Volg Formule 1 races met Live Timing

Het raceseizoen in de Formule-1 heeft al weer vijf races achter de rug maar ik breng jullie dit nieuwtje nog net op tijd voor de meest roemruchte van allemaal: de Grand Prix van Monte Carlo // Monaco die komend weekend weer gaat plaatsvinden. En dit nieuwtje gaat over een F1 app waar de echte fans nu echt op zaten te wachten denk ik: Live Timing. Met deze app die begin deze maand pas is uitgekomen, is het mogelijk om een race Live te volgen aan de hand van telemetrische data daarvan.

livetiming_01    livetiming_02

Hiervoor moet je wel even eenmalig een account aanmaken op www.formula1.com wat verder gelukkig helemaal gratis is. Als je het appje vervolgens opent moet je eerst even inloggen met deze gegevens en dan krijg je vervolgens real-time informatie van het circuit zoals rondetijden, posities, pitstops en wie er uitgevallen is. Er zijn diverse Live Tiles aan te maken vanuit de app vanuit het hoofdstukje ‘Tiles’ en op een van de screenshots zie je een paar voorbeelden.

livetiming_03

Is een race voorbij dan blijft er de eindstand data in de app staan en staat er op de pivot ‘Event’ hoe lang het nog te gaan is tot aan de eerstvolgende trainingen welke uiteraard dan ook Live te volgen zijn met deze app. Deze (overigens onofficiele) app is verder lekker basic maar heeft een grote rijkdom aan data welke wel van de officiele F1 site gehaald wordt en waar de echte tifosi vast en zeker erg blij van gaan worden.
Verder kun je ook nog blij worden van het feit dat deze app gewoon helemaal gratis is te downloaden en ook geen Ads bevat. Live Timing is geschikt voor zowel WP8 als WP7.x en is te downloaden uit de Store middels deze link.

Het lijkt er op dat dit de eerste F1 app is waar de echte F1 fans ook echt wat aan hebben, maar aangezien ik dit pas vandaag heb gevonden en dus nog niet in de praktijk heb kunnen proberen, zal het nog moeten blijken. Dus ik ga zondag deze app eens goed aan de tand voelen… 🙂


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie