Video: Voor mensen die doen

Met al het ruis rondom MWC15 zouden we bijna vergeten dat er gewoon video’s aan het uitkomen zijn van toestellen en andere accessoires. Deze keer vraag ik even jullie aandacht voor de volgende video.

Na de introducties van deze week is dit de reclame die wordt geleverd. Wat vinden jullie? Geeft dit een goed beeld van waar de Lumia’s mee kunnen helpen? Ik hou zelf nogal van dit soort dingen dus ik vind het weer een heel leuk filmpje!

, , ,
Een rechtenstudent met een passie voor mobiele technologie. Ik reis graag en maak foto's als ik even de mogelijkheid krijg. Vragen staat vrij en vergeet niet dat de Hobbit ook maar een film is en dus niet echt.
112 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • coenox

  says:

  Zelfs – of misschien juist – als notoire uitsteller inspireert hij mij. Ik vind hem goed.

 • Michiel

  says:

  Erg gelikt hoor. Alleen als je bedenkt dat Windows rond de 4% van de,mobile markt in handen heeft, wordt dit wel erg wishful thinking

 • Wevenhuis

  says:

  Mee eens. Voor mij klinkt dit boodschap als een verlengstuk van de ideologie van windows phone 7: putting people first. Ik vind dit een betere boodschap dan Nadels boodschap “wanting windows 10”.

  Deze video geeft goed aan dat de apps er gewoon wel zijn. En dat de app gap overhyped is. Het gaat alleen om het verfijnen en nog gebruiksvriendelijker maken van de huidige apps.

  Ik vind hier de waterpas van de bouwvakker en het zoeken van hotels door de brandweerman een goed voorbeeld. Ik heb een paar keer de waterpas gebruikt van mijn lumia 1520 om mijn televisie recht op de muur te hangen. Ook al zei de waterpas de mijn televisie recht was, was op een afstandje te zien dat het toch 1-2 graden scheef hing. Een oplossing zou kunnen zijn om op alle waterpas apps streepjes te zetten om ook 1-2 graden verschil te kunnen zien. Bij korte opjecten zie je 1-2 graden nauwelijk, wel bij lange HD televisies.
  Ik ging afgelopen weekend naar Heerlen voor een filmfestival. Ik zocht met mijn windows phone naar hotels in de omgeving van het theater. Als ik op de kaarten of here maps bed and breakfast intyp, dan krijg ik maar een kleine fractie van het aanbod te zien vergeleken met bijvoorbeeld de website van tripadvisor zelf. Er zijn wel oplossing via andere apps, maar wat mij dan verbaasd dat de eigen kaartendienst dit zelf moeilijk aankan terwijl eenzelfde bron gebruikt wordt.

  Van dit soort kleinigheidjes bedoel ik. Misschien wat pietlutterig, maar ik denk dat dit wel het verschil kan maken. Dan maakt het denk ik minder uit of je een dure of goedkope windows phone hebt als het gaat om “voor mensen die doen”.

  • Plantje

   says:

   Dat ben ik wel met je eens. Telkens als ik dit soort video’s zie begint het me ook wat te jeuken en heb ik ook het idee dat ik maar eens moet DOEN! En dan is er toch telkens een beetje teleurstelling met de kleine dingen; precies zoals de voorbeelden die je noemt.

   Ook ik ben wel eens een dagje of een weekendje weggeweest dat ik dacht:”Laat ik op mijn telefoon maar eens het dichtstbijzijnde restaurant zoeken en op basis van wat reviews de interessantste uitzoeken.” Maar dat werkt niet zo soepel als je in dit soort filmpjes ziet. Zal veel te maken hebben met het feit dat we in Nederland zitten en niet in de VS. Werkt dat bij Android en iOS wel zo soepel? Ik zou het niet weten.

   Wel een mooi filmpje! Het laat mooi zien dat je technisch gezien ruim voldoende kunt met een lager budget toestel!

 • renate0312

  says:

  Erg leuk filmpje, moet uitkijken dat ik niet begin te kwijlen bij de XL. Ik raad mensen in mijn omgeving aan een Lumia telefoon. Het gebruiks gemak en stabiliteit spelen daarbij een grote rol.

 • Marco

  Marco

  says:

  Wel grappig om te zien dit…. Ik heb mijn telefoon ook al talloze keren als waterpas gebruikt 🙂

 • michiel.1960

  says:

  QUOTE

  Wel grappig om te zien dit.... Ik heb mijn telefoon ook al talloze keren als waterpas gebruikt :)

  waar zit die optie???

 • deco

  says:

  QUOTE

  waar zit die optie???

  Praxis app heeft een h

 • Wevenhuis

  says:

  Jee, wat een leuk juweeltje deze app. Helemaal gemist. Het is jammer dat je

  Het is jammer de store geen snelkoppelin heeft naar en categorie Nederlandse apps.

 • RonH

  says:

  Wou dat Karwei zo’n app had… Die zit bij mij om de hoek!

Geef een reactie