F1uptodate : Een mooie nieuwe F1 app met live timing

Voor de Formule 1 fans hebben we weer een mooie app gevonden! De Store staat op zich al vol met goede F1 apps, zoals bijvoorbeeld de onlangs bij ons besproken erg mooie ESPN F1 app, maar er zijn er maar weinig met live race timing informatie. Deze F1uptodate zou daar wel over moeten beschikken (in beta overigens) naast verder een supercompleet overzicht van alle ander informatie zoals klassementen.

Ooit hebben we een mooie gratis app gehad die wel live tijden kon weergeven (die heette dus ook Live Timing), maar die is helaas uit de Store teruggetrokken destijds op last van (misschien wel) Mr Ecclestone himself. De officiele app wilde dat toen namelijk ook gaan bieden maar wel tegen het aftikken van 29,95 per jaar/seizoen (!). Fijn om te zien dat deze app nu in dat gat springt, alleen moeten we nog gaan zien of het echt werkt natuurlijk. De ontwikkelaar geeft namelijk aan dat het beta is en de eerstvolgende Grand Prix die gelegenheid geeft om het te gaan testen is pas over 10 dagen, maar we gaan er wel van uit natuurlijk 🙂

f1uptodate_1    f1uptodate_2

f1uptodate_3    f1uptodate_4

Uiteraard beschikt de app over alle achtergrond informatie zoals om te beginnen de race agenda, alle individuele circuits, de construcsteurs-stand, de coureurs-stand, gedetailleerde informatie over de coureurs en de teams en natuurlijk het laatste nieuws. Bij dat laatste punt komen we meteen op een beetje vreemd punt van de app; je kunt hier weliswaar je eigen RSS feed voor kiezen, maar dat wordt je dus ook direct geacht te doen aangezien er preloaded helemaal NIKS in zit… (TIP: http://www.formula1.com/rss/news/latest.rss ). Je vind dit uiteraard bij je settings, en wat je daar ook vind is waarmee de tweets geopend mogen worden, en daar zit ook ondersteuning bij voor een van de bekendere apps, namelijk Mehdoh, en je kan natuurlijk altijd kiezen voor de browser.

De layout van de app lijkt op een Windows Phone Start scherm met allemaal Tiles met de verschillende categorieen aan informatie en elke Tile die je daar ziet is ook weer aan het Start scherm te pinnen met ook nog eens een transparante achtergrond voor Windows Phone 8.1. De app ziet er echt zeer goed uit en ook supercompleet, en zodra WP8.1 officieel uit is dan completeert de ontwikkelaar de app nog met een Countdown Tile die aftelt naar de eerstvolgende Grand prix. Overigens grappig detail: de ontwikkelaar noemt zichzelf in de Store: schumi1331 😉

En het mooiste van alles: de app is ook nog eens helemaal gratis te downloaden en is NIET volgestopt met reclame. F1uptodate is te downloaden voor Windows Phone 8 (en up) via onderstaande link:

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Bron: AllAboutWindowsPhones


Geef een reactie