Uitrol Windows 10 Anniversary Update officieel vastgesteld op 2 augustus

Microsoft heeft vandaag via hun blog laten weten dat de volgende grote update aan Windows 10, de Anniversary Update (aka Redstone1, of versie 1607) uitgerold zal gaan worden op/vanaf 2 augustus: een paar dagen na het verstrijken van het aanbod (eindigt op 29 juli) om Win7/8 gratis te upgraden naar Windows 10.

Dat aanbod heeft tot nu toe ook lekker gelopen kennelijk hoor, want Microsoft maakt van dezelfde mogelijkheid gebruik om nog even te vermelden dat Windows 10 inmiddels op meer dan 350 miljoen devices geinstalleerd staat en dat er maar liefst 135 miljard uur gebruik van is gemaakt. Naast alle veren in het eigen achterste over dat Windows 10 tot nu toe de meest gewaardeerde Windows met de meeste tevreden klanten aller tijden is. En om eerlijk te zijn; dat kunnen we op zich wel onderschrijven… ๐Ÿ˜‰

DownloadAnniversaryUpdate_12mb

Windows 10 v1607

De zogenaamde Anniversary Update (dat bekt echt voor geen meter) is onder de codenaam Redstone-1 bekend bij de Windows Insiders en die zullen ergens de komende weken al de final versie van deze update krijgen. De update is overigens ook gewoon bekend onder een versienummer en wel volgens het schema zoals vorige jaar door Microsoft bij de November Update in gebruik is genomen, en dat is het jaar en de maand; dus dit wordt “Windows 10 versie 1607” (ja, juli ja ๐Ÿ˜‰ ).

De nieuwe features zijn talrijk en daaronder vindt je grote uitbreidingen van Cortana (bv oproepbaar boven Lockscreen), een vernieuwd en aangepast Start scherm, eindelijk extensions voor de Edge browser (naast performance verbeteringen), Windows Ink Workspace, nog weer betere security, etc.

Windows 10 Mobile v1607

In de aanhef van het stukje heb ik expres “vanaf” 2 augustus gebruikt, want hoewel het voor PC vast wel binnen 24 uur zal binnelopen, is dat voor Mobile nog maar even de vraag of dat net zo snel gaat en ook gelijktijdig met de PC. Op zich wijst alles er op dat dat wel gaat gebeuren, en sinds we Windows 10 M hebben zouden de providers als het goed is ook geen roet meer in het eten kunnen gooien, maar ik denk dat het toch goed is een slag om de arm te houden.
Mobile heeft dit jaar geen focus, dus daar zijn niet zoveel wereldschokkende vernieuwingen te vinden, maar toch lijkt de update nu al meer dan de moeite waard; alleen al vanwege het feit dat W10M volwassener is geworden en meer polished en vooral vanwege systeem-brede performance verbeteringen.

Bron: Windows Blog


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Richard

  says:

  > “Mobile heeft dit jaar geen focus…”

  *Wait, what?* ๐Ÿ˜

  Focus op Mobile, dat lijkt me wel pure noodzaak, ALS de mensen van Microsoft er nog iets van willen maken?

  Mits er iets waar is van de geruchten over Surface Phones, zal er toch stevig door-ontwikkeld moeten worden aan het OS?

  Zoals het nu op mijn Lumia 830 draait is het werkbaar, met leuke verbeteringen t.o.v. WP8.1 moet ik zeggen. Maar het voelt nog steeds niet “af” ๐Ÿ™ Daardoor kan ik mij moeilijk voorstellen dat het op dure Lumia 950(XL)’s – met ‘out of the box’ W10 – wรฉl helemaal af is(?)
  De focus heeft daar natuurlijk sterk gelegen op Continuum.

  • Richard

   says:

   Nu wil ik geen tweede ‘murdock’ worden met negatief doen ๐Ÿ˜‰ *no offence*
   (Hij reageerde trouwens heel positief in het VLC topic!)

   Maar het lijkt alsof MS de boel maar op z’n beloop laat… Dat zou toch erg zonde zijn ๐Ÿ˜ฎ

 • deco

  says:

  QUOTE

  > "Mobile heeft dit jaar geen focus..."
  
  *Wait, what?* :|
  
  Focus op Mobile, dat lijkt me wel pure noodzaak, ALS de mensen van Microsoft er nog iets van willen maken?
  
  Mits er iets waar is van de geruchten over Surface Phones, zal er toch stevig door-ontwikkeld moeten worden aan het OS?
  
  Zoals het nu op mijn Lumia 830 draait is het werkbaar, met leuke verbeteringen t.o.v. WP8.1 moet ik zeggen. Maar het voelt nog steeds niet "af" :( Daardoor kan ik mij moeilijk voorstellen dat het op dure Lumia 950(XL)'s - met 'out of the box' W10 - wรฉl helemaal af is(?) 
  De focus heeft daar natuurlijk sterk gelegen op Continuum.

  Dit jaar heeft het nog geen focus inderdaad.. dat hebben ze eerder al eens gemeld.
  Echter laten ze mobile niet vallen ofzo, volgend jaar gaan ze er meer op focussen.
  Die 950’s zijn zoethoudertjes voor de echte fans

 • esmoreit

  says:

  Ik heb de update voor mijn telefoon (Nokia 930) vanmiddag ontvangen, maar voor mijn laptop nog niet.

 • elbay

  says:

  QUOTE

  Dat valt wel mee als ik zie hoeveel mobile insider builds gereleased worden. Gemiddeld zo een keer per week....
  
  Sent from mTalk

  Ik ben het met je eens, ook de Microsoft apps worden zeer regelmatig bijgewerkt.
  Nu nog de kaarten app op het niveau van Here brengen!!

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Mits er iets waar is van de geruchten over Surface Phones, zal er toch stevig door-ontwikkeld moeten worden aan het OS?

  Dan hebben ze alle tijd want die zgn Surface phone die komt pas ergens rond april 2017… ๐Ÿ˜‰
  En reken maar dat Redstone1 deze zomer al weer heel wat meer ‘af’ is :p

 • Richard

  says:

  QUOTE

  En reken maar dat Redstone1 deze zomer al weer heel wat meer 'af' is :p

  Dat klinkt goed! ๐Ÿ˜‰

  Ben benieuwd hoe die op de 830 gaat draaien.

 • swenvdheuvel

  says:

  Ik vind het jammer dat Microsoft niet ziet dat ze veel jongeren afhouden omdat er gewoon geen GOEDE apps of verouderd zijn.
  Mij lijkt het enige redmiddel de store van de buren gebruiken ๐Ÿ™‚
  ik zie een SurfacePhone wel zitten!

 • ucsdcom

  says:

  Er zijn steeds meer websites die met hun apps stoppen ook voor Android en iOS/Apple puur omdat de mobiele websites en browsers zoveel vooruitgang hebben geboekt. Het kost veel meer inspanning om alle verschillende apps voor verschillende toestellen, platformen en os-en bij te houden, dan 1 goede website te bouwen die schaalt. Bijvoorbeeld tweakers.net heeft helemaal geen apps meer, Bijvoorbeeld Vodafone (Myvodafone) en KLM hebben nog wel een app die echter in de praktijk niet meer doet dan je doorsturen naar de mobiele website in je browser.

  Dat brengt mij tot de conclusie dat apps eigenlijk vanaf nu overbodig zijn geworden. Het stugge vasthouden aan apps voegt nog slechts voor diensten zoals offline navigatie iets toe. Voor het bezoeken van websites en forums zouden apps dus vanaf nu niet meer nodig hoeven te zijn! Dit zou voor Windows 10 Mobile toestellen dus een enorme vooruitgang betekenen, aangezien het gebrek aan apps opeens binnen een paar maanden geen bezwaar meer hoeft te zijn. We kunnen vanaf nu allemaal op Windows de websites gaan gebruiken, geen app meer nodig!

  Helaas toch weer een maar….Als het werkt, dan geen probleem. Maar bijvoorbeeld de NS heeft nog altijd geen app gemaakt voor Windows 10. De website zou een heel goed alternatief moeten zijn. Op mijn Lumia 930 id de website in de nieuwe EDGE browser echter een drama! Wat stom, de website is bij mij nagenoeg onbruikbaar. Wat jammer.

  Echt ergerlijk dat er dus niet alleen geen apps zijn, maar dat ook de nieuwe EDGE browser nog zo basic is dat mobiele websites lang niet altijd goed schalen. Eens zien hoe dat gaat op de nieuwe toestellen of na de Aniversery update. Verbeteren is nodig!

  • HansZ

   says:

   Vodafone (myVodafone) heeft voor zowel IOS als Android nog zeker wel een normale app, dus geen web wrapper, die regelmatig worden geupdate. Vodafone ondersteund Windows 10 gewoon niet meer en dat is de rede waarom de eerst normale app voor windows is vervallen tot een web wrapper in windows. Ik denk ook dat veel ontwikkelaars het maken van een windows app voor een telefoon niet echt meer adviseren, gezien het almaar slechter wordende marktaandeel van het platform.

 • jwberg

  says:

  Ik ben maar een leek, ik heb een Lumia 640 LTE, bevalt opzich heel goed, maar denk toch dat ik eerdaags afhaak ivm te weinig apps. Mijn alarm, pin-apparaat etc zijn geen windows apps voor. Of is er een proggie oi.d. dat ik toch android/apple apps kan gebruiken op mijn Lumia 640 LTE, windows 10?

 • wally

  says:

  QUOTE

  Mijn alarm, pin-apparaat etc zijn geen windows apps voor. Of is er een proggie oi.d. dat ik toch android/apple apps kan gebruiken op mijn Lumia 640 LTE, windows 10?

  Applicaties voor een alarm systeem en betaalsystemen o.v.v. pin betaal automaten heb ik inderdaad ook nog niet gezien.
  Voor geen enkel systeem overigens niet.
  Helaas kun je niet zelfstandig een ‘proggie’ draaien om zodoende toch Apple applicaties te kunnen draaien als eindgebruiker.

  De fabrikant dient zelf de code om te zetten en dit te verwerken als een Windows applicatie.
  Ik zie fabrikanten dit niet of niet snel doen.
  Je krijgt dan 0 op het rekest, op basis van de veel gehoorde argumentatie om het Windows mobiel platform niet te gaan ondersteunen.

  Aangezien een alarm dito pin een behoorlijk missie kritiek systeem is.
  Je wilt en moet bijvoorbeeld snel beeld kunnen zien van een alarm systeem bij een calamiteit.
  Zit er mijns inziens maar een ding op.

  Overstappen naar een mobiele telefoon waar deze applicaties wel op kunnen worden gedraaid.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Windows mobiel applicaties voor een alarm systeem (gebouwen e.d.) heb ik inderdaad ook nog niet gezien.

  Voor Domotica-oplossingen zijn die er overduidelijk wel.

  Jaap

 • Richard

  says:

  QUOTE

  Dit jaar heeft het nog geen focus inderdaad.. dat hebben ze eerder al eens gemeld. 
  Echter laten ze mobile niet vallen ofzo, volgend jaar gaan ze er meer op focussen.
  Die 950's zijn zoethoudertjes voor de echte fans
  
  Dat blijkt - helaas - wel een beetje uit de cijfers :(
  
  
  https://tweakers.net/nieuws/113757/microsoft-verkoopt-70-procent-minder-telefoons-maar-verdient-met-azure.html?mode=nested&niv=2&order=desc&orderBy=rating&page=1#reacties
  
  Hoewel Tweakers niet geheel duidelijk is met de titel van het artikel "Microsoft verkoopt 70 procent minder telefoons" tegenover een stukje tekst dat verderop te lezen is: "lagere inkomsten van de verkoop van telefoons met 71 procent". :confused:
  
  Erg jammer dat het zo loopt met WP/WM.
  
  Hopelijk brengt de Anniversary Update veel goeds op het Mobile OS, voor ons als bestaande gebruikers. Maar op deze manier komen er geen nieuwe (mainstream) klanten meer bij helaas (zie ook de uitgebreide discussie onder het artikel). Misschien dat op zakelijk/bedrijven vlak nog iets te winnen valt, mits MS het (volgend jaar) goed in die markt weet te zetten.
  • Richard

   says:

   Oeps, de opmaak gaat weer mis (gepost via forum). Voor de mensen die, zoals ik meestal doe, de reacties onder het artikel (WordPress ipv forum) lezen:

   ===

   https://tweakers.net/nieuws/113757/microsoft-verkoopt-70-procent-minder-telefoons-maar-verdient-met-azure.html?mode=nested&niv=2&order=desc&orderBy=rating&page=1#reacties

   Hoewel Tweakers niet geheel duidelijk is met de titel van het artikel “Microsoft verkoopt 70 procent minder telefoons” tegenover een stukje tekst dat verderop te lezen is: “lagere inkomsten van de verkoop van telefoons met 71 procent”.

   Erg jammer dat het zo loopt met WP/WM ๐Ÿ™

   Hopelijk brengt de Anniversary Update veel goeds op het Mobile OS, voor ons als bestaande gebruikers. Maar op deze manier komen er geen nieuwe (mainstream) klanten meer bij helaas (zie ook de uitgebreide discussie onder het artikel). Misschien dat op zakelijk/bedrijven vlak nog iets te winnen valt, mits MS het (volgend jaar) goed in die markt weet te zetten.

 • deco

  says:

  QUOTE

  Dat blijkt - helaas - wel een beetje uit de cijfers :(
  
  
  https://tweakers.net/nieuws/113757/microsoft-verkoopt-70-procent-minder-telefoons-maar-verdient-met-azure.html?mode=nested&niv=2&order=desc&orderBy=rating&page=1#reacties
  
  Hoewel Tweakers niet geheel duidelijk is met de titel van het artikel "Microsoft verkoopt 70 procent minder telefoons" tegenover een stukje tekst dat verderop te lezen is: "lagere inkomsten van de verkoop van telefoons met 71 procent". :confused:
  
  Erg jammer dat het zo loopt met WP/WM.
  
  Hopelijk brengt de Anniversary Update veel goeds op het Mobile OS, voor ons als bestaande gebruikers. Maar op deze manier komen er geen nieuwe (mainstream) klanten meer bij helaas (zie ook de uitgebreide discussie onder het artikel). Misschien dat op zakelijk/bedrijven vlak nog iets te winnen valt, mits MS het (volgend jaar) goed in die markt weet te zetten.
  
  Ik vind het niet meer dan logisch dat er (heul veul) minder foons worden verkocht. Het is alleen jammer dat de media dit aangrijpt alsof het een verloren zaak is, terwijl het gewoon een bewuste strategie van MS is. Zo niet: dan vreet ik mijn schoen op.
  • jwberg

   says:

   Begin maar met eten…… dit gaat niet meer goedkomen met de Windows phone, Iedereen die ik ken ( ikzelf incl. bleef er tot vandaag ook in geloven). De enige hoop die ik had waren die projecten Astoria en Islandwood zodat het ook mogelijk was om apps van android en ios te draaien op je windows phone, maar projecten zijn gecanceld. Dus welke strategie er bij MS achterzit is mij geheel onduidelijk. Denk dat het gewoon zeer doet om je verlies toe te geven, ze hebben met de windowspone/ overname van Nokia mijn inziens, de boot gemist / de plank mis geslagen. Ze doen er beter aan om hun programma’s volledig aan te passen aan ios en android, willen ze een kans hebben op de mobiele markt. ( maar dit is mijn persoonlijke mening).

 • jwberg

  says:

  Vorig jaar de Microsoft Lumia 640 LTE gekocht…geweldig toestel!!, maar helaas vandaag met pijn in mijn hart weer overgegaan op een android toestel, loop gewoon iedere keer weer tegen het feit aan dat er geen apps voor (mij dan)zijn. Op mijn zaak heb ik een nieuw alarm-systeem, met alleen apps voor ios en android, Pin-betalingen met apparaat: alleen apps voor ios en android., Smart watch gekregen van klant… helaas geen app voor microsoft, , Andere programma’s die ik op mijn Lumia gebruik, krijg ik alleen via een omweg aan de praat, omdat er bij microsoft geen apps voor zijn. Ik heb het nu een jaar aangekeken, een eerlijke kans gegeven, maar ben nu toch afgehaakt.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik vind het niet meer dan logisch dat er (heul veul) minder foons worden verkocht. Het is alleen jammer dat de media dit aangrijpt alsof het een verloren zaak is, terwijl het gewoon een bewuste strategie van MS is.

  Ik weet niet of het bewust is, maar het weinig uitbrengen van toestellen helpt niet.

  Punt is denk ik wel dat Microsoft nu terug aan het stappen is van “enige maker van Windows 10 telefoons” naar de oude rol van “leverancier van het OS”, met misschien de Surface rol “Leverancier van het OS en toonzetter voor de hardwareuitvoering”. Je ziet de OEM’s (HP, etc.) de bal oppakken, en ik hoop ook dat het interessante toestellen worden die door de markt opgepakt worden. Zelf hoop ik dat Microsoft zo krankzinnig is dat ze een Surface Phone uitbrengen die hetzelfde effect bereikt als de Surface: dat OEMs eens wat meer gaan innoveren. De innovatie is er echt uit en dat moet gewoon niet.

  Jaap

 • Richard

  says:

  Ik wilde weer eens “Scherm Projecteren” gebruiken, maar vond de optie niet meer bij Instellingen. Heb ‘m terug gevonden via het icoontje “Apparaten aansluiten” in het actiecentrum.

  We waren thuis namelijk toe aan een nieuwe DVD-speler. Dat is een Sony blu-ray apparaat geworden. En tot mijn verbazing (ik ben niet zo goed op de hoogte van A/V apparatuur) ondersteunt die Miracast om een mobiel scherm te tonen op TV ๐Ÿ˜€
  Werkt best aardig i.c.m. Windows 10 Mobile.

  Ook de TV van mijn oma (vrij recente Samsung) ondersteunt Miracast, dus ik kon bij haar thuis al gemakkelijk foto’s vanaf mijn Lumia ‘projecteren’ op het grotere beeldscherm (al snapt oma van 92 jaar nog niet hoe dit op “magische” wijze mogelijk is ๐Ÿ˜‰ )

 • Richard

  says:

  De update voor Mobile komt een weekje later, zo te lezen ( https://tweakers.net/nieuws/114233/anniversary-update-voor-windows-10-mobile-komt-volgende-week-uit.html ).

  Zojuist besloot mijn Lumia 830 een spontane herstart uit te voeren… dus hij lijkt wel toe aan de update ๐Ÿ˜‰

  Ondertussen heb ik de update op m’n PC netjes binnen. Nog weinig tijd aan besteed, maar al wat GUI-aanpassingen gezien. Zo is het Bluetooth knopje uit Action Center weg (dat was zinloos want ik heb geen BT usb-stick of ingebouwd in de PC zitten) en ziet dat gedeelte van de taakbalk er anders uit. Startmenu ook veranderd.
  En nu kan ik Cortana aanzetten (op Engels uiteraard). Al zit er geen microfoon aan de PC verbonden, vind ik ’t wel leuk om via het toetsenbord wat (zoek)opdrachten te proberen. ๐Ÿ™‚

 • Richard

  says:

  Gisteren ontving m’n 830 weer een update, maar helaas nog niet “de” update. Er staat nu: Versie 1511 (OS-build 10.0.10586.545).

 • Infinity85

  says:

  QUOTE

  Ik weet niet of het bewust is, maar het weinig uitbrengen van toestellen helpt niet.
  
  Punt is denk ik wel dat Microsoft nu terug aan het stappen is van "enige maker van Windows 10 telefoons" naar de oude rol van "leverancier van het OS", met misschien de Surface rol "Leverancier van het OS en toonzetter voor de hardwareuitvoering". Je ziet de OEM's (HP, etc.) de bal oppakken, en ik hoop ook dat het interessante toestellen worden die door de markt opgepakt worden. Zelf hoop ik dat Microsoft zo'n krankzinnig goede Surface Phone uitbrengen dat deze hetzelfde effect bereikt als de Surface: dat OEMs eens wat meer gaan innoveren. De innovatie is er echt uit en dat moet gewoon niet.
  
  Jaap

  Maar wie zijn er nu precies de bal aan het oppakken?
  Naast HP… wie zijn dat? Acer… ok. Maar verder?
  Het zijn naar mijn idee allemaal kleine splinters die zo nu en dan een (meestal) low-end Windows toestel op de markt gooien waar je dan vaak ook nooit meer wat van hoort. In ieder geval heeft dat al jaren zo weinig inpacked dat het aandeel alleen maar blijft zakken.
  Microsoft verkoopt ook nou ook weer niet zoveel toestellen dat andere OEM’s de markt niet opdurven of opdurfde.
  We zijn al jaren aan het wachten op ‘De Doorbraak’ en we houden ons steeds aan van alles en nog wat vast om de moed erin te houden. WP8, WP8.1, W10M, verschillende Lumia’s waar de wereld niet om heen zou kunnen…
  Het gaat niet meer gebeuren. Ook HP gaat het niet lukken. Er zullen heus wel een 10-tallen duizende toestellen verkocht gaan worden in de zakelijke markt, niet de consumenten markt trouwens. Maar het is een druppel op de gloeiende plaat.
  Wat verwacht je?

 • Sake

  says:

  De Anniversary Update uitrol is begonnen. Net klaar op de Lumia 735 hier.

  • Richard

   says:

   Yes, ook m’n 830 gaat het (verjaardags)feestje mee vieren ๐Ÿ˜‰

   Aan de ‘progress bar’ te zien heeft-ie het best zwaar met (voorbereiden van) deze update ๐Ÿ˜› Hoewel de download vrij vlot binnen was.

   Ik zit te *duimen* dat bepaalde irritante bugs/missers hiermee opgelost worden!

   Al verbaast het me niet als er nog wat gekke dingetjes aanwezig blijven. Zo zie ik op de PC-versie van Windows 10 een tekst van Cortana met de woorden “tap/touch”, terwijl ik echt geen aanraak-monitor heb. Ook vraagt Cortana toestemming om een microfoon te gebruiken – die er niet is (zou Windows toch moeten detecteren?).

   Ook las ik ergens dat op Mobile de FM Radio app zou verdwijnen? Hoewel ik die tegenwoordig weinig meer gebruik, vraag ik me toch af of die functionaliteit dan helemaal verdwijnt. De knop “Radio” in Groove Music is alleen Online streaming. Misschien zijn er 3rd-party apps in de Store… (geen idee of er API-toegang is op dat gebied).

 • infinity85

  says:

  QUOTE

  Ik vind het niet meer dan logisch dat er (heul veul) minder foons worden verkocht. Het is alleen jammer dat de media dit aangrijpt alsof het een verloren zaak is, terwijl het gewoon een bewuste strategie van MS is. Zo niet: dan vreet ik mijn schoen op.

  Wat is dan die bewuste strategie, vraag ik me af? Microsoft is al jaren rare sprongen aan het maken welke absoluut geen vruchten afwerpen (enfin, we weten allemaal het turbulente mobiele avontuur sinds WP7).
  Al jaren wordt er geroepen door de fans ‘HET IS EEN STRATEGIE!’. Welke strategie dan, en is het de bedoeling met die strategie dat het marktaandeel steeds verder wegzakt? Want dan maken ze die strategie waar ๐Ÿ˜‰

 • Richard

  says:

  Helaas ๐Ÿ™ de bug “Backspace en Send knopjes werken niet bij beantwoorden van een GMAIL bericht in Outlook”, is nog steeds aanwezig.

  Gelukkig is er nu wel een Zoek app/venster wanneer ik [Zoeken] aanraak (op m’n Lumia 830 nog een fysieke touch-button). In plaats van simpelweg de Edge browser te openen met “{SearchTerms}” ingevuld in de zoekbalk.

  Dat laatste gebeurde ook als ik, in het Actiecentrum, het ‘maantje’ (slaap/stilte stand?) aanraakte. Nu, na de Anniversary Update, worden de Zoek/Cortana instellingen geopend via dat ‘maantje’. Lijkt mij nog steeds onlogisch ๐Ÿ˜ Maar kan er mee leven.

  De officiรซle FM Radio-app is inderdaad verwijderd.
  In de Store vond ik “FM Radio Player” (maker: LCSoft) als alternatief. Gratis te gebruiken (versie zonder advertenties kan gekocht worden).

  Dataverbruik overzicht lijkt beter te werken dan vรณรณr de Update.

 • WaldPyk

  says:

  Ik begrijp helemaal niks van het weghalen van de FM Radio-app.

  • Richard

   says:

   Waarschijnlijk zal MS de app niet langer willen onderhouden?

   Ik moet toegeven dat ik de FM radio niet vaak meer gebruikte. Eerder streaming of (ook) “ouderwets” op de SD-kaart bewaarde MP3’tjes (ja ook legale ๐Ÿ˜› van albums die ik kocht).

   Maar op vakantie is het weleens leuk. En het blijft een functie van de hardware, waar zo’n officiรซle app meestal het beste mee samenwerkt. (De ontwikkelaar van โ€œFM Radio Playerโ€ geeft aan dat de developers-API beperkingen kent – zelf ben ik daar nooit ingedoken).

 • inyellow

  says:

  ik las ergens dat de standaard fm radio van MS niet m eer standaard meegeleverd wordt met een install…. maar nog wel los te downloaden is….. kan t artikeltje zo 1-2-3 niet even vinden…

 • WaldPyk

  says:

  Weet iemand hoe het zit met de agenda? Ik dacht dat in de AU er ook een vernieuwde livetile zou komen. Het lijkt nog altijd de oude te zijn.

 • MRE

  says:

  QUOTE

  Weet iemand hoe het zit met de agenda? Ik dacht dat in de AU er ook een vernieuwde livetile zou komen. Het lijkt nog altijd de oude te zijn.

  Je bedoelt dat er op de grote (wijde) tegel meerdere afspraken te zien zijn ?

  Volgens mij is dat alleen voor de PC versie en niet voor de mobile versie.

 • Peter

  says:

  Het was weer een feestje. Twee identieke 640’s. De ene na update geen enkel probleem. De andere was na de installatie het account kwijt en omdat dan vrijwel niets meer werkt kon ook geen account meer teruggeplaatst worden. Alle Windows menu keuzes werkten niet en je kon alleen nog bij de instellingen komen via het pulldown menu. Ook dan was er bij het account alleen maar een lokale mogelijkheid.

  Uiteindelijk maar terug naar fabrieksinstellingen en alle apps weer teruggezet. En wat is het dan toch fijn dat je dan er meteen achter komt dat er steeds minder apps in de store overblijven…

 • renate0312

  says:

  Hier ook de laatste update op de 640 XL wel maar meteen alles teruggezet naar fabrieksinstellingen, wat mij opvalt is de slechte accuduur nu. Vanochtend 8.00 uur van de lader en nu staat hij op 77 % dat vind ik behoorlijk snel gaan.

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Hier ook de laatste update op de 640 XL wel maar meteen alles teruggezet naar fabrieksinstellingen, wat mij opvalt is de slechte accuduur nu. Vanochtend 8.00 uur van de lader en nu staat hij op 77 % dat vind ik behoorlijk snel gaan.

  De eerste 24 uur is de accuduur altijd minder.

 • renate0312

  says:

  Dan het inderdaad maar eens even aanzien kijken hoe het zich ontwikkeld, nu moet ik echt tussendoor laden en heeft hij nog nooit gehad.

 • Richard

  says:

  Hold it! Ik heb Engels (eerst USA, toen UK omdat ik denk dat Cortana dan meer Europees nieuws toont? Ondanks een mogelijke “Brexit” ๐Ÿ˜› )

  Nu is Cortana actief. En zie ik opeens de optie “Quiet Hours”! (het ‘maantje’ in Action Center). Dat verklaart waarom (de ‘uitgeklede’, non-Cortana versie van) de Zoek-app opende: dat is functionaliteit die afhankelijk is van Cortana! Slordig van Microsoft, IMHO.

  Dat ik er hier geen andere mensen over gehoord (nouja gelezen) heb… Betekent toch niet dat jullie allemaal je toestel op Engels hebben staan? ๐Ÿ˜‰

  Goed, ik ga eens wat spelen met Cortana om te zien wat daarmee allemaal kan ondanks regio-gebonden beperkingen.

  • Richard

   says:

   Trouwens, er komt nu weer een update binnen… waarvan ik me niet kan voorstellen dat het alleen een taalpakket (voor Cortana) betreft. Straks even het versienummer checken.

  • Richard

   says:

   Verduidelijking: taal US English toegevoegd, Cortana op UK gezet. Dat levert wel een stem met Brits accent op, maar het nieuws blijft veel van de U.S.A. (in het dag-overzicht).

   Overigens zie ik geen informatie op de (Live?) Tile/tegel van Cortana, enkel het ronde icoon.

   Veel (zoek)opdrachten gaan rechtstreeks door naar Bing web-search. Zelfs “Open settings app” opent niet de instellingen, maar toont zoekresultaten m.b.t. ‘Settings app’. Vreemd… “Play some music” lukt niet, omdat er blijkbaar een Groove Music abonnement nodig is(?). Ik had verwacht dat een lokale/OneDrive muziekbibliotheek ook wel herkend zou worden ๐Ÿ™

   Quiet Hours (stilte tijd) lijkt nu wรฉl normaal te functioneren, al gebruik ik het eigenlijk niet.

   De ‘GMail Reply bug’ blijft. Als work-around is er gelukkig de mobiele webversie van Google’s e-maildienst.

 • Franckey

  says:

  QUOTE

  Heeft iemand het al gedurfd om het op een ouder, niet ondersteunt, toestel te installeren?
  
  Zoals hier beschreven: 

  http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/app-dht-upgrade-advisor-redstone-lumias-t3434774

  Op dit moment komt build 10.0.14393.67 (Anniversary update) binnen op mijn Lumia 820.

  Eerst met deze app het registry unlocken:
  http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/interop-tools-appx-windows-10-mobile-t3373675

  En dan met deze app het registry aanpassen om mijn toestel tijdelijk een Lumia 950 te laten zijn:
  http://forum.xda-developers.com/windows-10/windows-10-mobile/app-dht-upgrade-advisor-redstone-lumias-t3434774

  Spannend! Ik hoop dat ik er geen spijt van krijg… ๐Ÿ˜ฎ

 • christianjelders

  says:

  Ik zit nog steeds te wachten met mijn 950 op de anniversary update…

 • Lessram

  says:

  QUOTE

  Ik zit nog steeds te wachten met mijn 950 op de anniversary update...

  Zonde van de tijd. Gewoon opstaan en wat anders gaan doen, die update komt vanzelf en zal niet veel verschil maken met de Fast Ring versie (voor de/mijn 950XL is hij er ook nog niet)

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Zonde van de tijd. Gewoon opstaan en wat anders gaan doen, die update komt vanzelf en zal niet veel verschil maken met de Fast Ring versie (voor de/mijn 950XL is hij er ook nog niet)

  Of aan Insider Release Preview deelnemen (da’s gewoon RS1_release) ๐Ÿ˜€

 • elbay

  says:

  QUOTE

  Of aan Insider Release Preview deelnemen (da's gewoon RS1_release) :D

  Ja en dat is al de 82 versie

 • Richard

  says:

  Wanneer je tegen Cortana zegt: “Open Cortana,” dan opent ze haar eigen app ๐Ÿ˜‰

  Verder nog iemand bijzondere Cortana tips/tricks (uit)gevonden? Er zijn al diverse blogs aan gewijd, zag ik.

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Sinds ik de AU heb gaat de accu van mijn Band 2 veel minder lang mee. Zijn er meer die hier last van hebben?
  
  Sent from mTalk with my Lumia 950XL

  Ik had het nog niet gezocht in de AU, maar ik heb sinds de omruiling wegens kapotte band ook een slechtere accuduur (terwijl het een nieuwe Band2 is). Toevallig viel die omruiling inderdaad samen met mijn L950DS naar AU updaten, toen nog in Insider status… Ik haal maar net een ruime dag er mee. Jij?

 • wilagro

  says:

  Oh is dat het. Ik dacht al waarom houd mijn band 1 het geen volle dag meer uit. Nu moet hij elke nacht gezellig naast de 1520 op het nachtkastje opladen. houd wel in dat ik geen sleep tracking meer heb.

 • RonH

  says:

  Ik kreeg zojuist op mijn L950 10.0.14393.67 build binnen.
  (Gewoon productie, geen preview)

 • Marco

  says:

  QUOTE

  Update lijkt het probleem op te lossen: Band sinds vanochtend connected en nu nog 85% Battery��
  
  Sent from mTalk on Surface 3

  Ik zit nu op 75% vanaf vanochtend, maar da’s in elk geval al dramatisch beter… ๐Ÿ™‚

 • wilagro

  says:

  Hier ook maar weer de release preview aangezet waardoor ik nu op build .103 zit. En naast de band 1 die weer normaal reageerd, lijkt ook de 1520 zuiniger met zijn energie om te gaan. Zeer goede build wat batterij gebruik betreft dus.

Geef een reactie