Apple vindt de notebook opnieuw uit

Vandaag was het Apple event waar we konden horen over de nieuwste Apple producten. Volgens het Amerikaanse bedrijf hebben ze met de nieuwste variant MacBook de laptop opnieuw uitgevonden. De laptop krijgt o.a. een goud kleurtje en gaat in Amerikaanse dollars minimaal $1299,- kosten. Hiervoor krijg je een leuk stapeltje specificaties. Een Intel core M processor, Retina display van 12 inch en bijna geen gaten in de behuizing.

Ik ga niet doen alsof ik verstand heb van Apple producten, maar ik ben wel van mening dat we een plek moeten hebben waar weย kunnen praten hoe lekker Windows 10 hier straks wellicht op gaat draaien. Of wellicht waarom je deze MacBook zou verkiezen boven bijvoorbeeld een Surface Pro 3. Mijn grootste vraag is persoonlijk wat er dan precies opnieuw is uitgevonden, maar wellicht weet iemand dat beter dan ik. Wil ik nog even de aandacht vragen voor de nieuwe laptop van HP van de laatsteย MWC, deze vind ik zelf persoonlijk innovatiever kijk hier maar. Voor meerย informatie over de Mac moet je hier wezen.

Brand maar los hieronder. Ik weet dat er een aantal gebruikers in hun vrije tijd regelmatig een Apple product gebruikt, dus is dit iets wat jullie verkiezen boven ons gebruikelijke Windows aanbod? Of toch iets anders?

c3efb235-c597-48cb-bed4-9d3a7f5c361f_800

 

, , , ,
Een rechtenstudent met een passie voor mobiele technologie. Ik reis graag en maak foto's als ik even de mogelijkheid krijg. Vragen staat vrij en vergeet niet dat de Hobbit ook maar een film is en dus niet echt.
112 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Patrick

  says:

  Ach, als je je te hoge prijzen niet meer kan rechtvaardigen door echte innovatie (nee, die nieuwe usb poort is geen innovatie die je prijs minstens 10% doet stijgen), dan kan je toch op zijn minst proberen die prijs te rechtvaardigen met marketing gewauwel.

  De Macbooks zijn mooie apparaten, maar echt veel en veel te duur voor wat je er voor krijgt.

 • Wevenhuis

  says:

  Het eerste wat mij te binnen schiet is hoe dichtbij de smartphone notebook/laptop elkaar lijken te benaderen. De technologie wordt steeds kleiner en efficienter verpakt. Zowel de smartphone als de laptops/notebook/netbooks worden steeds dunner, lichter en zuiniger, maar ook krachtiger. Ook de grootte tussen grote smartphone, tablet en laptop/netbook/notebook lijkt meer te vervagen.

  Zou Microsoft dan toch een schot in de roos hebben met “windos 10 for phones”? Een pc steeds meer in een smartphone formaat?

  En wat te bedenken als de mac niet 13 maar 20 mm dik was. Zou je dan de laptop een hele dag kunnen gebruiken (lees 24 + uur)?

  Er komen interessante tijden aan!

 • murdock

  says:

  zo denk ik er ook over, patrck maar ik hoor dan de commentaar dat de surface pro 3 ook niet goedkoop is. hoe denk jij hier over?
  maar deze nieuwe usb poort daar heeft hij er maar 1 van, dus als je moet werken op netstroom dan moet je gaan usb stick gaan gebruiken? of snel muziek van stick naar phone koperen ook al niet? of je demoet al een usb hub kopen als dat erop werkt?
  wie heeft deze nieuwe poort uitgevonden?
  de reden hij zo dun is is omdat er geen fan meer nodig is een uitvinding van de intels nieuwste cpu M deze kunnen Microsoft gebruiken in de nieuwe surface pro 4 dan hebben ze ook geen fans nodig.

 • Marco

  Marco

  says:

  En die koekebakkers doen dus nog steeds niet aan touchscreens…? :rolleyes: #zoooo2003

 • aevries

  says:

  Ach Marco: heeft de touchscreens op windows 8.1 dan wel goed gewerkt?

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Ach Marco: heeft de touchscreens op windows 8.1 dan wel goed gewerkt?

  Wil je beweren van niet dan? ๐Ÿ™‚

 • deco

  says:

  ik vind het horloge van 10 ruggen natuurlijk veel interessanter

  :p

 • PatrickT

  says:

  URL=”http://tweakers.net/video/10058/apple-toont-nieuwe-13-komma-1mm-dunne-macbook.html”]filmpje [/URL]waarin een zwoele, Jonathan Ive-achtige, stem allerlei nonsense uitkraamt terwijl we op sensuele wijze levenloze hompen metaal en plastic zijn rondzweven werkt wel op de lachspieren. Leuke parodie en zo snel na de feiten!
  Ik mis het stukje waarin Apple de laptop “opnieuw uitvindt” ? Of was dat sarcasme?

  Die alles-in-een USB poort is natuurlijk een anti-innovatie, nu gaat iedereen met een onhandige USB hub rondzeulen omdat je anders geen zier met het ding kan. De twee usb poortjes in het vorige model waren al behoorlijk gierig, wie bedenkt het nou om dat aantal te halveren en dan ook nog eens de enige power toevoer

 • deco

  says:

  QUOTE

  Ik mis het stukje waarin Apple de laptop "opnieuw uitvindt" ? Of was dat sarcasme? 
  
   Die alles-in-een USB poort is natuurlijk een anti-innovatie, nu gaat iedereen met een onhandige USB hub rondzeulen omdat je anders geen zier met het ding kan. De twee usb poortjes in het vorige model waren al behoorlijk gierig, wie bedenkt het nou om dat aantal te halveren en dan ook nog eens de enige power toevoer 
 • HansZ

  says:

  Apple claimt wel meer zaken als nieuw te hebben uitgevonden die al jaren blijken te bestaan. Zo had de 1e iPhone bij verschijning geen MMS, waarvan veel mensen niet eens wisten wat het was omdat het nooit heel veel is gebruikt. Later werd dit als software update alsnog toegevoegd. Vanuit Apple werd zo ongeveer gesuggereerd alsof zij nu het MMS hadden uitgevonden.

 • pgrvries

  says:

  Allen,

  Je kan zeggen wat je wilt het is wel Apple geweet die de markt heeft open getrokken met de iPhone. Was het sarcasme niet aanwezig toen er geen disc meer gebruikt kon worden in de iMac? Nu hebben we met zijn allen virtuele opslag en wat zijn we blij. Wat ik wil aangeven is dat niet alles negatief bekeken moet worden maar ook een kans verdient. Tenslotte bepaald de consument de levensvatbaarheid van een product.

  En ja ik heb een iMac van 2008 en nog NOOIT een vastloper gehad. Met Windows was dat toentertijd een utopie.

  Voordat mensen zeggen dat ik aandelen heb dat is niet zo.

  • murdock

   says:

   Ik heb ook al op een Mac kunnen werken bij vrienden en vind er niks aan,mijne Windows pc gaat veel.sneller,ik ben blij ik dat nooit kocht.jullie beweren alles beter is op Apple maat mijn vriend kreeg geen internet op ipad mini pas toen ik herstrart deed was het inorde,maar dat geloven de fannoys niet.ne pc of Mac met maar 1 poort is toch een ramp?zeker als je deze nog moet gebruiken om te laden. Ik ben een Windows fan en heb et niet veel. Problemen mee.windows 10i is geweldig

 • PaT

  says:

  QUOTE

  zo denk ik er ook over, patrck maar ik hoor dan de commentaar dat de surface pro 3 ook niet goedkoop is. hoe denk jij hier over?
  

  Ik zal de laatste zijn die gaat beweren dat de Surface Pro 3 “goedkoop” is. Voor een apparaat van minimaal 800 euro moet ik toch echt een paar dagen werken, dus goedkoop komt niet in mij op. Zet je de Surface Pro 3 af tegen de nieuwe Macbook Pro 13, dan komen ze duidelijk in elkaars vaarwater. De Macbook Pro 13 begint echter pas bij 1449 euro! Voor dat bedrag krijg je bij Microsoft ook een i5 met 8GB geheugen maar een SSD van 256GB. 128 GB meer dan bij Apple. Een upgrade naar 256 kost 200 euro bij de mannen uit Cupertino. Daarnaast heb je in de Surface Pro 3 een touchscreen en een nog meer draagbaarder apparaat. Qua looks vind ik ze beide mooi om te zien, dus samenvattend is de Surface Pro 3 veel meer bang voor je bucks!

 • coenox

  says:

  Eind 2011 heb ik een Macbook Air 11″ gekocht voor mijn vrouw. Koste toen 899.- Redelijk basic met 64 Gb SSD. Na een jaar bleek ze er steeds niet aan te kunnen wennen, en is ze terug gegaan naar een Windows Laptop. We hebben getwijfeld of we hem zouden verkopen. Uiteindelijk ben ik hem gaan gebruiken. Ik had eerst ook wat moeite om te wennen. Maar inmiddels is dat gelukt en het ding draait anno 2015 nog steeds erg soepel en snel. Inmiddels zit er 256 GB SSD in. Als ik dan een Windows laptop gebruik erger ik me aan het OS. Desalniettemin, ik grijp toch vaker naar die Windows laptop. Voor veel toepassingen – zowel hardware als software kan ik niet op de Mac draaien. Bijvoorbeeld als ik routes op mijn motornavigatie wil zetten. En aangezien ik een aantal Windows Phones heb lijkt het logischer om dit er als systeem naast te hebben. Overigens werkt de Mac ook prima met de Windows Phone samen. Ik heb overwogen om de Air te verkopen en een Surface aan te schaffen. Maar dan schrik ik toch weer van de prijzen. Ik heb me nog niet in de nieuwe Macbook verdiept, maar als ik een dergelijk bedrag had te besteden zou ik toch niet weer blind voor een Mac gaan.

  • murdock

   says:

   Ik ook bijna een macbook gekocht,maar een vriend was Me Voor en ik moest hem instellen enzzz ben ik blij ik geen macbook heb gekocht,mijne Hp ultrabook met zelfde cpu is zelfs veel sneller koste maar 799 met toch.ik verkies Windows,heb ook een Windows phone

 • Mark

  says:

  quote]
  [COLOR=#444444][FONT=Helvetica]Here’s the hard hitter. You’re paying about the same price for a M
  En de conclusie van The Verge waar toch de echte die-hard Apple fanboys and girls zitten:

  
  
  
  
  Here's the hard hitter. You're paying about the same price for a MacBook that does less. It's just more shiny with a Retina screen. With the Surface Pro 3 bundle you're getting a powerhouse that can do everything from movies, games and office documents. Not to forget that the SP3 is a tablet too, with a touchscreen and a pen that allows you to make drawings and write notes with digital ink and OneNote. Spend your money on a Surface Pro 3, or even a MacBook Air.
 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ach Marco: heeft de touchscreens op windows 8.1 dan wel goed gewerkt?

  Het werkt goed. Gebruik het dagelijks….

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Daarnaast heb je in de Surface Pro 3 een touchscreen en een nog meer draagbaarder apparaat. Qua looks vind ik ze beide mooi om te zien, dus samenvattend is de Surface Pro 3 veel meer bang voor je bucks!

  Zelf merk ik dat de flexibiliteit van de Surface enorm plezierig is. Met de meegeleverde pen kun je er gewoon goed mee tekenen/schrijven (geen gekloot met een imitatievinger zoals op de iPad), als ik gewoon films wil kijken of browsen heb ik de touchscreen, en als ik serieuzer werk wil doen dan gaat het toetsenbord er onder. Foto’s evenophalen kan gewoon zonder verloopstekkers. Dat is de vrijheid die ik zoek. Toegegeven, die mac-books zien er cool uit, maar zijn niet zo flexibel als de Surface.

  Jaap

  • murdock

   says:

   Ben jij tevreden van de batterij duur van de surface pro?
   Ik denk er ook aan er een te kopen maar misschien wacht ik beter op de pro 4,misschien ook met een M CPU?

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  ...Voor een apparaat van minimaal 800 euro moet ik toch echt een paar dagen werken...

  Paar dagen maar? Heb u nog vacatures? ๐Ÿ˜‰

 • Gerke

  says:

  Ach zo lang ik in de trein regelmatig mensen zie en spreek met een Macbook (pro/air) die dan met verbazing mijn SP3 bekijken. Wat is dat snel roepen ze dan (en dan heb ik de i3 ๐Ÿ˜Ž )
  Ik hoef echt niet zo’n overprised door apple gecensureerd apparaat.

 • deco

  says:

  QUOTE

  En de conclusie van The Verge waar toch de echte die-hard Apple fanboys and girls zitten

  haha! Nou.. ook op 9to5mac, macrumors of dergelijke Apple websites is het zoeken naar de positieve reacties hierop.
  Intel M,

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  haha! Nou.. ook op 9to5mac, macrumors of dergelijke Apple websites is het zoeken naar de positieve reacties hierop.
  ...is zelfs voor de fanboys absurd, nuff said....

  Apple is langzaam aan zijn glans aan het verliezen. Het was cool, het was het mooiste en hipste wat er was voor sommige hipsters (met baard). Nu is het gewoon een ding van de begin jaren 10….

  Jaap

 • Marco

  Marco

  says:

  2010 just called; they want their laptop back… ๐Ÿ˜‰

 • Mark

  says:

  En dan hoeven we het nog niet eens te hebben over een smartwatch met een batterijduur van maximaal 18 uur.

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  En dan hoeven we het nog niet eens te hebben over een smartwatch met een batterijduur van maximaal 18 uur.

  Maar die is dan wel direct aan te schaffen in NL, de Band nog steeds niet ๐Ÿ™

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  En dan hoeven we het nog niet eens te hebben over een smartwatch met een batterijduur van maximaal 18 uur.

  Maar als je hem langer dan 12 uur omhoudt krijg je er waarschijnlijk uitslag van, dus dat maakt dan toch niet meer uit ๐Ÿ™‚

  Jaap

 • deco

  says:

  QUOTE

  Maar die is dan wel direct aan te schaffen in NL, de Band nog steeds niet :mad:
  
  (Loop nu noodgedwongen met een Moto360)

  Noodgedwongen?
  Ik denk dat ik het nut van een smartwatch nog moet inzien. Tot die tijd vind ik ze tevens allemaal spuuglelijk. Toegegeven, de Moto360 is dan nog de mooiste variant. Geef mij maar een mooi analoog robuust polsklokje van een horlogemaker ๐Ÿ™‚ Maarja, misschien denk ik er over 10 jaar anders over.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Maar die is dan wel direct aan te schaffen in NL,

  Nope, dat wordt naar de Bundesrepubliek karren… ๐Ÿ™‚

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Maar die is dan wel direct aan te schaffen in NL,
  
  Nope, dat wordt naar de Bundesrepubliek karren... :)
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  Noodgedwongen?
  Ik denk dat ik het nut van een smartwatch nog moet inzien. Tot die tijd vind ik ze tevens allemaal spuuglelijk. Toegegeven, de Moto360 is dan nog de mooiste variant. Geef mij maar een mooi analoog robuust polsklokje van een horlogemaker :) Maarja, misschien denk ik er over 10 jaar anders over.
  
  Heb je dat nieuwe Huawei klokje gezien? Daarbij is de Moto echt een lelijk ding... :)
 • PaT

  says:

  Heren, Grappen kan natuurlijk, maar om nou Apple te gaan bashen op meningen siert je ook niet…

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Nope, dat wordt naar de Bundesrepubliek karren... :)
  

  Verklaar je nader? Waar is dat ding in Duitsland aan te schaffen dan?

 • Mark

  says:

  Jullie halen wat door elkaar. Volgens mij bedoeld Marco dat de Apple Watch straks in Duitsland te krijgen is. NL staat niet op het lijstje met landen die hem eerst krijgen.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik denk dat ik het nut van een smartwatch nog moet inzien.

  Dat is ook een beetje mijn beeld. Ik krijg geen warm gevoel van het hele idee smartwatch. Mijn telefoon heeft mijn horloge vervangen. Waarom zou ik dan nu weer een horloge moeten dragen?

  Er is een heel specifiek scenario waar ik de toegevoegde waarde van een smartwatch zie: dat is als ik mijn telefoon niet uit mijn zak WIL halen omdat ik de omgeving niet vertrouw. Een keertje in London een wat minder gunstig metrostation gehad en dan navigeer ik liever niet met mijn telefoon zichtbaar in de hand. Aan de andere kant zou ik dan nog liever Cortana/Here in mijn oor gehad hebben die me er gewoon naartoe leidt via stem in mijn headset. Maar al die andere scenario’s zijn gewoon klinklare onzin: ik wil niet continue mijn hartslag meten, en al helemaal niet mijn notifications op mijn horloge hebben. Daar is dat grotere scherm van die telefoon veel beter in (ben nogal visueel ingesteld).

  Jaap

  • murdock

   says:

   Zo denk ik er ook over,ik heb mijn iPhone verkocht omdat hij toen te klein scherm was de 4S ik ben toen naar de note 2 gegaan en nu heb ik een Lumia 1320 6 inch,dus zie ik Me niet mijn mails of sms lezen op da kleine schermpje.
   Zal misschien nog in de toekomst onze autosleutel vervangen enzzz..

 • deco

  says:

  QUOTE

  Heren, Grappen kan natuurlijk, maar om nou Apple te gaan bashen op meningen siert je ook niet...

  so be it

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Jullie halen wat door elkaar. Volgens mij bedoeld Marco dat de Apple Watch straks in Duitsland te krijgen is. NL staat niet op het lijstje met landen die hem eerst krijgen.

  Klopt ๐Ÿ™‚

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Jullie halen wat door elkaar. Volgens mij bedoeld Marco dat de Apple Watch straks in Duitsland te krijgen is. NL staat niet op het lijstje met landen die hem eerst krijgen.
  Klopt :)
  
  
  
  
  - - - Updated - - -
  
  
  
  
  So be it, we bashen niet op de man en daarbij zijn we gewoon objectief. Of heeft Apple toch weer een hele grote aardverschuiving in de markt veroorzaakt, denk je?
  
  Klopt ook (hoewel geld-verschuiving waarschijnlijk meer van toepassing is) ;)
 • aevries

  says:

  Wat ik zo leuk vind aan deze discussie is dat alles wat Apple doet niet goed is, maar hun cash flow is giga hoog. Als MS in alles beter is, waarom koopt men dan geen MS en waarom is de cashflow niet zo hoog. Dan geldt er maar een conclusie, de marketing is pruts. Een andere conclusie kan ik niet trekken.

 • Gerke

  says:

  Niet helemaal met je eens Arnold.
  Marketing is best sterk bij Apple, maar de oorzaak van het groot zijn van Apple is wel bij Microsoft te vinden. Apple is groot geworden door ontevreden gebruikers van MS. Daar heeft Steve Jobs heel goed van geprofiteerd. Wat je nu ziet is dat zelfs bij de meest zware Apple aanhangers nu de scheurtjes aan het ontstaan zijn. Dat heet marktwerking, wet van de remmende voorsprong, murphy etc etc.

  Ik merk aan alles dat MSFT een goede weg is ingeslagen en zelfs de creatieve mensen die eigenlijk alleen maar met Apple konden werken langzamerhand aan het kijken zijn naar de mogelijkheden, lees her en der maar eens rond, er zijn best wel veel Macgebruikers die enthousiast zijn over de Surface Pro 3, en zelfs daarvoor helemaal zijn overgestapt.

  Het is net economie, 7 vette jaren, 7 magere jaren en zo voort.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Wat ik zo leuk vind aan deze discussie is dat alles wat Apple doet niet goed is, maar hun cash flow is giga hoog. Als MS in alles beter is, waarom koopt men dan geen MS en waarom is de cashflow niet zo hoog. Dan geldt er maar een conclusie, de marketing is pruts. Een andere conclusie kan ik niet trekken.

  Marge op je producten Arnold…. hoef ik jou niet uit te leggen denk ik ๐Ÿ˜‰

 • Mark

  says:

  QUOTE

  Ben jij tevreden van de batterij duur van de surface pro?
  Ik denk er ook aan er een te kopen maar misschien wacht ik beter op de pro 4,misschien ook met een M CPU?

  Ik heb de i5 en ben er erg tevreden over. Een hele dag werken haal je net niet (na 7,5 uur is ie op), maar dan staat wel de hele dag scherm aan, wifi aan, enz. Valt met wat tweaken vast nog meer uit te halen.

 • murdock

  says:

  Ik zou surface pro gebruiken om te surfen,speleke op facebook zoals candy crush enzz en voor films en series te kijken. Krant te lezen en strips en E books

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Ik zou surface pro gebruiken om te surfen,speleke op facebook zoals candy crush enzz en voor films en series te kijken. Krant te lezen en strips en E books

  Als ik dat zo lees, dan zou ik zeker niet voor een SP3 gaan, dan kun je beter een Surface2 oid voor weinig proberen te scoren (zag bij paradigit een aanbieding daarvoor dit weekeinde)

  • murdock

   says:

   Surface 2 is toch geen RT hoop ik en het scherm ik wil meer dan Hd ik hen met mijn note 10.1 2014 ook een 2k scherm.
   Kan jij de url eens geven van.paradigit?

   • MichelNH

    says:

    Wat is er mis met een RT versie Murdock? Waarvoor GS je hem gebruiken dat je een PRO moet?

    Ik gebruik nu ruim een jaar de Nokia Lumia 2520 met RT en kan er alles mee wat ik wil!!! De negatievelingen over RT, kennen RT zelf niet en hebben dat alleen maar van horen zeggen. Maar als je ze vervolgens vraagt waarvoor zij dan de PRO zouden gebruiken, blijkt dat de meeste uitstekend met een RT zouden wegkomen. Overigens kan ik ruim 3 dagen onbeperkt werken op mijn NL2520; Over batterijduur besproken!

  • murdock

   says:

   Is een scherpe prijs maar de RT gaat toch verdwijnen? Ik wil een volledige Windows versie want ik denk niet je op de surface 2 de Windows 10 draaien kan. Maar alvast bedankt voor de tip,ik heb de site opgeslagen.

 • Gerke

  says:

  QUOTE

  Surface 2 is toch geen RT hoop ik en het scherm ik wil meer dan Hd ik hen met mijn note 10.1 2014 ook een 2k scherm.
  

  En wat wil je dan met zo’n resolutie op zo’n klein scherm?
  Mijn SP3 draait hier op 125% anders kan ik het niet lezen, Voor series en films heb je het ook niet nodig.
  Leuk die marketing, maar in de praktijk heb je er maar weinig aan ๐Ÿ˜‰

  • murdock

   says:

   Ik heb op mijn tablet note 10.1 2014,ook een hoge resolutie en ik merk het verschil goed met een gewone tablet,de dochter heeft de tab3 .de resolutie is ok van de surface 2 maar de windos RT houd Me tegen.

 • Gerke

  says:

  Dat verschil wordt meer veroorzaakt door het type scherm.
  De Tab3 heeft een TFT scherm, je note 10.1 (2014) heeft Super Clear LCD, compleet andere technieken.

  Dat heeft dus niets met resolutie te maken.

 • deco

  says:

  QUOTE

  En wat wil je dan met zo'n resolutie op zo'n klein scherm?
  Mijn SP3 draait hier op 125% anders kan ik het niet lezen, Voor series en films heb je het ook niet nodig.
  Leuk die marketing, maar in de praktijk heb je er maar weinig aan ;)

  Ik heb nog te weinig ervaring met Retina om er een goed oordeel over te vellen, maar toch heb ik de indruk dat ze dit puntje bij Apple beter voor elkaar hebben.

  Ik heb hier een notebook met een resolutie van 2560 x 1440. De meeste -voornamelijk Metro- UI onderdelen in Windows zien er mooi en scherp uit. De problemen ontstaan bij het aansluiten van een monitor met een mindere resolutie, dan husselt ie een en ander door elkaar qua schaling. En bij oudere software of standaard vensters/submenus, die niet schaalbaar zijn opgebouwd omdat dat simpelweg niet hoefde destijds. Met het gevolg dat die onderdelen op z’n zachtst gezegd super klein zijn. En laat ik nu net een pakket te moeten gebruiken, waar niet mee te werken is op deze notebook in zijn originele resolutie. Erg jammer…

 • Gerke

  says:

  Dat zal met een macbook niet anders zijn ๐Ÿ˜‰
  Overigens kan ik met mijn SP3 gewoon het eigen en externe scherm met hun eigen resolutie laten werken, lijkt me stuk dat dat met je laptop niet zo is.
  Of gebruik je dupliceren ipv uitbreiden?

 • deco

  says:

  QUOTE

  Dat zal met een macbook niet anders zijn ;)
  Overigens kan ik met mijn SP3 gewoon het eigen en externe scherm met hun eigen resolutie laten werken, lijkt me stug dat dat met je laptop niet zo is.
  Of gebruik je dupliceren ipv uitbreiden?
  
  Uitbreiden. Die applicatie, waar ik mee moet werken, m
 • Gerke

  says:

  Raar, lijkt er op dat er iets fout gaat bij scaling?
  Grafische drivers al van laatste versie voorzien?

 • deco

  says:

  yup, helemaal up-to-date ๐Ÿ™‚

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik heb hier een notebook met een resolutie van 2560 x 1440. De meeste -voornamelijk Metro- UI onderdelen in Windows zien er mooi en scherp uit. De problemen ontstaan bij het aansluiten van een monitor met een mindere resolutie, dan husselt ie een en ander door elkaar qua schaling. En bij oudere software of standaard vensters/submenus, die niet schaalbaar zijn opgebouwd omdat dat simpelweg niet hoefde destijds. Met het gevolg dat die onderdelen op z'n zachtst gezegd super klein zijn. En laat ik nu net een pakket te moeten gebruiken, waar niet mee te werken is op deze notebook in zijn originele resolutie. Erg jammer...

  Ik heb de indruk dat de OEM’s aan het kl@ten zijn. Ik heb een Fujitsu die er mooi uitziet zolang ik het normale laptopscherm gebruik. Maar zodra mijn USB-dockinstation of een HDMI-monitor aangekoppeld is (geweest) is het janken met het licht uit met die verhoudingen. Ik heb enorme mouspointers gehad, popups die halve schermen claimen in pixeldoubling, menubalken van IE die enorm zijn. Mijn beeld is dat het samenhangt met de drivers van Intel die meegeleverd zijn, want op mijn oude laptop (HP) had ik nooit van dit soort problemen.

  Jaap

 • deco

  says:

  QUOTE

  Ik heb de indruk dat de OEM's aan het kl@ten zijn. Ik heb een Fujitsu die er mooi uitziet zolang ik het normale laptopscherm gebruik. Maar zodra mijn USB-dockinstation of een HDMI-monitor aangekoppeld is (geweest) is het janken met het licht uit met die verhoudingen. Ik heb enorme mouspointers gehad, popups die halve schermen claimen in pixeldoubling, menubalken van IE die enorm zijn. Mijn beeld is dat het samenhangt met de drivers van Intel die meegeleverd zijn, want op mijn oude laptop (HP) had ik nooit van dit soort problemen.
  
  Jaap

  *bam* schot in de roos, Jaap.. ik heb hier dus ook een Fujitsu S904 met exact dezelfde problemen!

 • Gerke

  says:

  En welke Intel videocard is daar dan in verwerkt?
  Ff opzoeken en de juiste drivers bij Intel zelf downloaden?

  • murdock

   says:

   Als ik ne update durf doen van mijn draadloze netwerk kaart dan van mijn internet steeds uit.ik kies dan vorige drivers terug zetten en dan werkt alles terug

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  *bam* schot in de roos, Jaap.. ik heb hier dus ook een Fujitsu S904 met exact dezelfde problemen!

  De mijne is een T904. Dus ik zie een patroon ๐Ÿ™‚

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Intel 4400 dus: 

  https://downloadcenter.intel.com/download/24329/Intel-HD-Graphics-Driver-for-Windows-7-8-8-1-64-bitDacht ik ook, maar die Intel Driver geeft aan dat hij niet is goedgekeurd voor de laptop. Ik overweeg eens een clean install op termijn, maar dat gaan we dan wel weer zien.

  Jaap

 • murdock

  says:

  Ik mag op mijn pc de nieuwste drivers van de netwerk kaart niet instaleren of ok val zonder internet.

 • deco

  says:

  video

  http://www.youtube.com/watch?v=KHZ8ek-6ccc
  
  :D
 • Marco

  Marco

  says:

  url]http://theverge.com/e/7962780?utm_campaign=theverge&utm_content=article&utm_medium=social&utm_source=twitter[/url]
  Alsof de i-tifosi dit nooit gedaan hebben.
  En iTom Warren lijkt serieus offended door het op de hak nemen door de verschillende PC fabrikanten van de MBA…:

  http://theverge.com/e/7962780?utm_campaign=theverge&utm_content=article&utm_medium=social&utm_source=twitter
  Alsof de i-tifosi dit nooit gedaan hebben...tssss... ;)
 • WPMan

  says:

  Ik dacht even dat dit een iSpam topic was. Maar het is MyWindows artikel. Ik heb echter niets over deze laptop gelezen waardoor ik ook maar enigzins het idee krijg dat het de laptop opnieuw uitvindt. Gewoon een kreet voor extra gratis reclame o.a. op deze MS georienteerde website.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Ik dacht even dat dit een iSpam topic was. Maar het is MyWindows artikel. Ik heb echter niets over deze laptop gelezen waardoor ik ook maar enigzins het idee krijg dat het de laptop opnieuw uitvindt. Gewoon een kreet voor extra gratis reclame o.a. op deze MS georienteerde website.

  We zullen betreffende redacteur op staande voet ontslaan! ๐Ÿ˜‰ (ow wacht, het is vrijwilligerswerk…)

 • WPMan

  says:

  QUOTE

  We zullen betreffende redacteur op staande voet ontslaan! ;) (ow wacht, het is vrijwilligerswerk...)

  Je wilt dat ik je betaal om hem te ontslaan? :p

  Het is gewoon een teken van hoe effectief sommige loze kreten van Apple zijn.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Je wilt dat ik je betaal om hem te ontslaan? :p
  
  Het is gewoon een teken van hoe effectief sommige loze kreten van Apple zijn.

  Klopt, en persoonlijk zou ik heel het iNieuws compleet dood-genegeerd hebben, maar het ‘kwaad’ was al geschied… ๐Ÿ˜‰
  En zelfs een potje Apple-bashen is al meer credit dan ze voor deze netbook verdienen :p

 • deco

  says:

  QUOTE

  Ik dacht even dat dit een iSpam topic was. Maar het is MyWindows artikel. Ik heb echter niets over deze laptop gelezen waardoor ik ook maar enigzins het idee krijg dat het de laptop opnieuw uitvindt. Gewoon een kreet voor extra gratis reclame o.a. op deze MS georienteerde website.

  Soms moet je meten met anderen, om te weten dat je de juiste keuzes maakt ๐Ÿ˜‰
  Ik lees die kreet meer als sarcasme, dan dat het gratis reclame voor dat fruitmerk is.

 • MichelNH

  says:

  Ook al zijn we hier allen MS gaan, toch blijft het knap hoor Apple keer op keer een hype weet te creรซren en ja dat doen ze niet met low-end apparaten! Apple zet gewoon in op goud en verkoopt die voor tienduizenden euro’s, daar willen vele kortzichtige bijhoren; Ik heb al vaker aangegeven dat MS meer moet doen in de highend. De laatste highend foon was de Nokia Lumia 1020 van ca. 3 jaar terug, dat is toch wel erg lang geleden! Je hebt gewoon highend hardware nodig om je lowends en midrange hardware beter te doen verkopen; “Daar wil je namelijk bijhoren!”

  • MichelNH

   says:

   Ik blijf MS fan, gewoon omdat ik alles begrijp en nog nooit problemen met welk apparaat dan ook heb gehad. Heb wel altijd geรฏnvesteerd in wat duurdere hardware, dus ben geen standaard Windows gebruiker.

   • murdock

    says:

    Wat ik veel hoor is dat ze met Apple geen problemen hebben en met Windows pc,s wel.ik snap het niet want ik ben ook MS fan en nooit grote problemen gehad.ik koop dan wel een laptop van min 900 euro. Apple werkt volgens de fans Super tot je der zelf mee werken.moet. Ik vind er mijn ding niet in en vind die hoge prijs niet waard.mijn volgende aankoop word een surface pro 3 of 4

    • MichelNH

     says:

     De vergelijken zijn meestens tussen de goedkoopste Apple machine a cam โ‚ฌ 1.200,- en de goedkoopste Windows a โ‚ฌ 250,-; Dat is geen vergelijk uiteraard.
     Ik heb altijd professionele HP’s gehad en nooit problemen! En wil ik dezelfde rekenkracht en videobewerking op een Apple machine willen hebben, zou ik ca. 2x zoveel kwijt zijn als voor mijn huidige HP; En dan heb ik niet de vrijheden, die ik wel heb met Windows.

     Ik kan mij alleen voorstellen dat mensen in de offset industrie en Apple nemen, hoewel dit ook allang achterhaald is.

  • murdock

   says:

   Is het niet zo dat Apple nog teert op plannen. Die nog in de kluis liggen en tijde Steve Jobs?wat als deze plannen eens zullen op zijn?

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  ..Een Windows pc zou allang vervangen moeten zijn.

  Da’s ook een zwaar invalid argument…
  Mijn moeder heeft een Sony VAIO van mij gekregen uit 2005 en daar heb ik Windows 8.1 opgezet voor haar en dat ding draait nog als een tiet ๐Ÿ™‚
  Da’s toevallig nog twee jaar ouder dan je geliefde Mac :p

 • Gerke

  says:

  Ik heb nog 4 pc’s draaien van voor 2005, zonder problemen.
  Ik zie vaker problemen met Apple producten dan met niet Apple PC’s op hardware gebied ๐Ÿ˜‰

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik gebruik nu ruim een jaar de Nokia Lumia 2520 met RT en kan er alles mee wat ik wil!!! De negatievelingen over RT, kennen RT zelf niet en hebben dat alleen maar van horen zeggen. Maar als je ze vervolgens vraagt waarvoor zij dan de PRO zouden gebruiken, blijkt dat de meeste uitstekend met een RT zouden wegkomen.

  Ik deel die mening wel met je. Voor veel zaken zou ik voor mijn tablet voldoende hebben aan RT. Enige waar ik mijn Surface Pro 3 echt op de Pro features zit is met Nikon View en Photoshop. Maar voor 90% van de tijd is de RT functionaliteit voldoende. Kijk ik naar mijn vrouw of kinderen, dan zou dat 100% zijn.

  Jaap

 • Marco

  Marco

  says:

  Om op Apple terug te komen: we hadden vanochtend een fijne koffie-discussie daarover en de conclusie was eigenlijk dat Apple een beetje ordinair is. Het levert spul wat niks meer of beter kan (eerder minder *kuch* touch *kuch*) dan de competitie, klatst er een premium logo op en voegt veel ‘bling’ toe. Kortom: de tech-variant van Dolce&Gabana waar hele volkstammen graag geld op stuk slaan om te laten zien dat ze het breed kunnen laten hangen… ๐Ÿ˜‰

 • aevries

  says:

  Precies Marco, geld moet rollen. Wat een minachting druipt hier van af. Geen greintje respect voor mensen die kiezen voor Apple om wat voor reden dan ook. Wat onbeschoft eigenlijk van je dat je dit zo durft te schrijven.

  • MichelNH

   says:

   @aevries

   Je hebt gelijk dat geld moet rollen, echter werkt Apple daar wel aan mee? Gezien hun bankrekening en lage investeringen is het mijn inziens een zeer inhalige partij wat ik levert geen zaken mee zou doen. Maar goed Apple maakt handig gebruik van de hype en laat vele mensen geloven dat ze zonder Apple er echt niet bij horen; Hoe zielig! Apple weet het zelfs voor elkaar te krijgen dat haar klanten een service contact aangaan en zegt anders geen garantie te geven, zo’n bullshit, maar ja de diehard Apple gebruiker slikt alles voor zoete koek en betaald klaarblijkelijk graag.

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Precies Marco, geld moet rollen. Wat een minachting druipt hier van af. Geen greintje respect voor mensen die kiezen voor Apple om wat voor reden dan ook. Wat onbeschoft eigenlijk van je dat je dit zo durft te schrijven.

  Nou nou, je neemt de ochtend-koffie-grollen wel heel zwaar op…
  Als ik dat met alle jarenlange Windows-minachting had gedaan van Apple fans dan had ik al lang een moord begaan… loosen up man ๐Ÿ˜‰

 • aevries

  says:

  Nee Marco ik neem dit niet licht op. Jij schrijft dat mensen die Apple kopen dom, geen verstand hebben, rijk zijn en dat graag willen tonen. Dat kan en mag je niet over doelgroepen zeggen. En de minachting die uit jouw post druipt is gewoon verwerpelijk. Vandaar mijn bewuste harde woorden.

  • MichelNH

   says:

   “Dat schrijf jij nu aevries”.

   Maar het is natuurlijk wel van de zotte dat minder bedeelden toch moeten rondlopen met een iPhone, opdat ze denken er dan toch bij te horen; tjaaa

 • Marco

  Marco

  says:

  QUOTE

  Jij schrijft dat mensen die Apple kopen dom, geen verstand hebben,

  Dat schrijf ik echt helemaal nergens hoor… die conclusie trek je blijkbaar zelf…

  Dit wel ja:

  rijk zijn en dat graag willen tonen.

  En dat mag ik prima zeggen lijkt me ๐Ÿ™‚

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  Heren,

  Zullen we het weer even gezellig houden.

  Ik denk dat Apple het heel slim heeft gedaan door een goede hype om haar producten te creeeren en op basis van image het product te voorkopen. In mijn beleving zijn veel HP/Asus/Dell/HTC/Nokia/etc. devices technisch beter dan het Apple spul, maar je moet het wel weten te verkopen. En daar schiet men echt tekort.

  Hetzelfde zie ik bij deze nieuwe laptops: echte technische innovatie is bij Apple al jaren ver te zoeken, ze zijn intussen op technisch vlak een volger in plaats van een leider, maar met weet het wel te verkopen als de grootste revolutie sinds de uitvinding van het wiel. En dat is ook best een vak.

  Er zijn mensen die ik zeer hoog heb staan die bewust Apple kopen. Het is omwille van de bouwkwaliteit en de beschikbaarheid van specifieke apps. Of gewoon omdat ze al decennia van dat merk houden. Zelf zie ik dat als zeer valide redenen. Maar er zijn complete volksstammen die gewoon blind een Apple device kopen omdat dat in hun beleving de betere oplossing is, zonder dat ook echt te onderzoeken. In praktijk kopen ze zo’n ding omdat hun buurman/neefje/etc. ook zo’n ding koopt. Kan een overweging zijn, maar met de gemiddelde aanschafprijs stevig boven de 500 euro zou ik zelf meer huiswerk doen. En dan valt bij mij dat kuddegedrag echt in de categorie “dom gedrag” omdat met een beetje rondneuzen op internet zou je wel eens een veel beter device voor jouw gebruik kunnen vinden.

  Als voorbeeld noem ik mijn vader. Die heeft laatst een iPhone aangeschaft. Maar je merkt dat voor hem de iPhone te subtiel is: hij kan hem niet bedienen zonder leesbril op en gebruikt eigenlijk altijd een stylus omdat dat fijner werkt. Dit is niet vreemd gezien zijn leeftijd, maar ik denk dat een goed ingestelde Lumia 920 of een Android device hem enorm veel beter geholpen had in zijn dagelijkse dingen. Met name de grote cijfers op Live-tiles hadden hem echt geholpen. Hij koopt hem omdat zijn broers hem ook hebben (ja, ook op die leeftijd willen die niet voor elkaar onderdoen :)), maar ik denk echt dat hij gelukkig was geweest met wat eigen onderzoek.

  Zelf denk ik dat “de massa volgen” met iets superpersoonlijks als een telefoon en tablet niet werkt. Mensen zijn echt anders en ze moeten gewoon hun eigen keuzes gaan maken. Doe je dat niet, dan kom je uit op dom gedrag.

  Maar er zijn ook zat mensen die hun onderzoek doen en dan uitkomen op Apple. En laten we die mensen die over dezelfde kam scheren als de grote kudde….

  Jaap

  • MichelNH

   says:

   Apple heeft er zelf weinig aan hoeven doen, de hype is gecreรซerd door de mensen zelf en dat gewoon om erbij te horen. Het is een soort statussymbool geworden, zoiets als Mercedes of BMW bij auto’s, om aan te geven dat je met geld kan smijten. Ik heb altijd meelij met Apple fans

  • murdock

   says:

   Windows phone werkt super goed ik vind het enkel spijtig er nog weinig apps voor zijn. Ik kan mijn bankzaken niet doen want de recordbank geeft geen w app. Ik hoop het met de windows 10 beter word.
   voor tablet mogen er ook nog meer windows tablets komen. Ik heb nu een note 10.1 2014 zerg tevreden van maar bij apple heb je geen beveiliging enzz nodig bij android wel.
   staat er trouwens op de windows phone een beveiliging? Ik heb de lumia 1230 zeer tevreden van

   • MichelNH

    says:

    @murdock
    Komt de onzin weet van weinig apps en dan nog wel een bank app, alsof je niet gewoon kan inloggen op de site …

    Maar goed; “Zo zou ik Office, Outlook, goede navigatie en etc. apps enorm missen op android en apple!”

    • murdock

     says:

     Het gaat hem over het gebruiks gemak,nu met een app moet je enkel pincode ingeven van 6 cijfers en je kan internet bankieren,terwijl je via de site steeds de kaart en bakje nodig hebt voor je bankzaken.

     • MichelNH

      says:

      En zo blijft het; Zo zou ik mij geen raad weten zonder het normale Office en Outlook. Ik heb geen zin in een online versie van beide. En ik zit toch vaker in Office en Outlook als die enkele keer naar de bank.

   • MichelNH

    says:

    En dan de onzin van geen beveiliging op een Apple nodig hebben; Apple is al diverse keren gehackt een heeft ook erg veel last van virussen! Maar Apple probeert dit angstvallig geheim te houden en slaagt er klaarblijkelijk keert op keer in om haar klanten nog steeds bij de neus te nemen. Succes met je Apple zonder beveiliging!!!

    • murdock

     says:

     Ik heb geen Apple pc, IK ben altijd Windows fan geweest.en zal dat ook blijven.
     IPhone en ipad gehad maar nu de gelukkige eigenaar van Windows Phone en android tablet. Wat ook in de toekomst Windows word

     • MichelNH

      says:

      Maar waarom geef je dan aan dat apple altijd veilig zou zijn en geen beveiliging nodig zou hebben, waar dit volledig onwaar is. Alleen is apple minder interessant om te hacken, daar er nog geen 5% gebruikers wereldwijd zijn. Met 92% is Windows uiteraard veel interessanter!

 • the ozzynator

  says:

  QUOTE

  
  Maar er zijn ook zat mensen die wel hun huiswerk doen en dan uitkomen op Apple. En laten we die mensen die over dezelfde kam scheren als de grote kudde....
  
  Jaap

  “niet over dezelfde kam” bedoel je neem ik aan?

  Annie W: ik denk dat Apple het gewoon marketing technisch het het beste voor elkaar heeft en daardoor gigantische aantallen omzet. Sommige mensen denken hierdoor inderdaad dat het leven niet complete is zonder iPhone.

  Mijn zoontje heeft nu zijn 2e iPhone, gewoon omdat hij het fijn vind werken, niet omdat het een iPhone is. Gebruikt mijn 920 ook, heft ook een Android tablet, dus heft genoeg vergelijkingsmateriaal.

 • deco

  says:

  Durf bijna niet meer te zeggen dat ik een paar weken geleden hier een Imac heb besteld voor in-house DTP werk ๐Ÿ˜‰
  Kostentechnisch lag de keuze volledig in het midden

 • Marco

  Marco

  says:

  video=youtube;sioZd3AxmnE]https://www.youtube.com/watch?v=sioZd3AxmnE[/video]
  Ik zal overigens niet de beroerdste zijn om direct toe te geven dat Apple de beste markt-koopman in het veld is! Immers als je mensen t

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Durf bijna niet meer te zeggen dat ik een paar weken geleden hier een Imac heb besteld voor in-house DTP werk ;)
  Kostentechnisch lag de keuze volledig in het midden

  Zolang je je huiswerk maar gedaan hebt ๐Ÿ™‚

  Maar voor DTP is vaak voor Mac (traditioneel) meer te vinden dan voor PC. Alhoewel Adobe niet meer zo happig is op samenwerken met Apple en die kant helemaal links laat liggen…

  Jaap

 • aevries

  says:

  Een BMW 7 serie zou wel staan in mijn straat.

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Een BMW 7 serie zou wel staan in mijn straat.

  Ik heb alleen een fiets…

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  bij apple heb je geen beveiliging enzz nodig bij android wel.

  Ik denk dat je je hierin enorm vergist. iOS is een populair OS, en dus zijn ook de criminelen daarin geinteresseerd. Zie bijvoorbeeld: http://blog.fortinet.com/post/ios-malware-does-exist voor een overzicht.

  Jaap

 • Erwin

  says:

  QUOTE

  Ik denk dat Apple het heel slim heeft gedaan door een goede hype om haar producten te creeeren en op basis van image het product te voorkopen. In mijn beleving zijn veel HP/Asus/Dell/HTC/Nokia/etc. devices 

  technisch beter dan het Apple spul, maar je moet het wel weten te verkopen. En daar schiet men echt tekort in het Microsoft kamp. Het spul is technisch beter en innovatiever, maar de klant ziet het niet. En dat moet men echt aanpakken.

  Het is niet alleen puur hype bij Apple natuurlijk, en dat speelt ook in hun voordeel. Een HP/Asus verkoopt ook echte low-end hardware, en daar doet Apple niet aan mee. Zo blijft je merk kwalitatief beter, want die low-end windows laptops zijn vaak niet echt best en zeker niet geoptimaliseerd wat betreft combinatie van onderdelen. Dat geeft je merk toch een slechtere naam. Het Apple spul is zeker niet slecht.

  Er zijn mensen die ik zeer hoog heb staan die bewust Apple kopen. Het is omwille van de bouwkwaliteit en de beschikbaarheid van specifieke apps. Of gewoon omdat ze al decennia van dat merk houden. Zelf zie ik dat als zeer valide redenen. 
  
  Maar er zijn ook zat mensen die wel hun huiswerk doen en dan uitkomen op Apple. En laten we die mensen niet over dezelfde kam scheren als de grote kudde....

  Het vreemde is dan ook dat mensen niet te beroerd zijn om een Apple laptop aan te schaffen, maar bij een windows laptop er eerder naar een goedkoper model gekeken wordt in plaats van een gelijkwaardige (qua prijs) en dus technisch gelijkwaardig/betere.
  En dat zie je in menig bedrijf ook. Daar is een Mac nog wel eens optie voor een werknemer. Maar voor een windows laptop wordt een hardware matig minder model aangeboden aan de werknemers. En dan wordt de keuze lastig. Zo werkt mijn vrouw nu ook op een Macbook Pro met Retina scherm, het alternatief was (al weer een paar jaar geleden) een twee keer zo zware HP laptop met te veel ventilator lawaai en een matig scherm plus windows XP. Dan ga je graag eens een Mac proberen.
  Nu wordt het hopelijk makkelijker met goede alternatieven als een Surface Pro3 of zo’n HP Spectre x360, als bedrijven die nu eens gaan aanbieden aan hun werknemers……..

 • aevries

  says:

  Klopt ozzy, heb office op office op zowel de Ipad en Iphone. Navigatie via Navigon

  • MichelNH

   says:

   Maar moet je er wel allemaal extra bijkopen aevries, waar het bij MS/Windows gewoon gratis is!

   Dus je koopt al te duur betaald Apple spul, maar dan ben je nog lang niet klaar met betalen om er ook nog enigzins werkbare apparaten van te maken; Maar ja dat vertellen de Apple fans er niet bij. O ja, en of je gelijk bij aanschaf en service abonnement wil betalen, anders geven we geen garantie op je Apple spul.

   Ik vind het echt knap hoe Apple geld uit de zaken van haar kopers kan blijven trekken en dat deze gasten er ook nog eens voor blijven betalen; “Hoe dom mijn je zijn!”

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Het is niet alleen puur hype bij Apple natuurlijk, en dat speelt ook in hun voordeel. Een HP/Asus verkoopt ook echte low-end hardware, en daar doet Apple niet aan mee. Zo blijft je merk kwalitatief beter, want die low-end windows laptops zijn vaak niet echt best en zeker niet geoptimaliseerd wat betreft combinatie van onderdelen. Dat geeft je merk toch een slechtere naam. Het Apple spul is zeker niet slecht.

  Heb je wel een punt. Apple doet niet aan low-end waardoor hun naam redelijk ongehavend blijft. Menig goedkope Asus en HP heft de ruiten wel ingegooid voor zijn duurdere broer. Als technische wat beter onderlegden vermijden we dat spul vaak wel, maar de gemiddelde consument doet dat niet. En dat helpt niet.

  Het vreemde is dan ook dat mensen niet te beroerd zijn om een Apple laptop aan te schaffen, maar bij een windows laptop er eerder naar een goedkoper model gekeken wordt in plaats van een gelijkwaardige (qua prijs) en dus technisch gelijkwaardig/betere.

  Ik kan dat wel verklaren. Als je een Apple kiest, kies je voor het OS en dan ga je voor de goedkoopste in de range. Die bij Apple nog steeds vrij duur is. Doe je hetzelfde bij HP/Dell/Asus, dan mag je van geluk spreken dat je niet met een toestel van 150 euro de tent verlaat.

  Ik denk dat als Microsoft zijn kaarten goed speelt, en dus hoogwaardig spul blijft verkopen en niet op build-quality bezuinigt, het nog wel eens een voorkeursmerk kan worden. Maar met Dell kom je gelijk in de problemen.

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Het gaat hem over het gebruiks gemak,nu met een app moet je enkel pincode ingeven van 6 cijfers en je kan internet bankieren,terwijl je via de site steeds de kaart en bakje nodig hebt voor je bankzaken.

  Bij de ABN-Amro kan dit tegenwoordig wel.

  Jaap

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  
  
   Maar met Dell kom je gelijk in de problemen.
  
  Jaap

  Ow, is dat zo???Gelieve mijn uitspraken niet zo uit context te trekken. Dell maakt ontzettend mooi spul, maar als je in de zakelijke markt zit, dan zie je dat de onderkant van hun assortiment zeer goed gevuld is met bagger. SPul dat na een jaar al een nieuw toetsenbord nodig heeft en eigenlijk ook een nieuwe behuizing. Het probleem is dat een IT-manager op het budget van dit jaar let en denkt dat de ultra-el-cheapo Dell ook wel moet kunnen, en die dus in containers aanschaft.

  Apple kent geen ultra-el-cheapo model, en dus die wordt niet gekocht.

  Jaap

 • Marco

  Marco

  says:

  Ik denk dat dat een perceptie op basis van waarnemingen van een paar jaartjes geleden is… Echt bagger wordt er nauwelijks meer gemaakt tegenwoordig, door welke fabrikant dan ook (en dat is inderdaad wel eens anders geweest ja). Neem nou die HP Stream 7 van honderd euro! Ik heb zelden zoveel bang-for-the-buck gehad ook als is ie zo ‘el-cheapo’, en ik verwacht eerlijk gezegd dat die best lang zal meegaan ๐Ÿ™‚

 • Jaap_van_Ekris

  says:

  QUOTE

  Ik denk dat dat een perceptie op basis van waarnemingen van een paar jaartjes geleden is... Echt bagger wordt er nauwelijks meer gemaakt tegenwoordig, door welke fabrikant dan ook (en dat is inderdaad wel eens anders geweest ja).

  Ik heb nog wel een Asus VivoTab Note 8 die het tegendeel echt bewijst. Kostte 350 euro, en is op zich een enorm leuk ding (zeker vanwege die Wacom pen die er op zit, eigenlijk haalt die N-Trig van de Surface het daar niet bij).

  Maar hij is een jaar oud en is intussen 6x onder garantie opgestuurd geweest, en ik heb nu de 3e vervanging te pakken. Dan is de Active Digitizer intern losgekomen, dan is WiFi bagger, dan weer is het de headset die niets doet. En tijdens de reparatie verkloten ze het nog meer.

  Ik spreek regelmatig systeembeheerders van grotere clubs, en geloof me: er wordt nog steeds echte rommel geleverd. Het haalt de garantieperiode vaak net, maar de helpdesk heeft er zijn handen wel aan vol. De OEM’s zijn niet zo slim/netjes als je denkt.

  Jaap

Geef een reactie