Nokia kondigt Nokia Lumia 2520 aan

Het gerucht ging al langer dat Nokia met een tablet of laptop zou komen. Vanmorgen werd in Abu Dhabi de Nokia Lumia 2520 gelanceerd. Nokia heeft met dit device haar telefoon lijn uitgebreid met een 10.1 inch Windows RT 8.1 tablet. Omdat de naam Lumia is wil Nokia alle gebruiksgemakken van de telefoon ook naar het tablet brengen.

Nokia Lumia 2520

Om de zelfde ervaring te krijgen als op Lumia telefoons heeft Nokia de behuizing uit een geheel gemaakt. De randen zijn dunner gemaakt dan de rest van het tablet zodat je het device makkelijk kan vast houden. Voor het scherm hebben ze gekozen voor een 1080p HD display voor de beste binnen en buiten lees ervaring. Wat inhoud dat je zowel in het zonlicht en binnen goed het scherm van je tablet kan bekijken.

Net als de Surface komt de Nokia Lumia 2520 met een optioneel toetsenbord ter waarde van 150 dollar. Het toetsenbord is meer dan alleen toetsen. Het is gelijk een hoes voor de tablet, levert een verlengde batterijduur van 5 uur en is uitgerust met 2 usbporten. Het tablet zelf kan het snelst opladen van alle tablets, maar liefst 80 % in maar één uur.

Lumia2520_Device

Veel tablets komen met WiFi only, maar om de beste binnen en buiten ervaring te creëren heeft Nokia een LTE module in de laptop gebouwd zodat je kan internetten over 4G. In het bedrijfsleven is dit ideaal omdat Windows RT 8.1 met Office inclusief outlook wordt geleverd.

Net zoals de telefoons van Nokia wordt ook alleen de beste camera beleving naar het tablet gebracht. Niet dat ik wil promoten om een tablet als camera te gebruiken, maar het kán wel. De Lumia 2520 wordt uitgerust met een 6.7 megapixel ZEISS camera en een 2 megapixel wide-angle. Met deze camera worden natuurlijk ook de Nokia Camera app geleverd.

Lumia2520_Keyboard

Als laatste komt ook HERE Maps naar de Nokia Lumia 2520. Je hebt dus offline maps op je tablet. Hiermee werkt dus gelijk Nokia’s nieuwste functie voor telefoons: Storytelling. Storytelling is een app die een verhaal kan laten zien door foto’s op een kaart te plaatsen.

Lumia2520_Color

De Nokia Lumia 2520 gaat 499 dollar kosten en komt deze herfst beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer de het tablet bij ons in de winkel zal liggen is nog niet duidelijk. De prijs zal waarschijnlijk 499 euro zijn.

Opsomming van de specificaties:

10.1” full 1080p HD AH-IPS, High Brightness with Low Reflectance, Gorilla Glass 2.
6.7MP Auto Focus ZEISS optics, Secondary: 2MP HD wide-angle.
Video 1080p@60fps.
4G LTE.
Nokia Music  gratis ongelimiteerde streaming van advertentie vrije muziek.
Gratis HERE Maps.
Microsoft Office ingebouwd.
Qualcomm Snapdragon 800 (2.2GHz Quad Core).
8000 mAh (geïntrigeerde batterij).
Rood, Wit (glans), Cyaan, Zwart (mat).

Een volledige specificatie kan je hier vinden.

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie