YouTube app voor Windows Phone terug in de Store – En weer weg!

De eerste poging van Microsoft om een YouTube app beschikbaar te maken voor Windows Phone was niet veel meer dan een ‘wrapper’ rond de mobiele site. Maar in mei van dit jaar kwam daar een geheel vernieuwde versie van uit voor Windows Phone 8. Iedereen was dolenthousiast, behalve Google. Die was niet zo blij met het feit dat er geen reclames getoond werden en dat filmpjes te downloaden waren. Veel juridisch gesteggel volgde en de app verdween weer uit de Store. Maar vandaag was hij ineens weer terug, en hoe!

De app lijkt op veel vlakken nog erg veel op de app die van Google een veto opgelegd kreeg. Bij het opstarten valt direct de enorm strakke look op. Je krijgt een aantal ‘trending’ filmpjes voorgeschoteld, maar met een swipe naar links kom je terecht in het ‘bladeren’ menu. Daar kan je diverse categorieën doorbladeren zoals ‘muziek’, ‘sport’ en ‘games’. Hier kan je dus naar hartelust het aanbod van YouTube doorzoeken.

Als je je YouTube account gekoppeld heb in de app kom je met nog een swipe naar links terecht in je eigen abonnementen. Alle kanalen waar je op geabonneerd ben staan overzichtelijk voor je klaar. Ook hier valt echt op hoe mooi de app in elkaar zit.

Uploaden naar YouTube

‘Pièce de résistance’ van de app is echter de mogelijkheid om video’s rechtstreeks vanuit de app te uploaden naar YouTube. Helaas is deze functionaliteit alleen beschikbaar voor Windows Phone 8 toestellen. Hoe dat precies werkt is goed te zien in de video review die WPCentral heeft gemaakt. Uploaden kan zowel via een Wifi-verbinding als over het netwerk van je mobiele provider.

httpv://youtu.be/AQFTtt4IQUk

Naast deze functionaliteit zijn vrijwel alle goede eigenschappen van de eerder teruggetrokken app gebleven. Je kan nog steeds uitgebreid je account beheren, de kwaliteit van de films instellen en de app heeft -uiteraard- ondersteuning voor de drie LiveTile formaten. Op de LiveTile wordt naast het YouTube logo ook een screenshot van één van de ‘trending’ filmpjes getoond.

De YouTube app is hier in de store te vinden, of met behulp van Bing vision te downloaden via onderstaande QR-code.

QR YouTube Official NEW_0

Update

En de app is weer weg! Google is van mening dat de nieuwe app ook niet voldoet aan hun ontwerpeisen. Daarbij lijken ze zwaardere eisen aan Microsoft te stellen dan aan iedere andere ontwikkelaar inclusief zichzelf. Lees er hier meer over.

Via: WPCentral


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie