Personen hub verbruikt veel data

Sinds kort melden steeds meer gebruikers dat de personen hub in Windows Phone 8 veel data verbruikt. In datasense is te zien dat het verbruik erg is toegenomen. Microsoft heeft bevestigd dat dit hoge dataverbruik door de ingebouwde Twitter wordt veroorzaakt.
BXRcorZIEAA3GPFTwitter heeft haar infrastructuur veranderd. Bij Twitter worden momenteel de afbeeldingen tussen servers verplaatst. Dit zorgt ervoor dat de ingebouwde twitterapp vaak alle profiel foto’s opnieuw download. Dit zorgt ervoor dat er onverwacht veel data verbruikt wordt door de personen hub.

Gebruikers melden dat er 300, 400 en zelfs over 500 mb aan mobiele data wordt verbruikt door de app. Over wifi is het verbruik nog groter, dit allemaal in maar een enkele week. Het probleem gaat niet weg door de app niet te gebruiken. Het opnieuw downloaden van afbeeldingen vind in de achtergrond plaats. Zelf heb ik in een paar dagen 150 mb mobiele data verstookt door de personen app die ik maar zelden gebruik. Voor iemand met een 500 mb data limiet loopt dat erg hard aan.

Microsoft heeft is bezig met het maken van een tijdelijke fix. Maar zolang de werking van twitter veranderd kan er moeilijk een oplossing worden aangeboden. Een onderdeel van de oplossing is dat er maar 1 maal per dag wordt gesynchroniseerd. Het probleem heeft niets te maken met de onlangs uitgebrachte preview van Update 3. In de tussentijd werkt het wel om je twitter account uit de personenhub te gooien. Dit heeft dan wel tot gevolg dat je geen twitter update op de ik-tegel ziet en dat je niet kan delen via de ingebouwde twitter app.

Als je bezorgd bent over je dataverbruik kan je het best contact opnemen met je provider om na te vragen hoe ver je dataverbruik is.

Bron: The Verge


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie