Wubbo een Bol.com app voor Windows 8

Een aantal weken geleden heeft Bol.com een wedstrijd gehouden voor ontwikkelaars. Wie maakt de beste app, website, programma met de API van Bol.com. Wubbo heeft niet gewonnen maar staat wel in de Windows 8 store. Dat de app niet heeft gewonnen, wil niet zeggen dat het geen goede app is. De regelmatige shopper bij Bol.com zal blij zijn met de app van Wubbo.

Wubbo

Ik heb de app op een desktop zonder touchscreen getest. Dat werkt toch net even wat anders dan met een muis. Desondanks werkt de Wubbo app goed met een muis. Bij het opstarten van de app zie je gelijk de soort producten die bol.com aanbied. Binnen de categorie zie je Nieuw, Bestsellers en Te reserveren. Op de computer kan je via een een scrollbar of via het scrollwieltje navigeren door de verschillende soorten producten.

Producten

Een maal gekozen voor een onderdeel binnen een categorie kan je producten bestellen. Bij bijvoorbeeld Nieuw onder Boeken vind je alle nieuwe boeken die bol.com aanbiedt. Het nieuwe boek van Jan Smit is een nieuw boek en staat dus ook in het rijtje met nieuwe boeken. Als ik al zeker weet dat ik het boek wil kopen, hoef ik alleen maar de cover naar mijn winkelwagen te slepen.

Als ik meer informatie wil klik ik op de cover. De app toont nu een stuk informatie over het artikel. Dit bevat een stukje tekst en per categorie aanvullende informatie. Bij boeken vind je de druk en taal terug, bij een dvd de geschikte leeftijd en acteurs. Vaak staat er bij muziek, dvd en games een begeleidende video. Om het product aan te schaffen kan je wederom de cover naar je winkelwagentje slepen.

Via de charmbar kan je ook zoeken naar bepaalde producten. Door simpelweg op de zoekknop te drukken en je zoekwoord in te typen. De app zoekt dan alle producten die te maken hebben met het woord waar jij op hebt gezocht. Je hoeft zelfs de app niet te openen om die functie te gebruiken.

Winkelwagen

In je winkelwagen kan je zien welke producten in je mandje liggen, hoeveel je ervan hebt en wat de prijs is. Onderin wordt  de totaalprijs weergegeven en de eventuele verzendkosten. Wil je meer of minder van een product, dan kan je door simpelweg het + en – knopje gebruiken om het aantal op te hogen of te verminderen. Wil je het product helemaal niet meer dan verminder je het aantal tot nul.

Als je wil afrekenen wordt je doorgestuurd naar de website van Bol.com om de betaling te voltooien. Hier kan je zelf nog de producten verwijderen of het aantal veranderen. Wanneer de bestelling helemaal naar je wens is, kan je de bestelling afronden en betalen.

Pin to start

Voor de veelshopper is er ook een mooie optie om een categorie aan je startmenu te pinnen. Stel je bent een gamer en wil altijd de nieuwste games hebben, dan kan je de “Te reserveren” categorie van games aan je menu. De app opent alleen dat onderdeel zodat je niet door de andere categorieën hoeft te bladeren.

Conclusie

Een mooie app die goed op een desktop te gebruiken is, op een tablet zal het zelfs nog beter zijn. Het afrekenen had wat mij betreft ook direct in de app gemogen, maar het is ook niet heel vervelend om dat via de website te doen. Wat ik wel jammer vind is dat de app zo nu en dan crasht. Heel problematisch is dat niet, maar het kan beter. De app is gratis te downloaden in de Windows Store.

,
24 jaar | IT'er | Microsoft Fan | System Engineer | Schrijver voor MyWindows.nl | Nokia Lumia 735 | Dell Venue 8 Pro
131 artikelen

Geef een reactie