Buien alarm app Regenmeter

En nog maar een appje van Nederlandse bodem waarop we deze keer attent werden gemaakt door de maker zelf in onze forums. De app heet Regenmeter en maakt gebruik van de Buienalarm diensten om je een voorspelling op neerslag te geven. Deze app doet dat middels Toast notificaties en door middel van een Live Tile en de app is vooral erg mooi gedesigned.

Regenmeter

Toen ik het bericht in ons forum (over de vandaag verschenen update naar 2.2.0.0) las, heb ik deze app meteen even geinstalleerd en zoals gezegd was ik meteen onder de indruk van het design van de app; je kunt echt zien dat daar veel werk in gestoken is zoals bijvoorbeeld zelfs in het kaartje van Nederland waar de radarbeelden overheen gelegd worden.

regenmeter_1     regenmeter_2

 

regenmeter_3     regenmeter_4

De app heeft drie pivots: de eerste met een grafiek met de neerslag verwachting daarop uitgeplot, eentje verder naar rechts zit een scherm met het actuele weerbericht en een vijfdaagse voorspelling, en daar weer rechts van zit het actuele radarbeeld van Nederland.

De app heeft de mogelijkheid om je middels een Toast notificatie te waarschuwen voor verwachte neerslag, en daarbij kun je zelfs aangeven vanaf hoeveel millimeter neerslag er pas gewaarschuwd hoeft te worden. De tijden dat je zulke Toasts krijgt kun je ook nog bepalen door aan te geven dat je ’s nachts niet gewaarschuwd wil worden (en de exacte tijden zijn dus instelbaar!). De Live Tile geeft je aan de voorzijde het actuele weer als er verder geen neerslag verwacht wordt (en anders hoeveel neerslag er verwacht wordt), en aan de achterzijde is een driedaagse weersverwachting te zien.

Regenmeter is helemaal gratis te downloaden uit de Store via deze link en is echt meer dan de moeite waard!

Zon

En als we dan toch bezig zijn; in exact hetzelfde mooie design heeft Niels Laute ook de app ‘Zon’ gemaakt, welke je de actuele zon op en zon onder tijden laat zien. Dit is op zich echt een basic app, maar hij past wel perfect bij de Regenmeter qua design en is ook helemaal gratis. Je kan Zon downloaden uit de Store via deze link.

zon_1     zon_2


Geef een reactie