Weer een cumulatieve update voor Windows 10

Een dikke twee weken geleden lanceerde Microsoft Windows 10 voor het grote publiek en we zijn inmiddels alweer twee grote updates verder. Vorige week kreeg iedereen die het nieuwe besturingssysteem geinstalleerd had al een update en gisteren werd de tweede update klaargezet voor iedereen op de servers van Microsoft. Deze update heeft als label KB3081438 meegekregen.

w10-cumulative-update-8-14

Deze update is net als de vorige cumulatief, dus mocht je de vorige update om een of andere reden gemist hebben, dan bevat deze update ook alles van de voorgaande update. Op deze manier mis je nooit een belangrijke update. Helaas is er niet bekend wat deze update allemaal verbeterd, maar Microsoft heeft er wel een pagina beschikbaar voor gemaakt waar je in elk geval kunt zien welke bestanden er vervangen worden voor nieuwere versies. Ben jij al helemaal uptodate met je Windows 10 updates en ben je tevreden met de snelheid waarmee Microsoft updates uitbrengt voor Windows 10? Laat het ons weten!

Via: Microsoft

, ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Cammaro

  says:

  De mijne zit nog in een rebootloop van de vorige :-(. Nog geen werkende oplossing gevonden. Gelukkig stopt hij op een gegeven moment met pogingen om te installeren..
  Iemand hier met hetzelfde probleem en een werkende oplossing?

 • peerke63

  says:

  Op moment problemen met mail en store app..hoop dat dit wordt opgelost met deze update

 • peerke63

  says:

  en het lijkt er op van wel 🙂

 • cammaro

  says:

  Niet geprobeerd, want mijn store deed het wel. Updates nu toch allemaal geslaagd.

 • Patrick

  says:

  Op mijn Surface Pro 1 blijft sinds de upgrade naar Windows 10 en uitroepteken staan mij de “Intel Managment Engine interface”. (MEI) Zoeken naar nieuwe drivers heeft niets opgeleverd (zowel Microsoft als Intel beweren dat die up-to-date zijn).

  Iemand enig idee hoe ik dat kan fiksen?

 • Erwin

  says:

  QUOTE

  Op mijn Surface Pro 1 blijft sinds de upgrade naar Windows 10 en uitroepteken staan mij de "Intel Managment Engine interface". (MEI) Zoeken naar nieuwe drivers heeft niets opgeleverd (zowel Microsoft als Intel beweren dat die up-to-date zijn).
  
  Iemand enig idee hoe ik dat kan fiksen?

  Geen idee, bij mij is alles normaal, geen uitroepteken. Gebruikte driver is oud, van 8/19/2013.

 • wally

  says:

  Het zou fijn zijn als Microsoft in haar update bulletin beschrijft,
  welke bugs en/of andere relevante zaken er zijn opgelost of veranderd.

  Nu staat er een grote lijst bestanden met tijd/datum en bevestandversie notatie.

 • wally

  says:

  QUOTE

  Bedankt voor de link, oude driver verwijderd, reboot, nieuwe driver erbij en voila! Geen uitroepteken meer te bekennen.
  
  Heel wat anders, mijn SP1 start soms op en vergeet dan compleet dat hij Wifi aan boord heeft. Je ziet dan het (bedraade) netwerklogo met uiteraard ee nrode streep er door. Een reboot verhelpt dit meestal, maar soms moet ik echt een paar keer herstarten wil de wifi weer zijn werk doen. Komt iemand dit bekend voor? (had ik overigens ook met Windows 8.1

  Ik herken het wel bij een 10 tal Surface pro 2’s.
  Niet met het netwerk maar met het externe toetenbord.
  Willekeurig deed het toetsenbord het dan niet bij het opstarten.

  Na een reboot weer wel.
  Oplossing was destijds een firmware update i.c.m. de laatste stuurprogrammatuur.
  Beschik je over de laatste firmware?

  Is dit probleem sinds het begin van toepassing?
  Mocht de firmware niet werken, ff Microsoft bellen zou ik zeggen.

 • PaT

  says:

  Het mooie was dat bij iedere driver er een melding was dat de geinstalleerde meer up tot date was dan die uit de download. Toen maar de stoute schoenen aangetrokken en de driver van de Marvell verwijderd. Reboot en toen dacht ik even de driver te installeren. Mis poes, die werd dus mooi niet herkend. 🙁

  Vervolgens wilde ik een systeemherstelpunt terug zetten. Ook dat liep in de soep met de verdrietige smilie tot gevolg. Alles werd dus weer terug gezet zoals het was, maar toen was ineens de Marvell weer zichtbaar in apparaatbeheer. Toen kon ik dus mooi wel de driver bijwerken met de bestanden uit de download van hierboven. Ik ben benieuwd of daarmee mijn probleempje opgelost is.

  Het volgende probleem lijkt zich echter alweer aan te kondigen…het lijkt alsof de batterij knetterhard leeg loopt, ook als de SP1 uit staat… Dat gaan we even in de gaten houden dus.

Geef een reactie