Windows 8.1 wordt 18 oktober uitgerold

Gisteren is op het Windows Blog officieel een datum naar buiten gebracht over wanneer we de volledige Windows 8.1 update in ontvangst kunnen nemen. 18 oktober is het dan eindelijk zo ver. Vanaf die dag kun je de update officieel binnenhalen op je huidige device. Tevens kun je vanaf die dag nieuwe apparaten aanschaffen met de 8.1 versie voorgeïnstalleerd.

Hou er uiteraard rekening mee dat de update niet gelijk om 00:00 beschikbaar komt, afhankelijk van je tijdzone kun je de update over de dag heen zien verschijnen. Om wat specifieker te zijn, lezers binnen Nederland kunnen vanaf 13:00 op die vrijdag gaan kijken of ze de update hebben. Mocht je de Windows 8.1 Preview hebben geïnstalleerd en niet meer precies weten wat dit voor jou betekend, dan adviseer ik om hier nog even een kijkje te nemen. Mocht je geen zin hebben om het op te zoeken. Je kunt upgraden, je behoudt hierbij je persoonlijke instellingen en bestanden, maar je verliest alle applicaties die je hebt geïnstalleerd in de metro omgeving en moet deze opnieuw installeren.

Windows-8.1-Preview

Het is Microsoft gelukt de update uit te brengen, vlak voor de eerste verjaardag van Windows 8. Een mooie prestatie en voor veel gebruikers geen dag te vroeg. Mocht je willen weten wat er nu allemaal nieuw is in Windows 8.1, dan adviseer ik je om de productgids hier te downloaden. Dan is het nu alleen nog een kwestie van afwachten. Van de grote hoeveelheid features ben ik zelf het meest nieuwsgierig naar het nieuwe zoeken met Bing. Welke feature in Windows 8.1 kijk jij naar uit? Of heb je nog steeds Windows 7 en zie je tot op heden te weinig reden om over te stappen op Windows 8(.1).?

Het volledige bericht van de Microsoft blog kun je hier lezen en de update is, zoals eerder al bekend gemaakt, voor de huidige Windows 8 gebruikers gewoon gratis. Nu alleen nog even geduld.


Geef een reactie