microsoft_new_logo_2012_square_only
microsoft_new_logo_2012_square_only

Microsoft Surface RT kopen ?

Nu de eerste Surface RT tablets uitgeleverd zijn, kunnen we de zaken eens op een rijtje zetten voor de eventuele koper die nog niet overtuigd is en twijfelt om de Surface – die niet in Nederland te krijgen is – via de diverse Microsoft Stores aan te schaffen. In Europa heeft Microsoft ervoor gekozen om de Surface RT alleen via de online Microsoft Stores te verkopen in een aantal landen. Voor de Nederlanders die toch graag een Surface RT willen zijn er in principe 5 opties waar je gebruik van kunt maken om alsnog een Surface te bemachtigen:

Optie 1: Je kunt natuurlijk iemand die toch naar Amerika gaat, vragen om een Surface mee te brengen. Ze zijn daar ook in de fysieke Microsoft Stores te koop en je hebt als voordeel dat het toetsenbord meestal wel overeenkomt met hetgeen je nu ook gebruikt. Er zit natuurlijk altijd een kleine kans in dat diegene bij terugkomst bij een eventuele controle de douane zal moeten bewijzen dat het apparaat op de heenweg ook al in de tas zat. Een lege doos met daarin boekjes en verpakkingsmateriaal helpen dan niet mee… Het is een gok en in het ergste geval betaal je invoerrechten + BTW extra.

Optie 2: Zelf de Surface in Amerika bestellen. Probleem is alleen dat ze vanaf daar de Surface niet naar een Nederlands adres versturen, dus je moet gebruik maken van een doorstuurservice. MyUS is zo’n service. Zij zorgen dat jouw bestelling alsnog op de post gaat naar Nederland. Het werkt als volgt:

Maak een account aan op www.myus.com. Je betaald dan eenmalig 10 dollar opstartkosten. Je hebt dan de beschikking over een Amerikaans adres, waar je de Surface af kunt laten leveren. Als zij de Surface hebben ontvangen, sturen ze het pakket aan jou door. De kosten daarvoor zijn 70 dollar en je bent in 9 van de 10 gevallen nog 90 euro aan invoerkosten kwijt. Tel dus nog even een dikke 150 euro bij het totaalbedrag op. Je profiteert wel van een lagere dollarkoers en wat lokale belasting dus het zal wel iets duurder zijn dan in Europa kopen, maar niet schrikbarend.

Optie 3: Bestellen in Duitsland. Op dit moment is de “kale” 32GB Surface zonder toetsenbord uitverkocht. Je kunt dus alleen de 32 of 64 GB versie bestellen MET toetsenbord. Houdt er rekening mee dat men in Duitsland het QWERTZ keyboard gebruikt, wat qua lay-out iets anders is dan het Amerikaanse toetsenbord. Ook heeft een forumlid die zijn Surface in Duitsland bestelde een AZERTY toetsenbord gekregen.

Optie 4: Bestellen in Engeland. Op zich de meest veilige optie. Ook hier is de “kale” 32 GB versie uitverkocht, dus je moet de versie met toetsenbord bestellen. Je krijgt het Britse toetsenbord, wat amper afwijkt van de Amerikaanse versie.

Optie 5:

Bestellen in Frankrijk. Voor de Belgische en Franse lezers waarschijnlijk de perfecte oplossing. De adapter is helemaal geschikt en ook de AZERTY lay-out van het keyboard komt overeen met de gebruikte toetsenborden in die landen.

Bestellen

Als je in de Microsoft Store online gaat bestellen moet je dat natuurlijk in de Store van het betreffende land doen. Zorg vantevoren dat je een Microsoft Account (Live ID) hebt. Zonder account kun je niet bestellen. Daarnaast wordt je automatisch naar de Nederlandse Store gestuurd als je naar www.microsoftstore.com gaat. Afhankelijk van je verbinding, want sommige providers laten je wel een bepaalde Store kiezen ga je naar het land van je keuze. Lukt dat nu niet, maak dan gebruik van een VPN verbinding of een anonieme proxyserver. Tip: www.hidemyass.com

 

Bestel vervolgens je Surface en wacht de orderbevestiging af. Met een beetje mazzel krijg je nu snel een verzendbevestiging dat je Surface onderweg is naar je.

Adapters

Bij de Surface zit natuurlijk een adapter. Koop je de Surface in Amerika of Engeland dan past de adapter niet. gelukkig is de aansluiting universeel en kun je een normaal snoer eraan koppelen. Het is het bekende 8-je wat je wel tegenkomt bij televisies, dvd-spelers, enz. Iedereen heeft zo’n ding wel in huis en anders bestel je er voor een paar euro al eentje.

Toetsenborden

Afhankelijk uit welk land je besteld, krijg je natuurlijk ook het desbetreffende toetsenbord. We hebben wat foto’s gekregen (Dank heren !) van de verschillende toetsenborden, zodat je zelf de keuze kunt maken. (Even klikken voor groter formaat).

Amerikaans toetsenbord:

Engels toetsenbord:

Duits toetsenbord:

Ik hoop dat je met behulp van dit artikel succesvol een Surface RT kunt bestellen en als je nog vragen hebt, kun je altijd terecht op ons forum.

, , , ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

KLIK HIER OM TE REAGEREN

Geef een reactie