Video: Lumia voor bedrijven

Tussen al het serieuze nieuws door komen we met een kleine intermissie. Het Lumia team (of inmiddels eigenlijk het Windows team) heeft weer een nieuwe reclame online gezet. Deze keer richt de video zich op de zakelijke gebruiker, met als speerpunt van de video productiviteit. De achterliggende boodschap komt rustig over.

Wat verder nog opvalt is dat er wederom is gekozen voor klassieke muziek. Een trend die begonnen is met de introductie van de Lumia 640 en 640 XL. Persoonlijk kan ik het wel waarderen. Microsoft lijkt een ‘volwassen manier’ van presenteren te willen kiezen. Mijn persoonlijke vrees is dat het bedrijf zich met dit soort reclames wellicht te serieus op de markt probeert te zetten. Want vergeet niet: “It’s all business up front, but a party in the back”.

Daarnaast wordt de upgrade naar Windows 10 ook buiten beschouwing gelaten en wellicht is dat juist iets dat bedrijven extra aan kan trekken. Ik twijfel er geen moment aan dat bedrijven de functionaliteit van de nieuwe upgrade goed zouden kunnen benutten als hij klaarligt. Maar niet alle bedrijven zijn zo happig om hun software altijd tijdig bij te werken naar de nieuwste varianten, dus wellicht ligt daar de aarzeling om het in deze advertentie te verwerken.

Wat vinden jullie? Een goede presentatie van het Windows Phone 8 platform met aantrekkingskracht op de zakelijke markt? Of een video die te weinig vertelt over wat de mogelijkheden eigenlijk echt zijn en zich teveel wil richten op het versterken van een zakelijk imago?


KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • frankwin

  says:

  Mooi dat er op het einde nog tijd is voor wat ontspanning. Wel vreemd dat de persoon de Surface Pro waarop hij op kantoor werkt niet ook in de trein heeft gebruikt. Lijkt me toch nog een stuk productiever.
  Denk dat ze beter kunnen richten op Continuum, want emailen en je agenda bijhouden kun je met andere platformen ook.

 • Lessram

  says:

  Ik hoor “instrumentale filmmuziek” zeker geen klassieke muziek.

 • coenox

  says:

  Het is een mooie video, maar er zit wat mij betreft weinig vernieuwing in. Vrij droge toepassingen. Ik had liever een video gezien waarbij Windows Phone geïntegreerd was in je hele leven. Zakelijk en privé. Het komt nu een beetje over als ‘met een Windows Phone kun je overal je email en documenten bewerken’.

 • BePa

  says:

  Aantrekkelijk filmpje, mooie muziek…
  Zuiver zakelijk gericht, maar stoort me niet als tegengewicht tegen het beeld dat een Windows Phone alleen bestemd is voor senioren wiens Nokia 3310 versleten is…
  Tweede pluspunt: Een witte telefoon kan ook voor mannen!

Geef een reactie