Projecteer je Windows Phone scherm op een Windows PC

Een van de gave features van Windows Phone is de mogelijkheid om je scherm te kunnen projecteren op een tablet, laptop of desktop. Dit was tot nu toe alleen voorbehouden aan mensen als Joe Belfiore die met name bij grote aankondigingen gebruik maakte van deze mogelijkheid om alle nieuwe zaken via een groot scherm aan de aanwezige pers te te tonen. Gelukkig is dat nu niet meer alleen aan Joe voorbehouden, maar kan iedereen nu met een USB kabel het scherm van zijn of haar Windows Phone weergeven op een veel groter scherm.

Hoe werkt het?

Om gebruik te maken van de Projecteer Mijn Scherm app te maken, moet je het volgende doen:

  • Download en installeer de Project My Screen app van het Microsoft Download Center.
  • Start de toepassing met behulp van de ‘Project mijn Screen’ snelkoppeling op het bureaublad of uit de programma lijst. Deze start op een volledig scherm – klik ¬†op <ESC> voor een kleiner venster.
  • Sluit je telefoon aan op je computer met behulp van een micro-USB kabel .
  • Je wordt nu gevraagd om toestemming te geven om screen projectie mogelijk te maken. Klik hier op Ja.

wp_ss_20140418_0002

En klaar! Je zou nu hetzelfde moeten zien als hieronder, uiteraard wel met je eigen scherm.

4-18-2014-2-09-47-PM

Werkt het niet?

Soms zitten de drivers in de weg. Het beste kun je die verwijderen en Windows zal deze zelf opnieuw installeren, nadat je het toestel weer opnieuw met je Windows 8 machine hebt verbonden. Hieronder kun je `ien hoe je deze drivers verwijderd.

4-18-2014-2-29-46-PM

Waar ga jij de projectiemogelijkheid voor gebruiken?

Tip via Cliff Simpkins

, , ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

Geef een reactie