Mugshot voor Windows Phone

Over het algemeen gezien is het geen goed teken als je een mugshot hebt. Nederlandse mugshots zijn niet vrij verkrijgbaar, maar aan de andere kant van de oceaan doen ze daar niet moeilijk over. De meest hilarische mugshots zijn gewoon te bekijken op het internet. Leuk als je zelf eens op een mugshot zou staan.

Mug Shot

mugshotFons Sonnemans, die je inmiddels wel moet kennen als je deze website in de gaten houd, heeft weer een leuke app uitgebracht waarmee je mugshots van mensen of van jezelf kan maken. Kenmerkend aan een mugshot is het bordje wat je voor je kan houden en de bekende zwarte strepen op de witte muur waar je de lengte kan aflezen.

De mugshot app levert beide kenmerken. Het zwarte bordje is niet heel spannend. De datum van vandaag staat standaard ingevuld en je kan zelf een naam invullen voor op de foto. De strepen zijn veel interessanter en hebben veel meer functies dan je eerst zou denken. Ten eerste kan je de hoogte de achtergrond aanpassen, met een beetje gokken kan je de juiste hoogte van je crimineel instellen.

De mugshots worden gemaakt door middel van chroma key: dat wil zeggen dat je een effen gekleurde achtergrond gebruikt en dat die kleur wordt vervangen door een ander beeld, in dit geval de mugshot achtergrond. Een mooie functie is dat de app naast zelf instellen van die achtergrondkleur zelfs doe achtergrondkleur kan scannen. Op een witte , groene of blauwe achtergrond werkt chromakey doorgaans wel het beste. Wanneer je voor de achtergrond gaat staan plaatst de app de lijnen achter jou. Zo lijkt het net alsof je voor de lijnen staat.

mugshot2Ben je het niet eens met de helderheid van de belijning, dan kan je door middel van een slider de helderheid naar wens aanpassen. Heb je even zitten schuiven maar je wil weer terug naar het begin, dan kan je op het knopje voor de slider drukken en de app zal zelf weer de achtergrond scannen.

Wanneer je al een foto hebt gemaakt kan je deze ook inladen in de app. Met wat passen en meten kan je daar ook de lijnen achter zetten. Een nieuw gemaakte foto is wat makkelijker en van betere kwaliteit, maar een bestaande foto bewerken is ook prima te doen. Natuurlijk is het ook weer mogelijk om de foto vanuit de app te delen via social media.

De app is gratis als trial versie, maar is ook te kopen voor de liefhebbers.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie