Helden van de Windows Community – deel 2

Er zijn maar weinig developers die Mark niet kennen. Dit komt onder andere door de blog die Mark schrijft en de NuGet pakketten die hij maakt. Een NuGet is een stuk code met een functie die je met een enkele klik in je app kan zetten. Functies als Google Analytics en AdRotator zijn gemaakt door Mark.

Mark Monster

Onder gebruikers van Windows Phone zal Mark, bewust of onbewust, geen onbekende zijn. Ooit gehoord van de Windows Phone Buienradar app, de iBood app of de Fokke en Sukke app? Die zijn namelijk allemaal door Mark gemaakt. De iBood app en de Fokke en Sukke app hebben beide ook een versie voor Windows 8. Zijn nieuwste app, P | Cast, is ook goed ontvangen door podcast luisteraars en is voor velen de beste podcast app die er is.

Mark is voor mij ook een persoonlijke held. Dankzij hem hebben mijn apps een stuk meer functionaliteit. Niet alleen dankzij de NuGet van Google Analytics en AdRotator, maar ook dankzij de persoonlijke hulp bij een aantal vragen.

Mark is MVP op het gebied van Silverlight. Hij werd in 2009 mede oprichter van de Dutch Silverlight and Expression Insiders usergroup. Daarnaast is hij een ontzettend goede DotNet programmeur en consultant op het gebied van Microsoft technologie.

Op Twitter vind je Mark ook terug. Zeker een account dat je moet volgen als je Windows Phone ontwikkelaar bent, of wil worden. Regelmatig komen er links naar blogs en andere nuttige tips voorbij.

Zoals eerder gemeld heeft Mark ook een blog waar hij op schrijft. Vrijwel alle artikelen gaan over het ontwikkelen van Windows Phone apps. Verwacht geen “Hello World” handleidingen, maar iets gevorderde beschrijvingen over zaken waar je normaal niet zo snel aan denkt. De blogs zijn zo geschreven dat ze nuttig zijn voor experts en voor de beginnende developer.

Alles bij elkaar opgeteld: de blog, de apps, de antwoorden op twitter, zijn silverlight MVP en de NuGets hoef ik niet verder te verduidelijken waarom Mark een Held is voor de Windows community.

Mark bedankt voor al je activiteit op het gebied van Windows producten.

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie