Interview met Stephen Elop over Nokia World

Eindelijk is het dan zo ver! Het is 5 september, dus dat betekent veel Windows Phone nieuws! Natuurlijk is vandaag Nokia World in Helsinki, maar vergeet niet dat in New York Microsoft en Nokia ook een evenement houden. Volgens een interview tussen de WSJ en Stephen Elop, zullen Microsoft en Nokia vandaag, naast nieuwe toestellen, ook alle functies van Windows Phone 8 laten zien.

Exclusief voor Nokia

Elop wijst er ook op dat de Nokia toestellen met Windows Phone 8 ook nieuwe exclusieve features zullen hebben, maar wat dit precies is, ging hij nog niet zeggen. We hebben het hier waarschijnlijk over Nokia City-Lens, waarvan gisteren al een teaser was gepubliceerd. Echter, Nokia heeft een manier gevonden om mij steeds te verassen als ze met nieuwe producten komen. Wie had er nu verwacht dat Nokia met de aankondiging van hun eerste Lumia toestellen zo veel goede exclusieve apps zou publiceren?

De WOW-factor

Stephen Elop vertelde ook dat wat we vandaag zullen zien, jaren aan voorbereiding heeft gekost en dat we dan ook veel nieuwe hardware-specifieke functies van het Research & Development team kunnen verwachten. Is dit dan het draadloos opladen, waarvan gisteren ook al een teaser was opgedoken, of hebben ze het hier toch over PureView voor Windows Phone 8? Beiden zijn nog niet uitgesloten en het zou dus ook kunnen zijn dat we een toestel kunnen verwachten met een PureView camera en een optie om draadloos op te laten. Hieronder kun je het interview tussen de WSJ en Stephen Elop vinden, maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie verwachtingen voor vandaag.


Geef een reactie