Rummi voor Windows 8 game review

Oude bordspelletjes worden doorgaans nieuw leven in geblazen als tablet of telefoonvariant. Dit keer heeft de Nederlandse ontwikkelaar Fons Sonnemans, bekend van onder andere PictoFeud, het spel Rummi gemaakt. Zoals uit de naam af te leiden is dit spel een digitale versie van Rummikub. Het spel is nog maar in de eerste versie, maar bevat al wel de kwaliteit die we van Fons zijn gewend.

Rummi

Waarschijnlijk weet iedereen wel hoe Rummikub gespeeld moet worden, dat zal ik dan ook niet hier gaan uitleggen. Voor wie de regels niet kent, in de app staan de regels in het Engels beschreven (en zijn hier in het Nederlands te lezen).
Het eerst wat opvalt bij het opstarten van de app is de eenvoud van de knoppen. Alle items die je nodig hebt tijdens het spel zijn aan de linkerzijde van het scherm te vinden. Je stenen kan je sorteren op eerst kleur dan waarde (rood: 2,5,7 zwart 6,9,11) of eerst waarde dan kleur (rood 1, geel 1, zwart 3, geel 3). Als je niet kan uitleggen moet je een steen pakken. De laatst gepakte steen sluit achteraan de huidige stenen en wordt dus niet automatisch gesorteerd.

rummi-1

Om te beginnen met spelen moet je minimaal 30 punten kunnen uitleggen op het bord met een reeks van minimaal 3 stenen. Het aantal punten houdt de app bij aan de zijkant, wil je toch minder punten uitleggen, dan wordt dit netjes gemeld door de app. De juistheid van de reeks wordt aangegeven met een groene omlijning. Bij een onjuiste of te korte reeks krijgen de blokjes een rode rand. Deze randen kan je ook gebruiken om de reeks blokjes op het veld te verplaatsen voor een beter overzicht.

rummi-2

Volgende versie

Hoewel deze versie heel goed speelbaar is, zijn er veel verbeteringen of extra functies wensbaar. De ontwikkelaar heeft al aangegevens dat er in volgende versies de mogelijkheid komt voor een betere AI, Multiplayer en het handmatig sorteren van de stenen in je hand. Persoonlijk zie ik ook graag de optie om advertenties weg te kopen, maar zoals gewoonlijk is de advertentie in deze game niet storend.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie