50.000 apps in de Windows 8 Store !

Het gaat hard met het aantal apps wat inmiddels via de Windows Store gedownload kan worden voor Windows 8 en Windows RT. Na een goede 5 maanden staat de teller al op meer dan 50.000 apps volgens MetroStoreScanner. Van die 50.000 zijn er ongeveer 30.000 via de Nederlandse Windows Store te downloaden. Dit is nog niet te vergelijken met de Windows Phone Store, waar op dit moment iets meer dan 130.000 apps te vinden zijn. Trekken we de vergelijking even door naar het andere platform, dan zien we dat Apple net 14.000 apps in hun Mac Store heeft staan.

Het aantal apps in de Windows 8 Store is nog steeds groeiende. Microsoft heeft daarvoor wat templates beschikbaar gesteld waarmee je in een handomdraai je eigen (RSS) app kunt bouwen op het Windows 8, maar ook op het Windows Phone 8 platform. In de beschrijving kun je ook de instructie vinden hoe je een developer account moet aanmaken en hoe je je app(s) in de betreffende Store kunt krijgen. Op de afgelopen Tech Days 2013 in Den Haag hebben bijna 100 mensen meegedaan en hebben in een uur tijd met wat hulp van ervaren ontwikkelaars een appje gemaakt. Maar in de Store staan niet alleen eenvoudige apps, ook zeer uitgebreide en grafisch waanzinning mooie games en apps kun je er terugvinden. Het selectieproces om een app in de Store te krijgen bij Microsoft is behoorlijk streng en elke app wordt met de hand beoordeeld, in tegenstelling tot andere platformen, waar met malware besmette apps aan de orde van de dag zijn.

win8start

Als je meer wilt weten hoe je zelf je eerste Windows 8 of Windows Phone 8 app kunt maken, dan kun je op het blog van Rajen Kishna, Technical Evangelist bij Microsoft alle informatie terugvinden. Als je trouwens 3 apps in de Windows Phone Store hebt staan, kun je kans maken op een Windows Phone ! Lees alle info op het blog van Matthijs Hoekstra.

Bron: MetroStoreScanner

, ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

Geef een reactie