DiceFeud, verslavende Yahtzee variant op je Windows Phone

Lollige mail in de WP7.nl Inbox van ontwikkelaar John Hard. Hij heeft veel tijd gestoken in de ontwikkeling van DiceFeud, een afgeleide van het bekende Yahtzee spelletje. Hij vermoed dat we vele mailtjes zoals die van hem krijgen voor promotie van apps en games (en dat klopt helemaal !) en hij zoekt een manier om ervoor te zorgen dat we juist zijn mail eruit pikken. Het leuke is dat op dit moment de advertentie-inkomsten van het spel voor een groot deel afkomstig zijn uit Nederland en dat is natuurlijk ontzettend leuk.

Vandaar dat we met deze post proberen om nog wat extra aandacht te genereren voor zijn game. Er heeft ruim 130 uur ontwikkeling in het spel gezeten en voor zover John heeft kunnen nagaan is er nog geen enkele andere versie van het spel met deze features aanwezig. Er is ook een analoge versie van het spel te verkrijgen met 5 dobbelstenen en een scoreblok en als je de regels en het spelverloop wilt weten, dan kun je op deze link alle informatie vinden om het te kunnen spelen. Het voordeel van een Windows Phone game is dat natuurlijk alle scores voor je berekend worden en dat je behalve te schudden met de dobbelstenen er weinig aan hoeft te doen.

Het leuke van DiceFeud is dat je het samen met je vrienden kunt spelen en dat je tot wel 30 spelletjes gelijktijdig kunt spelen als je dat zou willen. Tijdens een spelletje kun je natuurlijk even kort wat berichten met elkaar uitwisselen als je dat wil en als je de Tile van het spelletje op je Startscherm vastpint krijg je notificaties als er iemand een bericht naar je stuurt of je uitnodigt voor een nieuw spel. Nu WordFeud toch alweer langzaam op zijn retour is, denk ik dat dit best wel eens een mooie vervanger zou kunnen zijn. Het is helaas nog niet multi-platform, maar ik denk dat iedereen inmiddels wel genoeg mensen met een Windows Phone kent om een spelletje DiceFeud te kunnen spelen.

Je kunt DiceFeud hier downloaden uit de Windows Phone Marketplace of scan onderstaande QR code met je Windows Phone om direct naar de Marketplace te gaan. De gratis versie is voorzien van advertenties en voor 1,99 euro heb je DiceFeud Premium waarmee je zonder advertenties kunt spelen.

, , ,
Loopt rond met mobiele apparaten sinds 1991, is Microsoft MVP Windows Phone sinds 2009, groot Microsoft-, Nokia- en HTC-fan. Denkt in Newtonmeters en gaat nergens heen zonder een Surface.
704 artikelen

Geef een reactie