Game review: Carcassonne voor Windows Phone 7 en 8

Het is weer tijd voor een game review. Zo vaak speel ik niet een spelletje op mijn Windows Phone, maar toen dit spel een tijdtje terug werd aangekondigd, keek ik hier toch wel erg naar uit. Carcassonne is een bordspel wat al een paar jaar bestaat, soortgelijk aan het bekendere spel Kolonisten van Catan.

CarcassonneCarcassonne, vernoemd naar een Frans stadje, is een spel wat is uitgekomen voor op je Windows Phone, maar ook voor de Xbox. En waar dus multiplayer support in zit wat door beide platforms gebruik kan maken.

Carcassonne is en bordspel waar de spelers om de beurt tegeltjes op het bord moeten plaatsen. Deze tegeltjes bestaan uit combinaties van wegen, weiland, stukken van steden & kloosters. Het spel begint met een ruim 70 tal tegeltjes en elke speler heeft 7 volgers. Carcassonne 2De volgers zijn nodig om punten te scoren, en aan het einde van het spel wint degene met de meeste punten. Per beurt kan je een volger plaatsen op de zojuist geplaatste tegel. Een volger kan je plaatsen op het stukje weg, weiland, klooster of deel van een stad, dat op te tegel staat afgebeeld.

Punten worden gescoord wanneer je degene bent die de meeste volgers op een bepaald gebied heeft. Onderwijl het spel kunnen de punten al gescoord worden als er bijvoorbeeld een weg wordt voltooid, dat wil zeggen een begin en een eind tegel. Carcassonne 5En dan krijg je punten naar gelang de lengte van de weg en je krijgt je volger terug om weer in te zetten in een volgende beurt. Dit zelfde kan bij het voltooien van een stad. Dat wil zeggen dat er geen tegel meer aan geplakt kan worden om de stad uit te breiden. Voor volgers die bij een klooster of weiland staan, zullen de punten pas aan het einde van het spel geteld worden.

Zoals je misschien wel kan bedenken kanCarcassonne 7 je tegenstanders ook prima pesten, hierdoor blijven hun volgers in het spel en kunnen ze niet onderwijl het spel al punten scoren.

Je kan het spel in singleplayer modus spelen en in multiplayer modus. De single player werkt erg goed, en ik moet zeggen dat AI spelers het je erg moeilijk kunnen maken. Bij het opzetten van een single player spel kun je kiezen welke tegenstanders je wilt gebruiken. Deze tegenstanders hebben ook een niveau, dus als je het jezelf moeilijker wilt maken kan dat. De multiplayer speelt een stuk langzamer gezien er spelers van over de hele wereld mee kunnen doen. Dus soms moet je een aardige tijd wachten voordat je weer mag spelen. Hierdoor heb je al snel een aardig tal openstaande online spellen lopende om wat frequenter bezig te zijn. Je kunt een multiplayer spel zelf creëeren of joinen.

Carcassonne 8Tevens is er nog een uitbreiding mogelijk, namelijk “The River”, hierbij worden eerst de tegels met water gespeeld om het spel wat dynamischer te maken.

Persoonlijk vind ik het spel er enorm tof uitzien. Het werkt goed, zit bijpassende muziek bij, en kan mij zo flinke tijd bezig houden. Het spel kan enkel in landscape mode gespeeldworden, maar dat is begrijpelijk en werkt gewoon heel erg fijn. Het is een leuke toevoeging dat het een Xbox Live spel is, dus je kunt achievements halen, en multiplayer spelen tussen Windows Phone en Xbox.

Het spel kost €2,99 maar er is ook een probeer versie. Zelf hebCarcassonne tag ik het spel gekocht omdat ik er enorm naar uitkeek en er eigenlijk van uit ging dat het een goed spel was. Wel is het spel 44Mb dus zorg wel dat je verbonden bent met WiFi. Het spel is hier te downloaden, of scan de tag.

Ook horen we graag jullie mening en ervaringen over dit spel!

 


Geef een reactie