Orbizoid nu beschikbaar voor Windows 8

Als je mij of wat andere enthousiaste Windows 8 gebruikers volgt op Twitter heb je vast een aantal tweets voorbij zien komen met de hashtag #Orbizoid. Dat kwam omdat wij de nieuwste game van Timmy Kokke aan het testen waren. Het vergde wat moeite, maar uiteindelijk heb ik wel een mooie score neer kunnen zetten.

Orbizoid

Het spel was al langer beschikbaar om op internet te spelen. Oorspronkelijk was Orbizoid geschreven voor een wedstrijd. De opdracht was om een game te maken die minder dan 13 kb groot was wanneer deze gezipt was. Op Timmy’s blog kan je lezen hoe zijn game tot stand is gekomen. Nu is deze game beschikbaar voor Windows 8. Misschien, als we het heel lief vragen aan Timmy, dat hij een Windows Phone versie maakt.

orbizoid-1

De opzet van het spel is eigenlijk vrij simpel. Aan je muis hangt een witte stip die een planeet voorstelt. Er komen sterren op je af die je met een andere gekleurd balletje moet weg spelen. Hoe verder je komt hoe meer balletjes je krijgt en hoe sneller de sterren op je af komen.

Tijdens het spel krijg je ook bepaalde powerups. Zo kan je 1000 punten verdienen door het balletje met 1K te pakken. Om een extra leven te krijgen heb je de 1UP nodig. Verder zijn er nog powerups om een level naar beneden te gaan zonder punten te verliezen, een powerup om alle sterren te laten ontploffen en een powerup waardoor je punten tijdelijk verdubbeld worden.

orbizoid-2

Op de makkelijke stand staan de gekleurde balletjes op een vaste positie. Op de moeilijke stand draaien de balletjes om de witte planeet heen. Dat maakt het spel vooral moeilijker omdat je veel meer zaken in de gaten moet houden dan in de makkelijke versie.

Nu kan ik begrijpen dat dit verhaaltje het spel nog niet helemaal duidelijk maakt. Onderstaand filmpje laat de tutorial en een aantal levels op de moeilijke stand zien. Het spel is gratis te downloaden en bevat advertenties die weg te kopen zijn.

httpv://youtu.be/sjRCEYP5KdQ

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie