Tinder weer op Windows Phone met Timber

Een tijdje terug bracht ster-developer Rudy Huyn ons de laatste nieuwe rage genaamd ‘Tinder’ op onze Windows Phones, een soort hot-or-not dating app, maar op last van Tinder zelf moest hij die terugtrekken. Vervolgens zou hij met Tinder gaan samenwerken maar het blijft al erg lang stil en het ziet er niet naar uit dat we hier nog iets kunnen verwachten. Tijd voor iemand anders die de handschoen oppakt met zijn app Timber.

Als je op dit moment gaat zoeken in de Store dan zijn er nog steeds niet bepaald veel Tinder apps te vinden. Deze Timber app is zelfs de enige die redelijk wat recensies heeft weten te vergaren en ook fatsoenlijk blijkt te werken (wat kennelijk van de meeste andere clients niet gezegd kan worden). Als vrijgezel man kon ik toch echt niet langer gaan zitten wachten op de heren van Huyn en Rad (Sean Rad, CEO Tinder, red) en toen ik deze app een week of wat terug op WMPU zag langskomen, ben ik er direct eens mee aan de slag gegaan.

Timber

De meeste mensen zullen bij het opzoeken in de Store meteen al tegen de eerste horde aanlopen want de app kost je € 1,29 en heeft geen trial/proef versie, dus het is meteen betalen of anders vette pech. Gelukkig had ik nog een Brits couponnetje voor de Store om op te maken, dus ik heb de app gekocht om te gaan uitproberen.
En de app valt niet tegen moet ik zeggen. Timber is qua design vergelijkbaar opgezet als 6Tindr van Rudy Huyn met links een pane met je profiel, instellingen, etc, en aan de rechterkant een pane met de chats van je matches. Eerste steekje wat de developer hier laat vallen ten opzichte van het origineel is dat je niet met gestures kan swipen naar die zij-panes, iets wat Rudy wel mooi voor elkaar had, maar goed; da’s een kleinigheidje.

timber_1    timber_2

timber_3    timber_4

De app doet verder prima wat ie moet doen, hoewel het opstarten wel wat lang duurt. In de linker instellingen pane kun je instellen of je man of vrouw bent, wat je zoekt en binnen wat voor radius je dat wil doen (dat staat hier in mijlen overigens). De app komt vervolgens met gevonden Tinderaars op de proppen en die kan je op de gebruikelijke manier ‘vleeskeuren’  door naar links te swipen voor een ‘nee’ en naar rechts voor een ‘ja’. Indien er direct een match is, dan krijg je daar een popup van en kun je gaan chatten.
Hier liep ik wel tegen een van de belangrijkste nadelen van de app aan: er zijn geen notificaties. Noch voor een match, noch voor chats krijg je meldingen en ook niet als simpel tellertje op je Tile (waar we het ‘Live’ dus maar zullen weglaten). Je zit dus met grote regelmaat de Timber app te checken of je niet nog wat gemist hebt. Maar als het een beetje meezit dan wordt dit in de toekomst nog wel toegevoegd want de developer heeft tot nu toe echt om de paar dagen een update voor je klaarstaan. Nu maar hopen dat het officiele Tinder niet ook bij deze app binnenkort de stekker eruit gaat laten trekken…

Is het je € 1,29 waard om op stuk te slaan? Dan kun je Timber voor Windows Phone 8 / 8.1 downloaden vanaf onderstaande links:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

, , ,
Marco
Full-time geek, fotograaf/designer, hoofdredacteur MyWindows.nl, katten fan, Windows fan, bourgondiër, beginnend dev
1.256 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie