Gratis routeplanner voor Windows Phone 8: CoPilot GPS

Voor Windows Phone 8 is een nieuwe navigatie app aan de Store toegevoegd: CoPilot GPS. Deze app is al langer bekend onder de iOS en Android gebruikers, maar nu is hij er dan ook voor de Windows Phone gebruikers. Alleen jammer dat hij (weer) voor Windows Phone 7 gebruikers aan de neus voorbij gaat… Het grote voordeel van deze routeplanner is, is dat de app de kaart opslaat op je telefoon, waardoor je onderweg geen dataverkeer hoeft te gebruiken. Een concurrent dus voor de Nokia Drive app, die ook de kaart offline opslaat.

route     pois

De app is gratis te downloaden waarna je één gratis kaart kan downloaden, waaronder die van de Benelux. Wil je een tweede kaart downloaden, dan kun je die in de app aanschaffen (heel Europa kost je bijvoorbeeld 30 euro).

Een ander voordeel van CoPilot GPS is de grote hoeveelheid aan Points of Interest (POIs), handig om te navigeren naar het dichtstbijzijnde restaurant, hotel of benzinepomp. Verder kun je ook nog locaties zoeken via Google, Wikipedia en Yelp. Ook is handig dat je kunt kiezen hoe je je voortbeweegt, zodat je de app onder meer in de auto, op de fiets en lopend kunt gebruiken.

Wel is het zo dat als je van gesproken navigatie gebruik wilt maken dit ook apart moet aanschaffen. Deze upgrade kost iets meer dan 20 euro, en je kunt het voor 14 dagen gratis uitproberen.

Een overzicht van features zoals in de Store genoemd worden zijn:

  • Premium quality 2D street maps stored on-board your phone for offline use
  • Powerful door to door route planning with multi-stop trip optimizer
  • Millions of Points of Interest
  • Alternate Routes: choice of up to 3 ways to your destination
  • Driving directions: manually scroll through the turns to your destination
  • Walking mode: explore unfamiliar cities without data roaming
  • 14 days FREE use of full voice-guided navigation and ActiveTraffic™ features.

Al met al een mooie, uitgebreide app. Gratis voor als je genoeg hebt aan één kaart en gesproken navigatie toch overbodig vindt. Wil je meer, dan gaat het je dus centjes kosten, maar gek is dat niet voor een app die wel wat mooie feautures te bieden heeft. Ter vergelijking: NAVIGON Europe van Garmin kost je 85 euro en Turn By Turn Navigation Europe kost bijna 45 euro.

Lijkt CoPilot GPS je wat, dan kun je hier de app in de Store vinden.

, ,
.NET webdeveloper in het dagelijks leven. Als hobby bouw ik nog wel eens een Windows Phone app. Verder schrijf ik graag artikelen voor diverse websites.
167 artikelen

Geef een reactie