Lumia Wizard
Lumia Wizard

Lumia 950 en 950 XL ook in Nederland in prijs verlaagd

In navolging van de prijsverlagingen in de US en de UK zijn de Lumia 950 en 950 XL nu ook in de nederlandse Microsoft Store in prijs verlaagd. Om de aanbieding compleet te maken zijn beiden ook inclusief het Display Dock voor Continuum ter waarde van € 99,00.

Screenshot (52)

De nieuwe prijzen voor de twee topmodellen uit de Lumia reeks met Windows 10 Mobile zijn € 399,00 voor de Lumia 950 en € 499,00 voor de Lumia 950 XL. Ten opzichte van de adviesprijzen waarmee ze op de markt zijn gekomen (respectievelijk een veel de dure € 599 en € 699) is dat een fikse prijsdrop van 200 euro in beide gevallen. De Lumia 950 wordt vanwege het gratis Display Dock ter waarde van € 99 eigenlijk de interessantste van de twee, want deze moest tot nu toe die dock-aanbieding altijd missen (zat meestal alleen bij de 950 XL).

Coolblue was ook al een tijdje verlaagd naar een veel schappelijker niveau, maar dankzij deze Microsoft actie zijn de toestellen daar op het moment toch 40 euro duurder dan deze actie (respectievelijk € 440 en € 540). De huidige prijzen zijn een stuk redelijker tov de competitie en met een inmiddels veel beter uitgekristaliseerd Windows 10 OS worden ze daarmee een heel stuk aantrekkelijker om aan te schaffen. Dus als je nog in de markt bent voor een topmodel smartphone (met een ‘dood’ OS 😉 ) of eerst een paar maanden de kat uit de boom hebt gekeken, dan is dit je kans om toe te slaan…

Via onderstaande links kun je het toestel bestellen:

Lumia 950 bestellen in de NL Microsoft Store
Lumia 950 XL bestellen in de NL Microsoft Store


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • wilagro

  says:

  Had nog leuker geweest als ze in navolging van Engeland ook 1 jaar office 365 erbij hadden gedaan. Ik ben namelijk nog steeds aan het twijfelen, en mijn office abonnement is bijna afgelopen.

 • Richard

  says:

  Over een ‘dood’ OS 😉 gesproken… ik kreeg vanochtend een melding, dat een herstart nodig was vanwege een update.

  Dus het leeft nog 😀 Hoewel ik geen merkbare verschillen zie 🙁

  Zo is de zoekfunctie nog steeds afwezig (waardoor het vergrootglaasje, op de L830 een hardware-toets, nog enkel een onhandige snelkoppeling naar de Edge browser). En gek genoeg doet het Actiecentrum-knopje “Stiltetijd” precies hetzelfde als de zoekknop.

  Ik zie het niet zo zitten om een “schone” W10 installatie te doen (voor zover dat al mogelijk is?). En hoop nog steeds dat e.e.a. in orde komt middels updates.

  Opnieuw honderden euro’s neerleggen voor een Lumia 950 (XL), vooropgesteld dat de zoekfunctie e.d. daarop ‘out of the box’ wel werkt :P, dat gaat me ook te ver. Hoewel het een mooie prijsdaling is.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Had nog leuker geweest als ze in navolging van Engeland ook 1 jaar office 365 erbij hadden gedaan. Ik ben namelijk nog steeds aan het twijfelen, en mijn office abonnement is bijna afgelopen.

  Zou best kunnen dat dat in de Lumia Offers app in het toestel ook nog wordt aangeboden, maar dat kan ik op geen enkele manier verifieren/bevestigen nu.

 • Ekpyrosis

  says:

  Ik vind het nog steeds aan de hoge kant. De toestellen zijn ondertussen alweer vrij oud en voordat je tegenwoordig iemand kunt overhalen WP te gebruiken zal je van goede huize moeten komen. Ik heb zelf ruim drie jaar geleden een 920 gekocht en later op laten volgen door een 1020. Die gebruik ik nog steeds, maar zelfs ik – een gedreven WP-ambassadeur – heb inmiddels een HTC in m’n ene broekzak naast de 1020 in de andere.

  WP vind ik zonder meer een beter OS, maar MS heeft het volkomen laten versloffen. Het had zoveel meer potentie als ze het wat meer gepushed hadden en nog wat extra geld tegen de ‘app gap’ hadden ingezet. Uiteindelijk is het hele OS praktisch de vergetelheid in geraakt en dat is dood- en doodzonde. De gebruikers die ik kende waren er zeer tevreden over. Geen overbodige toeters en bellen, soepel in gebruik, overzichtelijk en vergelijkbaar met wat we allen op onze desktop gebruiken.

  WP is een faal, face it. Wie gaat tegenwoordig nog €500 uitgeven voor een ten dode opgeschreven OS? MS mag dit zichzelf zeker verwijten! Als ze het beter hadden aangepakt was WP zeker succesvoller geweest. Zelfs een zeer veel gebruikte app als wordfeud mist features t.o.v. Android… Dat kan je toch wel voor pak ‘m beet $10.000 oplossen?

  Ik noem iets: een waardebon van €200 bij een Surfacetablet zodat ook telefoons mee geüpgrade zouden worden.

  Reële prijzen voor high-end telefoons in plaats van in het segment van Samsung en Apple te gaan zitten.

  De app gap beter dichtmaken.

  Fatsoenlijk marketen als no-nonsensetelefoon, ideaal voor de alledaagse gebruiker. Heeft geen tweakerij nodig.

  Ik kan wel doorgaan. Nu is m’n 1020 vooral handig voor de camera maar als ik ‘m daadwerkelijk gebruik vind ik ‘m zeker fijner dan de HTC.

 • cysoon

  says:

  Ik denk dat Ekpyrosis het duidelijk verwoord! Met veel bombarie werd W(P)10 geïntroduceerd. En hoe lang geleden is dat? En nog zit het vol met fouten/foutjes, dat het net niet werkt zoals het zou moeten werken. Ik heb zelf een Lumia 920 waar al helemaal geen WP10 op kan draaien. Tenzij ik heel veel geduld heb 🙂
  Of het OS beter is dan Android of iOS dat weet ik niet, maar de app gap is nog steeds te groot. Zelf gebruiker van Evernote en op de desktop onder W10 werkt het prima, maar op WP8.1/WP10 is het al tijden niet geupdate; en hoe zou dat nu komen…?!
  Ik heb zelfs echt overwogen om OneNote te gaan gebruiken in plaats van Evernote. Totdat ik tot de ontdekking kwam dat de App op mijn WondowPhone 8.1 niet werkt! Constant problemen met sync, of beter gezegd bepaalde notitieboeken kunnen niet gesynchroniseerd worden. En je kunt de app ook niet verwijderen en herinstalleren of laten updaten. Zoek maar eens in de Store naar OneNote… niets 🙁
  En wat denk je van de Franstalige apps in de Store van Nederland…. pppffff en ga zo maar door.
  Maar goed, Microsoft heeft LinkedIn erbij dat is vast belangrijker….
  Nee, mijn volgende telefoon wordt (helaas) geen Windows Phone om o.a. die redenen.

  • Richard

   says:

   Met OneNote heb ik gelukkig nooit problemen gehad.

   Ik hoorde wel van een Android-gebruiker, die zijn notities alleen lokaal had staan (geen sync?), dat hij alles kwijt was na een update.

   Met de flink verbeterde OneNote versie op W10M ben ik heel blij 🙂 Is een stuk gebruiksvriendelijker geworden. En heeft meer functies van de desktop-variant overgenomen.

  • Richard

   says:

   @ cysoon: Heb je dit geprobeerd op je Lumia 920?

   “Wil je dus toch Windows 10 Mobile op een niet meer ondersteund toestel, dan kun je via het Windows Insider programma alsnog Windows 10 Mobile verkrijgen. Let wel; dat is dan dus de Threshold 2 build, ofwel de huidige versie Windows 10M welke officieel draait op nieuwere toestellen die NIET in Insider meedraaien. Wil je dit, download dan de Insider app en meld je aan op de Release Preview ring.”

   http://www.mywindows.nl/2016/06/now-or-never-upgrade-naar-windows-10-nu-nog/

   • cysoon

    says:

    En W10M draait dan een beetje normaal op de Lumia 920? Ik heb het denk ik een half jaar geleden geprobeerd, maar gelukkig kon ik het terugzetten…

   • cysoon

    says:

    Gisteravond via Release Preview Ring W10M geïnstalleerd en ik moet eerlijk zeggen dat het een wereld van verschil is tov de vorige keer. Wel iets trager dan WP8.1 (wat ook al niet zo snel loopt op mijn Lumia 920). Ook OneNote werkt nu… We zullen het even aanzien, maar dit geeft de burger weer moed (en vertrouwen in WM10).

    • Richard

     says:

     Fijn dat het gelukt is! 😀

     Heb je al bugs opgemerkt? Zoals de zoekknop (vergrootglas) die niet meer werkt. Of weigerende ‘backspace’ toets in Outlook (en mail verzenden lukt niet).

     Afgezien van die bugs ben ik zelf heel blij met de nieuwe (universele) apps op W10 zoals Outlook Agenda. Stuk uitgebreider dan de kalender van 8.1 🙂

     • cysoon

      says:

      Bijzonder, maar dat werkt bij mij…
      De hardware zoekknop, backspace, verzenden van email in Outlook Mail app.
      Core Build 3051.50009.1451.10458

 • jphellemons

  says:

  Als ik het zo lees, ben ik waarschijnlijk de enige die wel (heel) graag een 950 of 950 xl wil hebben. Ik heb nu een 930 met fast ring build. Ben insider sinds de eerste week geloof ik en ben het eens met mensen dat toen de 950 op de markt kwam, windows 10 mobile (noem het nou aub geen wp meer) nog niet af was en dat het dat (eigenlijk) nog steeds niet helemaal is. op de fast ring heb ik namelijk nog (steeds) een bug in de outlook app dat de backspace niet werkt en de verzend knop. dat kan echt niet. onenote werkt bij mij wel fantastisch. als ik op mijn surface met mijn pen een klik onenote open en wat schrijf heb ik de notitie ook op mijn telefoon etc.
  Maar goed, er is nog een app gap. Ziggo, Albert-Heijn etc. maken (nog steeds) geen app. ook al kunnen ze de ios app porten. Ze vinden het marktaandeel te klein. Beetje kip en ei verhaal. Ik blijf toch bij windows 10 mobile, omdat ik mij irriteer aan het gebrek aan innovatie op ios en de stabiliteit en updates van android. Het is in mijn ogen het minst slechte OS. Android is te open. ook al is het niet geroot, custom rom etc. na een tijdje loopt het als trage … juist. iOs betaal je een vermogen om met een appel logo rond te lopen. Die krijgen in ios10 api’s beschikbaar die andere mobiele os-sen al tijden hebben. Alleen de marketing afdeling weet het onwijs goed te verkopen aan minder technisch onderlegde mensen.

  • Richard

   says:

   “een bug in de outlook app dat de backspace niet werkt en de verzend knop. dat kan echt niet.”

   Die irritante bug heb ik ook op mijn L830 🙁 :'(

   Plus, toen ik daar achter kwam, merkte ik ook dat copy&paste niet overal consistent werkt. Omdat ik de tekst uit mijn mailtje probeerde te redden door het ergens anders te plakken.

  • cysoon

   says:

   Als de app gap kleiner was en W10M beter of gelijk zou zijn aan iOS of Android dan zou ik denk ik zeker bij W10M blijven want het is idd geen slechte OS.
   Ik irriteer me er gewoon vreselijk aan als een bepaalde app van MS zelf gewoon niet goed werkt op zijn eigen OS. Want OneNote werkt op mijn Samsung Tablet wel redelijk goed.
   Dat geeft me gewoon niet voldoende vertrouwen om een nieuwe mobiel te kopen met W10M erop.

  • martijn_log

   says:

   Ik sluit me aan bij jouw mening ook ik heb een 930 en die kan ik bijna verlengen en dat wordt dan de 950 en de belangrijkste apps die zijn beschikbaar tuurlijk de handige apps zo als ah en ziggo oxxio ect. Die moeten we missen maar daar krjigen we wel een zeer fijne os voor terug!

  • Richard

   says:

   @ jphellemons: werkt bij jou de zoekknop (vergrootglas) op de 930? Want @cysoon schrijft dat die wel werkt op z’n 920 met Release Preview Ring…

   En die Outlook-bug lijkt op te treden bij Reply/Antwoord op een ontvangen mailtje. Bij opstellen van een geheel nieuw bericht lijkt het goed te gaan(?)

  • ucsdcom

   says:

   Blij te lezen dat er nog meer dan ik alleen zaten te azen op een prijsbewuste Lumia 950 of 950 XL upgrade. Zelf was ik al enkele keren bij de Mediamarkt langs geweest: de eerste keer om de Lumia 950 en 950 XL een keer live te kunnen zien en er mee te spelen. Eigelijk hoef ik niet zo’n groot scherm. De Lumia 930 die ik tot nu toe had is meer dan groot genoeg! Toch raakte ik in de winkel volledig overtuigd van de Lumia 950 XL boven de Lumia 950. Ik was al een paar keer in gesprek geweest om te kijken of ik bij Mediamarkt een tweede kansje met korting op de kop kon tikken. Helaas vroegen ze telkens ook daarvoor nog een te hoge prijs.

   Nu ik deze prijsverlaging zag, meteen toehappen. Aangezien ik nog een 10,- kortingsbon van Amazon Duitsland had liggen even gekeken wat de Lumia 950 en 950 XL daar moesten opbrengen. Via handelaren beide zo’n 388,- euro. Nog flink goedkoper dan hier voor de XL dus. Maar dan weet je ook niet wat je krijgt. Coolblue benaderd of er nog een prijsverlaging voor de zwarte 950 XL aan zat te komen, maar helaas ook bij herhaaldelijk doorvragen alleen masr de reactie ” we zijn geen prijsvechter, dus de service moet de meerprijs goedmaken”.

   Uiteindelijk gevonden met levering door Amazon Duitsland zelf nieuw met displaydock voor 410,- euro min 10′- kortingscoupon is 400,- voor een Lumia 950 XL! Inmiddels binnen en wat een super toestel zeg!

 • jve

  says:

  Ik lees het heel vaak dat men bij de lumia 950 een display dock gratis krijgt of kan aanvragen . Maar hoe doe je dit ? Of waar ian ik mij aanmelden ?

  • witterholt

   says:

   Dat moet je op het toestel zelf doen via de Lumia Offers app. Wat ik mij vooral afvraag is of deze actie alleen geldt voor toestellen die via de Microsoft Store zijn besteld of dat bestellingen bij andere webwinkels ook in aanmerking komen….

   • Richard

    says:

    En ookal geldt het aanbod wel, moet je waarschijnlijk wachten tot de Display Docks weer op voorraad zijn 😉 (Echter: beter laat dan nooit 😀 ).

    Of is inmiddels die achterstand (tekort aan display docks) ingehaald?

   • ucsdcom

    says:

    Ook via andere winkels kan je hem kopen, de “Lumia offers” app uit de market installeren en dan vervolgens een kortingscode ontvangen via je email,

    Voor registratie hoef je in de app slechts je microsoft account gegevens (email) achter te laten en de voorwaarden te accepteren. De app leest je toestelgegevens uit en controleert of het toestel voor het eerst in Nederland geactiveerd is binnen de actieperiode. Klopt alles?: Via je email krijg je dan een link toegestuurd naar de microsoft store. (Geen aparte kortingscode dus). Als je op deze link klikt, dan wordt een displaydock besteld, waarbij automatisch een kortingscode is ingevuld voor het gehele aankoopbedrag van de displaydock (99,-) en voor de verzendkosten hiervan. Er staat 3 tot 4 weken levertermijn, in de praktijk gaan de docks op dit moment toch al na enkele dagen onderweg. Ik denk puur dat ze misverstanden willen voorkomen.

 • Scrat

  says:

  Net nu mijn Lumia 520 kuren begint te vertonen is dit wel een interessante aanbieding, echter de nodige bezwaren en bedenkingen tegen Windows Mobile zijn reeds goed verwoord in bovenstaande reacties.

  De voornaamste redenen om voor een Windows phone te kiezen waren destijds de gratis offline kaarten met spraaknavigatie (ik heb geen data abo via mijn werkgever), Word en Excel. Ondertussen is de account synchronisatie ook een groot bewezen pluspunt, bij problemen of een ander toestel werkt dit echt super, fabrieksinstellingen, account ingeven en een volledige restore uitvoeren. Recent bij zowel de L520 als een L535 gedaan, dit werkt echt super.
  Nu de L520 aan vervanging toe is, en met deze aanbieding, twijfel ik sterk of de nieuwe een L950 dan wel L650 zal worden, of dat ik het platform vaarwel zal zeggen en de overstap maak. Van de grote voordelen van het Windows platform is niet zo veel meer over, spraaknavigatie is bij Android ondertussen ook mogelijk met offline kaarten, bovendien trekt Here zich terug van Windows phone. De nieuwe telefoon moet wel een goede camera bevatten.
  Office en Onedrive apps zijn er ook voor Android, dus het enige grote voordeel dat voor een Windows Phone spreekt is de eenvoud van het backuppen en restore van een toestel.
  Een potentiële kandidaat is de Motorola Moto G4+, deze schijnt ook een erg goede camera te hebben. Alleen is de stap van een 4” naar een 5.5” wel groot.
  Twijfel, twijfel….

 • RonH

  says:

  Is wel appels met peren vergelijken: Een budget 520 of een vlaggenschip als de 950(XL) :rolleyes:

  • Scrat

   says:

   Ron, van vergelijken is in het geheel geen sprake, ik wil gewoon mijn L520 vervangen door iets nieuws, beters (en dan vooral op camera vlak).

   Mijn punt is dat ik helaas van de oorspronkelijke voordelen die het Windows Phone platform te bieden had (gesproken navigatie met offline kaarten, Office) er helaas niet veel meer overblijven. Enkel de goede backup/restore functionaliteit is nog een zwaar pluspunt tov Android of IOS.

   Begrijp me overigens niet verkeerd, ik ben een fervent aanhanger van WP, echter de huidige stand van zaken doet mij erg twijfelen of het nog zinvol is om voor een nieuw WP toestel te gaan.

   • martijn_log

    says:

    Ik zou voor de prijs nu voor een 950 gaan ook de 650 is erg goed maar je hebt gewoon een top telefoon zeker qua prijs kwaliteit verhouding.

    En tuurlijk de dingen die voorheen exclusief waren zijn dat nu een stuk minder maar daarnaast heb je een snelle os, je aankopen blijven behouden , live tiles, , here is tegenwoordig in windows kaarten geintegreerd ect ect.

 • RonH

  says:

  Volgens mij is de 950 nog steeds superieur qua camera tov alle concurrenten.
  Dat houdt mij met mijn 830 ook tegen om over te stappen naar een ander platform.

 • RonH

  says:

  Beste Vissertje, je herhaalt nu zo’n beetje het complete bericht waarop ik al reageerde :confused:

 • bobnl

  says:

  Ik zie niets over de prijs van de lumia 950xl dual sim. Waar kan ik die kopen tegen een verlaagde prijs

 • bobnl

  says:

  volgens mij kom ik met link niet uit bij lumia 950 XL dual sim

 • cysoon

  says:

  Ja, inderdaad. Dus helaas pindakaas denk ik…

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  volgens mij kom ik met link niet uit bij lumia 950 XL dual sim
  
  Dual SIM Lumia's kun je in Nederland niet kopen helaas (snappen wij ook niks van, maar dat heeft het oneindig wijze Microsoft nou eenmaal zo besloten).
  Voor dual SIM toestellen kun je terecht in de MSFT Store van Frankrijk en FNAC Portugal.
  FNAC: 
  http://www.fnac.pt/Microsoft-Lumia-950-XL-LTE-Dual-SIM-White-Telemovel-SmartPhone-Windows/a918770
  MSFT FR: 
  https://www.microsoftstore.com/store/msfr/fr_FR/pdp/Microsoft-Lumia-950-XL-Double-SIM/productID.326664100?icid=PhoneR_ModG3
  
  Of je kan eventueel voor de Funker gaan... Een spaans W10M toestel van 6 inch met Continuum. :) Pre-orders zijn deze week gestart
 • Janwp

  says:

  QUOTE

  Dual SIM Lumia's kun je in Nederland niet kopen helaas (snappen wij ook niks van, maar dat heeft het oneindig wijze Microsoft nou eenmaal zo besloten).
  
  
  Hier wel een NL 
  site

  .

  Ik weet alleen niet of die dock aanbieding daar ook voor geldt.

  Overigens heb ik in maart nog een L640 Dual Sim bij Afuture gekocht, Dus het kan best wel in NL. Het is alleen even zoeken.

 • deco

  says:

  De dock aanbieding heb ik helaas misgelopen bij aankoop van mijn 950XL eerder dit jaar.. werd toen simpelweg niet aangeboden.
  Dus als iemand tips heeft om alsnog gebruik te kunnen maken van die aanbieding, houd ik me graag aanbevolen 🙂

 • christianjelders

  says:

  Ik wilde hem al een tijdje hebben dus deze aanbieding kwam als geroepen! Ben tot nu toe nog heel tevreden na meer dan drie jaar een 820 te hebben gebruikt! Vanmiddag krijg ik het display dock al, terwijl microsoft in eerste instantie meldde dat het 4 tot 6 weken zou duren. Ik ben blij 🙂

 • wilagro

  says:

  Ondertussen is de prijs voor de 950 al gezakt tot €349 excl verzendkosten bij 1 aanbieder. Nog 50 te gaan, en dan schaf ik er ook 1 aan ter vervanging van mijn HTC. Met de huidige snelheid waarop de verlaging gaat, duurt dat nog een week of 10

 • JanWP

  says:

  URL=”http://www.eglobalcentral.nl/mi
  De 950 is er al voor 306,99. Zie

  hier

  .

 • wilagro

  says:

  Voor die €50 ga ik geen risico lopen door een Aziatisch toestel te laten overkomen vanuit hong kong met alle risico’s van dien.

 • Harmens

  says:

  Ik heb een week geleden bij 4launch de stap gewaagd en een Lumia 950Xl dual sim gekocht. Ook E499, voor een dual sim en juist die versie zocht ik ook. Nergens de actie van het Continuum dock genoemd, maar nu bleek na downloaden van de app dat ik wel degelijk in aanmerking kwam voor het dock. Deze werd ook nog eens snel (binnen 5 dagen) geleverd! De 650 DS die ik had krijgt een ander baasje.

 • Richard

  says:

  @ Harmens: Mooie upgrade, van een 650 naar 950(XL) 😀

  En een leuke verrassing: “…nu bleek na downloaden van de app dat ik wel degelijk in aanmerking kwam voor het dock.” ^_^

 • Lessram

  says:

  QUOTE

  De 950 is er al voor 306,99. Zie 
  hier

  .

  en nu dus 299

Geef een reactie