Bel en sms filter voor Nokia Windows Phone nader bekeken

Gisteren kon je in dit artikel meer informatie lezen over Data sense, waarmee je het uitgaande dataverkeer een beetje in de gaten kunt houden. Helaas beschikt Data sense niet over de mogelijkheid om ook de uitgaan de belminuten en verstuurde sms berichten bij te houden, zodat je nog meer controle hebt over je belbundel. Dit alles heeft betrekking op de uitgaande data en belminuten, maar hoe kun je de inkomende gesprekken en sms berichten een beetje onder controle houden?

Je kent het vast wel: Je wordt vaak gebeld door anonieme nummers die vaak van telemarketeers zijn of je wilt tijdens een korte vakantie niet continue gestoord worden door collega’s. In dat geval zou het handig zijn om bepaalde nummers te kunnen blokkeren en deze mensen automatisch door te verwijzen naar de voicemail. Met de Amber update voor de Nokia Lumia Windows Phone 8 toestellen krijg je daar weer een mooie tool voor terug waarmee je dat ook daadwerkelijk kunt doen.

Als je de Amber update hebt ontvangen, zul je ongeveer een dag later een behoorlijk aantal updates krijgen van Nokia apps en na de installatie daarvan krijg je bij de Instellingen de optie Bel+sms-filter erbij.

wp_ss_20130813_0008[1] Bel-sms

Vanuit de Bel en sms filter functie kun je de nummers die je wilt blokkeren eenvoudig vanaf de oproeplijst toevoegen. Hetzelfde geldt voor SMS berichten. Ook deze kun je vanaf nu gemakkelijk blokkeren.

wp_ss_20130814_0001 wp_ss_20130813_0010[1]

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om alleen verborgen of anonieme nummers te blokkeren of bepaalde nummers uit je oproeplijst. Het hoeft niet tegelijk. Naast dit alles kun je ook een Live Tile op je Startscherm krijgen waarin je het aantal geblokkeerde oproepen kunt zien. Zo kun je makkelijk het overzicht houden over al je inkomende geblokkeerde oproepen.

Naast het feit dat wederom alleen Nokia Windows Phone 8 toestellen deze update krijgen en de andere Windows Phones niet en dit dus niet zullen krijgen is het een welkome toevoeging aan het besturingssysteem. Ga jij dit vaak gebruiken? Laat het horen op het forum.

Meer informatie over Data sense is hier te vinden.

, , , ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie