Cloudy voor Windows Phone

Vrijdag was er een Hackaton wedstrijd tussen Belgie en Nederland bezig. Van te voren waren een aantal doestellingen vastgezet. Denk daarbij aan live-tiles, cortana en natuurlijk een doorzichtige achtergrond. De komende dagen zullen we nog veel apps zien die vrijdag zijn gemaakt. De eerste is zelfs nu al te downloaden: Cloudy.

Cloudy

cloudy1Cloudy is wellicht wel de meest simpele weer-app te vinden op Windows Phone. De simpelheid maakt de app misschien juist wel zo mooi. Het design bestaat uit een groen achtige achtergrond met daarop een weergave van het weer. Daaronder zie je de plaats en de tempratuur. De plaats wordt opgehaald via je locatie, of via een statische plaats die je zelf onder de instellingen kan aanpassen. Ook kan je daar gelijk de standaard groene achtergrond veranderen naar een van de 11 andere kleuren.

cloudy2Als je goed kijkt in de appbar zie je, naast de knop voor de instellingen en het delen, ook een knop met een luidspreker. Onder deze knop zit de stem van Cortana. Zij vertelt wat het weer nu is, maar ook nog wat de maximale en minimale tempratuur is.

Als laatste hebben we binnen de app nog een soort van verborgen functie. Wanneer je op het weer icoon klikt krijg je ook de weervoorspelling voor vandaag en de volgende 4 dagen. Daarop is af te lezen Wat de minimale en maximale tempratuur is en welke neerslag er te verwachten is.

Laten we terug gaan naar het startscherm. Sinds Windows Phone 8.1 zijn ontwikkelaars eigenlijk verplicht om een transparante achtergrond te gebruiken. Deze app combineert dat met een live-tile waar de locatie, tempratuur en het weericoon wordt getoont.

De app is gratis te downloaden in de Windows Phone store.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie