Restore de backup van je Windows Phone

Een van de nieuwe zaken in Windows Phone 8 is de mogelijkheid om een backup te maken van je toestel. Je hebt de mogelijkheid om automatisch een backup te laten maken of het zelf handmatig te doen. Er zijn natuurlijk meerdere scenario’s te bedenken waarin een backup handig kan zijn. Als je toestel in reparatie is en je krijgt een vervangend toestel of uit de categorie heel erg: als je toestel gestolen is of je hebt hem verloren.

In dit artikel wil ik je de mogelijkheden van de backup en vooral het terugzetten van een backup laten zien. In mijn HTC Windows Phone 8X review heb ik de backupmogelijkheid ook al aangehaald. Omdat dit toestel al redelijk snel weer terug moest heb ik vlak voordat ik een harde reset heb gegeven een laatste backup gemaakt. Hierdoor zijn de oproephistorie, sms-berichten, toestelinstellingen, mijn geïnstalleerde apps en alle accounts die op het toestel aanwezig waren in de Cloud terechtgekomen.

Ik ga een backup herstellen die ik op de HTC Windows Phone 8X heb gemaakt op een Lumia 920. Je zult dan ook zien dat het helemaal niet uitmaakt op welk toestel je een backup terugzet. Als eerste dien je wel de simkaart in je telefoon te plaatsen en te beschikken over een data abonnement.  Nadat je de procedure hebt doorlopen als je het toestel nieuw installeert, krijg je de vraag om je met je Microsoft account aan te melden. Gebruik hiervoor dezelfde account waarmee je de backup hebt gemaakt. Vervolgens zie je welke backups er zijn en welke je kunt terugzetten.

Je ziet hier wanneer de backups gemaakt zijn en vanaf welk toestel. Als je geen backup terug wilt zetten kun je ook voor “niet herstellen” kiezen. Dan doorloop je de normale procedure voor een nieuw toestel verder.

De procedure herstelt eerst al je accounts en instellingen. Ook de hele app-lijst wordt teruggezet op het toestel. Deze relatief kleine download vindt plaats over het mobiele netwerk. Nadat alles teruggezet is kun je WiFi activeren om al je apps en games te downloaden. Doe je dat niet, dan wordt alles over het mobiele netwerk gedownload.

 

Als laatste dien je nog alle wachtwoorden in te voeren van de accounts die op het toestel staan. Dat zijn alle accounts inclusief Facebook en je mail accounts. Daarna is je toestel klaar voor gebruik. Het leuke van dit hele verhaal is dat de installatie van het toestel op de achtergrond gewoon doorgaat. Als er dus nog apps geïnstalleerd moeten worden uit het ROM dan loopt dat gelijk mee, waardoor je na de restore ook gelijk aan de slag kunt met het toestel.

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van het terugzetten van een backup dan kun je deze in het forum stellen.


KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie