Officiele F1 app voor Windows 10 beschikbaar

Voor een dood platform komen er week in, week uit toch behoorlijk wat belangrijke apps uit, en zo blijkt dat we vandaag de officiele FIA F1 app kunnen toevoegen aan het Windows portfolio. De app is zowel op Windows 10 PC als op Windows 10 Mobile beschikbaar en biedt je de meest complete ervaring voor het volgen van de Formule 1 autosport.

Om eerlijk te zijn hadden we eigenlijk niet verwacht, of durven hopen, dat de officiele FIA Formule 1 app nog eens op ons Windows platform zou landen, maar precies dat is dan toch zomaar ineens gebeurd. Met de officiele F1 app haal je de meest complete app in huis om de koningsklasse van de autosport (met ‘onze’ Max Verstappen natuurlijk! 🙂 ) op de voet te kunnen volgen.

We hebben op Windows 10 al een tijdje het alternatief Racing One, en die app is op zich een heel goed alternatief, met ook (beperkte) live timing, nieuws, WK standen, etc. Maar ben je echt hard-core fan dan zul je de features van de officiele app zeker kunnen waarderen, want daarbij is de live timing echt real time. Maar dat niet alleen; je ziet ook met welke banden er wordt gereden, een live positie van alle auto’s on track, sector tijden en DRS geactiveerd, om maar wat zaken te noemen. Dit is zo’n beetje net zo compleet als wat de teams zelf op de pitmuur hebben, maar daar betaal je bij de FIA dan ook wel fors voor. Voor deze features heb je namelijk een abonnement op deze data nodig, en dat kost je € 2.99 per maand of € 26.99 per jaar (via een in-app purchase). Zonder een dergelijk abonnement heb je alleen een hele basic live timing en natuurlijk zaken als nieuws. Zie verder de feature lijst en screenshots:

fia_f1_1

fia_f1_2

fia_f1_3

fia_f1_4

fia_f1_5

► Follow F1® absolutely free on your Windows device with:

* Live Race Leaderboards (limited)
* Latest news and videos
* Post-race highlights
* 2016 Schedule, Team and Driver Standings

► With an F1® Access annual or monthly subscription, the Official F1® App offers the premium digital race experience, with features including:

* Official Live Timing of all F1® sessions
* Sector times with intervals and gaps, live tyre and pit stop information
* Interactive 3D maps with driver gears and speeds, plus Drag Reduction System (DRS) usage indicator
* In-Corner Analysis comparing drivers’ entry, apex and exit speeds
* Immersive dashboard with text commentary (English, French and German), and English audio commentary during all F1® sessions * Team Radio Transmissions and Race Control Messages
* Personalisation Options and more!

Via onderstaande link kun je de app downloaden, en voor het abonnement krijg je vanzelf de vraag in de app als je bepaalde functies aanklikt. Voor gebruik van die pro features is ook een account bij de FIA nodig wat je even moet aanmaken.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Bron: MSpoweruser


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Michiel

  says:

  Mooie app, maar wel een beetje duur die aanvullende zaken …..

 • Lakerfield

  says:

  Goed nieuws dat deze f1 app nu ook op het Windows platform beschikbaar is. Hiermee is de live timing direct op groot scherm bekijken ipv op een tablet.

  Er gaat op dit moment bij mij nog wel iets fout met het “f1 access” abonnement. De app geeft aan koop nu, en de daarna volgende website geeft aan het al gekocht is.

  Nog meer mensen die hier last van hebben?

 • Sake

  says:

  Zou me goed kunnen voorstellen dat deze app er dankzij UWP (dus ook voor Windwows 10 desktop/laptop/tablet) gekomen is.
  Mooie ontwikkeling natuurlijk.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Er gaat op dit moment bij mij nog wel iets fout met het "f1 access" abonnement. De app geeft aan koop nu, en de daarna volgende website geeft aan het al gekocht is.
  
  Nog meer mensen die hier last van hebben?

  Ik heb net een vers account aangemaakt en daarna voor een maand betaald (om mee te beginnen) en vervolgens is er een probleem met mijn account.
  Beetje raar inderdaad… Ik heb ze al gemaild of ze er eens naar willen kijken.

 • Lakerfield

  says:

  De account koppeling problemen die er waren tijdens de lancering zijn opgelost.

  Timing werkt goed dit weekend. Nu Max volgen op de pc… 😎

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  De account koppeling problemen die er waren tijdens de lancering zijn opgelost. 
  
  Timing werkt goed dit weekend. Nu Max volgen op de pc... :cool:

  Dito…. na wat heen en weer gemail hebben ze mijn account ook op de rit 🙂
  Ben zondag jarig, dus met Max afgesproken dat ie maar weer eens eerste wordt 😉 :p :p

 • Plantje

  says:

  Mooi dat ze deze app gemaakt hebben. En zo’n typisch geval van “onverwacht” inderdaad. Het werkt mooi, maar de in app purchase vind ik nog wat veel van het goede.

  Erg tevreden!

Geef een reactie