GPS monitor & webcam app voor Windows Phone

Hoewel de naam van de app de lading niet geheel dekt is GPS monitor en webcam een bijzonder handige app. Met name voor vakantiegangers biedt de app enorm veel informatie en kan je dus in een onbekend land toch snel naar je bestemming loodsen. Daarnaast krijg je veel informatie over je directe omgeving en kun je gebruik maken van beelden van webcams in de buurt om bijvoorbeeld te kijken hoe het weer daar ter plaatse is. Handig als je op vakantie iets wil gaan bezoeken en het weer ter plaatse blijkt toch heel anders te zijn dan op je vakantieadres. Je kunt dan in elk geval je regenjas meenemen mocht dat nodig zijn.

Mogelijkheden in de app

Als eerste biedt de app je de mogelijkheid om je GPS positie bepalen en deze op een kaart weer te geven. Dat kunnen veel meer app natuurlijk, maar in deze app kun je ook op de kaart zelf je start- en eindpositie vastleggen en via Nokia Drive de tussenliggende route laten berekenen.  Zo kun je bijvoorbeeld de locatie van een toeristisch attractie enigszins bepalen en je er naartoe laten loodsen in plaats van eerst de gegevens van de betreffende attractie op te moeten zoeken. Met een beetje geluk is er een webcam in de buurt en kun je gelijk even kijken hoe druk het er is.

gps-webcam gps-webcam-1

Webcams komen overal in de app terug en bieden je een goede bron van informatie. De webcams hebben geen live streaming, maar maken gebruik van een tweetal foto’s die redelijk recent gemaakt zijn. Het is dus niet op de minuut precies maar geeft je een goede indruk van de locatie. Als je positie eenmaal gevonden is, laat de app je de webcams zien die dicht bij je locatie zijn. Van deze webcams kun je dan weer de locatie bepalen of gebruiken als start- of eindpunt om naartoe te navigeren. Als je vindt dat deze webcam met de rest van de wereld gedeeld moet worden, dan kun je deze via via de bekende knoppen op je sociale netwerken delen. de data van alle webcams is afkomstig van http://webcams.travel, een van de nieuwe toplevel domeinen die er zijn. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf naar webcams te zoeken en deze toe te voegen.

wp_ss_20140802_0001.jpg wp_ss_20140802_0005.jpg

Swipe je weer verder door de app, dan kom je de laatste nieuwe toegevoegde webcams tegen. De vertaling is helaas een beetje krom, want het lijkt alsof er nieuws over webcams te zien is, terwijl het om nieuwe webcams gaat. En omdat webcams nog steeds ongekend populair zijn, is er ook een overzichtje te vinden met de meest populaire cams. Ook kun je van elke webcam het weeroverzicht opvragen. Handig om te zien welke cam er veel bekeken wordt. Als laatste is er ook nog een ingebouwd kompas wat je als hulpmiddel kunt gebruiken tijdens eventuele wandeltochten.

wp_ss_20140802_0002.jpg wp_ss_20140802_0003.jpg

Conclusie

GPS monitor en webcams benadert het navigeren in onbekend gebied op een hele andere manier dan dat je gewend bent en maakt veelvuldig gebruik van webcams en daarbij behorende locatiedata. Deze gegevens zijn vaak behoorlijk actueel en dus goed bruikbaar voor elke reiziger. Daarnaast maakt de app slim gebruik van de data die Nokia HERE aanlevert, dus ook deze is  altijd actueel. Mocht je de app tijdens je vakantie gebruiken, laat ons dan weten wat je ervaringen zijn. We zijn benieuwd!

De GPS monitor & webcam app is geheel gratis te downloaden uit de Windows Phone Store. 250.000 downloaders gingen je al voor!

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

, , ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie