Helden van de Windows Community – deel 3

Wie deze naam nog nooit heeft gehoord is waarschijnlijk nieuw op deze website. Mark Briggeman is, in tegenstelling tot eerdere helden, geen developer. Hij heeft wel een developer account, maar zijn hoofdactiviteit is niet het ontwikkelen van apps of het schrijven van blogs over ontwikkelen. Om toch een held te zijn, moet je iets voor de community doen en dat doet Mark.

Mark Briggeman

Schrijven, organiseren, ideeën bedenken, forum beheren, contact met fabrikanten houden en vragen beantwoorden. Een kleine indruk van wat Mark alleen al doet voor deze website. Daarbij komt nog eens dat ook de website in de lucht gehouden moet worden. Achter de schermen is Mark altijd wel druk bezig met de website.

Voordat Mark co-founder van deze website werd, was hij ook al actief op diverse andere fora om daar te praten over Windows Mobile en later Windows Phone. Daarvoor was hij ook al actief voor andere mobile telefoons en PDA’s. Sinds 1991 helpt Mark gebruikers al uit de problemen.

Nu is Mark vooral bezig met deze website. Dit doet hij natuurlijk niet alleen maar samen met Paul en natuurlijk het hele team van editors. Maar van Mark zien we het meeste terug voor de schermen in de vorm van artikelen, reviews en activiteit op het forum. Achter de schermen zorgt hij er voor dat artikelen van andere editors worden geplaats, dat de website blijft draaien en dat de schrijvers antwoorden op hun vragen krijgen.

Sinds 2009 heeft Mark ook de titel Most Valuable Professional gekregen van Microsoft. Gekregen is eigenlijk niet het goede woord. Mark heeft deze titel natuurlijk gewoon dik verdiend.

Al dit werk doet Mark naast zijn baan en gezin. Je kan je dus indenken dat er geen tijd meer is voor iets anders. Dat is er ook bijna niet, maar toch zie je Mark nog regelmatig vragen beantwoorden bij het Microsoft forum.

Ik denk dat ik geen woorden meer nodig heb om te melden dat Mark een echt Held is.

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie