Helden van de Windows Community – deel 1

Platformen kunnen alleen maar bestaan als er mensen zijn die zich volledig inzetten voor het platform. Zonder deze mensen zijn er geen apps, worden mensen met vragen niet geholpen, hebben beginnende ontwikkelaars geen idee hoe ze apps moeten maken en adviseert niemand om een Windows product te kopen. Sommige mensen worden betaald om zich in te zetten voor Windows, voor andere is het pure hobby. Hoe deze mensen zich ook inzetten voor het platform, zonder deze helden stort de community in. In elk deel van deze serie laat ik jullie kennis maken met een van deze helden.

Joost van Schaik

Voor de reguliere lezers van deze site kan Joost van Schaik geen onbekende zijn. Joost zijn apps hebben altijd wel een uniek tintje en hij heeft ook eens mee gewerkt aan een interview op deze site. Alleen voor de apps zou je zeggen dat Joost al een held is en MVP zou moeten zijn. Maar er is meer, ook voor developers is Joost een persoon om in de gaten te houden, maar daar straks meer over.

Voor wie Joost niet kent een korte samenvatting: .Net ontwikkelaar, Windows Phone ontwikkelaar, Windows Phone Dev MVP, Nokia fan, gezellig druk, altijd de nieuwste gadgets en bereid te helpen. Dat laatste zal je vaak zien terug komen in deze serie, dat is een van de helden eigenschappen.

Verder Twittert Joost veel, met veel bedoel ik dan ook echt veel. Op het moment van schrijven heeft Joost ruim 69.500 tweets. Deze tweets gaan onder andere over tuinieren, het nieuws en vooral over Windows Phone en Windows 8. Toen hij in de VS was werden volgers dood getweet met het feit dat er nergens meer een Surface Pro was te vinden. Uiteindelijk wist Joost toch een Surface Pro te bemachtigen zodat hij zijn Surface RT aan zijn vrouw kon geven. Dat bemachtigen was nog een hele klus. Toen Microsoft op Twitter vermeldde dat er een kleine voorraad was geleverd bij de Microsoft Store in Bellevue is vriend Mark letterlijk naar de winkel gerend om de laatste uit de handen van de verkoper te trekken. Joost was nog nooit zo blij. Kan je nog meer fan zijn?

MVP word je niet zomaar, je moet echt iets betekenen voor de community. Naast alleen het ontwikkelen van leuke apps blogt Joost ook over development en maakt hij complete stukken code waarmee je veel makkelijker kan ontwikkelen. Hier gaat veel werk in zitten waar niets tegen over staat, misschien een bedankje van andere ontwikkelaars, maar daar houd het wel een beetje mee op.

Joost zijn blog is niet zo maar een blog. Al sinds 2007 legt hij uit hoe bepaalde zaken toegepast kunnen worden in dotNet en Windows Phone. Het artikel over de recent door Microsoft gelanceerde App Studio werd zelfs door ZDnet genoemd.

Joost ik denk dat ik voor elke Windows Phone gebruiker en developer spreek als ik zeg: Bedankt voor al je inzet.


Geef een reactie