xamarin te maken maken. Het is Microsoft die dit zo aantrekkelijk mogelijk moet zien te maken.

  Als de tijd rijp is zal Microsoft zo nu en dan met eigen hardware komen om te laten zien wat er met hun OS en Service mogelijk is. De surface lijn is het bewijs. Of daar ooit een telefoon aan toegevoegd gaat worden dat is even afwachten. Of deze dan Windows 10 op x86 of arm draait weet niemand zeker.

  Maar dat is eigenlijk bijzaak. Het gaat om het aanwezig zijn daar waar de mensen zijn.

  • lobbie1978

   says:

   “Microsoft heeft zich verplaatst van aanbieden van een OS en software die er op kan draaien naar aanbieden van platform onafhankelijke diensten en tooling. De zogenaamde App Gap is daarmee niet meer relevant.”

   Dat is natuurlijk enerzijds waar, maar als het gaat om Windows op mobiel, dan is het onzin. Windows op mobile kan alleen maar overeind blijven als de apps blijven komen en geüpdatet blijven. Met het vertrek van apps zoals Domino’s, Vivino, Bankapps e.d. is er bijna geen argument meer om een Windows 10 Mobile device te nemen óf the houden. En dát is juist wat we niet willen. Windows 10 Mobile is het beste mobiele OS maar als er geen apps zijn of ontwikkeld worden voor het platform, dan is het ten dode opgeschreven. En met het huidige marktaandeel van <1% zie ik het somber in… Microsoft besteed immers meer aandacht aan hun diensten en apps op iOS en Android, dan op hun eigen OS. Dat is zorgelijk te noemen en geeft mij als Windows Phone gebruiker van het eerste uur geen goed gevoel over de toekomst. Ik moet er toch niet aan denken om een iPhone of Android phone te moeten aanschaffen als mijn volgende toestel… Pff, ik krijg al kippenvel bij de gedachte 🙁

 • Wolfhond

  says:

  Volgens mij is het voor de gemiddelde consument “over and out” voor Windows Phone.

  Misschien dat ze ooit nog een plaatsje zullen veroveren.

  Ik heb net de 950 maar als het zo doorgaat is het jammer genoeg mijn laatste Windows Phone.

 • swenvdheuvel

  says:

  Zo wat alle windowsphones gehad vanaf OS 8.0
  Maar altijd gehoopt op meer apps maar ze zien het gewoon niet in. Heb nu een iPhone 7 besteld. hiervoor ook al vaker tussendoor gesprongen naar iPhones. werkt perfect alle apps.

  • Erwin

   says:

   Ik ben bang dat ik,als trouwe wp gebruiker het zelfde gaat overkomen, en het appeltje 6s van mijn vrouw overneem.
   Ik heb het eerlijk gezegd ook wel gehad met wp.
   Niet alleen de apps,maar ook wp 10 bevalt mij niet zo goed dan wp8.1.

   • Richard

    says:

    Wat ik vooral storend vond, is dat ze WM 10 uitbrachten met ontbrekende functionaliteit die wél in WP 8.1 zat!
    En dat bepaalde functies, afhankelijk van Cortana, niet werkten of raar gedrag vertoonden zonder Cortana (met regio/taal instellingen volledig op NL).

    Zelf weet ik, als software ontwikkelaar (Microsoft C#/.NET), maar al te goed dat programmatuur vaak zat wordt uitgebracht met (bekende) bugs 😛

    Maar zulke ‘obvious’ dingen… Waarschijnlijk heeft men alleen met USA regio-instellingen binnen Amerika getest.

    Met de Anniversary Update hebben ze diverse zaken rechtgetrokken (afgezien van een probleem bij E-mail Replies op GMail accounts vanuit de Outlook app, wat ik eerder op deze site heb aangegeven).

    Cortana heb ik even geprobeerd, maar meer dan een leuk experimentje wordt het niet. Ik heb nu mijn toestel weer op NL staan omdat ik de navigatie dan ook prettiger vind werken/klinken.

    Het ideale plaatje wat ik in mijn hoofd had: Microsoft smartphone + MS Band + MS Surface tablet (en last-but-not-least de PC)… allemaal samenwerkend met Cortana als centrale assistent. Gaat ‘m niet meer worden 🙁

    Ook is een groot pluspunt van de Nokia/MS toestellen, offline turn-by-turn navigatie, inmiddels mogelijk op de andere grote platformen.

    De gebruikservaring (Live Tiles t.o.v. het icoontjes-gerichte van Android – afgezien van custom Launchers – en méér nog op iOS) zal ik wel gaan missen. :'(

 • Richard

  says:

  Tja, hoe blij ik ook ben met m’n Live Tiles 😉
  helaas moet ik Windows Phone/Mobile gedag zeggen. Zoals de vooruitzichten voor dit platform nu zijn, sluit ik me aan bij Marco: “…wordt het zo langzamerhand wel heel erg onhoudbaar om bij Windows Mobile te blijven”. 🙁

  Mijn vrouw heeft nog een Lumia 520 (welke natuurlijk op WP8.1 blijft draaien). Aangezien zij daarnaast een iPad gewend is, wacht ik eigenlijk op een mooie iPhone SE aanbieding voor haar.

  Zelf zal ik, bij het verschijnen van een kwalitatief goed nieuw Nokia (althans door Nokia ontworpen 😀 ) toestel, eerder overstappen op Android.
  Tot die tijd kan ik de meeste dingen nog wel doen met m’n Lumia 830.

  Zou HP balen van hun Elite x3 toestel (en daarmee inzetten op Windows Mobile)? Of zouden ze dit hebben voorzien en een beperkt aantal hebben geproduceerd (ook gezien de beperkte doelgroep). Hoewel ze dan nog steeds heel het voor-traject hebben gehad met R&D, etc.

 • RonH

  says:

  Ik heb nu net pas een L950 en zing het daar wel voorlopig mee uit.
  Maar als inderdaad de cruciale apps gaan verdwijnen ben ik er waarschijnlijk ook wel klaar mee.
  Het is niet de 1e keer dat we door Microsoft zo aan de kant geschoven worden. 😡

 • Sake

  says:

  Tsja, ik ben geen ‘app slet’ dus voorlopig is er voor mij geen app gap.

  En als er dan geen nieuwe telefoon hardware komt, wordt het een dumbphone denk ik.
  Daar zijn de alternatieven te slecht/duur/privacy/lockin/enz voor.

  • lobbie1978

   says:

   Ik ben ook geen App slet, maar Vivivo gebruikte ik veelvuldig en toen ik vorige week las dat ze hun app op Windows hebben teruggetrokken zonder enig vooruitzicht op een UWP versie, realiseerde ik me wel dat dit ook voor andere apps die ik gebruik kan gebruiken (al zijn dat er niet zo heel veel, meeste de high profile apps zoals Facebook, Instagram etc.)
   Dit maakt mij toch wel een beetje bezorgd… 🙁

 • Patrick

  says:

  Ten tijde van WP7 hadden we nog de hoop op een berg apps. Bij WP8/8.1 leek het er op dat die apps zouden komen, maar kwamen ze uiteindelijk niet of slechts in een beperktere vorm dan bij iOS of Android. Dat heeft al een hoop klanten gekost. De aansprekende hardware van Nokia, maar ook HTC en Samsung hielden het platform nog in leven als ‘runner up’.

  Nu Microsoft ook de stekker uit de Lumia lijn trekt en de OEM’s, met uitzondering van HP met de schitterende X3, ook niets sprankelends brengen is het een EN/EN verhaal geworden. EN niet de apps die de meute wil EN niet de toestellen die tot de verbeelding spreken.

  Dat is erg jammer. W10M is een leuk en verfrissend OS, maar alleen op dat aspect gaat het het niet redden.

  En toch kan ik maar niet geloven dat Microsoft zo makkelijk de mobile device wereld laat schieten. In potentie miljoenen toestellen waar jouw OS op kan draaien moet toch aantrekkelijk zijn voor de Redmonders?

 • cysoon

  says:

  Het is voor mij duidelijk dat WM10 het gewoon niet is en ook niet was. Mijn Lumia 920 draaide al als stroop met WM10 en nu een Samsung S6 gekocht en dat is gewoon compleet. WM10 was niet af, nog steeds niet en ik heb ook niet het idee dat het af komt. Dus ik adviseer iedereen neem geen Windows Phone. Het OS is niet verkeerd, maar ik vertrouw MS gewoon niet meer hierin. En ga geen geld uitgeven aan een telefoon die bijna “dood’ is.
  Kijk naar de 950, dat is de laatste en wat voorn problemen zijn daar wel niet mee. Mijn vrouw heeft nog een 930, maar ik adviseer haar ook om geen 950 te kopen.
  Het is niet anders, maar het is echt een kwestie van tijd dat dat voor iedereen duidelijk zal zijn/worden.

 • wally

  says:

  App gap? Welke App gap!?

 • Marco

  Marco

  says:

  Op zich zijn er nog een berg Windows phones in omloop hoor, dat moeten we ook niet vergeten. Dat <1% marktaandeel, daar worden verkopen mee bedoeld, en die zijn er inderdaad niet of nauwelijks...

  Maar het is inderdaad vooral de vraag of Windows phone het gaat uitzingen totdat er meer focus op komt van Microsoft en de OEM partners. Half 2017 is nog wel een heel te gaan namelijk. En inderdaad het wegvallen van bijvoorbeeld een Vivino maakt het er niet leuker op... Wegvallen van Whatsapp zou voor mij de dealbreaker worden (te belangrijk om te kunnen communiceren), maar tot die tijd blijf ik het OS trouw, het is mooi, werkt goed en sinds de AU is het wat mij betreft erg compleet! 🙂

 • HansZ

  says:

  Ondanks dat ik al een tijdje geen windows Phone meer gebruik ben ik het wel blijven volgen, ook via deze website waarbij mij al was opgevallen dat er nog nauwelijks nieuws wordt geplaatst. Ik heb niks tegen windows (Phone). Vond het platform op zich altijd wel prettig. De rede dat ik ermee ben gestopt was de eeuwige betafase waarin windows Phone verkeerd met constant weer nieuwe bugs enz. Als dan ook nog eens de eigenaar van het platform vindt dat alles wel voorlopig op een laag pitje kan dan geeft het mij niet het vertrouwen dat het ooit nog iets gaat worden. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Microsoft Nokia heeft over gekocht en het dan vervolgens op de Microsoft manier de gsm markt wil gaan bedienen.
  Ik was overgegaan op de iPhone 6S plus maar na enkele maanden vond ik het wel zo’n enorm saai toestel qua mogelijkheden en persoonlijke instellingen en ben dus toch bij Android terechtgekomen en zit nu op de S7 edge. Toch blijf ik het jammer vinden van Windows Phone maar het is niet anders.
  Nog wel even de opmerking dat apps van Microsoft voor Android door mij juist zo weinig mogelijk worden gebruikt vanwege de vaak enorme omvang in MB’s. 300 MB per app is voor Microsoft heel normaal. Gelukkig is er voldoende alternatief. Als laatste wil ik dan zeggen dat ik er helaas niet meer in geloof dat het nog iets gaat worden met windows Phone want anders ga je niet de één na de ander ontslaan op deze afdeling. Er zit een te groot verschil in wat Microsoft zegt en in hun handelen. Ze lijken weer helemaal terug te zijn bij af, het “oude” Microsoft.

 • Joosty

  says:

  Ik speel wel eens met een iPhone en dan weer eens met een Galaxy edge…op de een of andere manier ben ik super tevreden met m’n 950XL. De statische icoontjes van apple/android komt nogal saai over als je live-tiles gewend bent.

  Als Snapchat en Magisto (om leuke video’s te maken) nou eens als UWP app zouden uitkomen ben ik helemaal tevreden 🙂

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Ondanks dat ik al een tijdje geen windows Phone meer gebruik ben ik het wel blijven volgen, ook via deze website waarbij mij al was opgevallen dat er nog nauwelijks nieuws wordt geplaatst.

  Dus? Genoeg sites waar je al het nieuws niet eens bij kan benen.
  Deze site is niet representatief. Eerder dat het gevoel er zal zijn, dat nieuws dubbel verteld wordt. En dat is ook zo natuurlijk.

  • HansZ

   says:

   Het gaat er niet om of er genoeg sites zijn maar het is wel een beetje dubbel dat er al ongeveer 2 jaar nog steeds bovenaan staat dat er medewerkers voor de site worden gezocht en dat 98% van het nieuws van 2 maanden geleden is.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Tsja, ik ben geen 'app slet' dus voorlopig is er voor mij geen app gap.
  Ik ook niet, maar ik greep onlangs wel flink mis. Mijn Vera-controller was zo dood als een pier (Firmware-update gefaald), dus ik stapte over op Fibaro. Vooraf gecontroleerd of er een third-party app was. En dan blijkt het bij ingebruikname dat het een hobby-probeerseltje was die al een jaar niet meer echt werkte. Ik ben de app nu maar zelf aan het bouwen, met de gedachte dat ik hem zowel voor telefoon en tablet kan gebruiken. En dan kijk ik bij mijn vrouw op haar Android-tablet, en dan kun je gewoon kiezen uit een stuk of 8 apps. Wat dan wel steekt is dat Fibaro wel dit soort dingen op YouTube knalt: 
  https://www.youtube.com/watch?v=Dv-7xoIik7s
  
  Jaap
 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Maar het is inderdaad vooral de vraag of Windows phone het gaat uitzingen totdat er meer focus op komt van Microsoft en de OEM partners. Half 2017 is nog wel een heel te gaan namelijk.

  Ik hoop dat er meer focus op tablets van Windows komt, en dat Windows Mobile in de kielzog meegepakt gaat worden…

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Als laatste wil ik dan zeggen dat ik er helaas niet meer in geloof dat het nog iets gaat worden met windows Phone want anders ga je niet de één na de ander ontslaan op deze afdeling. Er zit een te groot verschil in wat Microsoft zegt en in hun handelen. Ze lijken weer helemaal terug te zijn bij af, het "oude" Microsoft.

  Ik zou daar niet naar kijken. Kan zijn dat dit mensen zijn die dubbel zijn (fusies hebben altijd overlap), kan zijn dat men vindt dat afdelingen niet snel genoeg meegaan in nieuwe strategische richting (Lumia bloedgroep die te stevig in de weg zit van een Surface bloedgroep?), kan zijn dat men het geografisch gewoon anders wil gaan doen. Daar zou ik niets van aantrekken.

  jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Next stop: Surface Phone.

  Eerst wil ik zeker weten dat het echt functioneel wat nieuws biedt, behalve een nieuwe behuizing. De geruchten van een Arm-based Surface phone stemmen mij niet hoopvol over het kunnen gebruiken als volwaardige laptop-replacement.

  Jaap

 • Marco

  Marco

  says:

  Enfin….goed te zien dat het forum ondertussen nog niet was overleden…. al weer vier pages discussie 🙂

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Eerst wil ik zeker weten dat het echt functioneel wat nieuws biedt, behalve een nieuwe behuizing. De geruchten van een Arm-based Surface phone stemmen mij niet hoopvol over het kunnen gebruiken als volwaardige laptop-replacement.
  
  Jaap

  En toch gebruik ik nu mijn 950 als volwaardige laptopvervanger 😉
  (Ok, via een virtuele windows 10 machine die ik met rdp benader)
  Geen 5 kilo tas meer bij me. Alleen een adapter, continuum dock, hdmi en displayadapterkabel. 3 flessen drinken en een broodtrommel. Heerlijk wat een verademing.

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Ik mis geen enkele app. Met zowel Apple als Android heb ik helemaal niets, dus daar zal ik niet snel naar overstappen.
  Sent from my Lumia 820 using Tapatalk

  Ik ook niet. Miste dus wel de Nissan Connect app. Uiteindelijk met een Samsung S5 die connectapp geinstalleerd en gekoppeld met mijn auto.
  Nu mis ik de app niet meer, want dat is dus een totale aanfluiting. Enige wat die app blijkt te doen is Facebook en Buienradar toe voegen aan mijn boordcomputer, zodat dat op het 8″ scherm bruikbaar is. Volgens mij heb ik andere bezigheden in een auto, dus nutteloos.

 • wilagro

  says:

  Ook hier geen last van de app gap, maar wel een liefhebber van een telefoon die goed samenwerkt met mijn laptop thuis. En dan bedoel ik dus de integratie van onedrive voor de foto’s en office 365 als belangrijkste zaken.
  Enige app waarvan ik het jammer vind dat die niet goed ondersteund wordt is die voor mijn Synology NAS. Er blijven zaken die ik liever niet online heb staan, maar daar kan ik met de telefoon dus niet goed bij.
  Met mijn recente 2e hands lumia 1520 hou ik het voorlopig nog wel weer een tijdje uit op het platform, en kan ik de app en platform ontwikkeling dus nog een tijdje volhouden.

 • Sip2608

  says:

  Ik ben tevreden met mijn Win phone en W10!
  Het werkt allemaal goed was voor de tijd een Android lief hebber maar nu ben ik win phone Fan geworden het werkt lekker soepel.

 • MichelNH

  says:

  @Marco
  Ik werk erop, zoals velen met mij. Grotere bedrijven willen niet alles delen, bij apple en android is niets meer van ‘jouw’. Bij Blackberry en Microsoft ben jezelf nog de beheerder, bekruipt je niet het gevoel dat alles met de VS wordt gedeeld etc.
  Android beheert alles wat je doet, Samsung kijkt zelfs na je telefoontjes … en bij apple lopen smsjes, mailtjes, etc allemaal via de VS, via hen.

  Nee liefst veiliger binnen EU of NL alle data laten lopen!

  Ik hoop dat Microsoft toch doorgaat met hardware, die surfacelijn en 950s zijn top!

  • Richard

   says:

   @MichelNH
   > “… liefst veiliger binnen EU of NL alle data laten lopen!”

   Uhm… Microsoft heeft dan wel datacenters in NL gebouwd. Maar ik heb nergens garanties gezien dat de data hier blijft.
   Zou natuurlijk kunnen dat daar bij grote bedrijven wel stricte afspraken voor liggen.

   Maar zodra je bijv. Cortana gebruikt of OneDrive (niet de “for business” variant?) dan ga ik er vanuit dat er vrolijk gecommuniceerd wordt met servers in de VS,

   Ook bij het gebruik van apps die wel/niet op Azure draaien kan er verschil zitten in de locatie van servers.

   Aangezien alle grote platformen van Amerikaanse bedrijven zijn, is dat ook niet vreemd 😉

   Natuurlijk ligt de ‘core business’ van Google vooral bij advertenties en gebruiken zij maar al te graag onze gegevens om profielen te vormen t.b.v. gericht adverteren. Door het verwerken van zoekopdrachten, scannen van GMail. En dus ook via Android OS :-\

   Apple probeert een imago op te bouwen dat het zich afzet tegen de Amerikaanse inlichtingendiensten (bijv. door geen ‘backdoor’ te geven op de encryptie). Maar ik weet niet hoe het werkelijk achter de schermen zit.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Het gaat er niet om of er genoeg sites zijn maar het is wel een beetje dubbel dat er al ongeveer 2 jaar nog steeds bovenaan staat ....

  Daar komt ook zoveeeeeeel reactie op… 🙁 voel je je geroepen wellicht? 😉

 • Gerke

  says:

  Apple doet ook alles via icloud 😉
  RIM geeft encryptykeys weg aan de FBI etc

  Wat ik geconstateerd heb is dat Apple en Google schrikbarend veel unencrypted het internet opslingeren. Bij Microsoft gaat er ook veel naar buiten, maar ik zie alleen maar encrypted communicatie wat ik niet even kan ontsleutelen. Rim versleutelt ook, maar daar geven ze gewoon de sleutel van weg zoals ik al aangaf.

  Vanuit security en privacy is er geen enkele partij die je wilt gebruiken, maar in dit geval blijkt iedere keer weer dat MS de minst slechte keuze is.

  En dan nog even het stukje censuur, Apple wil nog steeds niet dat ik porno bekijk, ik bepaal dat zelf wel :p

  • Richard

   says:

   @Gerke
   > “Apple wil nog steeds niet dat ik porno bekijk, ik bepaal dat zelf wel :p”

   Haha 😀 Dus geeft Siri geen gehoor aan dergelijke zoekopdrachten? 😛 *LOL*

 • deco

  says:

  QUOTE

  Dus? Genoeg sites waar je al het nieuws niet eens bij kan benen.
  Deze site is niet representatief. Eerder dat het gevoel er zal zijn, dat nieuws dubbel verteld wordt. En dat is ook zo natuurlijk.

  in deze moet ik Hansz wel een beetje gelijk geven.. focus ligt bij bijvoorbeeld WindowsCentral nu meer op games en howto’s ipv. dat er iets gebeurd op mobile gebied, behalve die nieuwe HP dan waar nu voorzichtig meer berichten over verschijnen. Dus nieuws is met gemak bij te benen.. met twee vingers in de neus zelfs.

 • infinity85

  says:

  Weet je wat het voor mij ook is:
  W10M is niet meer het OS wat het ooit was in WP7/8. Ik ben verliefd geworden op het ‘anders zijn’ ten opzichte van Android en iOS.
  Het startscherm met live tiles, de manier waarop app en hubs wegklapte en terugklapte, de pivots, het horizontale scrollen door apps, de mooie typografie, etc etc etc…
  Als ik nu mijn W10M device in handen heb, heb ik het gevoel alsof ik met een desktop OS aan het werken ben op een 5inch scherm. Hallo hamburgermenu…WTF???
  WP7/8 was nieuw, fris, sexy in gebruik. De magie die het ooit had is er af. Het enige wat nog anders is, zijn de live tiles. Alhoewel die bij mij vaak niet updaten en dus verouderde info laten zien of helemaal niet meer goed werken. En in Adnroid en iOS heb je widgets die soortgelijk zijn aan live tiles dus ook daarin is het niet meer uniek.

 • Loempia920

  says:

  Na 5 of 6 jaar Windows Phone heb ik nu dus de knoop doorgehakt en de iPhone 7 besteld.
  Heb de Lumia 950 sinds december 2015, maar ik word er niet blij van.
  Constant haperingen en talloze irritaties, die ik overigens niet of minder had met Windows Phone 7.x en Windows 8.x
  Het moet gewoon werken vind ik en het moet niet achteruit gaan.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  En toch gebruik ik nu mijn 950 als volwaardige laptopvervanger ;)

  Dat is ook mijn ambitie, maar dan wil ik wel volledig lokaal kunnen werken.

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Nu mis ik de app niet meer, want dat is dus een totale aanfluiting.

  Dat is mijn beleving bij 90% van al die apps. Totaal waardeloze meuk die niets anders doet dan je telefoon vervuilen. Als je nog eens zinnige diagnostische info uit een auto kon trekken, maar het is vaak erg beperkt. Een totaal gebrek aan creativiteit van de bouwer van een auto/CV-ketel/TV/ding die alleen maar een app wil hebben om marketing te kunnen laten roepen dat je een app heeft, zonder echt na te denken wat het nu echt doet.

  De Samsung TV app vindt ik daar zo’n briliant slecht voorbeeld van: je het een iPag/Android tot je beschikking, en je tovert het om tot een mega-size batterijvretende remote met buttons ter grote van mijn hand. Toegegeven, mijn ogen worden slechter, maar het ontsluiten van de GUI op een totaal andere manier (2e scherm gedachte waarbij je simultaan TV kan kijken en de rest van de avond kan plannen via de ingebouwde TV-gids) of bijvoorbeeld het streamen van een beeld naar een iPad (zeg maar ingebouwde Horizon-box) komt niet in ze op. Terwijl dat waarde toevoegd.

  Ook de Fibaro-app vindt ik daar zo’n voorbeeld van. De GUI is een soort HTC-sense achtige met het weer centraal en een paar buttons direct er onder. Waarom geen fatsoenlijk bedienpanel dat overzicht biedt: als ik op een telefoon kijk is er meestal wat aan de hand (lees: alarm gaat af, of ik wil weten of mijn vrouw thuis is, XBox moet aan, etc.). Je gaat dus de app in om actie te ondernemen. Een mooi geanimeerde GUI met slechts 6 knoppen zal me echt aan mijn r@@t roesten. Ik wil in een oogopslag alle bewegingssensoren kunnen zien, of het eventlog (heb ik nog niet in de app kunnen vinden) of alle schakelaars kunnen vinden. Een mobiele gebruiker is echt een ander persoon dan de persoon die op zijn gemak een GUI ingaat om de boel te configureren.

  Het enige waar de apps goed in zijn is het aantonen van een totaal gebrek aan creativiteit en kritisch denkvermogen….

  Jaap

 • cammaro

  says:

  Mijn mobiel gebruik ik veel voor mijn Zwave spulletjes die alle Domotica regelen in huis. Zodra daar geen app meer voor is, of whatsapp of verdwijnt dan…
  Maar tot nu toe mis ik echt geen app.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Mijn mobiel gebruik ik veel voor mijn Zwave spulletjes die alle Domotica regelen in huis. Zodra daar geen app meer voor is, of whatsapp of verdwijnt dan...
  Maar tot nu toe mis ik echt geen app.

  Welke controller/app gebruik jij eigenlijk (sorry vergeten)?

  jaap

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Na..

  Het wazige hier is dat ik lees dat menigeen dan het duurste model van een alternatief neemt.
  Never nooit niet dat ik dat nog eens doe. Zoveel moois in de 200-400 prijsklasse.
  Dan zou ik het gevoel hebben dat ik het echt niet zou snappen 🙂

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Na..
  
  Het wazige hier is dat ik lees dat menigeen dan het duurste model van een alternatief neemt.
  Never nooit niet dat ik dat nog eens doe. Zoveel moois in de 200-450 prijsklasse.
  Dan zou ik het gevoel hebben dat ik het echt niet zou snappen :eek:
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  in deze moet..
  Best grappig; dan heb je het nieuws niet eens kunnen volgen als je dat denkt ;)
  
  Zo bleek dat ik het nieuws gemist had over werkende USB Type-C docks/kabels met een Lumia 950/XL.
  Bleek een artikel over te staan op WC. Heb mijn NexDock gisteren (eindelijk) binnen gekregen.
 • cammaro

  says:

  QUOTE=Jaap_van_Ekris;143504]Welke controller/app gebru
  OF TOPIC. Ik gebruik Grashopper als app. En jij?

  Welke controller/app gebruik jij eigenlijk (sorry vergeten)?
  
  jaap
 • MRE

  says:

  QUOTE

  Dat is ook mijn ambitie, maar dan wil ik wel volledig lokaal kunnen werken.
  
  Jaap

  Lokaal hoeft niet, als er maar een goede Citrix Client is. Nu moet ik weer naar onze IT afdeling omdat de Citrix receiver niet werkt omdat daar aanpassingen voor nodig zijn op de Citrix omgeving. Daarom moet ik alsnog mijn 17″ laptop meenemen. 🙁

 • Janwp

  says:

  QUOTE

  Zou HP balen van hun Elite x3 toestel (en daarmee inzetten op Windows Mobile)? Of zouden ze dit hebben voorzien en een beperkt aantal hebben geproduceerd (ook gezien de beperkte doelgroep). Hoewel ze dan nog steeds heel het voor-traject hebben gehad met R&D, etc.
  
  Of ze nu balen weet ik niet maar de realiteit is wel dat de Elite x3 in de US en Canada al is 
  uitverkocht

  .

 • infinity85

  says:

  QUOTE

  Of ze nu balen weet ik niet maar de realiteit is wel dat de Elite x3 in de US en Canada al is 
  uitverkocht

  .

  Zegt niets. De 950 was verleden jaar ook ‘uitverkocht’. Iedereen hier riep dat dat kwam doordat het een groot succes was.
  Ik zei al gelijk dat Microsoft op de rem aan het trappen (zoals jullie weten, ik werk bij een Telco en had insider info) was door de slechte reviews over zowel het toestel als W10M. Ga er maar vanuit dat ze beperkt in oplage zijn…

  • Richard

   says:

   Mee eens. Kunstmatige ‘schaarste’ wordt vaak gehanteerd in marketing/sales land.

   Ongetwijfeld zullen er mensen wel helemaal tevreden mee zijn (dat wens ik zowel HP, MS als de gebruiker ook toe). 🙂
   Omdat ze het precies gebruiken hoe het bedoeld is en daarmee tevreden zijn (geen extra apps nodig hebben). Plus nog eens in de juiste, meest geteste en ondersteunde, regio zitten: US/Canada.

 • jve

  says:

  Erg jammer is het ! Ik vind windows nog steeds het beste en handigste . Maar na de update naar 10 werkte de helft niet meer ! Dikke stap terug inplaats van voor uit . Beeld naar mijn tv streamen ging niet meer in de auto een naam roepen en bellen geen spraak gestuurd zoeken . En idd nog steeds geen ing app met contactloos betalen en noem maar op ik heb nu de 950 en hoop dat NOKIA mij. Volgende nieuwe telefoon gaat worden ik kijk er echt naar uit

  • Richard

   says:

   @jve
   Zoals bekend op dit forum 😛 Hoop ik ook dat er nieuwe Nokia toestellen komen. Zelfs al draaien die op Android. Als ze maar kwalitatief goed zijn (zoals we ‘vroeger’ van Nokia gewend waren). En liefst met verrassende/vernieuwende punten qua design en gebruikservaring.

   Mocht ik dan eens een Android app willen maken, kan dat nog steeds met Visual Studio i.c.m. Xamarin 🙂

   (Hoef ik niet terug naar Eclipse 😉 hoewel ik niets tegen Java heb… Daar begon ik mee voordat ik C#/ASP.NET ging doen).

 • Rob1

  says:

  Ik pleit voor meer zen en daarnaast meer feiten. Hoezo geen mobiel nieuws meer?
  Volgens mij komen er bij andere partijen ook maar 1 keer per jaar een flagship voorbij en niet om de 3 maanden en doet W10M het eigenlijk uitstekend voor wat betreft modellen of ben ik nu gek?

  Je kan al kiezen (binnenkort) uit vele tablets en 2 en1, naast Microsoft, uit Lenovo, Dell, Samsung, HP, Acer, Asus etc.

  Kijk ik naar de mobiele telefoontak voor NL dan zie ik:
  eind 2015 lancering Lumia 950 en XL en niet te vergeten de 550;
  Februari 2016 middenklasser 650
  September 2016 weer een flagship in de vorm van de HP elite x3
  En binnenkort valt er weer veel te verwachten.

  Wat is hier nu zo anders aan als bij de andere partijen? We hebben zolang gewacht en nu staat W10M eindelijk goed in de startblokken en ga je dan weg?
  En ja zijn wat vastlopers en incidenten maar is dat bij andere partijen beter?

  Dan de apps waar het hier omgaat.
  Officepakket, Outlook Email en agenda, whatsapp, facebook, twitter, bankapps, parkeer apps, sport apps, fotoapps, muziek, spelletjes, meer dan genoeg voor mij als gemiddelde gebruiker. En geen app? Gewoon via de browser of een derde partij app.

  En inderdaad er verdwijnen apps maar er komen er ook steeds meer bij. Voor de gemiddelde gebruiker bestaat er geen gat en dat blijkt hierboven wel uit.

  Dat is gewoon flauwekul maar iedereen lijkt dat te geloven en ja ook ik kan wel apps bedenken die er (nog) niet zijn zoals pokomon, snapchat etc. of beter.

  Pak je kans nu de lumias 950/XL zo lekker voordelig zijn geworden. Dan kan ik verzekeren dat een van je eerste acties zal zijn het verwijderen is van apps 😉

 • infinity85

  says:

  QUOTE

  Ik pleit voor meer zen en daarnaast meer feiten. Hoezo geen mobiel nieuws meer?
  Volgens mij komen er bij andere partijen ook maar 1 keer per jaar een flagship voorbij en niet om de 3 maanden en doet W10M het eigenlijk uitstekend voor wat betreft modellen of ben ik nu gek?
  
  Je kan al kiezen (binnenkort) uit vele tablets en 2 en1, naast Microsoft, uit Lenovo, Dell, Samsung, HP, Acer, Asus etc.
  
  Kijk ik naar de mobiele telefoontak voor NL dan zie ik:
  eind 2015 lancering Lumia 950 en XL en niet te vergeten de 550;
  Februari 2016 middenklasser 650
  September 2016 weer een flagship in de vorm van de HP elite x3
  En binnenkort valt er weer veel te verwachten.
  
  Wat is hier nu zo anders aan als bij de andere partijen? We hebben zolang gewacht en nu staat W10M eindelijk goed in de startblokken en ga je dan weg?
  En ja zijn wat vastlopers en incidenten maar is dat bij andere partijen beter?
  
  Dan de apps waar het hier omgaat.
  Officepakket, Outlook Email en agenda, whatsapp, facebook, twitter, bankapps, parkeer apps, sport apps, fotoapps, muziek, spelletjes, meer dan genoeg voor mij als gemiddelde gebruiker. En geen app? Gewoon via de browser of een derde partij app.
  
  En inderdaad er verdwijnen apps maar er komen er ook steeds meer bij. Voor de gemiddelde gebruiker bestaat er geen gat en dat blijkt hierboven wel uit.
  
  Dat is gewoon flauwekul maar iedereen lijkt dat te geloven en ja ook ik kan wel apps bedenken die er (nog) niet zijn zoals pokomon, snapchat etc. of beter.
  
  Pak je kans nu de lumias 950/XL zo lekker voordelig zijn geworden. Dan kan ik verzekeren dat een van je eerste acties zal zijn het verwijderen is van apps ;-)

  Hoi Rob,

  Leuke post 😉
  Het gaat er niet om hoeveel Microsoft uitbrengt, het gaat er om WAT ze uitbrengen. Hoe ze het uitbrengen. In welke staat (W10M), etc… en dat is bij de flagships van verleden jaar nou niet echt soepel gegaan. Blijkbaar zijn de toestellen die uitgebracht worden niet aansprekend voor veel mensen, gezien de slechte en dalende verkopen. Dat kan liggen aan W10M, aan de toestellen, aan de app-gap.
  Binnenkort valt er meer te verwachten? Wat dan? Weet jij meer? 😉 Ik heb het hier over mobile he, telefoons dus.
  Volgens mij komt Microsoft eind volgend jaar pas weer met nieuwe hardware. Dat is best lang, zeker gezien het marktaandeel van Windows. Niet echt handig. Er komen tot volgend jaar echt niet meer mensen bij hoor, sterker nog, er zullen steeds minder gebruikers zijn.

  Jij noemt nu wat apps op. Die zijn aanwezig. Overigens meestal in beperktere vorm dan voor Android en iOS (bijvoorbeeld bank-apps). En wat wil je daar mee zeggen? Dat er, omdat de apps die JIJ opnoemt er zijn, er in het algemeen geen app-gap bestaat? Ben jij de gemiddelde gebruiker? Blijkbaar niet, anders zou het algemene beeld van de app-gap er niet zijn. Of is iedereen gek?

  Het is zelfs allemaal flauwekul? Nogal een statement.

  Misschien een rare vraag, maar hoe oud ben jij Rob?

  • Rob1

   says:

   Hoi infi
   Ik heb het niet over een onderneming zoals Microsoft maar het platform. Volgens mij dus Windows. Dat staat open voor alle partijen en dat werkt al prima bij de pc, laptops en tablets en gaat nu pas echt van start voor W10 mobile.

   De mobiele flagships zijn dacht ik geen geheim toch?
   We moesten eerst jaren wachten op flagships en nu worden we er mee overspoelt binnen 1 jaar! Gewoon een feit maar daar hoor je niemand over.
   Wel dat meer dan 4 jaar oude telefoons geen update meer krijgen, het lijkt wel android. Maar dat is bij w10m verleden tijd.
   Maar ik kan je garanderen dat over 5 jaar je toch een je telefoon zal moeten vervangen.

   Eerst dus de 950 en XL, marketingtechnisch niet OK en wat opstartproblemen maar wel 2 top telefoons. En nu dus de HP elite, bijna in Nederland en de Acer Liquid jade Primo zit er aan te komen. En inderdaad niet van MS dus doen ze de marketing wellicht beter.

   Oftewel de bewering dat er dit jaar niemand meer bijkomt op het platform van windows is nergens op gestaafd.
   Als HP het goed aanpakt dan kun je zelfs een sneeuwbaleffect verwachten.

   En andere partijen hebben ook problemen zoals IOS10 en geluk bij een ongeluk, samsung heeft de note 7 niet op w10m uitgebracht. En de update strategie van Google is ook niet om naar huis te schrijven.

   En het zeer aannemelijk dat Microsoft een hero telefoon zal blijven maken om de zoveel tijd om de potentie te laten zien. En dat zal denk ik in de surface lijn liggen. Dat is wel marketingtechnisch beter.

   En nogmaals die app gap wordt gewoon aangepraat.
   Vraag maar eens aan je familie leden met zowel apple als android welke apps ze gebruiken. Ik kom vrijwel geen app die ontbreekt (in de leeftijden van 20 tot 60).

   W10M is er feite net een jaar en mijn bewering is dat het nu pas gaat opkomen. Of dat gaat lukken in een verzadigde markt weten we over 3 tot 4 jaar.

   Tot nu toe komen er steeds meer goede apps en games bij of worden verbeterd, Plex, Ziggo, F1, Groove, VLC, office 365, Skype, OneDrive, foto pro

 • MichelNH

  says:

  Microsoft moet met Windows Mobile doorgaan, je ziet dat de OSen op mobieltjes en pc/laptops steeds meer na elkaar toegroeien. Stopt Microsoft met Windows Mobiel, zeggen ze ook gedag tegen alle andere versies van Windows.

  Dan is het over en uit met Microsoft, want als ik over moet naar Apple, neem ik voor het bedrijf alles van apple, dus ook hij office. Binnen mijn bedrijven heb ik liefst zo weinig mogelijk leveranciers en dat is niet alleen omwille van veiligheid, maar ook eenduidigheid, gemak, kosten, etc. En daarin zijn wij niet de enige, alle grotere organisaties, overheden en bedrijven hebben Microsoft … maar zit nu al grotere gemeentes overstappen; Het failliet van Microsoft is dat zij niet vol blijven inzetten op hun sterke posities “bedrijven, instellingen, overheden, etc”. Zoals ik dit al zo vaak hier heb aangegeven, de consumenten komen vanzelf als men er bedrijfsmatig zeer prettig mee werkt!

  Ook ik ben verbaasd met ern aantal verplichtte apps, wat moet ik met xbox, groove, lumia highlights en dat soort onzin wat niet kan worden verwijderd. Zeer irritant en ook kwaad ook te worden!

  Toch blijf ik bij Microsoft omdat ik daar nu eenmaal mee ben opgegroeid en alles “maar dan ook echt alles” kan met excel en dat is voor een wiskundige als ik een topproduct.

  Nog 1x dan: “Microsoft zet nu eens vol in op grote bedrijven, organisaties, instellingen en overheden; Zorg dat zij daar van pc tot tablet, van laptop tot mobiel zijn verweven met hard- en software van Microsoft met Windows. Haal onnodige en consument gerichte vooringestalleerde voorzieningen uit alle OSen, etc. en het Microsoft met Windows, Office, Surface, ed worden weer winnaars”

  • MichelNH

   says:

   Meeste consumenten werken en geef daar een grote groep een goede ervaring op alle Microsoft Windows Office etc platformen en zij nemen dat ‘mee naar huis’. Microsoft moet eens af van dat halfslachtige en een duidelijke keuze met goede visie maken, waar dan volop ingezet moet worden zonder zijsporen! Een goede aankoop hierbij en bij deze strategie is “LinkedIn”, waarvan de integratie een stuk minder is in Windows 10 als voorheen.

   Ik ben gebruiker van het eerste uur met zelfs nog de softfloppy’s en Windows Mobile 4.

   • MichelNH

    says:

    En als eerste uur gebruiker, ben ik nog steeds heel tevreden, maar weg wanneer ik niet alles op één OS kan krijgen.

    Ik heb geen trek ook met alles over te stappen naar apple, geen zin om alles wat ik kan op Windows opnieuw te moeten aanleren voor ios. En gaat mij dat wel bevallen?!

    Kom op Microsoft zet een duidelijke visie voor de toekomst neer, opdat jullie gebruikers, met name die van het eerste uur, weten waar zij staan en aan toe zijn; Het gaat om keuzes die dagelijks gemaakt moeten worden en deze helt steeds meer over naar de andere kant ☹

    Als grote bedrijven als Shell, ING, Telegraaf, e.d. nu al overstappen naar apple, is het schip ‘Microsoft’ totaal zinkend en de afgrond nabij. Overigens zijn er ook al gemeenten weg bij Microsoft, zo is een grote gemeente ‘Tilburg’ naar apple.

    Ik ben niet en specifieke fan, maar heb weinig trek in alles opnieuw te moeten leren … voor mij is Microsoft’s Windows en -Office als een broodje pindakaas smeren … “erg simpel dagelijks te gebruiken dus”

    Een goede vraag na dit alles uit te hebben geschreven is: “Is het faillissement van Microsoft aanstaande?”

 • Bob

  says:

  Windows 10 Mobile is voor mij nog steeds het platform. De Lumia 950XL draait als een zonnetje. De fast ring blijft me boeien.
  Apps hmmm, de meeste apps die ik heb zijn HTML5 weblink die eruit zien als apps. Werkt gewoon prima en is sinds begin der tijden de windows manier, apps zijn altijd achter gebleven.
  Ben zelf een enorme film liefhebber en ben dam ook blij verrast dat PLEX UWP is, wat een juweel van een app is dat. Voor Home Domotica heb ik gekozen voor de Homewizard die via een HTML app perfect werkt. Binnen kort ga ik me eens werpen op Arduino met W10M of W10 D als besturing systeem. De vrijheid die ik voel als windows gebruiker is waarom ik erbij blijf dat windows het beste besturing systeem is.

  • Richard

   says:

   >Bob: ” …de meeste apps die ik heb zijn HTML5 weblink die eruit zien als apps”

   Dat ging op mijn Lumia 830 verkeerd na de W10 update.

   Waar op WP8.1 de, vanuit IE, vastgepinde websites een ‘screenshot’ toonden, werd dat met Edge in de meeste gevallen een blauwe tegel met het Edge ‘e’ logo erop.

   Pas met de W10 Anniversary Update is hier verbetering in gekomen. Natuurlijk is het resultaat nog afhankelijk van de betreffende website-bouwer; of die de juiste instructies in de HTML pagina zet (o.a. verwijzing naar een icoon/plaatje).

   Nu zie ik nog bij sites enkel het Edge logo, of de “favorite/bookmark icon” (favicon) van de site.
   Maar bijvoorbeeld een artikel van SmashingMagazine.com wordt een witte tegel met groot logo-plaatje. En zelfs iets van RSS-feed items die verschenen op de tegel 🙂 (hoewel de Live Tiles nu, terwijl ik dit schrijf, bevroren lijken te zijn).

 • the ozzynator

  says:

  QUOTE

  Een goede vraag na dit alles uit te hebben geschreven is: "Is het faillissement van Microsoft aanstaande?"

  Ik denk het wel ja, zal er ongetwijfeld flink inhakken als jij met al je spulletjes overstapt naar Apple.

  En al helemaal als bedrijven als de Telegraaf overstappen. Niet tot die al altijd met apple werken, want iets met grafische sector.

  “Maar dat is mijn mening”.

  • Bob

   says:

   4 october ga ik naar een briefing bij Apple ism IBM. Die twee gaan nou samen werken. IBM gaat ook over op apple hardware, veel goedkoper volgens IBM. Verbaasde me vooral omdat Lenovo met Thinkpad hun hardware was.
   Dus Apple en duur gaat blijkbaar niet altijd op. Veel zal wel gaan over Watson van IBM en de api’s die ism met apple hardware gebouwd kunnen worden.
   Wat ik maar wil zeggen is dat de weg van UWP compleet overschaduwt kan worden door apps specifiek draaiend op hardware of dat nu ios of osx of web base is, maakt niks uit. Het moet gewoon efficient werken en dat kunnen die twee. Welke industrie hier baat bij heeft moet blijken.
   Voorlopig draait al mijn software rond Windows. 3D cad en FEM pakketen. Dat zie ik niet zomaar op een ander platform komen. Die groep word echter steeds schaatser, dus hou mijn hart vast. Als consument ben ik platform onafhankelijk en diversiteit in OS en hardware vind ik super leuk en dat ondersteund microsoft als geen ander.

 • Wolfhond

  says:

  Gisteren en vandaag een Android 5.0.2 geprobeerd. Wat een chaotische ervaring. Ik wou graag dat mijn foto’s automatisch werden geupload naar one drive. Maar de microsoftapp werkte niet. Ik had geen zin om een reclameapp of een betalende app te gebruiken. Dus geen oplossing gevonden. Ik heb graag dat ik mijn agenda veel zie op mijn gsm om zo zeker niets te vergeten. Amai zo lelijk dat die widget is van de outlook app. Weer zelfde verhalen uren zoeken naar iets dat iets of wat treffelijk en clean is. Terug niet gevonden. En zo kan ik wel nog even doorgaan. Eigenlijk gewoon chaotische ervaring als je van een windows phone komt.
  Nu weet ik weer waarom ik een windows phone heb. Hopelijk komt er toch ergens een licht in de tunnel. Want als ik moet veranderen zal het toch tegen mijn zin zijn en zoals mijn recentste ervaring een nachtmerrie maar dan wel met veeeeel apps.
  (ps: iphone is te duur en geen dual sim)

  • cysoon

   says:

   Tja, ik heb nu een Samsung S6 en dat werkt toch gewoon goed. Ook Onedrive zo ingesteld dat de foto’s in mijn Onedrive map komt.
   Agenda werkt ook goed op Android, wel een widget op mijn home gezet. Perfect. De laatste versie van de Outlook App. was ook niet verkeerd met bijv. het weekoverzicht.
   En ja, live-tiles is misschien mooi en soms handig, maar ik kan niet zeggen dat ik het mis.
   Nu kan het zijn dat W10M ook al veel apps heeft, zoals bijv. de app voor Evernote, maar dat is waardeloos als je het vergelijkt met de Android versie! En zo is dat met meerdere apps.
   Als het OS W10M nou een half jaar geleden af was dan was ik zeker bij W10M gebleven, maar ik blijf er niet op wachten.
   En nogmaals die stomme bugs die er in zaten en misschien nog inzitten maakt dat het voor mij niet meer geloofwaardig is. (de bug dat je backspace niet werkt bij beantwoorden/doorsturen en dat je geen bijlage kan toevoegen).

   • Richard

    says:

    @cysoon:

    “…de bug dat je backspace niet werkt bij beantwoorden/doorsturen en dat je geen bijlage kan toevoegen…”

    Inderdaad! Zijn wij de enige twee gebruikers die dat opmerkten in Outlook? :-\ En alleen bij Gmail. Plus dat de Verzendknop dan helemaal niet werkt.

    Draai(de) jij ook W10M op een Lumia 830 ? Misschien zit daar een verband in…

    (Ik moet toegeven dat ik verder weinig speurwerk meer heb verricht om te vinden of andere gebruikers hier ook tegenaan lopen).

    • cysoon

     says:

     Nee, ik draaide W10M op mijn Lumia 920. Erg traag, maar dat ligt dan aan de hardware, zeg maar…
     Mijn vrouw heeft de Lumia 930 en daarop ook het probleem (geen insiders release of zoiets, maar de “gewone” versie).
     Nog steeds heeft ze problemen met email.
     Als je een email krijg met een “reply-to:” veld… tja dat doet Outlook mail dus gewoon weg niet. Zelfs met doorsturen komt dat e-mailadres niet tevoorschijn…
     Zij moet ook een ander toestel en ik adviseer haar niet de 950(XL) te doen, maar Android of Apple.

   • Wolfhond

    says:

    Groot gelijk dat je niet wacht. Dat hangt natuurlijk beetje af van wat voor jou de doorslag geeft.

    Jammer dat het op beide toestellen dat ik uitgebreid getest heb niet werkt. Nogtans heb ik echt geprobeerd en grondig getest.

    Uiteraard ligt dit niet bij Android, maar bij de app ontwikkelaar.

    Ooit zal ik Android nog eens een kans geven.

  • HansZ

   says:

   Als een app het niet doet dan moet je niet een platform de schuld geven en als jij niet een mooie widget naar je zin kan vinden dan ligt dat ook zeker niet aan een platform. Ik denk eerder dat jij het allemaal niet zo goed snapt en dan is het meteen waardeloos. Op mijn S7 edge wekt OneDrive prima, ook met het uploaden van foto’s maar daar wil ik niet verder op ingaan daar we hier op een windows forum zitten. Denk even na voor je met dit soort ongefundeerde beschuldigingen komt, voor welk platform dan ook.

   • Wolfhond

    says:

    Ik zeg niet dat het platform de schuldige is. Ik weet dat het aan de app bouwer ligt. En dit is zeker geen ongefundeerde beschuldiging. Ik heb lang genoeg ermee getest en geprutst. Om het tot mijn zin te krijgen.
    Maar jammer genoeg niet gelukt.

    Ook is het zeker niet meteen waardeloos want ik ga Android zeker nog kansen geven. Als ik er over ben dat ik bepaalde handige zaken moet opgeven dat ik nu gewoon ben of als ik een oplossing vind voor mijn bevindingen.
    Want ik krijg er tot slot waarschijnlijke vele ‘leuke’ apps in de plaats.

    Toch is het steeds raar dat de mensen snel op hun tenen zijn getrapt ook al gaat het niet over hen.

    Maar swat. Het zal wel aan mij liggen.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Ik heb nu mijn toestel weer op NL staan omdat ik de navigatie dan ook prettiger vind werken/klinken.
  

  En dan gebruik je de Kaarten/Maps app? In mijn beleving werkt de Kaarten app bij NL instellingen niet goed. Je krijgt geen suggesties als je iets gaat zoeken en sommige straten worden simpelweg niet gevonden terwijl ze wel op de kaart staan. Zet je je toestel op bijvoorbeeld EN-UK, dan werkt dat veel beter!

  • Richard

   says:

   @Plantje:
   Zou kunnen… de aanwijzingen leken ook iets uitgebreider (al heb ik ’t maar twee keer geprobeerd in ’t Engels).

   De straatnamen klinken dan echter wel raar 😛

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  4 october ga ik naar een briefing bij Apple ism IBM. Die twee gaan nou samen werken. IBM gaat ook over op apple hardware, veel goedkoper volgens IBM. Verbaasde me vooral omdat Lenovo met Thinkpad hun hardware was.
  Dus Apple en duur gaat blijkbaar niet altijd op.

  Tja,

  Apple ondersteund niet zo gek veel policies, dus IBM kan nog wel eens flink in de problemen komen als er data verloren gaat. Dit is een stap die op korte termijn wellicht goedkoop lijkt, maar in praktijk nogal desastreus uit kan vallen. Hetzelfde heb ik een beetje met het Linux project van Munchen, waar het cool lijkt om veel geld te besparen met gratis software, en het vervolgens ook weer grootschalig in consultancy en support gegoten moet worden (zie http://www.zdnet.com/article/after-a-10-year-linux-migration-munich-considers-switching-back-to-windows-and-office/). Nu schijnt het voor Munchen op zich wel een positieve bottom-line te hebben, alhoewel geloof ik er wel een issue is nu OpenOffice in de problemen zit (developers lopen weg naar het schijnt). Voor een club met de omvang van IBM zijn dit majeure operaties waar ik zelf erg terughoudend in zou zijn….

  Wat ik maar wil zeggen is dat de weg van UWP compleet overschaduwt kan worden door apps specifiek draaiend op hardware of dat nu ios of osx of web base is, maakt niks uit. Het moet gewoon efficient werken en dat kunnen die twee. Welke industrie hier baat bij heeft moet blijken.

  Weet ik niet. Het Apple (OsX) is er een van kanibalisme, waar goed lopende applicaties worden overgekocht of gekopieerd om maar vulling te hebben. Eerlijk gezegd vraag ik me af of OsX in verhouding tot Windows er zo goed uitspringt. Toegegeven veel Linux apps laten zich cross-compilen naar Apple’s platform, maar toch….

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ten tweede gaat het er om 'hoeveel (stevige) poten er onder de stoel staan. Bij Microsoft moeten er dan al heel wat poten omvallen.
  Bij Apple is dat feitelijk maar 1 poot. Daar is de vraag zelfs actueel. Al hun onderdelen zakken in. En hebben niets nieuws.

  Dat is ook mijn angst. Het is een club die op papier krankzinnig veel geld waard is. Maar het is ook een club die eigenlijk afhankelijk is van een enkel modegevoelig (goed-lopend) luxe-artikel. Maar dat kan snel veranderen (doet het al een beetje volgens mij, ten gunste van Samsung).

  Er zit volgens mij een hele vervelende eigenschap in de hele bedrijfsstructuur van Apple: veel van het eigen vermogen zit in eigen aandelen of staat in een belastingparadijs geparkeerd. Als de aandelenkoersen kelderen zakt gelijk ook het eigen vermogen flink in (want is datzelfde aandeel). Als je cash in de organisatie wilt injecteren dan moeten ze even stevig bij de amerikaanse fiscus afrekenen (kopje “kapitaalkosten” op de jaarrekening) waardoor dat zeer ineffectief wordt en het eigen vermogen nog veel meer afneemt. Dus als de aandelen zakken loop je het risico dat die enorme waarde als sneeuw voor de zon verdwijnt omdat men veel kapitaalkosten moet maken om de reserves daadwerkelijk aan te kunnen spreken. En dat is er een die toch wel de pret flink drukken.

  Jaap

 • elbay

  says:

  QUOTE

  En dan gebruik je de Kaarten/Maps app? In mijn beleving werkt de Kaarten app bij NL instellingen niet goed. Je krijgt geen suggesties als je iets gaat zoeken en sommige straten worden simpelweg niet gevonden terwijl ze wel op de kaart staan. Zet je je toestel op bijvoorbeeld EN-UK, dan werkt dat veel beter!

  ik las dat er voor de insider fast een grote kaart app update komt misschien is het dan gerepareerd.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  @Plantje: 
  Zou kunnen... de aanwijzingen leken ook iets uitgebreider (al heb ik 't maar twee keer geprobeerd in 't Engels).
  
  De straatnamen klinken dan echter wel raar :P

  De straatnamen klinken wellicht raar, maar ik vind het feit dat ie goed werkt belangrijker. Ik weet niet hoe het bij iOS en Android geregeld is, maar het is wel een feit dat je bij Windows (Mobile) in het Nederlands vaak wat beperkte functionaliteit hebt.
  Dat ze dat van die kaarten niet fiksen daar kan ik gewoon niet bij! Ik heb het op diverse plaatsen aangegeven. Talloze Nederlanders klagen op fora en in de reacties op de Kaarten app steen en been, maar er gebeurt niets mee.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  @Plantje: 
  Zou kunnen... de aanwijzingen leken ook iets uitgebreider (al heb ik 't maar twee keer geprobeerd in 't Engels).
  
  De straatnamen klinken dan echter wel raar :P
  De straatnamen klinken wellicht raar, maar ik vind het feit dat ie goed werkt belangrijker. Ik weet niet hoe het bij iOS en Android geregeld is, maar het is wel een feit dat je bij Windows (Mobile) in het Nederlands vaak wat beperkte functionaliteit hebt.
  Dat ze dat van die kaarten niet fiksen daar kan ik gewoon niet bij! Ik heb het op diverse plaatsen aangegeven. Talloze Nederlanders klagen op fora en in de reacties op de Kaarten app steen en been, maar er gebeurt niets mee.
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  @cysoon:
  
  "...de bug dat je backspace niet werkt bij beantwoorden/doorsturen en dat je geen bijlage kan toevoegen..."
  
  Inderdaad! Zijn wij de enige twee gebruikers die dat opmerkten in Outlook? :- En alleen bij Gmail. Plus dat de Verzendknop dan helemaal niet werkt.
  
  Draai(de) jij ook W10M op een Lumia 830 ? Misschien zit daar een verband in...
  
  (Ik moet toegeven dat ik verder weinig speurwerk meer heb verricht om te vinden of andere gebruikers hier ook tegenaan lopen).
  In een reply kan ik gewoon backspace gebruiken en attachments toevoegen. Of is dat niet wat jullie bedoelen?
 • Plantje

  says:

  QUOTE

  ik las dat er voor de insider fast een grote kaart app update komt misschien is het dan gerepareerd.

  Daar hoop ik telkens op als ik een kaart update zie 🙂

  Aan de andere kant gebruik ik nu regelmatig Cortana, dus ik moet wel op Engels blijven zitten.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  @Plantje:
  Is het een Gmail account, waarop je dat probeerde? :-

  Ah…nee, daar ging het dus fout 🙂

  Ik gebruik mijn GMail account zo min mogelijk.

 • William

  says:

  In mijn beleving heeft Microsoft het bijltje er volledig bij neergegooid als het op Windows Mobile aankomt. Windows telefoons zijn niet in beeld bij consumenten, niet in beeld bij verkopers en niet in beeld bij app-ontwikkelaars. Hoe gemakkelijk Microsoft het ook gaat maken om apps naar Windows te porten, ontwikkelaars zien geen reden om het te doen, dus ze doen het ook niet.

  Komt nog eens bij dat ik de 950 een totale deceptie vind. Het toestel werkt niet lekker, loopt vaak vast, vooral als ik even snel een foto wil maken moet ik regelmatig eerst de zoveelste spontane reboot afwachten. Het reageert vaak secondenlang niet als ik wil unlocken en zo kan ik nog wel even doorgaan. En dan heb je het over een toestel waar ik 600(!) euro voor betaald heb. Ik vind hem de 340 die hij vandaag de dag kost al niet waard.

  Microsoft heeft LinkedIn gekocht, maar sindsdien nog niet de moeite genomen om de app voor haar eigen gebruikers naar een acceptabel niveau te trekken. Dat zegt wat mij betreft alles.

  Ik vind het een vreselijke spagaat, want op mijn werk zijn we net verplicht over op iPhones SE en ik vind iOS echt een vreselijke interface, maar de apps die je wilt gebruiken zijn er tenminste en bieden veel meer functionaliteit dan een de Windows-versies als die er wel zijn.

  En wat je ook van iOS vindt, zo’n telefoon reageert wel gewoon als je op een knop drukt. En dat scheelt een hoop irritatie.

  Ik heb het al eens vaker gezegd, ik krijg haast het vermoeden dat Windows Phone/Mobile eigenlijk een groot psychologisch experiment is om te kijken hoe ver je moet gaan om zelfs je trouwste klanten weg te jagen…

 • Janwp

  says:

  QUOTE

  
  Komt nog eens bij dat ik de 950 een totale deceptie vind. 
  
  < ......>
  
  Ik vind hem de 340 die hij vandaag de dag kost al niet waard.
  
  

  Bij Microsoft is hij al vrij lang voor 299,- te koop, inclusief het Display Dock.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  In mijn beleving 

  Aanvulling: Een collega heeft dezelfde ervaring als mij.

  LinkedIn aankoop is trouwens nog niet rond. Schijnt bovendien dat Salesforce actief bezig is om de deal alsnog te kunnen verhinderen.
  Dus je LinkedIn opmerking zegt helemaal niks 😉

  Blijft jammer dat je ontevreden bent. Advies: Stuur ‘m naar Microsoft en vraag een nieuwe. Wat je ervaart is niet ‘normaal’

  De enige maar die ik nog heb, is het soms vertraagd kunnen inzoomen direct na het maken van een foto.
  Verder top. Heerlijk snel en responsive. Over Ignite: je leest duidelijke toewijding van Microsoft over Windows 10 op de mobiel. Met een mooie met RS2 aanstaande Continuum updates.

 • Gerke

  says:

  Als je 950 zo instabiel is, zou ik eens kijken naar de apps.
  Maar voordat je dat doet, zou ik de verdenking eerst maar eens bij je geplaatste microsd neerleggen, klinkt nl als …………..
  Gisteren noodgedwongen toch weer even aan het spelen geweest met een Android toestel. Sjongejongejonge, de apps zijn er inderdaad, maar probeer de facebook app eens te gebruiken. Wat een aanfluiting is dat zeg. Je mag op Windows Phone dan wat functionaliteit missen in de app, maar die functioneert wel, op Android crashed de app met grote regelmaat.

  Ik ben een zeer tevreden gebruiker van de 950 en laat zelfs mijn Elitebook met i7 en 16 GB thuis, werk nu gewoon met mijn 950 en Continuum.

  • HansZ

   says:

   De Facebook app op een Android toestel neemt in totaal zo’n 175 MB in beslag, dus best wel een zware app om te draaien. Een soepele werking van Facebook zal dan ook zeker afhankelijk zijn van een type toestel wat je gebruik. Op mijn S7 Edge loopt hij gewoon soepel en is nooit gecrasht. Facebook was voor mij overgens de grootste aanleiding om van de 950XL over te stappen naar Android omdat ik op de 950XL opeens geen enkele notificatie meer doorkreeg van Facebook (en meerdere messengerapps). Dat mag niet gebeuren als het je hoofdtoestel is. Kan wellicht tijdelijk zijn geweest maar voor mij was het de bekende druppel. Wat nou precies beter is, dat is voor iedereen persoonlijk maar ik zie mezelf voorlopig niet terug keren naar Windows Phone en dat heeft niks met een app gap te maken.

  • William

   says:

   Voor de zekerheid even de SD-kaart er even uit gehaald en dat lijkt inderdaad een hoop te schelen. Maar ik weet niet of ik nu blij moet zijn.

   Omwille van de snelheid heb ik een dure SD-kaart gekocht, maar die kan ik dus niet gebruiken omdat mijn telefoon er weliswaar een slot voor heeft, maar er evengoed niet mee overweg kan?

   Over Android-toestellen heb ik het niet eens. Voor een startup waarmee ik bezig ben heb ik noodgedwongen ook een paar (weliswaar goedkope) Android-toestellen, maar vind het echt een beproeving om daarmee te moeten werken.

   • MichelNH

    says:

    @William

    Ook ik ondervond problemen met de SD kaart, toestel liep volledig vast …. maar na een reboot en de SD geformatteerd in het toestel, loopt m’n 950 op rolletjes.

 • renate0312

  says:

  Hier ook zeer tevreden met de 950 en Continuum. Minder apps merk ik niet de voor mij belangrijkste zaken zijn aanwezig.

 • the ozzynator

  says:

  Momenteel naast mijn S7 ook een 5S in gebruik.

  Wat ik vooral het meest rare vind, is dat de door MSFT geproduceerde apps op beide systemen gewoon veel uitgebreider zijn en fijner werken.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Momenteel naast mijn S7 ook een 5S in gebruik. 
  
  Wat ik vooral het meest rare vind, is ..

  Zo zwart/wit ervaar ik het niet.
  Outlook wordt trouwens binnenkort gelijk getrokken (zie artikel op WC)
  Hoe lang ben je weg? Kan je dan nog wel meepraten denk je?

 • Marco

  says:

  Heren… probeer allebei nou eens een keer niet de rode lap voor de stier te houden… 😉

 • aevries

  says:

  Ozzy je hebt gelijk. Als ik na onenote kijk en onedrive dan zijn deze verder ontwikkeld voor IOS en Android dan hun eigen platform. Wordt ook bevestigd door MS zelf. Heeft met marktaandeel te maken.

  @ Sake zo kun je elke discussie de grond in trappen. Wat voor jouw genoeg is, is dat voor een ander niet. Jij bent blij met een Daf. Ozzy wilt graag een Volvo.

  Ps laatst een bijeenkomst gehad met MS zakelijk gezien.

 • aevries

  says:

  COLOR=”silver”][SIZE=1]- – – Updated – – -[/SIZE][/COLOR]

  [QUOTE=Marco;143801]Heren… probeer [U]allebei[/U] nou eens een keer niet de rode lap voor de stier te houden… ;)[/QUOTE]

  Moet jij zeggen. Als ik iets post over Apple dan ben jij……..:p
  Ozzy je hebt gelijk. Als ik na onenote kijk en onedrive dan zijn deze verder ontwikkeld voor IOS en Android dan hun eigen platform. Wordt ook bevestigd door MS zelf. Heeft met marktaandeel te maken.

  @ Sake zo kun je elke discussie de grond in trappen. Wat voor jouw genoeg is, is dat voor een ander niet. Jij bent blij met een Daf. Ozzy wilt graag een Volvo.

  Ps laatst een bijeenkomst gehad met MS zakelijk gezien.

  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Heren... probeer 

  allebei nou eens een keer niet de rode lap voor de stier te houden... 😉

  Moet jij zeggen. Als ik iets post over Apple dan ben jij........:p

 • aevries

  says:

  Wat diplomatiek. Zo ken ik je niet Marco😂

 • aevries

  says:

  COLOR=”silver”][SIZE=1]- – – Updated – – -[/SIZE][/COLOR
  Wat diplomatiek. Zo ken ik je niet Marco😂

  
  
  - - - Updated - - -

  Windows blijft een mooi platform en heb persoonlijk nooit een gemis gehad aan apps. En dit is mijn oprechte mening.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Maar heb tot vorige week mijn 920 gebruikt, dus ja, ik vind dat dat mag.
  

  Huh? Is gewoon een serieuze vraag. Een van kunnen. Niet van mogen.
  Klaarblijkelijk is de vergelijking met een WP8.x Lumia. Je kan dus niet meer goed vergelijken.

  Maar je mag alles hoor. Op fora wordt zoveel verkondigt.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Dus omdat ik ..

  Ga bijvoorbeeld de WP8.x Skype app maar eens met de W10M Skype app vergelijken.

  Maarreh, ik zal niet meer op een post van je reageren. Sorry.
  Ik zal het nooit meer doen.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Dus omdat ik een wp8 telefoon heb kan ik de functionaliteit van msft apps niet vergelijken? 
  
  Ik denk toch echt dat die op een 950 ook wel minder is.
  
  

  Hier heeft Sake wel gelijk…. nee, dat kun je inderdaad niet vergelijken. Het verschil W10M en WP8 is echt veel te groot, en zeker voor de UWP apps die daar mee gemoeid zijn, zoals het voorbeeld van Skype dat Sake geeft. Daar hoeven we geen ruzie over te maken, maar dat is gewoon zo… 😉
  Ik durf zelfs te stellen dat genoemd voorbeeld van Skype (UWP versie!) een betere app is dan wat Android op moment van schrijven heeft te bieden.

  Ook al ben je na WP8 afgehaakt, kun je uiteraard gerust mee babbelen, maar besef wel dat wij praten over W10M UWP apps zo langzamerhand en niet meer over wat geweest is met WP8.x. Zou ook gek zijn als we je S7 Edge zijn functionaliteit gaan vergelijken met Android Lollipop hardware, nietwaar? 😉
  Overigens jammer dat Samsung dat ding niet ook met Windows levert… prachtig stukkienhardware :p

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  De Facebook app op een Android toestel neemt in totaal zo'n 175 MB in beslag, dus best wel een zware app om te draaien.

  Op WP is hij ook zo belachelijk groot. Ik weet niet wat ze meezeulen, maar het is enorm. Kan zijn dat Xamarin of iets vergelijkbaars dit veroorzaakt (ik gebruikte voor een app eerst het Teplate10 template, en nadit ik de GUI met het handje uitgekrast heb scheelde dat al 30MB).

  Jaap

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Op WP is hij ook zo belachelijk groot. Ik weet niet wat ze meezeulen, maar het is enorm. Kan zijn dat Xamarin of iets vergelijkbaars dit veroorzaakt (ik gebruikte voor een app eerst het Template10 template, en nadat ik de GUI met het handje uitgekrast heb scheelde dat al 30MB).
  
  Jaap

  Is die 175MB dan niet inclusief de app-data misschien? Want FB app slaat wel belachelijk veel content op namelijk ja…
  Hoewel ik moet zeggen al een tijdje geen FB apps meer op mobiel te gebruiken (een verademing die ik iedereen kan aanraden trouwens 😉 ), dus ben er ook weer niet precies van op de hoogte…

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Dan mag je dus ook geen mening hebben..... 😉
  
  verstuurd vanaf mijn S7 Edge

  En waar precies las jij een mening dan in mijn quote die je aanhaalt?
  Nu ben je echt spijkers op laag water aan het zoeken… 🙁

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Is die 175MB dan niet inclusief de app-data misschien? Want FB app slaat wel belachelijk veel content op namelijk ja...
  Hoewel ik moet zeggen al een tijdje geen FB apps meer op mobiel te gebruiken (een verademing die ik iedereen kan aanraden trouwens ;) ), dus ben er ook weer niet precies van op de hoogte...

  k weet niet wat ze doen, maar de download is al kollosaal. Ik heb geen flauw idee wat ze allemaal meezeulen, maar functioneel is het allemaal niet (als ik eerlijk ben is het allemaal erg magertjes, en een beetje fatsoenlijke webservice zou het erg veel beter doen). Kan zijn dat ze ook nog veel cachen, maar waarom weet ik niet. Hun performance is namelijk bagger.

  Jaap

 • Marco

  says:

  QUOTE

  hij start alleen bagger traag op... en dat is nog een understatement

  Dat geldt voor de Instagram app ook… kennelijk voor al die Osmeta ports… 🙁

 • wally

  says:

  QUOTE

  Dat geldt voor de Instagram app ook... kennelijk voor al die Osmeta ports... :(
  
  
  Insta is ook een port ja, zie ik staan download nu de insta Business app wordt ik doorgeleidt naar de itunes website :p helaas dus
  
  Het is eigenlijk geen port maar een bridged Windows app.
  De code is immers niet veranderd om het werkend te krijgen op een ander besturingssysteem. 
  Ze hebben daarvoor OSMeta als meta operating system er onder geplakt. 
  
  Ik leef met jullie mee. Dit soort APPjes geven nooit een prettige gebruikers ervaring :( 
  .
 • deco

  says:

  QUOTE

  Het is eigenlijk geen port maar een bridged Windows app.
  De code is immers niet veranderd om het werkend te krijgen op een ander besturingssysteem. 
  Ze hebben daarvoor OSMeta als meta operating system er onder geplakt. 
  
  Ik leef met jullie mee. 
  Dit soort APPjes geven nooit een prettige gebruikers ervaring :( 
  .

  dat zou dan betekenen dat die apps op iOS en Android ook zo traag opstarten?

 • gerke

  says:

  Wanneer ik de FB app open op mijn Nexus, dan is dat ook retetraag. Om nog maar niet te spreken over het regelmatig crashen van de app. Na het crashen van de app start deze wel vlot op, maar na een keer of 3 is het weer stroop door een trechter.

  Ik gebruik tegenwoordig alleen nog maar m.facebook.com

 • aevries

  says:

  Even iets anders. Lees dat MS is gestopt met de Band 2 en er komt geen band 3. Wat vinden jullie hiervan?

  • Richard

   says:

   @aevries:
   Jammer 🙁 Als het anders was gelopen, had ik graag een Band gehad i.c.m. Cortana en een goede Lumia/Surface Phone. Dit alles in een vloeiende, gebruiksvriendelijke ervaring met naadloze overgang naar desktop of tablet.

   Helaas benaderen we (i.m.h.o.) niet snel genoeg dat ‘ideale plaatje’. In plaats daarvan doet Microsoft eerder afbreuk aan de door hen eerder voorgeschotelde visie. (of misschien wat ik er zelf van maakte in m’n hoofd).

   Dan ga ik toch voor een e-ink smartwatch (waarschijnlijk Pebble, of een alternatief dat nog verschijnt… Heel misschien trekt Nokia, i.s.m. Withings, nog iets uit de hoge hoed? 😉 **wishful thinking**)

   Hoewel de Band 2 in prijs zou kunnen dalen… maar zonder ondersteuning/doorontwikkeling van MS heeft dat niet mijn voorkeur 🙁

 • the ozzynator

  says:

  QUOTE

  
  Hoewel de Band 2 in prijs zou kunnen dalen... maar zonder ondersteuning/doorontwikkeling van MS heeft dat niet mijn voorkeur :(

  Lees net op Tweakers dat de voorraad al op schijnt te zijn.

  Voor geinterreseerden: bieden mag altijd op mijn 1 jaar oude large.

 • renate0312

  says:

  Ergens had ik al een vaag vermoeden dat het zou gebeuren wel jammer dat nu definitief ook bij de band 2 de stekker eruit is.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Even iets anders. Lees dat MS is gestopt met de Band 2 en er komt geen band 3. Wat vinden jullie hiervan?

  Zelf vindt ik dit heel goed. Ik denk dat het ook verstandig is al andere partijen (Apple, Google) hiermee stoppen. Wat je ziet is dat de use-case er niet is. Waar is zo’n horloge nu goed voor? Google en Apple worstelen met hetzelfde probleem: ze hebben hardware op de markt gegooid maar de vroeger o zo bekende “Killer-app” waarvoor mensen hem gaan kopen is volledig afwezig. Pas als je daar een antwoord op weet kun je wat maken wat daarop inspeelt. Ik denk ook dat al die smartwatches last van hebben: de devices werken niet stand-alone en zijn best lomp omdat ze stijf staan van alle mogelijke sensoren waarvan ik me serieus afvraag wat de gemiddelde Nederlander er mee moet. Voor mensen die echt sportief bezig zijn is een specifiek horloge (Garmin) vaak veel beter, dus mn probeert een gat te vinden wat er eigenlijk niet is.

  Zelf denk ik wel dat er een nut is voor een Band-achtig ding, maar dan moet het duidelijker zijn wat het ding voor mij moet gaan doen. Kijk ik naar de Microsofts’ productiviteitsvisie dan zie ja daar een armband die stand-alone als messaging-hub functioneert. Dus band in plaats van telefoon. Dan wordt het interessant omdat je dan dat ding uit je broekzak kunt halen. Maar een behoorlijk lompe batterijzuipende sensor om mijn pols die nauwelijks echt informatie kan tonen is daar zelfs geen stap naartoe. Niet met de huidige toepassingen. En niet als uitbreiding op een telefoon.

  Als Cortana goed zou werken en je daarmee volledig zou kunnen interacteren zou dat misschien iets zijn. Zeker voor de mensen die de jaren 80 bewust hebben meegemaakt en nu David Hasselhof flashbacks krijgen. Maar of dat genoeg is om een paar honderd euro te lappen bovenop je telefoon moet ik nog zien. En dan had het device een stuk simpeler opgezet kunnen worden.

  Het is een avontuur wat ze beter bewust links hadden kunnen laten liggen…

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Als je de Band ziet als een horloge/smart watch ben ik het met je eens. Wanneer je deze ziet als fitness tracker+ ben ik het niet met je eens.

  In mijn beleving zijn er betere fitnesstrackers dan de Band. Garmin is er een van, Fitbit levert ook erg goed spul. En die zijn gewoon erg goed, zowel qua functionaliteit als uitvoering.

  Als het puur gaat om tracken van fitness zaken zijn voor mij: GPS, hartslag, slaapritme de belangrijkste zaken om te meten. Wat zou daar in jouw optiek beter voor zijn dan?

  Daar zie je eigenlijk de simpelere devices zoals Fitbit en Garmin hun werk ook al aardig goed doen. Zelf heb ik een tijdje een Fitbit gehad, en dat werkte behoorlijk goed. Door hun compactere uitvoering ben ik daar veel meer een voorstander van. Nu moet ik zeggen dat ik merkte dat ik met dingen als hartslag niets deed (ik doe aan Judo, dus meten tijdens het sporten kan niet), en zelfs het aantal stappen wat ik door de dag heen zet me eigenlijk niet interesseert. Mijn telefoon houdt het tegenwoordig standaard bij, maar zelfs daar boeit het me niet. Ik doe, behalve kijken en opslaan, niets met die info. Ik had het net zo goed niet kunnen opslaan.

  En inderdaad die killer app moeten maken! In plaats van de standaard app steeds verder uit te kleden zouden ze aan de Microsoft Band app een mogelijkheid om eten en drinken te loggen moeten toevoegen. Al die Cortana integratie enz is wat mij betreft leuke bijzaak.

  Ik zie dat nut niet zo van het loggen van dingen. Net als slaapritmes loggen: ga ik bewust anders slapen als ik merk dat ik (te) weinig slaap? Daar zit bij mij het criterium: info verzamelen heeft geen zin als je het niet analyseert en je gedrag wijzigt. Anders kun je het net zo goed niet opslaan.

  En dan denk ik dat zowel Fitbit als de Band leuke devices zijn, maar ook gewoon niet een behoefte van 99% van de Nederlanders vervult. Men boeit het gewoon niet. Pas als je als HW-bouwer iets raakt wat mensen interesseert dan heb je wat. Het is nu teveel technology-push terwijl het nut en noodzaak voor de grote meute (fanatiek sporters daargelaten) het onderspit delft….

  Jaap

  • HansZ

   says:

   Zelf heb ik de Asus Zenwach 2, los van het sportieve gedeelte wat ruimschoots voldoet krijg ik ook notificaties op het horloge van elke app die notificaties geeft en als daar tekst bij hoort dan zie ik die ook. Mail e.d. kan ik op deze watch gewoon lezen of een facebook bericht en alles wat tekstberichten geeft. Ik hoef dus maar heel weinig het toestel uit mijn zak te halen want alles wat ik binnenkrijg zie ik op de watch en de waarschuwing daarvoor d.m.v. trilling. Prima voor in de auto (een snelle blik) en prima als je in omstandigheden bent waar je niet even op je gemak op je toestel kunt kijken, wat bij mij best veel voor komt. Hij maakt ook verbinding met mijn Wifi netwerk. De watch zelf was 185 euro en dat is dan ook zo’n beetje het maximale wat ik voor een horloge over heb. De meeste toestellen zijn gewoon te duur, men heeft het er niet voor over. Ik vergelijk het altijd een beetje met de introductie van MMS, wat ook nooit van de grond is gekomen en eenvoudig omdat het te prijzig was. Ondanks dat het wel handig is weet ik niet of ik een nieuwe zou aanschaffen als deze stuk zou gaan. Zo’n toegevoegde waarde is het nou ook weer niet. Daarom zijn prijzen van € 300,- en meer in mijn ogen niet gerechtvaardigd voor een horloge.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Voor mensen die echt sportief bezig zijn is een specifiek horloge (Garmin) vaak veel beter, dus mn probeert een gat te vinden wat er eigenlijk niet is.
  
  Zelf denk ik wel dat er een nut is voor een Band-achtig ding, maar dan moet het duidelijker zijn wat het ding voor mij moet gaan doen. 
  
  Jaap

  Helemaal mee eens Jaap.
  Blijkbaar is de techniek nog niet in staat om een smartwatch in te richten als volwaardige, zelfstandige telefoon.
  Hierdoor krijg je overlap en het feit dat een smartwatch nog steeds afhankelijk is van een telefoon.

  Wat betreft de band. Ik heb altijd het idee gehad dat de band, een band was voor een beetje iedereen maar ook niemand. Geen specifieke doelgroep. Zeg maar de hippe huismoeder en vader die af en toe gebruik maakt van de fitness mogelijkheid om een keer een blokje om te gaan maar ook voor andere zaken.
  Voor serieus fitness werk is de band niet geschikt en heb ik hem na een keer al kapot gekregen.

  Daarom de vraag die ik eerder opgooide waar wilde Microsoft heen met de band?
  Nooit duidelijk geweest voor mij.

 • Sake

  says:

  QUOTE=aevries;14
  Correctie

  Even iets anders. Lees dat MS is gestopt met de Band 2 en er komt geen band 3 

  dit jaar. Wat vinden jullie hiervan?

 • Plantje

  says:

  QUOTE=wally;143857]Helemaal mee eens Jaap.
  Blijkbaar is de techniek nog niet in staat om een smartwatch in te richten als volwaardige, zelfstandige telefoon.
  Hierdoor krijg je overlap en het feit dat een smartwatch nog steeds afhankelijk is van een telefoon.

  Wat betreft de band. Ik heb altijd het idee gehad dat de band, een band was voor een beetje iedereen maar ook niemand. Geen specifieke doelgroep. Zeg maar de hippe huismoeder en vader die af en toe gebruik maakt van de fitness mogelijkheid om een keer een blokje om te gaan maar ook voor andere zaken.
  Voor serieus fitness werk is de band niet geschikt en heb ik hem na een keer al kapot gekregen.

  Daarom de vraag die ik eerder opgooide waar wilde
  Ja, ik vind het wel interessant om zaken te loggen en bij te houden.

  Groot gemis bij veel van de standaard activiteitstrackers vind ik dat er vaak geen GPS aanwezig is. Dan biedt het inderdaad geen voordeel boven mijn telefoon meenemen en heeft de telefoon zelfs mijn voorkeur. En ook de hartslag meting vind ik wel interessant.

  Maar goed, dit staat redelijk los van het originele topic: de app gap. Ook op het fitness gebied zie je dat diverse apps verwijderd worden. De Health and Fitness app is een hele tijd geleden verdwenen, myFitnesspal is weg, Healthvault gaat verdwijnen voor Windows Phone (voor Mobile blijft het volgens mij wel bestaan).
  Ik vraag me dan af of die behoefte er echt niet is.

  Helemaal mee eens Jaap.
  Blijkbaar is de techniek nog niet in staat om een smartwatch in te richten als volwaardige, zelfstandige telefoon.
  Hierdoor krijg je overlap en het feit dat een smartwatch nog steeds afhankelijk is van een telefoon.
  
  Wat betreft de band. Ik heb altijd het idee gehad dat de band, een band was voor een beetje iedereen maar ook niemand. Geen specifieke doelgroep. Zeg maar de hippe huismoeder en vader die af en toe gebruik maakt van de fitness mogelijkheid om een keer een blokje om te gaan maar ook voor andere zaken.
  Voor serieus fitness werk is de band niet geschikt en heb ik hem na een keer al kapot gekregen.
  
  Daarom de vraag die ik eerder opgooide waar wilde Microsoft heen met de band?
  Nooit duidelijk geweest voor mij.

  De Band zie ik dan ook niet als smart watch, maar als fitness tracker. En het mooie eraan vind ik dat ie ook wat smart watch achtige toevoegingen heeft.

 • wally

  says:

  QUOTE

  De Band zie ik dan ook niet als smart watch, maar als fitness tracker. En het mooie eraan vind ik dat ie ook wat smart watch achtige toevoegingen heeft.

  As ik nu de website van Microsoft bekijk is overduidelijk te zien dat men zich richt op de ‘fitness’ doelgroep.
  Destijds was het een beetje van alles zie onderstaande reclame tekst toentertijd.
  Vandaar mijn typering band en wat wilde/wilde Microsoft er nu mee?

  Live healthier and
  be more productive.

  Be more productive.
  Email previews and calendar alerts appear right on your wrist so you know what you have to do and where you have to be even on the go. And with help from Cortana, your productivity will soar.

 • Marco

  says:

  QUOTE=Sake;143858]Correctie[QUOTE]Even
  Correctie op de correctie… :p :

  Correctie

  Even iets anders. Lees dat MS is gestopt met de Band 2 en er komt geen band 3 dit jaar van Microsoft. Wat vinden jullie hiervan?

 • wally

  says:

  QUOTE

  Correctie op de correctie... :p :

  Ik denk ik zet MS talk van Marco eens een keer op. Ben benieuwd.
  Je en jullie zijn niet te horen. Opgenomen zonder geluid?

  Uitzending is reeds verwijderd maar ik ben nieuwsgierig en wil het een keer horen.
  Weet je hier meer van?

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Healthvault gaat verdwijnen voor Windows Phone (voor Mobile blijft het volgens mij wel bestaan).

  Is al verdwenen uit de store. Erg domme actie want eerlijk gezegd zie ik het nut wel van het bijhouden van een stukje gezondheidsinfo (gewicht) en eventuele ziektebeelden bij bijvoorbeeld een gesprek met een huisarts. Geen heftig populaire app, maar is met de stille trom verdwenen uit de store. De desktop app staat er nog wel in (Windows 8 app, maar niet geupgrade naar een UWP-app). Erg domme actie IMHO.

  Jaap

 • RonH

  says:

  En zo verdwijnt er nog wel meer.
  Lees net deze tweet van Rudy Huyn dat de SDK’s voor de Microsoft Band ook al verdwenen zijn:
  https://twitter.com/RudyHuyn/status/783249482745913345

 • Plantje

  says:

  En de Band 3 lijkt verder weg dan ooit tevoren…

  Die Google Pixel telefoon of een Galaxy S7 begint steeds interessanter te worden…

  Ik snap dat het Microsoft worst zal wezen of ik als heikneuter klant blijf, maar ik mis echt de drive bij Microsoft om over het algemeen klanten te houden. Het lijkt ze echt niets te interesseren!

  Als ik zou overstappen op Android of iOS heb ik echt wel wat uit te leggen in mijn omgeving 😉

 • Richard

  says:

  @Plantje:
  “Als ik zou overstappen op Android of iOS heb ik echt wel wat uit te leggen in mijn omgeving ”

  Haha, ik ook. Een hele tijd heb ik volgehouden dat Windows Phone/Mobile zou blijven groeien. Maar als Microsoft dit zelf gaat tegenwerken… bewust of onbewust. Dan houdt het snel op. :-\

  Gelukkig sta ik ook bekend als Nokia fan 😉 dus ik richt mijn pijlen op de komst van nieuwe Nokia smartphones (hopelijk degelijke, die de merknaam waard zijn). De tijd zal het leren.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  En zo verdwijnt er nog wel meer.
  Lees net deze tweet van Rudy Huyn dat de SDK's voor de Microsoft Band ook al verdwenen zijn:
  

  https://twitter.com/RudyHuyn/status/783249482745913345

  Crap….. da’s minder en ook niet echt begrijpelijk eerlijk gezegd. Effectief zeggen ze daarmee dat ze de devices dus ook niet meer supporten 🙁

 • Marco

  says:

  QUOTE

  En zo verdwijnt er nog wel meer.
  Lees net deze tweet van Rudy Huyn dat de SDK's voor de Microsoft Band ook al verdwenen zijn:
  
  https://twitter.com/RudyHuyn/status/783249482745913345
  
  
  
  Crap..... da's minder en ook niet echt begrijpelijk eerlijk gezegd. Effectief zeggen ze daarmee dat ze de devices dus ook niet meer supporten :(
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Die Google Pixel telefoon of een Galaxy S7 begint steeds interessanter te worden...
  
  Voor die bedragen kun je net zo goed een iPhone kopen... ;) :p
  • Richard

   says:

   “Voor die bedragen kun je net zo goed een iPhone kopen… 😉 :p”

   Het is inderdaad prijzig spul ja… (Ondertussen zal dat vast niet betekenen dat de buitenlandse arbeiders, die deze apparaten in elkaar zetten, beter betaald krijgen 😕 )

 • gerke

  says:

  QUOTE

  
  Voor die bedragen kun je net zo goed een iPhone kopen... ;) :p

  Maar dan kun je geen porno kijken 😉 :p

 • RonH

  says:

  Mwoh die S7 valt wel mee hoor.
  Ik ben er nu ook heel serieus aan het kijken icm met een nieuw abonnement. 😮

 • RonH

  says:

  QUOTE

  ...omdat apparaten, apps enz enz niet meer supported worden of simpelweg niet meer bestaan.

  Die angst leeft bij mij dus met bv de ING app, Navigon, Verisure e.d.
  Als deze teruggetrokken worden oid is mijn telefoon echt kreupel gemaakt. 🙁

  • MichelNH

   says:

   Ik denk dat iedereen een aantal apps heeft gekocht en wanneer deze niet meer werken of geheel verdwenen zijn, is de maker verantwoordelijk. De Nederlandse wetgever schrijft voor dat consumenten niet contact hoeven te zoeken met de maker, maar hun reparatie via de winkel moeten regelen en mocht reparatie niet mogelijk zijn “geld terugvragen”. Ik denk dat wij MS steunen wanneer we allemaal geld gaan terugvragen voor gekochte apps, MS zal dan de app-maker benaderen en deze de keus: geld terug of app terug.

 • Plantje

  says:

  Navigon heb je ook genoeg voor betaald neem ik aan.

  Neem nou ING inderdaad als voorbeeld: prima, dan is de app voor Android en iOS beter, maar laat de app die er nu is gewoon in de store staan. Ik begrijp nog steeds niet dat alles ook direct weg moet 🙁

  • Richard

   says:

   Stel dat de beveiliging van die (verouderde) ING-app in de Windows Store slechter is dan de (meer recente) Android/iOS varianten. En ze willen de Windows app niet langer blijven updaten. Dan is de, in dat geval terechte (al is het jammer voor gebruikers), conclusie al snel “weghalen”. Toch?

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Maar dan kun je geen porno kijken ;) :p

  Da doe ik toch al niet op 5 inch schermpjes… 😉 :p

 • MichelNH

  says:

  De zoekknop;

  In Windows Phone 8/8.1 is de zoekknop is de zoekknop multifunctioneel, er kan mee gezocht worden, muziek herkent en QR codes uitgelezen; ‘Juist die dingen van even snel’. Dat de zoekknop in Windows Mobile 10 is teruggebracht naar singelfunctioneel, beperkt tot bing-zoeken, ervaar ik een gemis; “Waarom iets wat top was uit het nieuwe OS halen?”

  • Richard

   says:

   @MichelNH:
   “Dat de zoekknop in Windows Mobile 10 is [..] beperkt tot bing-zoeken…”

   Tenzij je Cortana activeert (door geschikte taal/regio instellingen op je telefoon toe te passen).
   Dan is het icoontje “muziek herkennen” terug. Plus natuurlijk de (in Nederland beperkte, enkel Engelstalige) functies van Cortana.

   In andere gevallen zie je inderdaad een ‘light’ versie van de Cortana app. Vóór de Anniversary Update, was het op mijn Lumia 830 echter veel erger. Toen opende die knop een Bing Search webpagina in de Edge browser! (Met in het zoek-invoerveld deze ‘placeholder’ tekst: “{searchTerms}”… dat zag er pas uit als “niet af” 😕 )

   • MichelNH

    says:

    @richard

    Maar gaat je hele telefoon dan in die andere taal, bijv. Engels? Of blijft verder als Nederlands.

    Het is niet echt handig …

    • Richard

     says:

     @MichelNH

     Ik had het zo ingesteld:
     https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/48025103#48025103

     Dan is inderdaad alles Engels (natuurlijk uitgezonderd apps die enkel in ’t Nederlands gebouwd zijn).

     Inclusief de navigatie(stem) van Kaarten/Maps. Die dan ook de straatnamen op een rare manier uitspreekt.

     Volgens opmerkingen van anderen hier op dit forum, is de Engelse navigatie uitgebreider/beter dan NL. Maar ik vond het niet zo prettig werken. En vond Cortana niet genoeg voordelen opleveren, om mijn toestel op Engels te houden. Dus weer terug naar NL gezet.

     Voor muziek-herkenning gebruik ik nu de app Shazam.
     Bijna net zo snel opgestart, als je de tegel vastzet op je startscherm.

     • MichelNH

      says:

      Dank je Richard … Ook ik woon in Nederland en hou teveel van de Nederlandse taal, hoor al genoeg Duits, Frans en Engels met mijn werk.

      Ik hoop dat Microsoft Cortana spoedig naar NL brengt, Windows Mobile 10 moet hun speerpunt zijn om de zakelijke gebruiker ook met pc/laptop te behouden.

 • renate0312

  says:

  QUOTE

  Da doe ik toch al niet op 5 inch schermpjes... ;) :p

  Dus als wederhelft me wat veel met zijn telefoon rommelt op de bank hoef ik in elk geval daar niet bang voor te zijn zolang die maar niet groter gaat naar 5 inch. Mooie geruststelling dan weer.

 • Plantje

  says:

  Nee, daar hoef je sowieso nooit bang voor te zijn 🙂

 • Marco

  says:

  Over welke 5 inch hebben we het nu eigenlijk…? 😉 :rolleyes:

 • renate0312

  says:

  QUOTE

  Over welke 5 inch hebben we het nu eigenlijk...? ;) :rolleyes:

  Hij heeft nu een iphone 6 maar denk dat ik maar ga dwingen tot alleen maar windows in huis, weet ik zeker dat hij er niet mee weg komt. 🙂

 • RonH

  says:

  QUOTE

  De zoekknop;
  
  In Windows Phone 8/8.1 is de zoekknop is de zoekknop multifunctioneel, er kan mee gezocht worden, muziek herkent en QR codes uitgelezen; 'Juist die dingen van even snel'. Dat de zoekknop in Windows Mobile 10 is teruggebracht naar singelfunctioneel, beperkt tot bing-zoeken, ervaar ik een gemis; "Waarom iets wat top was uit het nieuwe OS halen?"

  Daar erger me nog steeds heel erg over op.
  Met name het gemis om binnen je Phone te zoeken, afspraken e.d.
  Dat was echt heerlijk met de oude zoekknop.

 • Plantje

  says:

  De update van de kaarten app heeft veel goed gemaakt. Vanochtend even getest op mijn htpc die nog (of weer? Ben het even kwijt) op Nederlands staat. Ja, er wordt veel meer gevonden. Ook de voorbeelden die ik hier en daar genoemd heb worden nu zonder morren gevonden. Zoeksuggesties zag ik echter nog niet voorbij komen.

 • Marco

  says:

  IMG]http://www.oxhow.com/wp-content/uploads/2015/02/Enable-hey-Cortana-in-Windows-10.jpg[/IMG]

  [SIZE

  http://www.oxhow.com/wp-content/uploads/2015/02/Enable-hey-Cortana-in-Windows-10.jpg
  
  
  "...what music is this?"

  🙂

  • Richard

   says:

   Tja op een Lumia 950… Tegen de 830 kan ik roepen wat ik wil 😛

   Op m’n desktop PC staat iets van “Touch the screen to ask a question” voor Cortana. Echter weet ik 100% zeker dat de monitor geen aanraakscherm is 😉 Dat herkent Windows 10 blijkbaar niet.

 • RonH

  says:

  QUOTE

  Alleen Tapatalk vind ik niet fijn werken op mijn mobiel, dus kijk ik alleen maar op dit forum via een Android tablet

  MTalk installeren, werkt veel fijner! 😉
  https://www.microsoft.com/en-us/store/p/mtalk/9nblggh1zvs8

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Nou nee, die wil toegang tot mijn foto's en dat vind ik een beetje vreemd
  
  
  Verstuurd vanaf mijn SM-T550 met Tapatalk

  Die toestemming is nodig omdat je anders geen foto’s kan uploaden naar een post… niks engs dus 🙂

 • pillejunior

  says:

  B][URL=”https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh4xv76″]Dutch Public Bro
  Toch weer een appje erbij voor Windows 10 (Mobile) UWP ;):D 😎 :

  
  
  Dutch Public Broadcasting
 • Plantje

  says:

  Tja… ik wilde wel aan de slag met Domoticz en wat home automation. Door de Toon heeft Eneco voor mij geregeld dat ik met voorrang slimme meters kreeg en dat allemaal betaald. Dikke prima! Zonder die slimme meters had ik niets aan Domoticz gehad.
  Maar in feite heb je er niet heel veel aan nee. Ik vind hem traag, gesloten en je kunt er weinig mee.

  Overigens kan ik de temperatuur prima vanuit Domoticz bedienen!

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Tja... ik wilde wel aan de slag met Domoticz en wat home automation. Door de Toon heeft Eneco voor mij geregeld dat ik met voorrang slimme meters kreeg en dat allemaal betaald. Dikke prima! Zonder die slimme meters had ik niets aan Domoticz gehad.
  Maar in feite heb je er niet heel veel aan nee. Ik vind hem traag, gesloten en je kunt er weinig mee.
  
  Overigens kan ik de temperatuur prima vanuit Domoticz bedienen!

  Toch maar weer eens kijken dan. Het hangt voor mij nu tussen de Nest en de Toon….

  Jaap

 • elbay

  says:

  FIFA 17 in de store

 • Plantje

  says:

  Toon heeft net een paar dagen storing gehad 😀 Mooi punt maak ik daar dus weer! Nu heeft Toon wel weer de juiste waarden van de afgelopen dagen volgens mij, maar Domoticz pikt dat niet meer op. Als ie het niet direct doorgekregen heeft krijgt ie het ook niet even nageleverd. Dat is dus wel een aandachtspuntje!

  Voor de Toon is inmiddels wel een tablet app voor Android en iOS. Dus ik zou verwachten dat het niet echt een vraag is of je gebruikers vanuit een tableten desktop toegang wil geven tot je diensten. Ik denk dat de vraag puur is of je ook miljoenen Windows gebruikers wil ondersteunen. En als bedrijven daar meer en meer aan gaan beginnen is het voor “ons” als trouwe Windows fans alleen maar mooi dat het peanuts is om ook even een Windows Mobile app te maken.
  Wat mij betreft verschuilen veel ontwikkelaars zich achter het kleine marktaandeel van Windows Phone/Mobile en besluiten ze daarom maar om helemaal niet in het Windows platform te investeren. Meer en meer “een gemiste kans” in plaats van “begrijpelijk”

 • Plantje

  says:

  Edit: die Toon heeft gewoon nog steeds storing. Maar ze proberen vanalles…. goed dat ze dat ook op de live Productie omgeving doen 🙁

 • Plantje

  says:

  COLOR=”silver”][SIZE=1]- – – Updated – – -[/SIZE][/COLOR]

  [QUOTE=Jaap_van_Ekris;143867]Dit is mij dus gebeurt: Windows Journal is gewoon acti
  Edit: die Toon heeft gewoon nog steeds storing. Maar ze proberen vanalles…. goed dat ze dat ook op de live Productie omgeving doen 🙁

  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Dit is mij dus gebeurt: Windows Journal is gewoon actief van al mijn devices verwijderd, en ik moet dan ineens wat anders. Hoe bedoeld u 12 jaar zakelijke aantekeningen onbruikbaar. Echt een k*tsttreek. En zonder enige vorm van serieus alternatief. Ben na 3 maanden nog steeds boos.
  Jaap

  Heb je daar inmiddels wel iets aan alternatief voor gevonden? En zo nee, is dit iets? http://www.windowscentral.com/5-windows-10-apps-you-should-try-october-8-2016#slide4

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Heb je daar inmiddels wel iets aan alternatief voor gevonden? En zo nee, is dit iets? 

  http://www.windowscentral.com/5-windows-10-apps-you-should-try-october-8-2016#slide4Interessante optie. Ik ga eens kijken hoe het werkt…

  Jaap

 • Plantje

  says:

  Kijk, dit vind ik nu weer een gevalletje: gaaf dat het werkt!

  Vanochtend wat logistieke uitdagingen: 9 uur een afspraak bij de klant in Groningen, maar eerst moest de auto naar de bandenboer voor winterbandjes. Met de auto daarheen, dan naar het station lopen en met de trein naar Groningen.

  Thuis even “euromaster” gezocht in de Maps app: netjes die bij mij in de buurt wordt gevonden. Route plannen… van huis uit. Mooi! Route aanpassen naar “station” en ja hoor: treinstation Zwolle staat bovenaan de lijst! Wandelroute van maken. Ok, ik heb 31 minuten nodig om van Euromaster naar het station te lopen.
  Bij Euromaster auto gedropped. Route weer opgehaald en wandelen maar. Muziekje erbij. Met de Treinplanner app had ik al aangegeven dat ik de 7.47 trein naar Groningen wilde hebben, dus Cortana vermeldde me tijdens het wandelen netjes dat ik nu moest vertrekken als ik daar nog op tijd wilde zijn.

  Top! Die Maps app heeft inderdaad een duchtige update gehad! En ook de web versie is heel wat verbeterd. Als ik mijn Surface 3 in de auto heb ingebouwd wordt het nog beter, want met zijn GPS en LTE zal ik dan daar ook het stukje navigatie naar Euromaster door kunnen zetten.

  Met dit soort dingen ben ik dik tevreden! Dit WERKT gewoon. Precies zoals ik verwacht. Gevalletje: zo kan het ook 😉

 • Plantje

  says:

  En dan moet ik toch een klein beetje gniffelen als ik zoiets lees: https://www.engadget.com/2016/10/14/windows-10-instagram-pcs-tablets/
  Ik gebruik dat hele Instagram niet, maar het schijnt erg hip te zijn

 • splimmie

  says:

  Mijn vrouw is net overgestapt op Android. Galaxy J5
  Zelfs zij vindt het echt afkicken van haar WP.
  Maar al die apps vindt ze echt een verademing.
  Tja, dan neem je het mindere os mar voor lief.

  Ik vrees dat ik ook de overstap ga maken tzt.
  Nu bevalt mijn 640xl nog te goed.

  Jammer maar helaas…..

 • martijn_log

  says:

  Ben net overgegaan van Lumia 930 naar 950 XL en ben weer super enthousiast!.
  De apps die ik wil die zijn er OF er is een goed web alternatief maar man man wat krijg je toch een prachtige telefoon voor in verhouding gezien,
  Een koopje zeker wanneer je dit naast andere telefoons legt van rond de €350:cool:

 • wally

  says:

  QUOTE

  En er zijn ook weer van die gevallen dat je je afvraagt: Is dat nou nodig?
  Bij Bright (TV) zijn ze duidelijk fan van Apple en Google. Hadden ze het over hoeveel chat apps er wel niet zijn en welke je nu eigenlijk moet hebben... Alles komt voorbij...behalve Skype! Ok, kan gebeuren. Terwijl ik toch echt meen te zien dat in ieder geval Skype for business binnen de bedrijven wel een serieuze speler is!

  Skype voor bedrijven is prima product totdat je als Skype voor bedrijven gebruiker gaat communiceren met ‘gewone Skype’ gebruikers.
  En daar schuilt meteen het probleem.

  Het over groten deel aan Skype gebruikers, ook voor zakelijke gesprekken.
  Gebruikt een gewoon Skype account.

  Problemen die al tijden spelen en nog steeds niet zijn opgelost:

  Een Skype gebruiker niet kunnen vinden in de Skype-gids van Skype voor bedrijven.
  Na verloop van tijd vind je de betreffende gebruiker ineens wel maar dan in meervoud.

  De ‘contactcard’ van de gebruiker geeft voorts geen goed inzicht welke gebruiker,
  je daadwerkelijk zoekt omdat de contactgegevens zijn geconverteerd van Skype naar Skype voor bedrijven.
  (Koppeling tussen 2 losse platformen; het oude Microsoft Lync en Skype met als voorbeeld: live:naam.achternaam@planet.nl)

  Een bericht sturen van een Skype voor bedrijven gebruiker naar een Skype gebruiker regelmatig geweigerd
  wordt vanwege het door het bedrijf ingestelde policy.
  Dit terwijl deze policy ‘Extern delen’ reeds overduidelijk is toegestaan en ingeschakeld.

  Probeer je het een tijd later nog eens en het probleem is of plots verdwenen.
  Kortom: Er is geen peil op te trekken.

  Wanneer je dan eindelijk contact hebt met de juiste persoon doet zich het volgende probleem voor.

  En dat is de gigantische verzadiging binnen het domein der Skype clients.
  Een kleine greep uit de mogelijke opties die jouw contactpersoon kan gebruiker:

  Windows 8 (stijl) Skype APP, de oude traditionele desktop applicatie, Windows 10 APPS voor berichten, bellen en video bellen,
  en Skype voorbeeld (UWP).

  De oude traditionele Windows desktop applicatie werkt naar behoren.
  Helaas geldt dit niet voor de Windows 8 (stijl) Skype APP, Windows 10 APPS voor berichten, bellen en video bellen,
  en Skype voorbeeld (UWP). Wanneer je bijvoorbeeld belt met Microsoft’s paradepaartje. De UWP APP de ze zo hard aan het pushen zijn.

  Start je een video gesprek.
  De ontvanger geeft aan verbinding verbroken terwijl bij de zender de kiestoon over blijft gaan.
  Uiteraard is het bovenstaande reeds getest bij collega bedrijven, helaas met het zelfde resultaat.
  Ook zijn de resultaten met Microsoft gedeeld.

  Hopen op beterschap dan maar.
  Dat de koppeling tussen Microsoft Lync (Skype voor bedrijven) en Skype niet helemaal lekker loopt lijkt mij duidelijk.
  Een product met een databank en niet 2 losstaande het oude Microsoft Lync en Skype zoals nu.

 • pillejunior

  says:

  URL=”https://mega.nz”]MEGA[/URL] (Secure Cloud opslag).
  En zij hebben daar ook de beslissing genomen en we zijn ook al van start gegaan m
  Misschien leuk klein positief nieuwtje tussendoor:

  Sommige weten misschien dat ik meehelp met de Windows Phone versie van de app van

  MEGA

  (Secure Cloud opslag).
  En zij hebben daar ook de beslissing genomen en we zijn ook al van start gegaan m een UWP versie van die app te maken :)!
  Toch een speler in de markt die mee blijft gaan met UWP.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Misschien leuk klein positief nieuwtje tussendoor:
  
  Sommige weten misschien dat ik meehelp met de Windows Phone versie van de app van 
  MEGA

  (Secure Cloud opslag).
  En zij hebben daar ook de beslissing genomen en we zijn ook al van start gegaan m een UWP versie van die app te maken :)!
  Toch een speler in de markt die mee blijft gaan met UWP.UWP is echt een heel sterk element. Mijn eigen apps zijn nu allemaal UWP opgezet, en ik zie in de gebruiksstatistieken dat het voornamelijk laptop/pc gebruikers zijn, maar het werkt gewoon ook erg lekker op de telefoon 🙂

  Jaap

 • wilagro

  says:

  Toch verwacht ik dat het nog wel een aantal jaren duurt voor de UWP apps echt loskomen op de pc.
  Zelf bezoek ik de store op mijn laptop ook nog niet heel vaak, om maar te zwijgen over het gebruik van een app op diezelfde laptop. Daar werkt voor mijn doeleinden de website meestal ook heel goed, en anders is er een “normaal” programma te vinden online.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Wat mij betreft verschuilen veel ontwikkelaars zich achter het kleine marktaandeel van Windows Phone/Mobile en besluiten ze daarom maar om helemaal niet in het Windows platform te investeren. Meer en meer "een gemiste kans" in plaats van "begrijpelijk"

  Op basis waarvan dient een ontwikkelaar zich dan wel te baseren bij de besluitvorming om al dan niet een Windows APP te maken?

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Op basis waarvan dient een ontwikkelaar zich dan wel te baseren bij de besluitvorming om al dan niet een Windows APP te maken? :rolleyes:

  Het totale Windows aandeel.

  Het is eigenlijk volledig van de zotte dat een ICS-cards bijvoorbeeld wel een Android en iPhone app heeft, maar geen Windows app (hoeft niet specifiek voor phone te zijn wat mij betreft). De dscussie over marktaandeel van Windows vs. Android vs. Apple is volgens mij wel redelijk helder, maar een (UWP) app opzetten ho maar. Dat is echt gewoon sneu…

  Jaap

 • wally

  says:

  QUOTE

  Het totale Windows aandeel.
  
  Het is eigenlijk volledig van de zotte dat een ICS-cards bijvoorbeeld wel een Android en iPhone app heeft, maar geen Windows app (hoeft niet specifiek voor phone te zijn wat mij betreft). De dscussie over marktaandeel van Windows vs. Android vs. Apple is volgens mij wel redelijk helder, maar een (UWP) app opzetten ho maar. Dat is echt gewoon sneu...
  
  Jaap

  Ben het helemaal met je eens maar helaas maakt het niet uit wat wij vinden. ICS en dergelijke bepaald.
  Kijkende naar de website, richt ICS richt zich op APP gebied overduidelijk op telefoon en tablet, niet pc, laptop of mac
  (samengevat computer).

  De markt waar Microsoft’s telefoon marktaandeel nihil is en de tablet tak relatief klein (al zit de tablet tak duidelijk in de lift).
  Op basis van die gegevens en de te bedienen doelgroep heeft ICS blijkbaar bepaald dat een Windows APP of een macOS APP niet rendabel is voor de organisatie.

  Het vervelende is dat de Windows store en UWP het moet hebben van de sterke vertegenwoordiging van de PC’s.
  Een bekende strategie waar men hoopt dat de zwakkere broeder als de Windows telefoon kan mee liften met de populariteit van de PC’s.

  De computer wereld is echter ook een wereld waar een APP store niet gebruikelijk is en waar velen geen weet hebben dat een,
  ik noem het maar even computer ook een APP store heeft. Het gros heeft de weg naar de APP store overduidelijk nog niet gevonden.

  Dit zelfde scenario speelt zich af op de Mac.

  macOS met haar Mac APP store is simpel weg te verwaarlozen, of beter gezegd geen schim ten opzichte van de iOS APP store in al haar facetten. Ondanks de populariteit van iOS, het gemak waarmee je APPs om kunt zetten, APPS voor beide apparaten kunt maken en al het werk dat Apple verricht om de lijnen te vervagen tussen beide apparaten.

  Weet macOS vooralsnog in geen opzicht mee te liften met het succes van iOS.
  Ik vraag me nog steeds af of de Windows Store en UWP een succes gaat worden.
  Het probleem wat Apple heeft met haar APP store en APPS, heeft Microsoft in omgekeerde vorm.

  Potentieel genoeg. Maar alleen daarmee red je het niet.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Dus hoe groot is nu daadwerkelijk die markt voor UWP?

  Zijn voldoende cijfers over te vinden. Onder andere van Microsoft. En die mogen niet ‘liegen’ in de verslagen rondom kwartaal cijfers.
  Sinds AU zie ik het gebruik wel stijgen. Grappig: voor Windows tablet/laptop/desktop is er de Instagram app. iOS tablet gebruikers moeten het met de phone versie doen las ik van de week.
  Mij lijkt dat UWP daar iets mee te maken heeft.
  Ik ken 2 Android tablet gebruikers en die gaan beide eerst naar een browser. Zit er blijkbaar bij velen in.
  Een gebruikt die Android tablet nagenoeg niet en speelt voornamelijk Facebook spelletjes op een laptop. In een browser.

 • deco

  says:

  QUOTE

  Zijn voldoende cijfers over te vinden. Onder andere van Microsoft. En die mogen niet 'liegen' in de verslagen rondom kwartaal cijfers.
  Sinds AU zie ik het gebruik wel stijgen. mede door de popup van een notificatie die verwijst naar een app.
  Grappig: voor Windows tablet/laptop/desktop is er de Instagram app. iOS tablet gebruikers moeten het met de phone versie doen las ik van de week.
  Mij lijkt dat UWP daar iets mee te maken heeft.
  Ps Ik ken 2 Android tablet gebruikers en die gaan beide eerst naar een browser. Zit er blijkbaar bij velen in.
  En een gebruikt die Android tablet nagenoeg niet en speelt voornamelijk Facebook spelletjes op een laptop. In een browser.

  Daar haal je een punt aan, waar ik ook een beetje op doelde.. ik zie totaal het nut niet in van een Facebook app in Windows, net zo min als de instagram app. Op een desktop is menig gebruiker geneigd eerst de browser te openen om naar FB of Instagram te gaan. Of nieuws te lezen, etc. Wat is de toegevoegde waarde van een UWP app nog? Ik ken genoeg mensen die nog nooit een app aangeraakt hebben, terwijl ze wel gewoon in het startmenu staan in vol ornaat.

  Games en specifieke apps, zoals die automation app van Jaap bijvoorbeeld. Dat zijn apps met functioneel toegevoegde waarde en die Win32 applicaties vervangen.

 • Plantje

  says:

  Je kunt de app gap natuurlijk sowieso op twee manieren benaderen: In pure aantallen of functioneel. iOS en Android aanhangers kiezen vaak voor aantallen (als het ze al interesseert en ze het gesprek erover aan (willen) gaan). En dan is er 100% zeker een enorm gat!
  Als je gaat kijken naar de functionele kant valt het ineens wel heel erg mee! En volgens mij is dat voor Marco ook onder andere reden geweest om de discussie aan te zwengelen.

 • cysoon

  says:

  Sorry, Plantje, maar als ik kijk naar de functionaliteit van de Evernote app op mijn Android (sinds kort Samsung S6) tov de Windows Phone app dan mis ik echt heel veel, maar dan ook heel veel op de Windows Phone app.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  ...En volgens mij is dat voor Marco ook onder andere reden geweest om de discussie aan te zwengelen.

  Gelukkig, we komen eindelijk weer een beetje on-topic… 😉 hahahaha!
  Mijn topic-starter was eigenlijk vooral: stel dat Whatsapp verdwijnt, of Skype of Twitter of iets dergelijks potentieel onmisbaars, stap je dan wel over? Voor de rest zit die zgn app-gap vooral tussen de oren van de mensen die inmiddels al heel lang op het groene gras aan de andere kant lopen… 😉

 • Sake

  says:

  Ook als WhatsApp verdwijnt zou dat voor mij een non issue zijn. Heb maanden zonder gedaan. Staat er nu alleen op voor een Voetbalteam groep, maar daar komt zoveel te staan dat ik dat niet volg. (Jammer dat je niet meer dan een maand kan muten) Als het echt belangrijk is, bellen ze toch wel. Zakelijk wil ik WhatsApp niet eens gebruiken; klanten die op ongewenste uren een bericht stuurden en dan zou het ook nog een bron extra zijn bij de controle urenregistratie. Nee bedankt. Vandaar 3 maanden eraf WhatsApp eraf. WhatsApp (beta) staat er dus weer op , maar bijna iedereen staat geblokkeerd.
  Voor zakelijke doeleinden staat er alleen mail/agenda op mijn mobiel. Ook geen Skype Business/Lync of Yammer. Wil geen slaaf van mijn werk worden.
  Inter-gezin gebruiken we Skype chat = autosplitsing echt belangrijke zaken. Maar die zou ook door een groepsapp opgelost kunnen worden. Of eventueel SMS.
  Best wel lekker eigenlijk die app onafhankelijkheid. Er zijn wel een paar apps die ik zou missen, maar ook daar is missen een groot woord.
  Van de overige gezinsleden weet ik dat ze WhatsApp niet zouden willen missen.

  De een zal ook makkelijk berichten kunnen negeren, maar ik weet van mezelf dat ik dat lastig vindt. En mobiel uitzetten in het weekend is ook weer een te grote stap.

 • JanWP

  says:

  QUOTE

  En dan te bedenken dat er mensen zich nog druk kunnen maken om Windows en de APP-gap. 
  
  Inderdaad, met die "APP-gap" valt best nog wel te leven maar dan moeten er wel phoontjes gemaakt
  blijven worden om tenminste nog te kunnen bellen of gebeld te worden. Helaas ziet het er wat de
  productie van nieuwe toestellen betreft ook niet al te rooskleurig uit. Het laatste paradepaardje,
  de HP Elite X3 schijnt een 
  totale flop

  te zijn. Welke fabrikant gaat z'n vingers nog branden aan
  een windows toestel?

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Inderdaad, met die "APP-gap" valt best nog wel te leven maar dan moeten er wel phoontjes gemaakt
  blijven worden om tenminste nog te kunnen bellen of gebeld te worden. Helaas ziet het er wat de
  productie van nieuwe toestellen betreft ook niet al te rooskleurig uit. Het laatste paradepaardje,

  Paul snapt de markt niet voor de Elite X3. Nee, dat is niet de consumentenmarkt op adduplex.
  Hij wil nu de X3 op de juiste manier evalueren. Hij lijkt het nu te gaan snappen. zie comments in dat artikel.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Inderdaad, met die "APP-gap" valt best nog wel te leven maar dan moeten er wel phoontjes gemaakt
  blijven worden om tenminste nog te kunnen bellen of gebeld te worden. Helaas ziet het er wat de
  productie van nieuwe toestellen betreft ook niet al te rooskleurig uit. Het laatste paradepaardje,
  
  Paul snapt de markt niet voor de Elite X3. Nee, dat is niet de consumentenmarkt op adduplex.
  Hij wil nu de X3 op de juiste manier evalueren. Hij lijkt het nu te gaan snappen. Zie comments in dat artikel.
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Er is meer in het leven dan Windows :)
  Inderdaad. Ook meer dan smartphones of wat voor elektronica dan ook.
  
  Het verbaasd me ook regelmatig hoe zwaar sommigen ergens aan kunnen tillen. Ik gebruik wat voor mij het beste past.
  ~10 jaar geleden heb ik bijvoorbeeld voor meer sociale welvaart met behoud van economische welvaart gekozen. Zit alweer even te denken om minder te gaan werken.
  Als het 1700 uur geweest is 100% te stoppen met werken. Minder te reageren op 'afleiding' van sociale media en berichtjes van allerlei soort. Inclusief WhatsApp zakelijk.
  Een jaar Florida klonk leuk, maar viel tegen. Te veel op de weg zitten. Door de week in een Hotel. Ik heb het allemaal gezien.
  Bij een app gap zie ik ook meer zaken. Als je van platform switched. Zoals privacy. devices afhankelijk van een online account. Voorwaarden accepteren die je niet kan weigeren als je iets wil blijven gebruiken. Rechten als je een app installeert. Devices gebruiken die je weg kan knikkeren wanneer de online dienst stopt (Google pre nest producten) Sommige zijn van ten dolle.
  Initieel wilde ik helemaal geen online account. Daar zoek ik nu de balans bij. Bij Google heb ik dat ik als een hondje op zijn rug alle privacy overlever. En bij Apple wordt je zelfs op device niveau gedwongen bepaalde zaken te kunnen en niet te kunnen.
  In dat verhaal past Windows op de mobiel nog altijd het beste in het plaatje.
 • wally

  says:

  QUOTE

  Inderdaad. Er is ook meer in het leven dan smartphones of wat voor elektronica dan ook.
  
  ~10 jaar geleden heb ik bijvoorbeeld voor meer sociale welvaart met behoud van economische welvaart gekozen. Zit alweer even te denken om minder te gaan werken.
  
  Als het 1700 uur geweest is 100% te stoppen met werken. 
  Een jaar Florida klonk leuk, maar viel tegen. Te veel op de weg zitten. Door de week in een Hotel. Ik heb het allemaal gezien.
  

  Heel herkenbaar.
  Ik heb leuke jaren gehad, erg veel geleerd, veel nieuwe mensen ontmoet en ga zo maar door.
  Aan de andere kant.

  Altijd weg en als ik dan eindelijk met vertraging thuis geraak is het om zaterdag 22.30 nog even een verjaardag mee pikken.
  Altijd die vliegvelden.
  Er is totaal geen tijd voor jezelf, je ziet uiteraard niets van het land waar je verblijft en jakkert continu maar voort.

  Iets buiten het hotel zie ik niet want het is vaak s’nachts neerploffen, na 1 seconden ben ik vertrokken en voorts zit ik daar weer bij een vergadering om 7 uur. (Je herkent dat vast wel, je kunt niet gapen maar hebt wel een lichte hoofdpijn door al die overuren)

  Uiteraard ik weet het van te voren maar als werken niet loont en ik continu een godsvermogen moet afstaan in Nederland
  (deels zelfs wat buiten .NL is verdiend). Heeft erg veel werken ook geen nut.

  Waarom niet hoe meer uren je draait hoe (in verhouding) minder belasting je betaald? werken loont dan.
  Dat ze oud geld maar meer gaan belasten waar iemand niets voor hoeft te doen.

  Op een gegeven moment ben ik er wel klaar mee.
  Als je je afvraagt of het nog wel loont in alle opzichten is het klaar.

  Bij een app gap zie ik ook meer zaken. Als je van platform switched. Zoals privacy. devices afhankelijk van een online account. Voorwaarden accepteren die je niet kan weigeren als je iets wil blijven gebruiken. Rechten als je een app installeert. Devices gebruiken die je weg kan knikkeren wanneer de online dienst stopt (Google pre nest producten) Sommige zijn van den dolle.
  Initieel wilde ik helemaal geen online account. Daar zoek ik alweer even een de balans in. Bij Google heb ik dat ik als een hondje op zijn rug alle privacy overlever. En bij Apple wordt je zelfs op device niveau gedwongen bepaalde zaken te kunnen en niet te kunnen.
  In dat verhaal past Windows op de mobiel nog altijd het beste in het plaatje.

  Ik zit in een luxe positie omdat ik kan beschikken over bijna alle toestellen en merk dat het bovenstaande speelt bij alle 3. Android, iOS Windows. Bijvoorbeeld het toetsenbord. Zowel Android alsmede Windows leert van je schrijven en stuurt alles wat je schrijft of typte door naar haar servers. Zo lang je dit kunt uitschakelen, en dat kan, vind ik het nog te overzien.

  Bij elke hedendaagse telefoon ben je bij aanvang een tijd bezig om overal de privacy instellingen af te stemmen.
  Het is belachelijk en zelfs misschien wel verwerpelijk maar blijkbaar is er geen enkel land of instantie die daar tegen vecht.

 • Sake

  says:

  QUOTE

   Maar jongens, wat voor werk doen jullie in vredesnaam?!?

  Simpel: werk dat om 1900 uur nog niet stopt. Feitelijk altijd bereikbaar. En altijd wel iets in het hoofd hebben om over na te denken. En dan niet voor enkele keer, maar op regelmatige basis. Werk niet dicht bij huis maar 3 tot ? uur op een dag in de auto. En regelmatig in een Hotel vanwege de anders te lange reistijd.

  Alweer ~10 jaar kan ik regelmatig op de fiets, soms nog altijd 2 uur reistijd (heb dan ook een leaseauto). En bereikbaarheid is op vrijwillige basis (afgezien van die paar keer in het jaar consignatie) En ook met die omstandigheden wil ik alweer even minder werken. Komt er alleen nog niet van. Van Florida was voor SSE/SSI in Orlando. 3rd part Support. Met een klein groepje. Te weinig Amerikanen die ergens verstand van hadden. Heeft me destijds ook een goed beeld van de VS en inwoners gegeven….en nee niet even positief. Zoals een kick off meeting waar de top dogs naar voren kwamen om hun dogtag op te halen…onder luide muziek van 2Unlimited, Are you ready for this! Inderdaad. Rare jongen die Amerikanen. 🙂

  • Richard

   says:

   Sake: “Rare jongens die Amerikanen”.

   Inderdaad! Afgelopen donderdag zag ik de eerste aflevering van het TV-programma “Jensen kiest voor Amerika”. Hoewel ik Robert Jensen niet altijd even grappig vind, geeft dit programma een interessante kijk op de verkiezings-toestanden in de USA. Beter dan de ‘standaard’ berichtgeving vanuit de meeste media.

   Zo komt drugs-problematiek aan het licht in de staat Ohio (waarover je normaal niets hoort in het NL nieuws?). Waar heroïne-verslaving aan de orde van de dag is. 🙁

   En de (domme, blinde) haat waarmee de verschillende ‘kampen’ elkaar benaderen, in de verkiezings-strijd tussen Clinton en Trump.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Erg herkenbaar.
  
  Voor mij was het signaal op te houden toen bepaalde mensen op Schiphol (ABN Amro lounge, KMAR) me al begonnen te herkennen. 
  

  Exact zoals je zegt Jaap.

  Ik heb een gouden kaart dus redelijk wat lounges ken ik wel.
  Zwembad, trainhok, Spa alles zit erbij (lounge afhankelijk), alles kan.
  In het begin super want je leert erg veel mensen kennen en het is allemaal nieuw en op en top luxe.

  Maar na een tijdje heb je dat wel gezien.
  Reizen is vaak op moeilijke tijden en dan is het zwembad en dergelijke bij de lounge toch dicht.
  Zit je daar toch weer alleen te wachten in de lounge zelf.

  Of je zit daar met een paar figuren die communicatie schuw zijn.
  Nee op een gegeven moment wil ik gewoon naast mijn vriendin in bed liggen en niet snachts op een vliegveld rondstruinen.

  Ik ben er zo'n vijf jaar geleden mee opgehouden, en ik moet zeggen dat ik het soms wel mis (de gekte van de projecten die ik toen deed was ook wel erg gaaf), maar de rust om er voor mijn gezin te zijn (laatst gewoon een presentatie van mijn zoontje op zijn lagere school bijgewoond, leuk gewoon) is me wel enorm veel waard.
  
  Jaap

  Dat is reden nummero uno dat ik dit doe.
  Werk wat nooit stopt.

  De teringzooi die je aantreft waar jij iets moois van mag maken.
  Het onverwachte, de hectiek, de uitdaging.

  Bijvoorbeeld als je denkt dat je snachts klaar bent met zn alle.
  Maar het werkt onverwacht niet goed genoeg en alles moet weer terug staan voor klokslag 8.00 uur als iedereen bij die organisatie weer aan de slag gaat. Heerlijk!

  Ik kan niet op hetzelfde kantoor zitten.

  Elke dag dezelfde mensen, elke dag gebeurt er min of meer hetzelfde.
  Elke dag op dezelfde tijd thuis.

  Een soort patroon wat zich herhaalt.
  Wat is de uitdaging dan? Wat heb je dan bereikt?

  Ik wil niet hoeven nadenken wat ik eens zal gaan doen. Ik wil altijd wat doen.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Dat is reden nummero uno dat ik dit doe. 
  Werk wat nooit stopt. 
  
  De teringzooi die je aantreft waar jij iets moois van mag maken.
  Het onverwachte, de hectiek, de uitdaging. 
  
  Bijvoorbeeld als je denkt dat je snachts klaar bent met zn alle. 
  Maar het werkt onverwacht niet goed genoeg en alles moet weer goed werken voor klokslag 8.00 uur als er weer volop activiteit is. Heerlijk!
   
  Ik kan niet op hetzelfde kantoor zitten. 
  
  Elke dag dezelfde mensen, elke dag gebeurt er min of meer hetzelfde. 
  Elke dag op dezelfde tijd thuis. 
  
  Een soort patroon wat zich herhaalt. 
  Wat is de uitdaging dan? Wat heb je dan bereikt? 
  
  Ik wil niet hoeven nadenken wat ik eens zal gaan doen. Ik wil altijd wat doen.

  Ook eens. En het gevoel de shit weer op te kunnen hebben lossen. Geeft altijd nog veel voldoening.
  Met situaties dat alle deuren open gaan als je bij een bedrijf met groot emailprobleem komt 🙂
  Maar ook niet geestdodend facturen boeken (heb ik bij een van mijn eerste werk er een maand bij mogen doen)
  Kwart over 9 ’s morgens was ik het al zat 🙂

  Maar wel een balans. Dus niet ieder half/uur iets anders. Of het zoveelste ‘ben je nou dom of snap je het echt niet’ probleem oplossen. Of 10 dingen tegelijk in die 4 uur.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Ook eens. En het gevoel de shit weer op te kunnen hebben lossen. Geeft altijd nog veel voldoening.
  

  Helemaal mee eens.
  De voldoening en bevrediging is het belangrijkste vind ik.
  Anders hou je het 0 minuten vol.

  Los van het regelmatig alleen reizen werk ik op locatie bijna altijd in teamverband.
  Dat kan ook niet anders omdat het om vrij grote infrastructurele voorzieningen gaat.
  Alleen werken maakt mij al snel eenzaam. Dat is niets voor mij.

 • elbay

  says:

  B][COLOR=”#FF0000″]Mastercard[/COLOR][/B
  Na het sociale, om te gebruiken

  
  
  Mastercard

  schakelt Microsoft wallet in!
  Bron: http://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-enables-microsoft-wallet-android-pay-and-samsung-pay-users-to-shop-online-wherever-masterpass-is-accepted/

 • Plantje

  says:

  En helaas staat Nederland als wit stipje op een verder redelijk oranje kaart. Dus ik vrees dat het voor ons niet gaat werken 🙁

 • elbay

  says:

  QUOTE

  En helaas staat Nederland als wit stipje op een verder redelijk oranje kaart. Dus ik vrees dat het voor ons niet gaat werken :(

  Wij zijn heel klein, dus ik hoop dat het ook voor ons gaat werken, al staan we natuurlijk niet vooraan in de rij.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  De teringzooi die je aantreft waar jij iets moois van mag maken.
  Het onverwachte, de hectiek, de uitdaging. 
  
  Bijvoorbeeld als je denkt dat je snachts klaar bent met zn alle. 
  Maar het werkt onverwacht niet goed genoeg en alles moet weer goed werken voor klokslag 8.00 uur als er weer volop activiteit is. Heerlijk!
   
  Ik kan niet op hetzelfde kantoor zitten.

  Erg herkenbaar. Dat is ook mijn instelling geweest, en nog steeds wel. Ik ga ook pas echt wat interessant vinden als de boel echt spannend wordt.

  Elke dag dezelfde mensen, elke dag gebeurt er min of meer hetzelfde. 
  Elke dag op dezelfde tijd thuis. 
  
  Een soort patroon wat zich herhaalt. 
  Wat is de uitdaging dan? Wat heb je dan bereikt?

  Ja en nee.

  Het nadeel is dat ander management ineens ook de boel op zijn kop kan zetten en jij met lege handen staat. We hadden een team van zo’n 20 erg goede mensen, die routinematig door de echt grote clubs ingevlogen werden om de rommel te inventariseren en op te ruimen. Als team draaiden we behoorlijk goed (lees: we hadden maar een 60-urige werkweek), maar onze vestiging draaide net kiet doordat wat collega’s op de bank zaten (opleidingenmarkt die op zijn gat lag). Dus het management ging voor het makkelijke geld en de detacheringsmarkt. En dan is de lol er ook snel af voor mijn soort mensen. En dan wordt je als team ook belachelijk eenvoudig aan de kant geschoven, ondanks dat we ruim 10 jaar de meest krankzinnige klussen hebben opgepakt en zonder gezeur heftig overuren gedraaid hebben. En dan is dat soort klussen ook niet meer leuk: het wordt gewoon niet door het management gezien (en levert een enorme bak aan gezeur op als de onkosten weer eens gedeclareerd worden).

  Het is erg leuk om op terug te kijken, en ik mis die gekte echt, maar een sociaal leven doordeweeks is ook wat waard. Ben gaan sporten op maandagavond, en de nazit is gewoon gezellig. Mensen die je vaker dan “eens in een decennium” ziet is echt een vooruitgang. Het werk is niet zo krankjorum meer, maar mijn leven erhomheen wel 🙂

  Jaap

 • Plantje

  says:

  Zo te lezen heb ik het ontzettend goed! Als ik wil kan ik best ’s avonds door gaan en vaak wil ik dat ook wel. Maar dat kan ik dan van huis uit doen en als ik er klaar mee ben is het ook klaar.
  Ik geniet er met volle teugen van! Krijg veel mee van hoe mijn kindjes opgroeien, heb ontzettend veel flexibiliteit bij mijn huidige klant en ik kan me ook nog bezig houden met andere dingen die ik leuk en belangrijk vind.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Zo te lezen heb ik het ontzettend goed! Als ik wil kan ik best 's avonds door gaan en vaak wil ik dat ook wel. Maar dat kan ik dan van huis uit doen en als ik er klaar mee ben is het ook klaar.
  Ik geniet er met volle teugen van! Krijg veel mee van hoe mijn kindjes opgroeien, heb ontzettend veel flexibiliteit bij mijn huidige klant en ik kan me ook nog bezig houden met andere dingen die ik leuk en belangrijk vind.
  
  En dan de volgende dag compensatie? En het is niet mogen, maar 's avonds moeten. Anders ga je uiteraard niet 's avonds niet belast=echtwerken. Dan alleen 's avonds omdat je het wil ;)
  
  Bij mij is het nu dat ik alleen nog maar soms 's avonds moet werken. En dat, als het even kan, direct laat compenseren in vrije tijd. Ben ik best tevreden meer. En ja, helaas geen 36 uur. Dat is het volgende streven.
 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Helemaal mee eens.
  Het is de vertrouwensband die je hebt met je baas.
  Het is geven en nemen en dus bereid zijn om voor elkaar door het vuur te gaan.
  
  Ik maak belachelijk veel overuren, vlieg heel Europa voor ze over, veel vrije dagen over, ben haast nooit ziek en sta altijd voor ze klaar.
  Daar krijg je altijd bepaalde privileges voor terug.

  De baas en de klant in mijn geval. Hoewel je vaak ziet dat klanten er sowieso niet zoveel moeite mee hebben. Als het werk maar af komt. Ach… het is sowieso een stuk beter geworden. Overdag kan ik gewoon hier op het forum wat tikken. Daar staat tegenover, dat ik nu nog even een paar queries aan het draaien ben.
  Als ik de kindjes net wat ouder heb lijkt het me wel leuk om ook regelmatig naar het buitenland te gaan. En het lijkt me prima om eens een paar dagen ergens heen te gaan, maar bij ons is het vaak dan direct voor maanden.

 • Plantje

  says:

  Wel geinig stukje op Windows Central
  http://windowscentral.com/did-microsoft-tease-its-surface-phone-vision
  Ik vind die toekomstvisies echt wel geinig. Wel blijf ik vinden dat ze dus flink voorbij gaan aan het feit sat veel apps bij iOS en Android zullen komen en niet bij hen. Met name apps die in het openbare leven gebruikt worden. De verbindingen met ov, de algemene informatie en dat soort zaken

 • wally

  says:

  QUOTE

  Gisteren een email uitwisseling gehad met Bartune. Zelfde verhaal. Prima werkende app in de store waarmee je van spotify een jukebox maakt.
  
  Update voor ios en android en meteen weghalen uit de store. Motivatie: MS is te klein op telefoongebied ze willen er geen aandacht aan besteden.

  Dank voor deze APP Peter.
  Ik kende Bartune nog niet maar wat een gave Desktop APP zeg 🙂
  Terug naar de APP-gap en APP’s die de laatste tijd verdwijnen.

  Ik denk dat er de komende tijd nog meer Windows APPS zullen verdwijnen.
  Het marktaandeel van Windows mobiel is erg klein en zal enkel veel kleiner worden gegeven het feit dat er de komende 2 a 3 jaar geen nieuwe Microsoft toestellen uitkomen.
  Aangezien haast elke APP bouwer kijkt naar het marktaandeel op de telefoon zie ik hier op de korte en mid lange termijn geen verandering in komen.

  Omdat de desktop markt een hele andere is dan de telefoon markt geloof ik ook niet dat de desktop store met haar APPS, zomaar de Windows mobiel store kan stimuleren.
  Enerzijds omdat men niet gewend is om op een desktop een store te hebben (de meeste gebruiken Windows 10 als Windows 7 dus je bereikt je doelgroep niet) anders anderzijds omdat de meeste APPS gericht zijn op het mobiele platform (data vergaren middels GPS, internet locatie, interesses e.d.).

  Dus waarom zou je als bedrijf APPS gaan maken voor een desktop PC?
  Apple heeft het zelfde probleem maar dan omgekeerd.
  Men probeert de desktop Store al tig jaar te pushen maar het loopt geen storm.

  Voorts richt Microsoft zich op de zakelijk ‘mobiele’ markt en aangezien de meeste APPS uit een store consument
  gericht zijn is er geen reden om als bedrijf bij Windows mobiel te blijven of te starten met de ontwikkeling voor Windows mobiel, los van het sentiment.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Allemaal leuk en aardig en mooie verhalen, maar geen antwoord op de vraag.
  
  Maar daar gaat het niet om. Wat ik niet begrijp is waarom bedrijven die een Windows app hebben er voor kiezen om deze ook actief uit de Windows store te verwijderen. Waarom niet gewoon het ding laten staan?

  Financieel zoals ik 2 reacties geleden al schreef.
  Of om het te concretiseren op basis van Flitsmeister.

  Flitsmeister had op Windows Phone naar mijn weten geen ‘location based advertising’ (heb het nooit gezien) en op Android en iOS wel. Zo verdient men de ‘gratis’ APP terug. Je betaald het immers met jouw privacy.

  Immers Flitsmeister is geen filantropische instelling. Het is een commercieel bedrijf.
  Er moet geld verdiend worden.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Opgelost.
  
  verstuurd vanaf mijn S7 Edge

  Wat is opgelost?

 • Plantje

  says:

  Nee, volgens mij niet opgelost. Dat er nauwelijks baten zijn is inmiddels wel duidelijk. Het enige dat op dit moment onder baten zou kunnen vallen is “goodwill”. Mensen zien je merk als positiever als je ook een klein platform ondersteunt.

  Maar wat zijn de kosten dan om de app in de store te laten? Die vraag is nog steeds niet beantwoord en daarmee is mijn vraag dus ook nog steeds niet beantwoord.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Maar wat zijn de kosten dan om de app in de store te laten? Die vraag is nog steeds niet beantwoord en daarmee is mijn vraag dus ook nog steeds niet beantwoord.

  Volgens mij moet je jaarlijks 99 euro lappen om als bedrijf in de store actief te blijven.

  Jaap

 • Plantje

  says:

  En daar is het antwoord! Dan snap ik het wel. Bedankt daarvoor Jaap.

  En dat is dus stom van Microsoft uit! Ze moedigen niet alleen het maken van apps niet aan, ze ontmoedigen het op deze manier ook actief!

 • martijn_log

  says:

  QUOTE

  En daar is het antwoord! Dan snap ik het wel. Bedankt daarvoor Jaap.
  
  En dat is dus stom van Microsoft uit! Ze moedigen niet alleen het maken van apps niet aan, ze ontmoedigen het op deze manier ook actief!

  Doet me beetje denken aan de winkeliers die nauwelijks de huur kunnen betalen met de crisis of het internet webshop verhaal.
  Maar de verhuurder blijft toch de volle pond vragen.

  • Richard

   says:

   > “Maar de verhuurder blijft toch het volle pond vragen.”

   Vooral als de winkel- en/of kantoorpanden worden gerenoveerd (zoals hier in Maarssen is gedaan in het winkelcentrum Bisonspoor). Dan gaat dat “volle pond” nog omhoog ook. Vervolgens staan de gebouwen grotendeels leeg… lijkt me niet dat die situatie iets oplevert voor de verhuurders/projectontwikkelaars. Beetje krom(?)

   Maar terug on-topic: wanneer apps niet meer worden doorontwikkeld (omdat men het niet langer de moeite en de kosten waard vindt), kan ik me wel voorstellen dat verouderde apps worden verwijderd uit de Store. Vooral als beveiliging een belangrijke rol speelt, of ze bijvoorbeeld hun API/back-end gaan omgooien, wat alleen doorgevoerd wordt in de iOS & Android apps.

   Jammer… op zich zag ik een Surface Phone wel zitten. Nu kijk ik vooral uit naar nieuwe toestellen die de naam Nokia waardig zijn. Liefst zag ik daar MeeGo/Maemo OS op draaien. Maar het wordt Android; so be it. Een logische keuze om de ‘mainstream’ doelgroep aan te spreken. En ik zal het wel leuk gaan vinden om bepaalde apps, al “mis” ik die nu niet erg, te kunnen gaan gebruiken op Android. Ik noem maar iets als apps van radiostations waarmee je gratis (i.p.v. betaalde SMS’jes) kunt meedoen aan acties. Een beetje in hetzelfde straatje apps van (fast)food- of andere winkelketens met kortingen. Hoewel dit absoluut “first world problems” zijn 😉 vallen Windows gebruikers hier toch buiten de boot 😐

 • Peter

  says:

  Kosten vallen best wel mee. Zijn eenmalig 75 euro voor Nederland, zie bijgevoegde link. Des te dommer om een app uit de store te halen, je hebt er immers al voor betaald.

  https://msdn.microsoft.com/en-us/windows/uwp/publish/account-types-locations-and-fees

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Doet me beetje denken aan de winkeliers die nauwelijks de huur kunnen betalen met de crisis of het internet webshop verhaal.
  Maar de verhuurder blijft toch de volle pond vragen.
  Met als verschil dat hier de winkelier niet eens wil blijven zitten omdat de klanten er niet komen.
  
  
  Kosten vallen best wel mee. Zijn 

  eenmalig 75 euro voor Nederland, zie bijgevoegde link. Des te dommer om een app uit de store te halen, je hebt er immers al voor betaald.

  https://msdn.microsoft.com/en-us/windows/uwp/publish/account-types-locations-and-fees

  Ok, dus inderdaad nog steeds dom om apps uit de store te halen. Blijft die vraag staan...
 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Overigens een ander reden om in overweging mee te nemen waarom apps verdwijnen: een tijdje terug is de age-rating verplicht ingegaan in de Windows Store. Apps waarvoor de developers geen age-rating hebben toegevoegd, zijn inmiddels door MSFT uit de Store verwijderd (zo ook al mijn apps), omdat een developer daar echt niet meer aan gaat beginnen voor een app waar ze de ontwikkeling/support voor hebben gestaakt...

  Is vijf minuten werk voor mijn apps. Is een beetje luiheid IMHO…..

  Jaap

 • Plantje

  says:

  Is ook luiheid. Maar als ik de berichten (zelfs hier) mag geloven is het volledig gerechtvaardigd! Want er is een klein marktaandeel…

 • MichelNH

  says:

  Goed te lezen dat er nog leven in deze site zit; Ik mis de diverse stukjes wel.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Goed te lezen dat er nog leven in deze site zit; Ik mis de diverse stukjes wel.

  Goed om te zien dat er leven in de brouwerij is.
  Al is het hier ook regelmatig erg guur en net een kerkhof qua activiteit en levendigheid.
  Wat betreft de stukjes, ik mis ze totaal niet en zie ook geen nut om, net als voorheen, stukjes van Engelstalige sites te vertalen.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Is vijf minuten werk voor mijn apps. Is een beetje luiheid IMHO.....
  
  Jaap

  Ik ga er nog wel een paar terugzetten, maar dan alleen de boeiende 🙂

 • wally

  says:

  Microsoft werkt ook wel een beetje mee aan de APP-gap.
  Microsoft PowerApps, Microsoft Bookings en Microsoft Flow wordt momenteel uitgerold via Office 365 Business.
  PowerApps Mobile, Microsoft Flow heeft een APP voor Android en iOS maar uiteraard niet voor Windows mobiel.
  Microsoft Bookings is enkel beschikbaar op iOS maar niet op Android en Windows mobiel.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Zoals je kunt lezen heb ik het nagevraagd en het gaat niet om kosten/baten in dit specifieke geval.
  
  Ja en Nee. 
  Het is mijns inziens 2 ledig aan de ene kant het stoppen van de APP vanwege de strenge eisen t.b.v. het 'merk'.
  Aan de andere kant financieel want kosten baten gezien is het niet interessant om een nieuwe APP te maken die wel voldoet aan de merk eisen. Dat laatste gaan ze echter niet zeggen want dat is een negatief sentiment. En dat wil je niet als bedrijf, helemaal niet op sociale media, als jij die reactie zou delen bijvoorbeeld. Dus daarom begrijp ik dat ze dat als reactie sturen, maar ik kan me niet voorstellen dat jij ook echt gelooft dat het echt niet gaat om kosten/baten.
  
  
  Vandaag een nieuwe Surface gekocht. Maar bij installeren blijkt dat Youless uit de store gehaald is, oftewel 79 euro het riool in. Dat mag toch niet kunnen.
  
  Als ik software in bezit heb kan ik normaal gesproken een installatiebestand o.i. ergens opslaan en bij herinstallatie opnieuw gebruiken. Nu sta ik met lege handen terwijl de store vaak belooft dat ik het op meerdere systemen mag installeren. Een backup zelf bewaren is er ook niet bij.
  
  Eens.
  Dat vind ik ook een van de grootste nadelen van een digitale Store.
  Het is een gesloten systeem, waarbij je overgeleverd bent aan de maker en Microsoft.
  Als die laatste 2 iets besluiten dan heb je dat maar te slikken.
 • Sake

  says:

  QUOTE

  Ja en Nee. 
  Het is mijns ...
  Bijvoorbeeld ze verwijderen de app. Dan heb je pech en heb je het maar te slikken.

  Geldt niet alleen voor appjes, maar voor alles waar een cloud account voor nodig is.
  En de gebruiksvoorwaarden bij apps en cloud accounts.
  ‘Het volk’ denkt daar niet over na, geeft er niet om en dus moeten ‘we’ dat allemaal slikken.

  • Richard

   says:

   Dat is absoluut waar. Alle (cloud)diensten die wij “gratis” gebruiken ( = betalen met onze privacy, veelal via adverteerders die ‘tracking’ toepassen en allerlei data van/over ons registreren) daar zitten commerciële bedrijven achter.

   Geen “goede doelen” organisaties. En omdat je niet ‘echt’ betaalt met geld, heb je geen recht om te klagen als men iets verandert (geen SLA/onderhoudscontract o.i.d. zoals in het bedrijfsleven gebruikelijk is).

   Natuurlijk is er wel een overeenkomst (in de vorm van gebruiksvoorwaaren), waarmee je automatisch akkoord gaat wanneer je een dienst gaat gebruiken. Vaak is er bij een (grote) wijziging de optie om NIET akkoord te gaan, maar dat betekent dat je jouw gebruik van de dienst moet staken.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Vandaag een nieuwe Surface gekocht. Maar bij installeren blijkt dat Youless uit de store gehaald is, oftewel 79 euro het riool in. Dat mag toch niet kunnen.

  Heb je al bij je ‘Mijn bibliotheek’ gekeken? Apps verbergen in de Store voor searches is niet moeilijk, maar echt fysiek verwijderen zodat bestaande klanten er ook niet meer aan kunnen blijkt nog best lastig en komt ook echt niet zo veel voor (voorbeeld: Flight24)

  • MichelNH

   says:

   En anders je geld terugvragen bij de Microsoft store, zij zijn verantwoordelijk naar jou toe. Hoe zij het oplossen met de appmaker, is niet jouw probleem; “Nederlands consumentenrecht”.

   Succes

 • Plantje

  says:

  url]http://www.vrheads.com/what-vr-experience-windows-10-mobile-really[/url]

  Ben ik via Windows Central terecht gekomen. Wat ik zo bijzonder vind is, dat gesteld wordt dat VR op Windows 10 Mobile op zich prima werkt. Maar ook daar is het nu weer: als je het een interessant iets vindt moet je niet bij Windows zijn, want voor Android is er veel meer aan content en games voor VR te vinden.
  En ik meen, dat Microsoft wel degelijk ook heel erg op VR wil inzetten. Misschien moeten ze dan daar wel kijken of ze kunnen zorgen, dat in ieder geval de VR apps wel ook ook voor Windows ontwikkeld worden.

  Verder deze ook nog gezien:
  [url]https://nl.hardware.info/nieuws/50113/satya-nadella-microsoft-komt-met-ultiem-mobiel-apparaat?utm_source=rss-all&utm_medium=rssfeed&utm_campaign=har
  Ik vond dit ook wel een interessant stukje:

  http://www.vrheads.com/what-vr-experience-windows-10-mobile-really
  
  Ben ik via Windows Central terecht gekomen. Wat ik zo bijzonder vind is, dat gesteld wordt dat VR op Windows 10 Mobile op zich prima werkt. Maar ook daar is het nu weer: als je het een interessant iets vindt moet je niet bij Windows zijn, want voor Android is er veel meer aan content en games voor VR te vinden.
  En ik meen, dat Microsoft wel degelijk ook heel erg op VR wil inzetten. Misschien moeten ze dan daar wel kijken of ze kunnen zorgen, dat in ieder geval de VR apps wel ook ook voor Windows ontwikkeld worden.
  
  Verder deze ook nog gezien:
  
  https://nl.hardware.info/nieuws/50113/satya-nadella-microsoft-komt-met-ultiem-mobiel-apparaat?utm_source=rss-all&utm_medium=rssfeed&utm_campaign=hardwareinfo
  (Was op vele plaatsen te lezen... ik heb gewoon die van Hardware.Info genomen)
  Ook dit schurkt tegen de app gap discussie aan. Nadella stelt heel duidelijk dat er geen apparaat komt wat "me too" is; ze gaan niet ook nog eens doen wat velen al doen. Ze hebben tevens aangegeven met Windows op ARM door te gaan en ook Windows in combinatie met cellular wordt gewoon door ontwikkeld. En hoewel er op vele sites beweerd wordt:"Windows Phone/Mobile is dood en het is een kwestie van tijd totdat Microsoft de stekker er helemaal uit trekt" blijft Microsoft zelf aangeven dat ze ook Windows 10 Mobile blijven ondersteunen. En ze laten ook zien dat ook daar de aandacht echt wel ligt.
  Echter, wat ze met de uitspraak "we gaan geen 'me too' apparaat ontwikkelen" wel duidelijk laten zien is dat er absoluut geen prioriteit ligt om de app gap te dichten. En als je geen "me too" apparaat maakt komt er dus ook niets wat ontwikkelaars zal stimuleren om apps voor Windows 10 (Mobile) te gaan maken.
  Stel je bijvoorbeeld voor, dat er een Windows 10 Mobile apparaat op ARM komt waarmee je ook x86 applicaties kunt draaien. Met de juiste hardware er omheen (tablet dock, laptop dock enz) zie ik het wel zitten en ga ik er wel voor. Maar het zal echt niet veranderen dat mensen nu ineens wel apps gaan maken voor Windows 10 Mobile. Dat blijf ik wel jammer vinden.
 • Plantje

  says:

  En wederom een nieuwe toevoeging, omdat ik mijn vorige niet kan aanpassen…

  Bij Facebook ook weer wat nieuws:
  https://www.neowin.net/news/play-facebooks-instant-games-like-pac-man-directly-from-news-feed–messenger

  Ok, dat kan (nog) niet in de Windows variant, maar who gives a f*#k?!? Zijn er hier serieus mensen die van plan zijn om in Facebook Messenger spelletjes te gaan spelen?

  • Richard

   says:

   Haha 😀
   Ik dacht ook: “Who gives a f*#k?!? Zijn er hier serieus mensen die van plan zijn om in Facebook Messenger spelletjes te gaan spelen?” 😛

   Ik snap dat ze graag mensen binnen hun app willen houden :-\ Maar om er nu spelletjes in te gaan klussen… Het zal relatief ondertussen veel opslagruimte vragen voor een “messaging” app. (Denk ik, ik gebruik het bewust niet op zowel Windows als Android, omdat de Facebook apps — zelfs op de achtergrond? — bijhouden wat je op je telefoon/tablet doet, Dus ook/juist niet-Facebook apps die je gebruikt *scary!*).

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Zijn er hier serieus mensen die van plan zijn om in Facebook Messenger spelletjes te gaan spelen?

  Zijn er mensen die Facebook Messenger gebruiken dan?

  Jaap

 • Marco

  says:

  Facebook Messenger is de allergrootste privacy gruwel van allemaal, maar los daarvan een storende app op mijn mobiel (dus staat er niet op).
  Ze bellen, appen of mailen maar (of Skype) :p

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Haha :D 
  Ik dacht ook: "Who gives a f*#k?!? Zijn er hier serieus mensen die van plan zijn om in Facebook Messenger spelletjes te gaan spelen?" :P
  
  Ik snap dat ze graag mensen binnen hun app willen houden :- Maar om er nu spelletjes in te gaan klussen... Het zal relatief ondertussen veel opslagruimte vragen voor een "messaging" app. (Denk ik, ik gebruik het bewust niet op zowel Windows als Android, omdat de Facebook apps — zelfs op de achtergrond? — bijhouden wat je op je telefoon/tablet doet, Dus ook/juist niet-Facebook apps die je gebruikt *scary!*).
  Heel eerlijk gezegd ben ik van de zorgen over mijn privacy al best lang geleden af gestapt. Met het gebruik van zaken als WhatsApp, Facebook enz weet ik dat ik mijn ziel verkocht heb. Ik heb me daar bij neergelegd. Wat dat betreft zou ik net zo goed op Android kunnen overstappen ;)
  
  
  Zijn er mensen die Facebook Messenger gebruiken dan?
  
  Jaap
  Nou, het is niet zozeer dat IK het gebruik, maar mensen om me heen wel. De mensen die dicht bij me staan weten me echt wel op normale manieren te bereiken (bellen, sms, WhatsApp, Skype enz) maar er zijn ook mensen die ik zo af en toe wil benaderen waar ik enkel een mail account van heb en waarvan ik weet dat ze op Facebook zitten. Dan is Facebook Messenger de meest directe manier om in contact te komen.
  
  
  En vandaag toch wel pissed ☹
  
  Netflix offline alleen voor het lekke Android en het censurerende iOs.
  
  Op de vraag naar Windows en Windows mobile dan? Voorlopig niet, misschien q3 2017.
  
  Acuut abonnement maar opgezegd. Ik ga weer vrolijk downloaden. #Prutsers
  
  Sent from mTalk
  Q3?!? Ik ga er ook absoluut niet mijn abonnement voor opzeggen, maar dit is wel heel teleurstellend inderdaad!
  Wat ik nog erger vind dan dat ze het niet in de app inbakken is dat ze het ook niet op de website mogelijk maken. Het kan zijn dat ik er volledig naast gekeken heb hoor, maar ik zie het niet. En dat vind ik nog veel vervelender! Zoals eerder gesteld heb ik absoluut geen moeite met het gebruik van een website als vervanging van een app die er voor iOS en Android wel is. Het gaat mij om de functionaliteit en hoe ik die krijg....ach...
  
  

  Blijf terugkomen op mijn punt: als ze ooit willen richting app gap dichten (en ik zou dat wel heeeeel fijn vinden) dan moet het maken en onderhouden van een Windows app een no brainer zijn. De maximale effort om ook een Windows variant van een app te maken moet zijn het zetten van een vinkje.
  En als ik een beetje kijk naar de apps die nu af en toe in de Windows Store komen heb ik mijn twijfels of het moet voldoen aan strikte design language eisen.

 • Plantje

  says:

  En het zure is dat ze dat worst zal wezen 🙁

 • cysoon

  says:

  Tja, met dit bericht weet ik (helaas) wel zeker dat er geen nieuwe Windows Mobile Phone meer komt…
  http://www.nu.nl/mobiel/4375811/nokia-onthult-nieuwe-smartphone-met-android-70.html
  Microsoft zal zich geheel kan “storten” op zijn Surface serie en met Windows(10) Apps.
  Ik ben blij met de betere apps van bepaalde apps op Android (zoals Evernote en IQTell enz.).
  Maar blijf het ergens wel spijtig vinden, want Windows 10 Mobile is een goede OS.

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Tja, met dit bericht weet ik (helaas) wel zeker dat er geen nieuwe Windows Mobile Phone meer komt...
  

  http://www.nu.nl/mobiel/4375811/nokia-onthult-nieuwe-smartphone-met-android-70.html
  Microsoft zal zich geheel kan “storten” op zijn Surface serie en met Windows(10) Apps.
  Ik ben blij met de betere apps van bepaalde apps op Android (zoals Evernote en IQTell enz.).
  Maar blijf het ergens wel spijtig vinden, want Windows 10 Mobile is een goede OS.

  Nokia maakt al heel lang geen Windows toestellen meer, heb je dat gemist?
  Dat Nokia op Android over is gegaan is al lang bekend.
  Daarnaast is Android het OS met de meeste lekken en het meest aangevallen OS.
  Daarnaast geef je volledig je privacy weg met Android, maar goed.
  In de loop van het jaar zullen we het wel horen, full blown windows op ARM.

  O ja, NU moet je niet te serieus nemen met de berichtgeving, dat is Collin, ook wel iCollin genoemd, iets met fanboy van Apple 😉

  • cysoon

   says:

   Ik heb een ontzettende hekel aan dit soort reacties… “of heb je dat gemist?”. 🙁
   En waarom denk je dat Android het meest aangevallen OS is? Verhouding WM10 – Android misschien?
   O ja, dit is ook MS “in de loop van het jaar…”. Microsoft laat je meestal wachten!
   Maar, nogmaals, ik blijf het ergens wel spijtig vinden, want Windows 10 Mobile is een goede OS.

 • Gerke

  says:

  Dat is mooi Cysoon, maar dat is je goedrecht.

  Statistieken hebben aangetoond dat Android de meeste lekken had in 2016 en Windows 10 een van de veiligste OS-en is op dit moment (sterker nog Windows 10 Mobile is het veiligste, maar daar stopt MSFT helaas mee).
  Hier op het forum loopt al een draadje over Volledig Windows op ARM architectuur.
  Nokia is al een jaar of 3 geen Windows bouwer meer.
  De Microsoft Lumia’s worden niet gebouwd door Nokia etc etc
  Zo kan ik nog wel even wat meer opsommen.

  Je opmerking op Nokia die Android gebruikt is zo’n enorme dooddoener, en je conclusie dat er daarom geen Windows Phones meer gemaakt worden is derhalve nog “dommer”

  Ik had ook kunnen schrijven onder welke steen je hebt geleefd, maar dat vind ik denigrerend.

  Waar het om gaat is allang geschreven, en wat ik bedoelde is dat het er op lijkt dat je weinig hebt meegekregen van hetgeen er hier op het forum is geschreven en zeker het posten van een linkje naar NU.nl die bekend staat om het bashen en denigreren van alles wat Microsoft is geeft hier niet echt een goede indruk.

  Ja, iedereen weet dat je geduld moet hebben, maar alle zaken die we nu gezien hebben zijn verklaarbaar. Tel daarbij op dat menig Apple fanboy inmiddels is overgestapt op Microsoft (nee niet de telefoons, maar wel de Surface Pro en Surface Books) en zich al zit te verlekkeren bij de Surface Studio die binnenkort leverbaar wordt, dan wordt het wachten echt wel beloond. De demo van het volledige Windows 10 op Arm zegt ook wel genoeg, het komt er echt wel aan 😉

  • MichelNH

   says:

   Maak je niet druk Gerke, er zijn nu eenmaal mensen die heilig geloven dat alles wat journalisten schrijven de hele waarheid is. Sterker: Voor sommigen is Nu, Telegraag, AD, etc als hun bijbel, dat geloof neem je hen niet zomaar af.

   De mensen die wel serieus MyWindows volgen zijn goed geïnformeerd over Microsoft’s plannen. En ik blijf hopen dat de Surface foon snel komt met een volledige Windows 10 versie, al staan er wat andere berichten daarover hier op de site.

   Hou ons op de hoogte Gerke, Marco, e.a.

   THX

  • cysoon

   says:

   We zullen wel zien wat de toekomst brengt…

   • MichelNH

    says:

    Je bent grappig ‘cysoon’ eerst je eindconclusie en nu alle deuren weer open met “we zullen zien … ”

    Heerlijk zo’n volgzaam persoon zonder eigen mening.

 • Marco

  Marco

  says:

  U]van andere OEM’s[/U] uitgekomen dan in de hele 3-jaar-Nokia-op-Windows bij elkaar… :p
  Dat Nokia met Android ging komen, is geen verrassing. Sterker nog; dat [URL=”http://money.cnn.com/2014/02/24/technology/mobile/nokia-x-android/index.html”]HEBBEN ze al eerder gedaan in 2014[/URL], en pas nu mogen ze door de MSFT-deal weer hun naam op telefooons plakken (wat overigens gewoon Foxconn phones zijn nu).

  Maar on-topic; je hebt wel gelijk dat het wachten wel heel pijnlijk begint te worden en er bar weinig lijkt te gebeuren.
  En IK heb een ontzettende hekel aan conclusies trekken op basis van slechte journalistiek en totaal irrelevante informatie.
  Dus als HP straks een Chromebook uitbrengt (hebben ze vast al gedaan), dan is desktop Windows meteen ten dode opgeschreven?
  Ik volg dat soort denk-kronkels echt niet….sorry 😉

  Ter info; er zijn in het afgelopen jaar meer Windows phones

  van andere OEM's
   uitgekomen dan in de hele 3-jaar-Nokia-op-Windows bij elkaar... :p
  Dat Nokia met Android ging komen, is geen verrassing. Sterker nog; dat 
  HEBBEN ze al eerder gedaan in 2014

  , en pas nu mogen ze door de MSFT-deal weer hun naam op telefooons plakken (wat overigens gewoon Foxconn phones zijn nu).

  Maar on-topic; je hebt wel gelijk dat het wachten wel heel pijnlijk begint te worden en er bar weinig lijkt te gebeuren... :rolleyes: 😉

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  ...mensen die heilig geloven dat alles wat journalisten schrijven de hele waarheid is. Sterker: Voor sommigen is Nu, Telegraag, AD, etc

  Je vergeet Fox news… 😉 :p

 • Sake

  says:

  QUOTE

  ..

  Trackers zijn er toch al? Zover ik weet, zijn die nooit een succes geworden.
  Zit trouwens zelfs al standaard op je mobiel.

 • Plantje

  says:

  Er was ooit een Nokia Treasure Tag, maar die wordt volgens mij niet meer verkocht. Bovendien was dat op basis van NFC en Bluetooth met een reikwijdte van 40 meter.
  Dus nee, dat doet niets af aan het punt: jammer dat we zoiets missen. Als er wel zoiets is voor Windows hou ik me aanbevolen, maar voor zover ik weet is het er niet.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Er was ooit een Nokia Treasure Tag, maar die wordt volgens mij niet meer verkocht. Bovendien was dat op basis van NFC en Bluetooth met een reikwijdte van 40 meter.

  Uit een review van je voorbeeld ding: I usually lost a connection with the key finder within 20 feet. Things are much improved now; I could remain connected to the device even when I was 70 feet away.
  Een Nokia treasure tag is nog gewoon te krijgen. https://www.bol.com/nl/p/nokia-treasure-tag-mini-ws-10/9200000030242812/
  Als ik die review lees van scheelt het niet zoveel. Die van Chipolo schijnt een Windows phone app te hebben.
  Daarnaast heb je de functionaliteit ook zonder app nodig te hebben.
  http://www.tomsguide.com/us/best-key-finders,review-2657-10.html

  Verder wordt met Creators Update Build (zie ook laatste fast insider build) GATT Server, support toegevoegd. Wat iOS en Android standaard hebben. Dat kon wel eens de belangrijkste reden zijn dat er geen tot weinig zijn die met een Windows device werken.

  Ik heb zo’n tag gehad. Alweer even weg gedaan. Net als 2 AR Drone’s en een Sphero die stof loopt te hebben.
  Je kan bijna blij zijn dat je niet snel verleid wordt tot een onnodige uitgave 😉

  Enne, anders neem er toch een goedkoop Android of iOS toestelletje bij als je zo into gadgets bent?

 • RonH

  says:

  Ik heb nog een Treasure Tag die stof ligt te happen.
  Doe een leuk bod en hij is van jou.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Een Nokia treasure tag is nog gewoon te krijgen.
  

  https://www.bol.com/nl/p/nokia-treasure-tag-mini-ws-10/9200000030242812/

  My bad… Ik had op de Microsoft website gekeken… 🙂
  Wel is het wat anders dan een tracker die GPS heeft.*Dus ja, je hebt gelijk: er is wel een alternatief. Wel blijf ik het jammer vinden dat Windows-gebruiker zijn betekent dat je telkens naar alternatieven moet zoeken. In die zin is de app gap wel degelijk aanwezig.

  Als je toch geld uit wil geven, is deze wellicht een leuke:
  Ring Video Doorbell
  

  https://www.microsoft.com/nl-nl/store/p/ring-video-doorbell/9nblggh1qwd4
  Ik ga t.z.t. ook beveiliging en een deurbel aan mijn Domoticz systeem koppelen. Misschien dat het deze optie wordt, misschien een andere

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Ik ga t.z.t. ook beveiliging en een deurbel aan mijn Domoticz systeem koppelen. Misschien dat het deze optie wordt, misschien een andere

  Ik kwam een tijdje terug een leuk Raspberry Pi projectje tegen (met Windows 10 IoT) met een deurslot met Face Recognition (Microsoft self learning azure service) :p
  Zal eens kijken of ik het linkje nog kan vinden… 😉

  By the way: ik krijg mijn Treasure Tag niet meer gepaired… En het gekke is: zelfs niet meer met mijn Lumia 1020 die nog op WP8.1 draait. Alle toestellen geprobeerd… Iemand nog tips? Hoe reset je bijvoorbeeld zo’n Tag?

 • Plantje

  says:

  url]http://lifehacker.com/microsofts-official-guide-for-a-diy-raspberry-pi-power-1780388446#_ga=1.188944045.746372587.1479663914[/url]
  Leuk voor als
  Ik heb deze afgelopen week op mijn to do lijst gezet:

  http://lifehacker.com/microsofts-official-guide-for-a-diy-raspberry-pi-power-1780388446#_ga=1.188944045.746372587.1479663914
  Leuk voor als ik tijd over heb. Misschien als ik een keer op de bank zit. Het face recognition stuk zal hetzelfde zijn als bij die deurbel
 • pillejunior

  says:

  QUOTE

  Wat ik in het hele app gap verhaal wel bijzonder vind is dat veel spellen dan wel weer ook gewoon voor Windows uitkomen. Wat is daar anders bij die bedrijven dat zij wel wat ontwikkeling voor Windows doen? Wat ik daar in ieder geval zie is dat het vooral de non tech bedrijven zijn die Windows een brug te ver vinden... hoe weinig moeite het ook is: ze doen het niet!
  (

  Alleen even over dit stukje 🙂 :
  Denk dat dit misschien komt omdat veel spelletjes tegenwoordig met game engines gemaakt worden die 1 game voor verschillende platformen kan publiceren. Zo is er Unity3D dat volgens mij wel populair is onder spelletjes app bouwers en heb deze zelf ook weleens gebruikt voor de fun en daar kan je inderdaad gewoon een game beginnen en aangeven voor welke platformen…android..ios…en dus ook Windows Store staat er tussen. En als de bouwers het beetje goed doen is het beetje druk op de knop en de game is er ook voor Windows.

  Dat is mijn veronderstelling voor bovenstaande.

  Laat nu net Xamarin (xamarin.com) precies hetzelfde doen maar dan ook voor gewone apps. Ontwikkelen in 1 core en dan naar ios, android en windows uitrollen. Kost misschien toch wel meer moeite dan een spelletje, maar het is dus wel mogelijk. Maar denk dat hier het probleem om de hoek komt dat ontwikkelaars voor gewone apps vaak starten in de standaard ontwikkel toolkit voor je favoriete systeem en dat zal vaak ios of android zijn en dan is overzetten naar de andere systemen dus niet mogelijk. Mochten ze toevallig met xamarin gestart zijn dan is de kans al groter dat ze Windows meepakken. Al is dat ook geen garantie. Maar Unity3D is al aan abstracte ontwikkel tool boven alle systemen om met eigen script taal etc en dan zit je dus niet vast aan je ios en android native ontwikkeling. Laten we hopen dat misschien xamarin of een andere tool die voor verschillende platformen kan ontwikkelen ook heel populair gaat worden en dat men dan vaker op knopje Windows UWP bouwen drukt….

  Zo dat was mijn 3 cent 😉

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Ik verwacht niet dat Xamarin of een andere tool die zoiets doet heel populair wordt...

  Waarom niet? Met Xamarin/Visual Studio bedien je, naast alle platformen, vooral 1 miljard Windows installs (vanwege het werken in .NET).
  Ik denk dat hier voor alle devs een grote kans ligt in plaats van een drempel.

  Geheel terzijde; ik heb de Android dev kit wel eens bekeken (onlangs uninstalled) en wat een draak van een IDE is dat zeg… 😉

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Waarom niet? Met Xamarin/Visual Studio bedien je, naast alle platformen, vooral 1 miljard Windows installs (vanwege het werken in .NET).
  Ik denk dat hier voor alle devs een grote kans ligt in plaats van een drempel.
  

  Waarom niet? Omdat het geen Android of iOS ontwikkeltools zijn. Het is niet wat ze gewend zijn.
  Ik ben het met je eens hoor: er ligt een kans in plaats van een drempel. Maar zolang de devs het niet zo zijn zijn wij er niet bij gebaat.

 • deco

  says:

  QUOTE

  Waarom niet? Met Xamarin/Visual Studio bedien je, naast alle platformen, vooral 1 miljard Windows installs (vanwege het werken in .NET).
  Ik denk dat hier voor alle devs een grote kans ligt in plaats van een drempel.

  Er is een kip-ei probleem, denk ik.
  De meeste mensen weten in Windows de Store niet te vinden en het startmenu laten ze ook maar voor wat het is. Bij veel mensen ziet die er nog hetzelfde uit als bij de eerste install. Althans, dat zie ik als ik om me heen kijk en ik betrap mezelf er ook op. Veel toegevoegde waarde heeft het jammer genoeg nog niet op een enkele weer-, Netflix- of Reddit app.

  Op een of andere manier lukt MS het niet om de mensen naar de store te trekken en het menu actiever te gebruiken, zodat er meer vraag ontstaat en dus ontwikkelaars opdoemen die aan de vraag gaan voldoen.

  Ja, 1 miljard W10 installs.. waarvan het overgrote deel Windows nog steeds op dezelfde manier gebruikt zoals voorheen. Microsoft zorgt voor een goede basis (ontwikkeltools, features, etc), maar ze lijken het verder over te laten aan de gebruikers wat men er mee gaat doen. Men moet er nog steeds aan wennen. Dat gaat tergend langzaam.

 • Peter

  says:

  De app gap wordt automatisch groter. Elke update of nieuwinstallatie van een app eindigt in “Fout, zie details” met een code 0x80070005. Deze code van MS betekent volgens mij “jammer dan” want er is nergens ook maar iets vinden hoe het op te lossen.

 • deco

  says:

  QUOTE

  Het gaat volgens mij niet zozeer om hoe eindgebruikers het gebruiken, het gaat om hoe developers het zien. 

  ik schaar de developer in mijn betoog ook onder eindgebruiker 😉

 • Plantje

  says:

  Of zouden ze bij Microsoft zo lang wachten tot men bij Google of Apple denkt:”Ach, dat Windows 10 Mobile is geen bedreiging (meer)….laten we de apps maar open gooien en ook automatisch op Windows uitbrengen” 🙂
  Nou, dat punt zou dan al lang bereikt zijn!

 • Peter

  says:

  Je kan ook een advertentie plaatsen: Gezocht Windows vriendin…. dan hoef je geen nieuwe telefoon te kopen 😎

 • Plantje

  says:

  Haha! Beetje humor kan ik wel waarderen.

  Maar eerlijkheidshalve moet ik gewoon toegeven dat het veel meer is dan alleen de app gap. Een simpel ding als tekst dicteren. In ieder invoervak kun je tekst dicteren. Waarom werkt dat niet op Windows?!? Spraakherkenning hebben ze bij Microsoft echt wel geregeld, maar het gebruiken als invoermethode is bij mijn weten alleen mogelijk in het Engels.

 • Plantje

  says:

  Euh….nu heb je het niet over Windows….toch?

 • renate0312

  says:

  Wil iedereen die zijn 950 xl of 950 zat is zich even melden, ik weet wel een leuke blonde koopster ervan die geen last heeft van missende apps 🙂

 • Plantje

  says:

  Haar contacten heeft ze er in staan doordat ze haar Microsoft account gekoppeld heeft. Zonder dat was het inderdaad bijzonder leeg.

  De meute*ziet inderdaad enkel de handigheid. En ik denk dat de*meute ook zelden op individueel niveau last heeft van het missen van het stuk privacy. De waarde van die opgegeven privacy zit ‘m vooral in de data van de meute en niet zozeer de data van het individu… maar ja, zonder data van de individuen*is er geen data van de meute…

  Maar als ik zie hoe gemakkelijk het allemaal loopt bij dat toestelletje van mijn vriendin. En dan kijk ik ook naar simpele dingen als hoe snel WhatsApp, Facebook, OK Google (vs*Cortana) opstarten enz. Dan ga je jezelf wel op een bepaald moment afvragen waarom je jezelf nog langer dwars zit. Het is niet bepaald dat ook maar iemand de verwachting heeft dat Microsoft binnen enkele maanden met een toestel komt dat alles goedmaakt…

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Maar als ik zie hoe gemakkelijk het allemaal loopt bij dat toestelletje van mijn vriendin. En dan kijk ik ook naar simpele dingen als hoe snel WhatsApp, Facebook, OK Google (vs*Cortana) opstarten enz. Dan ga je jezelf wel op een bepaald moment afvragen waarom je jezelf nog langer dwars zit. Het is niet bepaald dat ook maar iemand de verwachting heeft dat Microsoft binnen enkele maanden met een toestel komt dat alles goedmaakt...

  Dat herken ik dus helemaal niet?
  Whatsapp is retesnel op mijn 950
  De facebook app ook, functionaliteit is niet helemaal vergelijkbaar, deels heeft Android plussen tov WP, maar andersom ook, en dan doel ik op de integratie van je contacten, dat werkt veel beter op WP dan op Android.

  Cortana is ook sneller dan OK Google bij mij.

  Dochter heeft alleen die S7 vanwege snapchat, als dat geen issue was, ging ze accuut terug neer een WP toestel, want dat vindt ze veel prettiger werken 😉

  Ik denk dat je over een week of 6 wel ziet dat Android trager wordt 😉

 • Plantje

  says:

  En dat werkt prima zolang je genoeg geheugen hebt. (Ook) op Edge is Facebook een drama in geheugen gebruik. Wanneer mijn vriendin zeurt dat haar laptop te traag is flikker ik eerst een sloot Facebook tabbladen weg*en ineens valt het weer mee.

 • Plantje

  says:

  Klopt! Ik gebruik in veel gevallen ook de website als er geen app is. En in veel gevallen werkt dat ook prima! Het heeft wel hier en daar zijn nadelen…. Bij Domoticz moet ik bijvoorbeeld buiten de deur altijd inloggen. Ik kan dan de app Ticz gebruiken, maar die kan volgens mij de lampen enkel schakelen en niet dimmen. En dan zijn mijn opties voor apps op Windows wel op.

  En van sommige zaken zijn er simpelweg geen website varianten. Neem de Toon voor tablet app. Is er gewoon niet.

  Ergens snap ik ook niet, dat app bouwers niet eerst een website opzetten en van daaruit apps voor diverse platformen maken. Als je een goed functionerende website hebt hoeft er volgens mij niemand te zeuren! 😉

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Klopt! Ik gebruik in veel gevallen ook de website als er geen app is. En in veel gevallen werkt dat ook prima! Het heeft wel hier en daar zijn nadelen.... Bij Domoticz moet ik bijvoorbeeld buiten de deur altijd inloggen. Ik kan dan de app Ticz gebruiken, maar die kan volgens mij de lampen enkel schakelen en niet dimmen. En dan zijn mijn opties voor apps op Windows wel op.

  Je mag wat mij betreft de code van mijn Fibaro-app wel gratis overnemen om daarmee een Domiticz-app mee te bouwen. De app heeft maar een paar URL’s nodig om te werken. Het aanroepen en verwerken van de data uit de server is extreem gecentraliseerd (Fibaro wijzigt nog wel eens). Zelf heb ik dimmers ook niet geimplementeerd omdat het qua GUI niet echt handig*uitpakte en ik het zelf nooit gebruik. Maar een pop-up-screen is vrij simpel te implementeren.

  Jaap

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Het idee achter apps was toch dat je geen browser nodig hebt?

  Net andersom bedoel je. Apps geven een lock en zou alleen moeten wanneer het meer functionaliteit biedt dan een moderne browser.
  Jobs wilde er eerst ook helemaal niet aan. Zie inmiddels de vele responsive websites. Zoals bij verstappen.nl Een berg geklaag over de app en met een browser werkt het top.
  Apps maken het internet beperkt, waar met een browser het veel meer een vrije toegang tot data/het internet is. Zoals we allemaal willen.
  Maar soms biedt een app meer functionaliteit en dan gaat de voorkeur naar een app. Met in het achterhoofd waar je allemaal goedkeuring voor moet geven.
  Als ik dat bij de android van mijn zoon zie, wordt mijn gevoel over dat OS weer eens bevestigd.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Het idee achter apps was toch dat je geen browser nodig hebt?
  
  Net andersom bedoel je. Apps geven een lock en zou alleen moeten wanneer het meer functionaliteit biedt dan een moderne browser.
  Jobs wilde er eerst ook helemaal niet aan. Zie inmiddels de vele responsive websites. Zoals bij verstappen.nl Een berg geklaag over de app en met een browser werkt het top.
  Apps maken het internet beperkt, waar met een browser het veel meer een vrije toegang tot data/het internet is. Zoals we allemaal willen.
  Maar soms biedt een app meer functionaliteit en dan gaat de voorkeur naar een app. Met in het achterhoofd waar je allemaal goedkeuring voor moet geven.
  Als ik dat bij de android van mijn zoon zie, wordt mijn gevoel over dat OS weer eens bevestigd.
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Ergens snap ik ook niet, dat app bouwers niet eerst een website opzetten en van daaruit apps voor diverse platformen maken. Als je een goed functionerende website hebt hoeft er volgens mij niemand te zeuren! ;)
  
  Apps geven zoveel meer informatie. Zeker met de vele adblockers die tegenwoordig gebruikt worden. Info via apps is al een deel van de inkomsten van de app bouwer.
  Je zal nu ook bij de mobiel van je vriendin gezien hebben hoeveel meer toegang je bij vele Android apps moet geven. Zag ik bij de Android mobiel van mijn zoon.
  Voor menig soort appfunctionaliteitding (is dat een woord?) kom je niet onder apps uit, dan is het slikken of stikken.
  Van de week op TV ging het over "wil je het wachtwoord bewaren prompt". Dat staat standaard in een app aan.
  
  Verstappen.nl is een mooi voorbeeld hoe een website op mobiel(en tablet/laptop/desktop) kan werken.
  
  Ik weet ook dat de meute er niks om geeft, maar ik ben niet de meute.
  
  Vandaag hoorde ik ook weer zo'n bericht. Bij het kadaster zijn hypotheken op huizen beschikbaar. Voor iets van 5 euro. Hoe komt het kadaster aan die data. Zover ik weet heb ik daar nooit toestemming voor gegeven. Ik weet niet hoe jullie daar over denken, maar naar mijn opvatting klopt dat niet. En natuurlijk doe je daar niks aan, maar moeten we ons door de meute laten leiden, want als de meute dat doet dan is het goed?
 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Je mag wat mij betreft de code van mijn Fibaro-app wel gratis overnemen om daarmee een Domiticz-app mee te bouwen. De app heeft maar een paar URL's nodig om te werken. Het aanroepen en verwerken van de data uit de server is extreem gecentraliseerd (Fibaro wijzigt nog wel eens). Zelf heb ik dimmers ook niet geimplementeerd omdat het qua GUI niet echt handig*uitpakte en ik het zelf nooit gebruik. Maar een pop-up-screen is vrij simpel te implementeren.
  
  Jaap

  Dank voor het aanbod. Los van het feit dat ik (nog) geen handigheid heb in het bouwen van apps heb ik er alleen nu de tijd niet voor.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  
  
  
  
  - - - Updated - - -

  Ja, fantastisch! Ik erger me kapot aan het feit dat ik telkens mijn wachtwoord moet invullen als ik op Domoticz wil inloggen.

  Pincode kan ook. Kleine moeite. Het grappige is dus dat wachtwoorden automatisch laten opslaan het eerste grote security issue is. Want dan wordt het opgeslagen.
  En zo glijden we steeds verder weg want het is zo makkelijk. Net als bij apps boeien de bijbehorende zaken je blijkbaar geen p13p.
  Dat is dat ook weer duidelijk.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Pincode kan ook. Kleine moeite. Het grappige is dus dat wachtwoorden laten onthouden het eerst grote security issue is. Want dan wordt het opgeslagen.
  En zo glijden we steeds verder weg. want het is zo makkelijk.

  Zeker! Gemak dient de mens. Wen er maar aan….dat is hoe de wereld werkt. Het eerst grote security issue lijkt mij trouwens dat mensen zoveel wachtwoorden moeten onthouden. Met een vingerafdruk scanner of de Windows Hello oplossingen heb je het beter voor elkaar. Wat er achter die beveiliging gebeurt maak ik me niet zo druk om.

  Net als bij apps boeien de bijbehorende zaken je blijkbaar geen p13p...als het maar meer functionaliteit biedt.

  Welke bijbehorende zaken? Hoezo “net als bij apps”?

  Dat is dat ook weer duidelijk :)

  Tja…. Wat ook steeds meer pijnlijk duidelijk wordt is dat je schijnbaar niet positief mag zijn over iets anders dan Windows. Dan komt direct het argument van privacy op de proppen. En eerlijk gezegd lijkt dat ook het enige! Ik lees maar zelden dat mensen graag bij Windows blijven omdat ze het zo’n fijn OS vinden. Ik lees bijna alleen maar hoe slecht ze de rest vinden.

  Begrijp me niet verkeerd: Ik type dit nu ook op mijn Lumia 950 en het zou vreemd zijn als ik in enkele dagen tijd helemaal om zou zwaaien van “ik heb geen last van app gap” naar “ik moet overstappen want er is een app gap”.

 • Plantje

  says:

  QUOTE

  Natuurlijk wel. Privacy is bij Windows ook een issue.
  En negatief reageren gebeurt hier ook meer dan genoeg. Veel meer dan op Tweakers.net bijvoorbeeld.
  
  Dat waardeer ik bijzonder hier op dit forum. Het hoeft niet enkel positief over Windows te zijn. Ik vind je reacties dan ook wat bijzonder.
  
  Je standpunt is duidelijk en dan ga jij over in de verdediging?
  
  
  Ik ben niet zo gecharmeerd van dergelijke toonzetting:
  
  Net als bij apps boeien de bijbehorende zaken je blijkbaar geen p13p...als het maar meer functionaliteit biedt.
  Dat is dat ook weer duidelijk :)
  Je impliceert daarmee dat het meer duidelijk maakt dan enkel mijn mening. Maar goed, ik kan die toon natuurlijk ook verkeerd opvatten.
  
  
  Het ging al niet eens over een platform, maar over privacy, security, apps en browsers en hoe daarmee omgegaan wordt.
  Tot straks aan luisterende Alexia's aan toe.
  
  Afijn, ga hier maar eens nokken denk ik.
  Lees het artikel dat Marco geschreven heeft als aftrap van deze discussie nog maar eens.
  

  Wat denken jullie? Is dit gat in de mobile focus te groot en gaat Windows phone eronderdoor? Of is dit vol te houden tot aan de Surface phone?

  Volgens mij is dat iets heel anders dan privacy, security enz...
  
  Ik had een redelijk betoogje voorbereid. Gevalletje tldr, Marco ;) Maar dat heeft ook geen zin. Leuk in een constructieve discussie. Laat ik het zo zeggen: ik ben maar weer eens aan het kijken waar ik mijn telefoon en tablet eigenlijk voor gebruik en dan ga ik eens kijken of dat op Android ook mogelijk is.
  Waar ik deze thread ben gaan volgen met de insteek:"Ik gebruik overal Windows tenzij het me absoluut onmogelijk gemaakt wordt" merk ik dat ik nu neig naar in ieder geval eens kijken wat de mogelijkheden van een ander platform zijn. En kijken of een overstap op enorme bezwaren stuit. En de enige bezwaren daarbij zijn bij mij op dit moment als ik iets gewoonweg niet meer kan wat ik op Windows wel kon.
 • Marco

  says:

  QUOTE

  Tja.... Wat ook steeds meer pijnlijk duidelijk wordt is dat je schijnbaar niet positief mag zijn over iets anders dan Windows. Dan komt direct het argument van privacy op de proppen. En eerlijk gezegd lijkt dat ook het enige! Ik lees maar zelden dat mensen graag bij Windows blijven omdat ze het zo'n fijn OS vinden. Ik lees bijna alleen maar hoe slecht ze de rest vinden.

  Sja….sign of the times… maar hier sla je wel de spijker op zijn kop… 🙁

  Positief zijn over een ding kan men blijkbaar ook alleen nog maar door al het andere af te zeiken. Da’s ook precies de grote misvatting: iedereen mag hier de loftrompet steken over iOS of Android, maar de meesten kunnen dat alleen maar als ze daarbij Windows het graf in bashen. Een beetje glas-half-leeg instelling als je het mij vraagt… Dat bashen ben ik, en de meeste moderators met mij, zwaar allergisch voor.
  Maar begrijp dat in hemelsnaam niet verkeerd als dat er hier niet over Android of iOS gepraat mag worden…kom op zeg, zijn we nou volwassen mensen onder elkaar hier?

  Enfin; even terug on-topic; ik gebruik Windows phone omdat ik het zo mooi en fijn vind, maar tegelijk maak ik me grote zorgen over het app-ecosysteem (waar dit topic mee begon zoals Plantje terecht opmerkt). Onlangs verdween bijvoorbeeld Package Tracker uit de Store (en erger: heeft de dev de stekker uit de notification servers getrokken), en die zit voor mij al heeeeeeeel dicht tegen leveltje ‘deal-breaker’ aan…
  En website is in dit geval geen goede optie als vervanging, want die geeft geen notificaties…

 • wilagro

  says:

  En dan zijn dus de meeste forumleden hier nog erg handig met het tweaken. Voor de normale eindgebruiker wordt het wel heel moeilijk gemaakt om bij een nieuwe aanschaf nog voor Windows te kiezen. Particuliere telefoons zijn er niet meer. Windows telefoons zijn helemaal moeilijk te vinden in fysieke winkels, en ik zie bijna nooit bij een advertentie staan app beschikbaar in de Windows store. En met dit laatste zijn we bij de basis van dit topic, en weet je waarom er bijna geen telefoons meer verkocht worden, en waarom ik ook pas geleden overgestapt ben naar een robot telefoon. Daarbij vind ik het een zegen dat er overal waar ik een app voor zou willen, er ook minimaal 1 is. En als die er toevallig ook is voor windows, werkt hij bij android beter. Als voorbeeld neem ik dan de app van Synology en de Rabobank.
  Neemt niet weg dat de Microsoft services nog altijd beter werken op een Windows telefoon, en ja de totale werking van een Windows mis ik ook nog steeds.

 • deco

  says:

  in ieder geval wel goed om te lezen dat Untappd ook voor Windows met versie 3 bezig is en in de pijplijn zit 🙂

 • Plantje

  says:

  Jammer, topic is al een tijdje stil…
  Hier afgelopen week een Galaxy S8 besteld. Ik vond het wel genoeg geweest. Mooi lijstje gemaakt en ik kon alleen maar tot de conclusie komen, dat voor mobiel Windows voor mij niet de weg voorwaarts is. Voor tablet ben ik in ieder geval flink uitgekeken/afgeknapt op de Surface 3. Ik ga binnenkort de vierde in een jaar tijd aanmelden voor garantie en ik hoop dat ik een refund krijg en dan stap ik over op een Samsung tablet. Of dat een Galaxy Book 10.6″ met LTE wordt voor een Galaxy Tab S3 moet ik nog zien.

  Indien gewaardeerd zou ik nog wel een stukje willen tokkelen over de overstap van Windows 10 Mobile naar Android. Dit dan vanuit het oogpunt van een doorsnee gebruiker (want dat is wat ik ben 🙂 ). Microsoft services blijf ik wel gebruiken.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik ga binnenkort de vierde in een jaar tijd aanmelden voor garantie en ik hoop dat ik een refund krijg en dan stap ik over op een Samsung tablet.

  Ik zou eens nakijken bij ConsuWijzer (zie https://www.consuwijzer.nl/elektronica/garantie/hoe-vaak-mag-verkoper-repareren-vervangen-voordat-ik-geld-terug-mag-vragen). Je zit volgens mij al over de limiet van “redelijkheid en billikheid” en moet de leverancier gewoon geld gaan teruggeven (ontbinden koop).

  Jaap

Geef een reactie