Leer programmeren met Turtle!

Wie dacht dat programmeren alleen te leren is met HBO opleidingen van 4 jaar heeft het mis. Je hoeft niet eens boeken door te lezen om te leren programmeren. Sterker nog, met Turtle! kunnen zelfs kinderen leren programmeren. Met deze Windows 8 App kunnen kinderen (en ik) de logica van het programmeren leren doormiddel van blokken met code de slepen. De uitvoer van de code is een schildpad die over je scherm heen loopt. Zo kan dus werkelijk waar iedereen leren programmeren.

Turtle!

turtle1De App heeft enkele voorbeelden van blokken code die je kan bekijken en aanpassen. Voor mij als programmeer-leek een hele fijne functie. Ik kan wel een Windows appje bouwen, maar dat komt vooral door het kopiëren van stukken voorbeeldcode en deze aan te passen. Met Turtle! worden de blokken met code onder elkaar weergegeven in vormen en kleuren. Zo kan je de logica tussen de blokken gaan begrijpen.

turtle0Naast de standaard voorbeelden die al in de app zitten kan je ook alle voorbeeld code negeren en met een blanco veld beginnen. In het linker paneel vind je alle mogelijke stukken code binnen de app. Aan de rechterkant kan je de code op volgorde zetten en de waardes aanpassen om bijvoorbeeld een vierkantje te maken.

Je kan zelf ook een blok met code maken die weer uit andere blokken code bestaat. Als je meerdere keren een vierkantje wil maken, hoef je maar één keer een blok te maken met het vierkantje en deze telkens naar je code te slepen. Zo hoef je niet telkens de verschillende onderdelen te programmeren.

Om het af te maken is de app ook uitgerust met een debug optie. Met deze optie aan kan je zien wel stukje code er uitgevoerd wordt en wat de schildpad op dat momenten doet. Natuurlijk heel handig als je wil zien wat er niet goed gaat in je code. Voor mij is het vooral handig om te zien hoe de code werkt. Ook is de Inspector fuctie aanwezig, waardoor je kan zien welke waarde de variabelen hebben.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

 


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie