Build 10149 brengt on-board printen

Vanochtend konden jullie lezen dat voor gebruikers van de fast ring updates build 10149 beschikbaar is gekomen. Nu deze build live is hebben er weer wat meer inzicht in en zo hebben we ook ontdekt dat er nu standaard de mogelijkheid inzit om vanaf je apparaat te printen. Ik heb het nog niet aan het werk kunnen krijgen, maar wellicht dat het jullie thuis wel lukt.

Het nieuwe printericoon is prominent te vinden in applicaties zoals OneNote en geeft de mogelijkheid om te kiezen tussen ‘PDF’ en ‘Waar is mijn printer?”. De tweede mogelijkheid suggereert dus dat je gebruik zou moeten kunnen maken van je eigen printer. De knop lijkt op de Lumia 535 echter geen reactie te krijgen anders dan dat de telefoon je uit de app gooit. Wellicht dat jullie meer geluk hebben. Overige websites zoals WPCentral lijken de functie overigens ook niet aan de praat te hebben kunnen krijgen, omdat zij aangeven dat het suggereert dat Microsoft in de toekomst deze service nog uitrolt.

Persoonlijk vind ik het printen met je telefoon een prettige functionaliteit. Combineer het met de office software in Windows 10 en ik ben helemaal gelukkig als dit werkt. Binnen mijn opleiding zijn online printers beschikbaar, maar ik heb zeker niet altijd de ruimte om mijn laptop even snel open te maken en te gebruiken om te printen. Een welkome aanvulling naar mening dus.

Meer informatie over de functie en de verwachtingen heeft Marco overigens hier al een keer uiteengezet.

 

Via

windows-10-mobile-printing

, , , ,
Een rechtenstudent met een passie voor mobiele technologie. Ik reis graag en maak foto's als ik even de mogelijkheid krijg. Vragen staat vrij en vergeet niet dat de Hobbit ook maar een film is en dus niet echt.
112 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Richard

  says:

  Net nu we met zijn allen juist het papierverbruik moeten terugdringen – komt MS met deze functie 😛

  Okee soms kan het wel handig zijn. Zo kan je zelfs een kopie maken van een document/kassabon/…etc. door het eerst te “scannen” met Office Lens 😉

  Maar ik probeer zoveel mogelijk “hard copies” te vermijden en (indien nodig ook off-line) digitale PDF/Office documenten op OneDrive te gebruiken. (Hoewel, als we de discussie aangaan over “groen bezig zijn”… dan is misschien de “footprint” van een gemiddeld Datacenter nog erger dan een paar A4’tjes uitprinten 😮 )

 • Bob

  says:

  Zal nog wel even duren voor ik mijn netwerkprinter zie.
  De pdf versie kan je nu in eigeval wel maken en via Onedrive op een ander apparaat printen.
  Mijn Surface Pro 3 heeft Windows 10 en steeds meer instellingen komen over een met mijn Lumia 1520.
  Heel gebruiks vriendelijk en verwacht daar veel van in de toekomst.
  Gisteren werkte mijn Wifi Share niet, nu werkt dat ineens als een zonnetje, zelfs over BT.
  Kleuren selectie voor start heeft een vinkje bijgekregen in de selectie 🙂 veel duidelijker.

Geef een reactie