Data sense voor Windows Phone nader bekeken

De komende Amber update voor de Nokia Windows Phones bevat een aantal interessante nieuwe opties, waarvan Data sense een zeer welkome toevoeging voor het besturingssysteem is. Data sense meet al het dataverkeer op je Windows Phone, waardoor je beter je datalimiet in de gaten kunt houden. Nu zullen de meeste providers je wel een seintje geven als je tegen je limiet aan dreigt te lopen, maar met Data sense kun je ook gemakkelijk zien welke app of dienst de meeste data gebruikt.

Als je Data sense voor de eerste keer start, dien je eerst je datalimiet op te geven en op welke datum deze weer op gereset zal worden. Op die manier kun je redelijk nauwkeurig voorspellen of je het einde van je maand gaat halen met je huidige limiet of dat je misschien wat minder Spotify moet gaan luisteren via 3G.

wp_ss_20130813_0001 wp_ss_20130813_0002

In Data sense wordt er onderscheid gemaakt tussen data die je verbruikt via het mobiele netwerk en data die je via een WiFi verbinding verbruikt. Zo zie je dus bij elke app of dienst of je het meeste via het mobiele netwerk of via WiFi verbruikt. De app kan je ook helpen het dataverbruik te verminderen als je je limiet nadert. Zo kun je de achtergrondtaken die data verbruiken uitschakelen zodat je minder snel je limiet zult bereiken of alleen nog data via WiFi ophalen.

wp_ss_20130813_0003 wp_ss_20130813_0005

Ook kun je met Data sense WiFi hotspots in je omgeving opzoeken. Deze moeten natuurlijk wel geregistreerd zijn. Zo staan de meeste hotspots in woonwijken er niet op, maar in dit geval is er eentje te vinden bij de McDonald’s. Handig voor de vakantie dus als je een hotspot zoekt om even het internet op te kunnen!

Een kleine waarschuwing: Hoewel de Data sense app zeer nauwkeurig het verbruik van je toestel meet, kan deze methode afwijken van die van je provider. Vaar dus niet blind op de waarden die je ziet, maar gebruik ze als indicatie. Er zal niet enorm veel verschil in zitten, maar uiteindelijk is de factuur van je provider leidend.

Gaan jullie straks deze tool veel gebruiken? Laat je reactie horen op het forum.

, , , ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie