2048 voor Windows 8 en Windows Phone

Al weer even geleden heb ik het spelletje 2048 gedownload. Sinds die tijd probeer ik de highscore te halen, wat wel onmogelijk lijkt. Het spelletje is eigenlijk zo simpel dat ik niet dacht dat andere het ook zouden spelen. Nu ik in mijn tijdlijn van Facebook en Twitter steeds vaker een score zie, vind ik het tijd om dit zo simpel lijkende spel met jullie te delen.

2048

2048Het spel draait allemaal om tegels met cijfers. Op een speelveld van 4 bij 4 tegels komen cijfers te staan die jij met elkaar moet combineren. Elk cijfer kan alleen met zichzelf combineren. Zo maak je van 2 tegels met het cijfer 2 een tegel van 4. Twee tegels van 4 worden dan een tegel van 8 en ga zo maar door. Er zijn ook varianten waar het spelveld 5 bij 5 tegels is. In deze variant kan je makkelijker een tegel met een hoog cijfer maken, omdat je veel meer ruimte hebt.

Waar het lastig door wordt is de manier van het verplaatsten van de tegels. Je mag namelijk alleen alle tegels tegelijk naar boven, beneden, links of rechts verplaatsen. Bij elke zet die je doet komt er een tegel met het cijfer 2 of 4 bij. In het begin heb je dus relatief weinig tegels, maar hoe verder je komt, hoe meer tegels je hebt.

Als ik YouTube moet geloven is 2048 niet het einde van het spel. Het zo mogelijk moeten zijn om 4096 te halen. Zelf heb ik ooit eens een tegel van 1024 en daarbij een tegel van 512 gehaald. Hoeveel punten kunnen jullie halen met dit spel?

Er zijn meerdere spellen in de stores te vinden. Hieronder enkele gratis suggesties. Als je zoekt in de store op 2048 zal je nog veel meer apps vinden.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google
The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie