RTL XL Logo
RTL XL Logo

sApptember #12 RTL XL voor Windows en Windows Phone

RTL XL is een app die wij al eerder besproken hebben op wp7.nl. Maar in sApptember mogen we deze app toch niet vergeten. Met RTL XL kan je behoorlijk wat pogramma’s van de RTL familie terug kijken. Niet alleen op je Windows Phone, maar ook op je Windows 8 PC of tablet.

Met de RTL XL app kan je dus een flink deel van de programma’s van RTL 4,5,7 en 8 terugkijken op je smartphone, tablet of PC. Bij het opstarten van de app krijg je een selectie van populaire programma’s voorgeschoteld. Deze kan je dan direct bekijken. Wil je echter een ander programma bekijken dan de voorselectie laat zien, dan kan dat gelukkig ook. Het aanbod in RTL XL is flink. De desktop en smartphone app verschillen wel een beetje in hoe het aanbod gepresenteerd wordt. Bij de Windows Phone app had ik soms het idee dat er helemaal geen afleveringen beschikbaar waren. De clue is dan dat je op een periode klikt waarin het programma uitgezonden was. Pas dan kreeg je bepaalde afleveringen te zien.

In de Windows 8 app wordt hier een keurig overzicht getoond met alle programma’s netjes naast elkaar. In de Windows Phone app gebeurde het nog wel eens dat afleveringen over elkaar heen getoond werden. Dan was het toch een beetje gokken welke aflevering je voorgeschoteld zou krijgen als je deze aanklikt.

De beeld en geluidskwaliteit zijn echt ruim voldoende. Op je Windows Phone lijkt alles scherper door het kleine beeldscherm, maar ook op mijn Surface Pro was de kwaliteit prima. Wel had ik het idee dat de eerste seconden van een programma er gekeken werd hoe het gesteld was met de beschikbare bandbreedte, want je zag de beeldkwaliteit vrij rap stukken beter worden.
Er zitten wel meer verschillen tussen beide apps. Zo krijg je op je tablet of pc toch nog reclame voorgeschoteld, terwijl ik dat in de Windows Phone versie dan weer niet tegen kwam. Overeenkomsten zijn er gelukkig ook genoeg. De menu structuur is krek eender en ook het “gemist” menu schotelt je op vergelijkbare wijze de gemiste programma’s van vandaag, gisteren of eerder die week voor.

Mijn RTL

Voor de echte RTL fans bieden de apps ook een “mijn RTL” sectie. Door in te loggen kan je favorieten toevoegen, programma’s klaar zetten om later te bekijken en bijvoorbeeld je kijkgeschiedenis bekijken. Hiervoor heb je wel een RTL ID nodig. Die kan je vanuit de app aanmaken. Echt noodzakelijk lijkt mij het RTL ID echter niet. Het kan in bepaalde gevallen handig zijn, maar meer ook niet.

RTL XL voor Windows 8 en Windows Phone 8 is een verzorgde app die doet wat je er van verwacht. Helemaal bugloos is zeker de smartphone app niet, maar ondanks dat is de app de vier sterren in de Windows Phone Store zeker waard. Je kan de apps gratis downloaden via onderstaande links.

RTL XL in de Windows Phone Store

RTL XL in de Windows Store


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie