Windows 10 op een 10-inch ARM tablet

Microsoft heeft ons verteld dat Windows 10 Mobile ontworpen is voor kleinere tabletten en telefoons. Je moet hierbij denken aan apparaten van 8-inch of kleiner. Het lijkt er echter op dat één bedrijf daar in ieder geval al vanaf gaat wijken. Er zit nog geen naam bij het beestje, maar wel een aantal uitgelekte specificaties en screenshots.

Op de Chinese website ITHome zijn twee screenshots te vinden van deze nieuwe tablet. Zoals hierboven al aangegeven is er nog geen fabrikant bekend. Het apparaat heeft een resolutie van 1024×768 en wordt aangedreven door een Rockchip RK3288 CPU. Naast de wetenschap dat het apparaat een formaat van 10-inch heeft, is dat alles wat we op dit moment weten.

Er zijn nog geen officiële aankondigingen over dit soort tabletjes die iets groter zijn dan de verwachte maten voor de mobiele versie van Windows 10. Het kan dus prima zo zijn dat een OEM een aanpassing heeft gemaakt in de software om dit apparaat mogelijk te maken en dat een apparaat van dergelijk formaat met die variant van Windows nooit op de markt verschijnt.windows-10-mobile-on-10-inch-tabletWindows RT was het OS dat oorspronkelijk gemaakt was om op ARM apparaten te draaien. Dit OS krijgt echter geen directe update naar Windows 10. In plaats daarvan heeft Microsoft beloofd dat er ‘een update’ komt met ‘enige functionaliteit’.  Reken er echter maar op dat de versie die je in deze screenshots ziet, niet de versie is die je uiteindelijk gaat zien op je RT apparaat.

 

Bron

 

, , , ,
Een rechtenstudent met een passie voor mobiele technologie. Ik reis graag en maak foto's als ik even de mogelijkheid krijg. Vragen staat vrij en vergeet niet dat de Hobbit ook maar een film is en dus niet echt.
112 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

  • frankwin

    says:

    En dan maar hopen dat dit device ene succes wordt, zodat Microsoft de software ook uitbrengt voor haar eigen ARM devices (Surface 1 & 2).

  • drfisheye

    says:

    Natuurlijk kan Windows 10 Mobile technisch gezien ook draaien op grotere schermen, zeker als de resolutie slechts 1024×768 is. De apps en UI zijn er alleen niet voor geoptimaliseerd. Met universele apps gaat het wellicht wel aardig. Maar veel apps op WP zijn dat nog niet.

Geef een reactie