Double Tap To Wake beschikbaar voor Lumia 950 en 950 XL in WDRT

In ons forum liep er al een draadje over, maar het leek ons belangrijk genoeg nieuws om even te melden op de voorpagina: namelijk dat de Lumia 950 en 950XL eindelijk kunnen beschikken over Double Tap To Wake middels de nieuwste firmware die beschikbaar is in de Windows Device Recovery Tool (WDRT).

PhotoNote_wp_ss_20160704_0002_6805Deze tool is normaal voor het recoveren van je Windows phone als er wat ernstig is mis gegaan of als je bijvoorbeeld een rollback wil doen omdat de Redstone Insider fast builds niet lekker lopen bijvoorbeeld. Die WDRT tool heeft echter meestal ook als eerste de nieuwste firmware aan boord die nog niet OTA (Over The Air) verspreid is. Zo is enkele dagen geleden de firmware verschenen met versienummer 16236. Het complete versienummer van dergelijke firmware is behoorlijk wat langer, maar dit is het rugnummer waar het wel om draait.

Deze firmware zal ongetwijfeld ook nog Over The Air (OTA) verspreid gaan worden, maar daar is op dit moment nog niks over bekend, dus als je echt niet meer kan wachten op Double Tap To Wake (wat op bizarre wijze de Lumia 950/XL hebben moeten missen afgelopen half jaar) dan kun je een recovery uitvoeren en de laatste firmware bemachtigen. Ben je er van bewust dat dit het hele toestel flasht en dus alle gebruiksgegevens wist. Zorg dus vooraf dat je een goede up to date backup hebt gemaakt en ook je Whatsapp hebt gebackupt (zit er een SD in dan staat ie al safe, maar anders moet je dat mapje nog veilig stellen door even je phone aan de PC te hangen).

Tijdens de procedure van WDRT kun je een eventueel geplaatste SD prima veilig laten zitten en deze wordt daarna ook weer keurig herkend en alle data die er op staat ook (zoals DRM protected muziek uit Groove).

Na installatie (en weer restoren van je backup) zul je Double Tap To Wake vinden bij: \Instellingen \Extras \Aanraken als je de 10586 builds draait, of bij \Instellingen \Vergrendelscherm als je de Redstone builds al draait.

wp_ss_20160704_0001    ddtw_redstone

De OTA update van deze firmware zal hoogst waarschijnlijk tegelijk met de Anniversary Update (Windows 10 M versie 1607) worden uitgerold, of anders kort daarvoor of kort daarna. En hiermee heeft Microsoft dan eindelijk gehoor gegeven aan nummer een request in de Feedback Hub en eindelijk Double Tap To Wake naar de vlaggeschip Lumia’s gebracht.
Overigens lijkt deze firmware verder ook de instabiele WiFi op te lossen die optrad als je gelijktijdig ook Bluetooth aan had staan. Er zijn nu geen drops meer en ook de snelheid van de WiFi is hoog, dus het ziet er allemaal goed uit.

Eindelijk na een half jaar op de markt, kunnen we straks spreken van werkelijke flagships die ook doen wat ze moeten doen en de verwachte features ook aan boord hebben… 😉

Hier vind je de WDRT (directe download link!)

En hier kun je checken of de juiste firmware al beschikbaar is voor jouw toestel (LET OP: hier zijn veel mogelijkheden; zorg dat je het juiste typenummer code bij de hand hebt van het stickertje achterin je device. Deze link is van de L950 DS CV-PT). Met dank aan ons forumlid Cholens voor deze site 🙂


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Joosty

  says:

  Ik heb de nieuwe firmware draaien en double tap to wake werkt als een zonnetje. Als je ‘dubbeltik op de navigatiebalk om het scherm uit te zetten’ activeert heb je de aan/uit knop helemaal niet meer nodig (950xl)

 • jesse.saris

  says:

  Ook zonder double tap to wake was ik erg blij met mijn Lumia 950. De terugkeer van deze feature is echter wel erg fijn! Nu nog even bekijken of ik geduld heb of hem via de WDRT gelijk ga installeren 😉

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Ook zonder double tap to wake was ik erg blij met mijn Lumia 950. De terugkeer van deze feature is echter wel erg fijn! Nu nog even bekijken of ik geduld heb of hem via de WDRT gelijk ga installeren ;)

  Zo veel geduld had ik dus niet en ik draai inmiddels Double Tap To Wake voor twee dagen, en man wat heb ik dat gemist! Zo erg zelfs dat ik nu terug moet wennen aan die knop niet meer gebruiken 😉 :rolleyes:

 • Mavvie

  says:

  EINDELIJK.
  Functionaliteit die mijn 920 al had: Double tap to wake en glance in 1.
  Onbegrijpelijk dat de 930 het (nog steeds) zonder glance moet doen.
  En onbegrijpelijk dat de 950 het zo lang zonder double tap moest doen.

 • keesvdo

  says:

  Ik was eigenlijk helemaal niet blij met de 950 XL, totdat ik gisteren de update voor 16025.39000 ontving. Deze lost in ieder geval mijn grootste ergernissen op: Wifi doet het weer in combi met Bluetooth, notificaties komen daardoor weer netjes door (ook op mijn Vector 🙂 ). Hier nog ff wachten op de 16236 voor double tab, maar die is uiteraard welkom!
  Daarnaast is ook de Mail/Agenda fors verbeterd, waardoor de bijlages in de mails vrijwel direct gedownload worden. In de vorige versie en op de desktop was dit een enorme ergernis.

 • jesse.saris

  says:

  Net de update gedaan. Ging erg snel moet ik zeggen. En nu inderdaad weer double-tap to wake. Maar ook alle andere verbeteringen klinken erg goed!

  – Double-tap to Wake. Easily one of the biggest customer requests, double-tap to wake will be enabled with this update.
  – Wi-Fi connectivity improvements., Microsoft has fixed an issue where Wi-Fi would drop the connection randomly and a scan of networks would occasionally not return any results.
  – Bluetooth connectivity improvements.
  – Camera improvements. Microsoft has improved image and video quality, improved Auto-focus, and has fixed a problem that was causing slow motion capture to skip frames for some users.
  – Cellular connectivity improvements. The firmware update includes a fix for a problem that caused occasional network loss for some users.
  – Audio quality improvements. There is a fix for a problem that caused voice call audio to get scrambled for some users.
  – Stability and reliability improvements. As you should expect of any firmware update like this.

  Sinds de preview van redstone had ik nog wel eens last van wifi drops. In de production ring nooit last van gehad, maar wel mooi dat Microsoft nu al inspeelt op problemen die in de toekomst kunnen voorkomen. Zo krijgen insiders previews wel grote meerwaarde!

 • MichelNH

  says:

  Net de update ontvangen en “hoe heerlijk” dubbeltap voor ontwaken is terug!

Geef een reactie