startscherm screenshot
startscherm screenshot

Laat je startscherm zien

Met de komst van Windows Phone 8 kunnen we makkelijk screenshots maken. Dit kan je doen met de aan/uit knop en de Windows knop gelijktijdig ingedrukt te houden. De marketingmachine van Microsoft zegt dat elke Windows Phone puur persoonlijk is. Voor ieder van ons. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het doel van deze blogpost is eigenlijk eenvoudig: Laat je startscherm zien! Hierbij dus ook mijn startscherm:

wp_ss_20121212_0001

Mijn startscherm bevat de belangrijkste dingen voor mij. Zoals dat voor iedereen zou gelden.

Allereerst linksboven een middelgrote tile voor in de telefoon-app te komen. Daarnaast 4 kleine tiles: SMS, WhatsApp, Gecombineerde Email adressen en de Windows Phone Store. Op de 2e rij weer 4 kleine tiles met mijn Me-tile, een familie-tile, de weerapplicatie WeatherPro en een link naar Draw Something. Naast deze 4 tiles een grote tile voor de people hub. De derde rij heeft links plaats voor 2 kleine tiles: Een andere Groep en de applicatie Markets & Me met het aandeel Nokia. Daarnaast een middelgrote live-tile van mijn vrouw en aan de rechterkant Xbox Games en Xbox Music app.

De laastste rij, welke nog maar voor een heel klein beetje zichtbaar is toont een grote tile van Facebook. Dat zijn zo ongeveer de tiles die ik op dit moment op mijn startscherm heb staan, zonder te hoeven scrollen.

Het leukste is als jij ook een afbeelding van  je startscherm zou toevoegen aan de comments van deze thread, met de beschrijving welke zaken je allemaal op je startscherm hebt staan. Als je een screenshot maakt van je startscherm, zorg er dan voor dat je alleen van het bovenste gedeelte van het startscherm een foto maakt.

Op deze manier denk ik dat we een best leuk overzicht kunnen krijgen welke apps vaak voorkomen en welke apps misschien nog wel de missende juweeltjes zijn welke een mooie live-tile hebben.

Oh ja: Heb je nog geen Windows Phone 8, dan mag je natuurlijk ook meedoen 🙂 Maak dan een foto van je startscherm of beschrijf op een ander manier hoe je startscherm eruit ziet.


Geef een reactie