Wearables voor Windows Phone

Allereerst, wil ik iedereen nog een gelukkig en voorspoedig 2016 wensen namens het hele MyWindows.nl team. Met een nieuw jaar, komen vaak ook de voornemens. Een veelgehoord voornemen is het afvallen. Wearables kunnen daarin een goede ondersteuning zijn.

Met wearables worden hier de fitness trackers, sporthorloges en smartwatches bedoeld. Voor het Windows platform zijn echter niet alle apps verkrijgbaar die op andere besturingssystemen wel te verkrijgen zijn. Toch zien we hier verandering in komen, ook op het gebied van wearables. Hieronder een lijst met wearables die een app voor het Windows platform hebben ontwikkeld.

De Microsoft Band (2)

In 2014 kwam Microsoft met de Band en in 2015 stond zijn opvolger klaar: de Band 2. De Band is primair een fitness tracker, maar heeft daarnaast ook smartwatch functionaliteiten aan boord. Zo is het mogelijk om via de verschillende sensoren het rondje hardlopen bij te houden maar ook zogenaamde guided workouts te volgen. Een overzicht van de uitgebreide lijst met sensoren kun je hieronder vinden.

 • Optical heart rate sensor
 • 3-axis accelerometer
 • Gyrometer
 • GPS
 • Ambient light sensor
 • Skin temperature sensor
 • UV sensor
 • Capacitive sensor
 • Galvanic skin response
 • Microfoon
 • Barometer (exclusief voor de Band 2)

Microsoft-Band-1-Vs-Band-2

Daarnaast worden notificaties van je telefoon weergegeven op de Band waardoor je met een blik op de hoogte bent van wat er zich op de telefoon afspeelt. De Microsoft Band kan worden geconfigureerd met de Microsoft Health app. Deze app geeft je een overzicht van het aantal stappen, je verbrande calorieën, je slaapritme, en verschillende workouts. Vanuit de app verbind je de Band en kun je hem ook volledig configureren. Ook zonder de Band kan deze app het aantal stappen en calorieën bijhouden. Daarvoor moet je telefoon de beschikking hebben over SensorCore. Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over de Microsoft Band is hier te vinden: Microsoft Band

Fitbit

Naast Microsoft zijn er andere merken die zich richten op wearables. Één daarvan is Fitbit. Al sinds juli 2014 wordt het Windows platform ook door Fitbit ondersteund. Een Fitbit is te verkrijgen in verschillende smaken. De range begint bij de Zip, een simpele fitness tracker die een adviesprijs meekrijgt van €69,95 en onder andere je stappen, calorieën en afgelegde afstand bijhoudt, maar ook als horloge kan fungeren. De range eindigt bij de Surge, een uitgebreide fitness tracker die een adviesprijs meekrijgt van €249,95. Naast de functies van de Zip zijn onder andere een continue harstslagmonitor te vinden, bediening voor je muziek, gps, en staat hij in connectie met de telefoon door notificaties van sms en telefoontjes door te geven. Naast de Zip en de Surge, heeft Fitbit ook de One, Flex, Charge en de Charge HR. Hieronder kunt u een uitgebreide vergelijking vinden tussen de verschillende modellen. (via Fitbit)

Fitbit Comparison

De app van Fitbit is zowel beschikbaar voor Windows (Phone) 8.1 als Windows 10 (Mobile). Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over de Fitbit wearables kunt u hier vinden: Fitbit

Garmin

Ook Garmin zit in de markt voor de wearables. Net als Fitbit heeft Garmin een grote reeks wearables in de aanbieding. In de categorie activity trackers vinden we onder aan de range de vívofit® met een adviesprijs van €89,00. Dit apparaat telt onder andere je stappen en houdt je slaap bij. Een hartslagmeter is optioneel. De 2e generatie van de vívofit® is inmiddels ook beschikbaar en beschikt ten opzichte van de 1e generatie over automatische synchronisatie met Garmin Connect. Naast de vívofit® vinden we de vívosmart® (HR) en de vívoactive®. Laatstgenoemde is de duurste in deze lijn met een adviesprijs van €249,00. Deze beschikt onder andere over gps, uitgebreide smartphone koppeling en veel fitnessfuncties. Naast activity trackers heeft Garmin nog meer wearables die specifiek zijn ontwikkeld voor verschillende activiteiten. Zo zijn er onder andere specifieke horloges voor golf, hardlopen en zwemmen. Kortom, Garmin heeft een uitgebreid aanbod. De app van Garmin staat nog niet lang in de store en geeft een duidelijk overzicht van je activiteiten.

Garmin_vivosmart-HR
Vivosmart HR

De app van Garmin, Garmin Connect, is enkel beschikbaar voor Windows 10 (mobile). Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over de wearables van Garmin kunt u hier vinden: Garmin

Misfit

Misfit is een bedrijf dat drie verschillende activity trackers kent die nagenoeg gelijk zijn: de Shine (2), de Flash en de Link. De Shine is de eerste en ook de duurste uit de lijn. Dit type kent inmiddels ook een tweede generatie. De Shine is een rond apparaat met een touch-gevoelig oppervlak. De Flash en de Link hebben een grote knop. In alle drie de wearables zitten 12 ledjes. De Shine is gemaakt van aluminium. De Flash en de Link daarentegen zijn gemaakt van plastic. Qua activity tracker zitten ze allemaal op hetzelfde niveau. Zo kun je stappen, calorieën en afstand meten, je slaapritme bijhouden en is er een dieettracker in de app. Misfit is geen dure optie. De Link heeft een adviesprijs van $19,99, de Flash een adviesprijs van $29,99 en de Shine (2) een adviesprijs van $69,99 ($99,99). De app Misfit voor Windows ondersteunt momenteel enkel de Shine en de Flash. De Link vereist een aparte app om zaken te bedienen, zoals muziekcontrole, Misfit verlichting en het maken van selfies.

Misfit

De app van Misfit is beschikbaar voor Windows (Phone) 8.1 en Windows 10 (Mobile). Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over Misfit kunt u hier vinden: Misfit

Adidas

Ook Adidas heeft wearables beschikbaar voor Windows Phone. Adidas heeft twee varianten: de Fit Smart en de Smart Run. De eerste is verkrijgbaar met een adviesprijs van €150,-. De Fit Smart beschikt over een hartslagmeter, dagelijkse activiteiten tracker, real time coaching tijdens workouts en een ingebouwde snelheidsmeter. De Smart Run krijgt een adviesprijs mee van €400,-. Naast de eerdergenoemde specificaties biedt de Smart Run ook ingebouwde gps, een touchscreen en WLAN. Je activiteiten zijn bij te houden via de app.

De app van Adidas, Adidas Train & Run, is te downloaden voor Windows (Phone) 8.1 en Windows 10 (mobile). Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over Adidas MiCoach kunt u hier vinden: Adidas

Runtastic

Runtastic heeft ook enkele wearables ontwikkeld. Een daarvan is de Orbit. Dit apparaat houdt je stappen en afstand dagelijks bij, meet de slaapduur en cycles, houdt de verbrande calorieën in de gaten en is waterdicht. De Runtastic Orbit krijg een adviesprijs mee van €99,99. De Runtastic Moment ziet eruit als een klassiek horloge maar heeft dezelfde functionaliteiten als de Orbit. De Runtastic Moment komt er in vier varianten waarvan de Basic de goedkoopste is met een adviesprijs van €129,00 en de Classis en de Elite het duurst met een adviesprijs van €199,00. De Runtastic Me app staat in verbinding met de wearables en geeft een overzicht van de activiteiten die het horloge de hele dag door meet.

De Runtastic Me app is beschikbaar voor Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile. Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over de wearables van Runtastic kunt u hier vinden: Runtastic

Overige merken

Andere merken die naast de voorgaande merken het Windows platform ondersteunen voor hun wearables zijn Wellograph, Xiaomi en wellicht ooit Jawbone. Wellograph heeft het uiterlijk van een klassiek horloge met een touchscreen. De wearable staat momenteel in de US store te koop voor $150,00. De app voor Wellograph is beschikbaar voor Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile. Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over Wellograph kunt u hier vinden: Wellograph

De Xiaomi Mi Band beschikt over een stappenteller, een tril alarm en het slaapritme wordt bijgehouden. De wearable is goed verkrijgbaar in Nederland en ligt in Nederland voor ongeveer €30 in de winkels. De Mi Band staat door middel van Bluetooth in connectie met de telefoon. De app is beschikbaar voor Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile. Download de app via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Meer informatie over de Mi Band kunt u hier vinden: Xiaomi Mi Band

Jawbone is het laatste merk wat ik hier aan wil stippen. Deze komt er in drie varianten. De UP, UP2 en UP3. De goedkoopste in de lijn is de UP met een adviesprijs van €49,99. Deze houdt onder andere je activiteiten bij, meet je slaapritme, heeft een smart coach en dient ook nog als klok. De UP2 en UP3 kunnen niet als klok fungeren, maar bieden verder meerdere mogelijkheden. Zo heeft de UP2 een smart alarm (fris wakker worden), idle alarm (kom eens in beweging) en automatische slaapdetectie. De UP3 kan nog geavanceerder je slaap meten door het toevoegen van sensoren die het hart in de gaten houden. De laatste twee modellen krijgen respectievelijk een adviesprijs mee van €119,95 en €179,99. Jawbone heeft momenteel nog geen app in de Windows Store. In 2014 kwam er echter bericht naar buiten dat ze er mee bezig zijn. Wellicht kunnen we dus binnenkort een app van Jawbone verwachten.

Meer informatie over de wearables van Jawbone kunt u hier vinden: Jawbone

Conclusie

Er zijn diverse wearables compatible met Windows Phone. Heeft u al een wearable van een van bovenstaande merken of bent u van plan er een aan te schaffen, laat het hieronder weten in comments!


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Franckey

  says:

  Mijn horloge(bandje) heeft het pas begeven. Aangezien ik niet zonder horloge kan zoek ik op korte termijn een nieuwe. Ik zou graag een smartwatch kopen die kan samenwerken met mijn Windows Phone, maar de wearables die er nu zijn, zijn te veel gericht op het meten van gezondheid en sportprestaties. Daarnaast vind ik het design ook niet mooi.

  Ik ga nu dus maar een goedkoop eenvoudig horloge bestellen en ik hoop over een tijdje een mooie Windows smartwatch te kopen. Of zie ik iets over het hoofd en is er al wel een mooie smartwatch voor Windows?

 • Sake

  says:

  QUOTE

  Mijn ..
  
  Vector 
  http://www.mywindows.nl/forum/showthread.php?t=9678
  Of de Fenix3 van Garmin bijvoorbeeld
  
  http://www.mywindows.nl/forum/showthread.php?t=9696
  
    
 • Franckey

  says:

  QUOTE

  Vector 
  http://www.mywindows.nl/forum/showthread.php?t=9678
  Of de Fenix3 van Garmin bijvoorbeeld
  
  http://www.mywindows.nl/forum/showthread.php?t=9696
  
  
  Dat is inderdaad wat ik zoek. Maar de Vector is volgens mij nog niet bij een Nederlandse webshop te koop en de Fenix 3 vind ik met 500 wel erg duur. Dat moet goedkoper kunnen als er minder zaken in zitten die ik niet hoef.
  Deze vind ik erg mooi:
  
  https://www.vectorwatch.com/vector-luna-smart-watch#luna-steel-steelmetal-regular
  Ik ben wel benieuwd hoe goed dat samenwerkt met een Windows phone en of daarvoor bijv. de accu van de phone niet snel leeg is.
 • Sake

  says:

  QUOTE

  Dat is inderdaad wat ik zoek. Maar de Vector is volgens mij nog niet bij een Nederlandse webshop te koop.

  Klopt. Op de vraag wanneer aan Vector kreeg ik dit antwoord:
  Hi Sake,
  We don’t currently ship to the Netherlands unfortunately, but hope to have an update for you soon.
  Please check out John Lewis stores in the UK which are our physical retailer.
  Regards,
  Andy | Customer Service | Vector
  VECTOR WATCH GROUP
  W: http://www.vectorwatch.com | info@vectorwatch.com

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Ik ben wel benieuwd hoe goed dat samenwerkt met een Windows phone en of daarvoor bijv. de accu van de phone niet snel leeg is.
  

  Kijk hier anders even:
  http://www.windowscentral.com/video-vector-watch-windows-phone

 • coenox

  says:

  Mooi overzicht. Er was meer dan ik dacht. Misschien ook vermeldingswaardig dat je ook zonder wearable al zaken kunt meten. Zo blijkt het stappentellen ook prima zonder wearable te gaan en is je smartphone op zijn minst even nauwkeurig. Zie http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2108876

  Ik heb zelf na wikken en wegen besloten om de wearables maar even te laten voor wat het is:
  – Ik heb een paar mooie horloges die voor mij ook een sieraad zijn. Als man heb je al niet zoveel mogelijkheden
  – Een wearable kost extra geld en het is weer een apparaat dat opgeladen moet worden.
  – Ik voel absoluut geen behoefte om alle meldingen van mail, social media, etc ook nog eens op mijn pols te ontvangen.

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Mooi overzicht. Er was meer dan ik dacht. Misschien ook vermeldingswaardig dat je ook zonder wearable al zaken kunt meten. Zo blijkt het stappentellen ook prima zonder wearable te gaan en is je smartphone op zijn minst even nauwkeurig. Zie 
  http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2108876
  
  Ik heb zelf na wikken en wegen besloten om de wearables maar even te laten voor wat het is: 
  - Ik heb een paar mooie horloges die voor mij ook een sieraad zijn. Als man heb je al niet zoveel mogelijkheden
  - Een wearable kost extra geld en het is weer een apparaat dat opgeladen moet worden.
  - Ik voel absoluut geen behoefte om alle meldingen van mail, social media, etc ook nog eens op mijn pols te ontvangen.
  
  En ik heb eigenlijk een deel hetzelfde.
  Eigenlijk wil ik een horloge, de verschillende sensoren voor het wandelen, sporten, hartslag etc ook. Verder de connectie met een app.
  Nu heb ik de MS Band 1, maar die heeft een draagcomfort van 0,0 en al die meldingen boeien me eigenlijk ook niet echt.
  Nu ik dit overzicht zo heb bekeken, denk ik dat ik een Fitbit Charge HR als prima alternatief zou kunnen nemen, die doet nl precies hetgeen ik zoek en is ook nog prima betaalbaar.
 • Paul-AJ

  says:

  Jesse, bedankt voor alle goede wensen. Ook jij het beste gewenst voor 2016.
  Ik heb het overzicht met plezier gelezen en toch weer een aantal nieuwe dingen geleerd.
  Het eco-systeem begint er nu toch best goed uit te zien.

  Ikzelf ben toe aan mijn tweede Band-1 (vorige begaf het na zo’n 6 maanden) en merk dat deze toch ook weer snel begint te slijten (na +/- 2 maanden); ik draag hem wel dag en nacht (behalve een half uurtje opladen ‘s-morgens). Het is duidelijk nog een segment in ontwikkeling v.w.b. ergonomie en sustainability. ‘ Echte’ horloges zijn een stuk vorm-vaster.

 • Sake

  says:

  En weer een erbij. Van Fitbit, die meer een watch look heeft: http://www.mywindows.nl/forum/showthread.php?t=9735

  De Fitbit Windows 10 app heeft trouwens ook vandaag een app update gekregen met een nieuw ontwerp. Hier meer: http://www.windowscentral.com/fitbit-windows-10-updated-new-dashboard-design-and-more

 • 4saus

  says:

  Een mooie lijst
  (wat ik mis is of deze wearables naast windows phone compatibiliteit ook compatible zijn met andere platforms zoals bijvoorbeeld de microsoft band)

  Ik heb momenteel de Microsoft Band 2 (gekocht op amazon UK) en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Het enige is dat ik snel door de batterij heen ben en dus slim moet opladen. (bijvoorbeeld tijdens het douchen en tanden poetsen of het uurtje voor het slapen gaan) Op die manier kan ik slaap meten en overdag al het andere.

  Wat ik nog mis in de wearables in zijn algemeenheid is volledig onafhankelijk kunnen opereren van een smartphone. Ik hoop dat er ooit een wearable komt die ook je telefoon is en een digitale spraak gestuurde assistent heeft die net zo slim en behulpzaam is als JARVIS in ironman. Cortana is al een heel eind opweg.

  Ik denk dat dat in de toekomst wel gaat komen.

 • Mark

  says:

  Het opladen van de Band 2 is wel een kwestie van timen, Ik heb meerdere laadkabels en laad hem meestal in de auto op. Zit er toch mininmaal 45 minuten per keer in, dus dan wordt er niets gemeten.

  • 4saus

   says:

   idd Mark. Dat is in het begin even wennen maar het werkt prima als je voorbereid bent. En je ontdekt gaandeweg steeds meer momenten waarop er op of bij geladen zou kunnen worden.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Mooi overzicht. Er was meer dan ik dacht. Misschien ook vermeldingswaardig dat je ook zonder wearable al zaken kunt meten. Zo blijkt het stappentellen ook prima zonder wearable te gaan en is je smartphone op zijn minst even nauwkeurig. Zie 
  http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2108876
  
  Ik heb zelf na wikken en wegen besloten om de wearables maar even te laten voor wat het is: 
  - Ik heb een paar mooie horloges die voor mij ook een sieraad zijn. Als man heb je al niet zoveel mogelijkheden
  - Een wearable kost extra geld en het is weer een apparaat dat opgeladen moet worden.
  - Ik voel absoluut geen behoefte om alle meldingen van mail, social media, etc ook nog eens op mijn pols te ontvangen.
  Ik zie ook nog geen functies waar ik enthousiast van wordt. Stappen tellen kan mijn 930 ook perfect, dus ik zie nu ook nog geen scenario waar ik een band echt zou toepassen. De "killer app" is er nog steeds niet voor mij (ook niet voor andere devices als de Apple Watch en andere smartwatches).
  
  Jaap
  • 4saus

   says:

   @ Jaap_van_Ekris
   Als stappen teller volstaat een Lumia 930 of welke smartphone dan ook idd prima.

   Een telefoon is vooral praktisch van formaat voor alles behalve sporten. Dan wil je het liefst zo min mogelijk bij je hebben. En als het even kan moet dat apparaat zo veel mogelijk kunnen over nemen van je telefoon.

   Daar is het nut van een weareble. Die zijn er in verschillende vormen en maten. Een bad of smartwatch is denk ik de minst storende vorm waarop je dingen kan meten.

   welk apparaat het best is ligt helemaal aan de behoeftes van persoon die er een koopt natuurlijk. Als je alleen stappen tellen belangrijk vind is het zonde van de uitgave. Wil je GPS navigatie tijdens het mountainbike of achteraf terg kunnen zien wat je route was, waar je sneller ging en waar je langzamer ging, hoeveel je geklommen en gedaalt bent en wil je zien hoe je hart er aan toe was tijdens die excersitie dan blijven er niet veel wearables meer over die al die informatie verzamelen en inzichtelijk kunnen maken.

   een telefoon met de juiste app kan dit prima. Maar daar wil ik persoonlijk juist van af. Ik heb de Apple Watch gehad en weer verkocht. nu de band 2 en zeer tevreden mee. Doet in princiepen wat ik wil dankzij de ingebouwde GPS.

   Het enige dat ik nog zou kunnen wensen is een ingebouwde MP3 speler zodat ik muziek heb tijdens het sporten. Wellicht in combinatie met gesproken navigatie of sport instructies via cortana.

   Er is nog genoeg ruimte voor ontwikkeling. Dit gaat denk ik ook een heel leuk jaar worden op wearble gebied. Ook voor niet sporters.

   Alleen al het niet steeds je telefoon uit je broekzak hoeven halen voor 70% van de dingen die je met een telefoon doet is fijn als een wearable dat van je over kan nemen.

   Maar daar moet je wel gevoelig voor zijn, Want ik geef toe dat alles wat een wearable kan een smartphone ook kan. en waarschijnlijk gebruiksvriendelijker.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Het opladen van de Band 2 is wel een kwestie van timen, Ik heb meerdere laadkabels en laad hem meestal in de auto op. Zit er toch mininmaal 45 minuten per keer in, dus dan wordt er niets gemeten.

  Dat klopt wel ja, en vooral omdat het battery life van de Band 2 me behoorlijk tegenvalt tov de Band 1.
  Daar staat wel tegenover dat de Band 2 veeeeel sneller volgeladen is 🙂
  Ik laad hem nu meestal op als ik net wakker ben en met een koffie twitter zit door te nemen 🙂 Tegen de tijd dat ik dat allemaal heb gezien is ie wel weer vol.
  Ik ga dus voor dagelijks aftoppen want twee dagen haalt ie echt niet.

 • Gerke

  says:

  En vandaag in de aanbieding de Runtastic Orbit

  https://www.1dayfly.com/nl/nl/idayfly/

Geef een reactie