Telegraaf app voor Windows Phone krijgt grote update

In tegenstelling tot berichten op andere websites is de Telegraaf app al een tijdje verkrijgbaar.  De app was echter geschikt voor Windows Phone 7, maar ook de Windows Phone 8 gebruikers konden door de compatibiliteit van de app er gewoon gebruik van maken. De update van vanmorgen brengt een hoop nieuwe zaken met zich mee, maar ook volledige ondersteuning voor het Windows Phone 8 platform zoals ondersteuning voor HD schermen, Live Tiles en nieuwsberichten op je lockscreen.

De Telegraaf had al een app voor Windows 8  en deze is inmiddels al meer dan 30.000 maal gedownload. De allereerste Windows Phone app van de Telegraaf staat inmiddels al bijna een jaar in de Windows Phone Store. In deze app heeft men zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de features van Windows Phone 8, waardoor je kunt tappen en swipen door het nieuws op dezelfde herkenbare manier die je ook al kent van Windows 8. Daarnaast vindt de Telegraaf het belangrijk om op alle relevante platformen aanwezig te zijn:

Met de lancering van de app bevestigen wij ons streven om aanwezig te zijn op alle relevante platformen, vertelt Jan-Kees Emmer, adjunct hoofdredacteur van De Telegraaf. Een Windows Phone 8 app is in die strategie onontbeerlijk.

telegraaf1 telegraaf2

Bij de ontwikkeling van de app is goed gekeken naar de bijzondere eigenschappen van de Windows Phone 8 en de combinatie met het nieuws van de Telegraaf. Zo biedt de Live Tile de mogelijkheid om in één oogopslag het laatste nieuws te zien.

De app is gebouwd door Orange Tribes. Maarten-Jan Vermeulen van Orange Tribes:

Windows Phone 8 is een geweldige stap voorwaarts. Deze app geeft de gebruiker snel en makkelijk de informatie die hij/zij wil hebben in de prettige en herkenbare stijl van De Telegraaf. En dat is ook precies waar wij ons op richten: herkenbaarheid, eenvoud en een geweldige user experience op ieder device.

telegraaf4 telegraaf6

Ik ben benieuwd wat jullie van de nieuwe app vinden. Laat je reactie horen op het forum !

Je kunt de Telegraaf app hier downloaden uit de Windows Phone Store of scan onderstaande QR code met je Windows Phone om direct naar de Windows Phone Store te gaan.

qrcode.12839123

Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

Geef een reactie