Praxis app voor Windows Phone

Langzaam maar zeker komen de grote Nederlandse bedrijven met Apps voor Windows Phone. Vandaag heeft bouwmarkt Praxis een app uit gebracht voor Windows Phone. Een aanwinst voor het Windows Phone platform en een aanwinst voor Windows Phone gebruikers met twee linker handen. Ik noem geen namen, maar hij schrijft misschien wel dit artikel.

Praxis

praxis_1Bij het opstarten van de app krijg je direct een inlogscherm voor ‘mijn praxis’. Aangezien ik weinig klus en daarom niet zo vaak bij de praxis kom, heb ik geen ‘mijn praxis’ account. Een beetje bang dat de app niet meer werkte als ik het inlog venster weg klikte besloot ik toch geen account aan te maken. Gelukkig bleef de app gewoon werken en kon ik verder met het verkennen van de app.

praxis_2De app heeft naast een mooie en gebruiksvriendelijke interface ook een aantal handige functies. Wat de praxis natuurlijk wil is dat jij als consument naar hun winkel komt, dan moet je wel weten waar deze winkels zijn. Op een kaart worden alle vestigingen weergegeven. Je kan daarna filteren op winkels die nu of op zondag open zijn. Eenmaal een winkel gevonden kan je op het label zien waar de winkel is en daar direct naar toe navigeren.

De meest geweldige functie die in de app is toch wel de video functie. In dit onderdeel van de app staan allerlei klus video in categorieën gesorteerd. In de categorie ‘deuren’ kan je bijvoorbeeld terug vinden hoe je een hoor voor de deur moet maken. Natuurlijk zijn alle producten te verkrijgen bij de Praxis.

Voor wie moet gaan verbouwen maar eigenlijk niet weet hoe het moet is deze app een must have. Ook regelmatige bezoekers van de Praxis zullen veel aan deze app hebben. Natuurlijk gratis te downloaden uit de Windows Phone store.

 

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

, ,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

 • Sake

  says:

  Mooie app inderdaad. Net als de Autoweek app van een paar weken geleden.
  Ook handig om snel een praxis in de buurt te kunnen vinden en er naar toe te kunnen navigeren.

  Het enige ‘klagen’ is dat de app niet direct een Universal app is. Zoals de Autoweek app wel gelijk een Universal app is.

 • deco

  says:

  Dit artikel like ik natuurlijk big time 🙂

 • MRE

  says:

  Leuk, maar weer zo’n Hamburger menu. Totaal geen WP layout…..

 • leen

  says:

  eindelijk, het heeft even geduurd langzaam maar zeker komen er steeds meer bedrijven met een WP app.

 • drfisheye

  says:

  Tja, dit lijkt me zo iets wat prima via de mobiele site kan. En Praxis heeft ook een prima mobiele site. Behalve de verwijzingen naar Google Maps dan, maar dat komt omdat Google Maps nog steeds een halfbakken mobiele website levert aan Windows Phone.

  Funda heb ik ook liever via de site dan via de app.

  Maar ik ben geen die-hard klusser met een Praxis kortingpas.

 • deco

  says:

  QUOTE

  Tja, dit lijkt me zo iets wat prima via de mobiele site kan. En Praxis heeft ook een prima mobiele site. Behalve de verwijzingen naar Google Maps dan, maar dat komt omdat Google Maps nog steeds een halfbakken mobiele website levert aan Windows Phone. 
  
  Funda heb ik ook liever via de site dan via de app.
  
  Maar ik ben geen die-hard klusser met een Praxis kortingpas.

  Barcodes scannen gaat je nooit lukken via een mobiele website. De waterpas wordt ook een uitdaging en de winkelzoeker zal nooit dezelfde experience opleveren dan bij een native oplossing.
  Verder zijn de folder en kortingcodes ook native, HD op de foons die het aankunnen en minder kwaliteit voor de low-end foons. De klusvideos had eventueel gekund, hoewel je dan in de knoop komt te zitten met de native navigatie en oplossing, en voor de rest van de onderdelen zijn wel webview omdat dat kan. Dus overall gezien kan dit allemaal niet prima via een mobiele site 😉

  • drfisheye

   says:

   Het is natuurlijk altijd goed om een app te hebben, en er zit natuurlijk veel werk in. Maar is het echt nodig?

   Om maar even de rol van de duivel te spelen:

   – Onder de barcode staat een nummertje. Is zo ingetypt. Foto’tje uploaden kan natuurlijk ook. Maar eigenlijk kan dit beter via de Portemonee app van Windows Phone. Alle klantkaarten op 1 plek. Daar is die app voor.

   – Folders bekijk ik met de reclamefolder app, dan heb ik ook de concurrenten. Bovendien kan ik daarmee makkelijker inzoomen (pinch to zoom), werkt sneller en heb ik altijd een overzicht van de nieuwste folders.

   – Voor waterpas zijn er genoeg standalone apps. Die ik dan met een mooie tile snel oproepbaar kan maken.

   – Als ik een winkel zoek in Amsterdam, typ ik in Bing “Praxis Amsterdam”, of waarschijnlijker “bouwmarkt amsterdam”. (Ik ben niet zo merk trouw.) De bing maps app geeft trouwens ook alle praxis winkels netjes op de kaart. De Google Maps app geeft met de “bouwmarkt” zoekopdracht netjes alle bouwmarkten in de buurt. Postcode invullen op de mobiele site werkt ook prima. Bovendien kan een kaarten-experience prima gebouwd worden in een mobiele site.

   – De mobiele site geeft veel meer klusinfo, dan alleen de video’s. Bovendien kan ik die content vinden via algemene zoekopdrachten in Bing. Want ook hier geldt: ik ben niet merk trouw, als Praxis goede content heeft dan komt het vanzelf boven in algemene zoekopdrachten.

   – Het allerbelangrijkste wat mijzelf betreft is het assortiment en de prijzen. Maar dat staat niet in de app.

 • PatrickT

  says:

  Alhoewel ik je poging om de webwrapper goed te praten niet wil kopen (sorry 😉 ), wil ik wel je keuze voor het hamburgermenu verdedigen. Het hub ’n spoke model van een panorama met back button blijkt in de praktijk namelijk helemaal niet te werken in complexere apps, zeker niet als deze ook nog eens hun navigatiepad en staat onthouden over meerdere sessies sinds 8.1 Universal apps. Steeds meer van de grote jongens stappen over op de hamburger en echt niet alleen vanwege de consistentie met de andere platforms. Heck, zelfs Microsoft doet het met de OneDrive app. (Alhoewel het daar een beetje zielig is aangepakt, en redundant gezien de nog altijd aanwezig pivot, maar dat terzijde).

  Overigens kudos dat het menu native is gebouwd en daardoor lekker soepel animeert. Jammerlijk genoeg is het contrast met de stroeve animaties en onbedoelde scroll-acties in de webpagina’s daardoor des te groter, ik denk dat het nooit meer goedkomt met die render engine van Internet Explorer. Hopelijk krijg je ooit nog wat tijd/ budget om die awkward wrapper startpagina te vervangen door een echt panorama!

  • drfisheye

   says:

   Hamburger menu’s staan nog wel eens links bovenaan: de plek die het lastigst bereikbaar is met je duim. Het menu onderaan plaatsen was een hele slimme oplossing van Windows Phone. Maar inderdaad negeert zelfs Microsoft dat idee bij sommige apps.

   Maar goed, met al die joekels van een telefoons van tegenwoordig, is bediening met 1 hand er toch al niet meer bij helaas.

Geef een reactie